PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=747572}

Moja nadzieja

Esperanza mía
2015 - 2016
8,2 1,3 tys. ocen
8,2 10 1 1283
Moja nadzieja
powrót do forum serialu Moja nadzieja
jagodajulia

oooo proszę. Te telenowele rozwalają aktorom życie prywatne strasznie :D

girl_with_tattoo

Bardzo i to mi się wcale nie podoba. Ivan dopiero, co wziął ślub, a już się rozwodzi... :/

jagodajulia

uuu, a Ana?

girl_with_tattoo

Ana nie wzięła ślubu kościelnego z Alejandrem, odwołała go jakoś tydzień przed. A z Alejandrem rozstała się kilka miesięcy później i wtedy też jakoś wzięli rozwód i od tego czasu była singielką z tego, co kojarzę.

ocenił(a) serial na 10
jagodajulia

Nie wiem, ale podobno były spiecia na pkanie między Ana Brenda a Danielem i to o jakieś głupoty. Obejrzałam parę odcinków Lo imperdonable i te pocałunki Any Brendy i Ivana są prawdziwe, jest tam dużo scen lozkowych i widać te chemię, wiec zaiskrzylo mocno. Tak samo duża chemia jest między Lali i Mariano :)

ms1819

taka chemia, a jeszcze się nic nie podziało! tylko spojrzeniami się "pieszczą" xD

ocenił(a) serial na 10
girl_with_tattoo

Do pocałunku jeszcze daleko niestety :D Ale to "pieszczenie sie" jak to fajnie ujelas będzie cały czas, te spojrzenia, rozmyślania i wspominanie wspólnych chwil no i walka Tomasa z samym sobą, ze nawet czasem będzie płakał z tego wszystkiego :) to jest rozczulajace i też dobrze sie ogląda takie odcinki jeszcze bez tych bliskości pomiędzy bohaterami. Odcinek 20 będzie jak dla mnie cudowny, ale nie będę niż zdradzac, bo to nie temat spolierow :)

ms1819

absolutnie, zero spoilerów ;)
ale już jest moc w tych wątkach, szybko poszło, ale nie jest na siłę. Po ostatnich kompromitacjach televisy, jakie puszczały telewizje, Argentyna ich bije na głowę. Oby tak dalej

ocenił(a) serial na 10
girl_with_tattoo

Wlasnie tak, nic na sile, samo sie powoli rozwija :) Zgadzam się, ostatnie telenowele Televisy to kompletna porażka. A które Ci tak bardzo nie podpasowaly?

ms1819

Też uważam,ze ostatnie telenowele televisy to porażka. Dzikie serce,Kotka-absolutnie slabe,włoszka bardzo szybko mnie znudziła

ms1819

Burza, Kotka i Dzkie Serce. I Włoska Narzeczona już też niemiłosiernie przynudza. Chyba ostatnia, która mi się podobała, była Nieposkromiona Miłość

ocenił(a) serial na 7
girl_with_tattoo

Wiesz jak się spędza z taką osobą tyle godzin i gra się jeszcze jakieś hot scenki to trudno , żeby nic nie zaiskrzylo.

sloneczkO_1

I to wg mnie jest brak profesjonalizmu...

ocenił(a) serial na 7
jagodajulia

Otóz to.

Nie powinno się łączyć pracy z życiem prywatnym ,ale równie bywa.

sloneczkO_1

Czasem może i ktoś zakocha się tak na poważnie, ale przeważnie są to krótkotrwałe romanse. W związku z tym ja jakoś nigdy nie jestem za tym, aby serialowe wiązały się prywatnie.

