PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=747572}

Moja nadzieja

Esperanza mía
2015 - 2016
8,2 1,3 tys. ocen
8,2 10 1 1283
Moja nadzieja
powrót do forum serialu Moja nadzieja
p_o_n_

Hahaha faktycznie kolorki to on akurat lubi.

ocenił(a) serial na 9
madzik_867

W dzisiejszej rozmowie z Tomasem pierwszy raz dostrzegłam że naprawdę kocha/ zależy mu na Evie.

ocenił(a) serial na 7
madzik_867

Ja też ja lubię :-D

ocenił(a) serial na 10
madzik_867

Niby Tomas nie jest taki piekny ale cos takiego w nim jest ze wymiekam :D a ten jego usmiech ahhhhhhhhh...... Wole go od wszystkich protkow ;) A Espe jest niesamowita i te jej miny :D Jest taka swieza i nie nudna jak Kotka czy Marikruz:P

ocenił(a) serial na 10
MeliSSa_Love

Masz rację,niby nie jest tak przystojny jak to w większości telek są chłopcy a tu prawdziwy mężczyzna i ma cos w sobie ze kolana miekna :)

ocenił(a) serial na 9
anahilali93

Mimo swojego wieku jest pociągający, ma 'TO COŚ. ;)) Nie jest typowym wymuskanym lalusiem i to jest fajne. Ja lubię jego uśmiech, jest urzekający. :)) W koszuli nie widać że ma super ciało, przynajmniej nie musi paradować bez bluzki żeby zdobyć serca kobiet, wystarczy jego wzrok,uśmiech,mimika i kolana miękną.. :))

MeliSSa_Love

No i wczoraj nie mogłam przyłączyć się do dyskusji bo obejrzałam odcinek dopiero o 22 :D Jak zawsze pozytywne wrażenia a scena pod koniec bardzo rozczulajaca ;-) Jak już ktoś wyżej napisał - widać jak bardzo są szczęśliwi w swoich objęciach. Odruchowo lgną do siebie. Jak tylko jest jakaś akcja spontaniczna i nie ma czasu na zdroworozsądkowe myślenie to padają sobie w ramiona z taką radością...tak jak wtedy gdy się tymi taksówkami stuknęli :D
Ciekawa jestem w która stronę idzie wątek Klary i Jorge...takie dziwne akcje, ona nocuje u niego, on, widać, że ciągle chętnie by się z nią zszedł...no ale chyba Klara nie zamierza wystąpić z zakonu.. :P Za dużo by tego było.
A co do Tomasa, to moim zdaniem na jego korzyść działa również to, że jest bardzo charyzmatyczny i jest po prostu FACETEM. Porównać mogę jedynie do Kotki (bo tylko to wcześniej oglądałam): Pablo był maminsynkiem, przez cały serial miał jakieś durne wpadki, nie umiał się ogarnąć i miałam wrażenie, że wszystko na głowie Esmeralny jest. A Tomas jest prawdziwym mężczyzną, wszystko załatwi, wybawi Esme od różnych kłopotów (taki rycerz :D), jak trzeba to i tupnie nogą i trochę pokrzyczy. Podoba mi się to, że mimo, że widać, że się zakochuje w Espe to potrafi z nią twardo dyskutowac, przywołać ją do rozsądku ;-) No i jest oczywiście przystojny ale to jest insza inszosć :D
Jest jeszcze ta otoczka zakazanego owocu, który jak wiadomo kusi najbardziej. Koloratka dodaje mu atrakcyjności, bo podświadomie pożądamy bardziej rzeczy, które są dla nas niedostępne ;->

strawberry_fields_fv

Mnie się podobała scena kiedy Tomas kłócił się z Esperanzą. Był stanowczy, powiedział co miał do powiedzenia bez zbędnego lamentu który jest właśnie w stylu wielu telenowelowych protów. Zazwyczaj jest miły ale jak trzeba to i krzyknąć potrafi, to jest w nim fajne :)

ocenił(a) serial na 7
madzik_867

Dokładnie.
Taki prawdziwy facet a nie dupa wołowa ha ha

sloneczkO_1

Dupa wołowa,masz na myśli octavio z DS? hahaha
On chyba nadal Vanessę prześladuje :D

ocenił(a) serial na 7
madzik_867

Dokładnie Octavia miałam na myśli :-D

sloneczkO_1

Dziś chyba nie obejrzę ale jestem na telefonie. Możesz od czasu do czasu napisać co się dzieje w odcinku?Przynajmniej sobie poczytam

ocenił(a) serial na 7
madzik_867

Narazie Espe goni za koniem ha ha

E : wcześniej go tu nie było
T : nie przyjechałem na koniu

sloneczkO_1

aha,coś mi się przypomina :)

ocenił(a) serial na 10
madzik_867

E:dziemy poszukać konicy :-D
T:klaczy,mówi się