ocenił(a) serial na 10
ms1819

Wg mnie są super parą :D ale kto wie.. On ma dzieci, poza tym różnica wieku między nimi też jest spora. Chociaż mimo wszystko trzymam za nich kciuki :D

ocenił(a) serial na 10
sylwiaaa_filmweb

Może to tylko taki specjalny szum, żeby było o nich głośno... Ale jakoś trzymam za nich kciuki, to przez te chemię jaką stworzyli w serialu i teraz w realu im kibicuje. Różnica wieku jest duża, ale to się chyba jakoś zaciera... Lali zapewnia, ze z jego dziećmi się doskonale dogaduje i ze są cudowne i ze między nimi wszystko jest ok :) także ciekawe jak to będzie :D

ocenił(a) serial na 10
ms1819

Pewnie masz racje. Ja też im mocno kibicuje :D Ale nigdy nie wiadomo, co życie przyniesie ;)

sylwiaaa_filmweb

Uuuu fajny dziś był odcinek :D Dopiero teraz obejrzałam ;-) Mnie z kolei śmiać się chciało z głosu Esperanzy jak dostała alergii, razem z tą wysypka wygladąło to naprawdę autentycznie ;) Jeszcze świetne hasło było:
- gdzie będziemy spać? Na pewno nie razem! Jest czterdzieści wagonów, ksiądz w pierwszym ja w ostatnim :D
Końcówka była mega. Jak dla mnie bardzo wymowna i symboliczna ale również kontrowersyjna. Dalej nie chce mi się wierzyć, że tak bez problemów żadnych ten serial przeszedł u nas. Pozostaje tylko się cieszyc ;-)

ocenił(a) serial na 10
strawberry_fields_fv

Też byłam bardzo zdziwiona, gdy się dowiedziałam, że u nas będzie :D alee za to jaka ucieszona! :D Naprawdę bardzo przyjemnie się to ogląda. Jak się kończy odcinek to mi aż szkoda, że na następny muszę czekać dzień. No chyba, że mamy weekend to wtedy straszna udręka, haha :D

sylwiaaa_filmweb

a niby dlaczego mieliby nie puszczać? nie słyszałam, żebyśmy jakąś cenzurę w mediach mieli

strawberry_fields_fv

Ja się ciesze, że ją emitują. W końcu coś nowego, a nie ciągle ta sama oklepana fabuła.

madzik_867

nie podoba mi się ta zmasowana krytyka metek opuszczających własne dzieci, grubo przesadzają z wytykaniem

girl_with_tattoo

Też zwróciłam na to uwagę. W zasadzie nigdy nie było wyjaśnione, czy Esperanza zna wszystkie szczegóły dotyczące tego, jak trafiła do adopcji. Czy wie, że jej biologiczna mama nie porzuciła jej byle gdzie tylko od razu po urodzeniu przekazała w dobre ręce? Jeśli wie, to grubo przesadza z tym obwinianiem. Moim zdaniem takie kobiety jak Clara zasługują na najwyższy podziw i szacunek, właśnie dlatego, że wyzbywając się własnego egoizmu myślą o dobru dziecka i przekazują je do adopcji wtedy, kiedy ma największe szansę na trafienie do dobrej rodziny - od razu po urodzeniu. Inna sprawa, że te dwie sytuacje (przypadek Clary oraz przypadek małego Tobiasa) są zupełnie różne. Podrzucanie dziecka pod drzwi jest wg mnie średnie (choć wiadomo, że lepsze od wyrzucenia na śmietnik czy zabicia). Ale Clara naprawdę nie powinna mieć wyrzutów sumienia. Nie zrobiła niczego złego, a wręcz przeciwnie.

strawberry_fields_fv

Dokładnie, a tutaj mamy wersję: matka była wredna, niegodna, nic nie chcę wiedzieć, bo już wszystko wiem.

ocenił(a) serial na 10
madzik_867

Hej witam wszystkich jestem tu nowa :)
Jeżeli chodzi o Lali i Mariano to wiecie że w 2012 zagrali razem w filmie La pelea de mi vida. Nie wiem o czym jest tan film bo nie oglądałam :) a najlepsze jest to że Lali ciągle powtarzała że strasznie sie cieszy że zagra z Mariano bo jest jego fanką,nawet mają zdjęcie jak Lali jest dużo młodsza a Mariano już był sławnym aktorem, a teraz proszę są parą :)

anahilali93

Hej :-)
Tak,czytałam o tym. Widziałam nawet fragmenty tego filmu o którym piszesz. Mariano zupelnie inaczej tam wyglądał,na początku go nie poznałam. Grał chyba boksera,jesli dobrze pamiętam.

ocenił(a) serial na 10
madzik_867

Na początku też go nie poznałam, szukałam w wikipedii czy grał w tym filmie ale nic nie było, dopiero jak weszłam na wikipedie tego filmu to znalazłam ich :)Mogliby dodać lektora do filmu albo chociaż napisy to bym obejrzała, bo hiszpański to znam tak piąte przez dziesiąte. ale ciacho z niego było, chociaż w Mojej nadzieji też bardzo mi się podoba :) moja babcia mało mnie nie zabiła jak zobaczyła jaki serial oglądam hahaha :D

ocenił(a) serial na 7
anahilali93

Witaj wśród Nas :-D

sloneczkO_1

Pijana Eva była niezła,ale Eva na kacu jeszcze lepsza XD
Oczywiście nigdy nie przebije pijanej Espe :)

ocenił(a) serial na 10
madzik_867

Pijana Eva dobra, a ojciec Tomas jaki kochany jak pojechał po ten plecak Esperanzy :)

anahilali93

Tomi jak zwykle musi zostać bohaterem :D

ocenił(a) serial na 7
madzik_867

Dobra była.
Wszyscy chodzili na paluszkach a ona mówiła , żeby byli cicho :-D

ocenił(a) serial na 7
madzik_867

Espe w przebraniu :-D

sloneczkO_1

W przebraniu to ona jest na co dzień :DDD teraz wygląda normalnie :D

ocenił(a) serial na 10
madzik_867

W blondzie też jej ładnie :)

anahilali93

hahaha Esperanza i jej nowy sposób mówienia hahah boskie :D

ocenił(a) serial na 10
madzik_867

No nowy głos jej wyszedł super :) a gościowi też nieźle przywaliła :)

ocenił(a) serial na 9
anahilali93

umie się bronić kobitka :)

anahilali93

No i jeszcze Eva i Maximo do tego wszystkiego :))) Lubię tę dwójkę :) oboje są siebie warci

ocenił(a) serial na 7
madzik_867

Dokładnie.

sloneczkO_1

W telkach zazwyczaj irytują mnie villani,ale ich akurat bardzo lubię.Być może dlatego,że nie są tacy typowi jak jak cała reszta :) miło się ich ogląda

ocenił(a) serial na 7
madzik_867

Ja tez ich lubię.

Eva jest taka słodziutka ha ha

sloneczkO_1

Właśnie.Taka landrynka haha.Słodka,ale bez przesady :)

ocenił(a) serial na 7
madzik_867

Ha ha no tak :D

Chodziło mi o blond włosy ha ha

Jakos lepiej jej w ciemnych.

sloneczkO_1

hahaha myślałam,że piszesz o ciuchach XD
Ok :)

ocenił(a) serial na 7
madzik_867

Tak na szybko na komorce pisałam a wiesz ,ze tam wychodza cuda ha ha

Ubrała sie jak struś na Boze Ciało ha ha

sloneczkO_1

O,tak.Racja :)
Faktycznie,strusia przypominała hahaha

sloneczkO_1

No ale przyznacie, że wyglądała bardzo sexy :D Całkiem jej ładnie w blondzie, choć z kasztanowymi włosami wygląda naturalniej i bardziej stylowo. A jak pokazali jak wchodzi do klubu (to ujęcie od tyłu) jej plecy i biodra to fiu fiu :D Klękajcie narody, sliczna klepsydra. Ma przepiękne cialo.

ocenił(a) serial na 7
strawberry_fields_fv

No ciało ma niezłe ,ale ja osobiście wole facetów ha ha ha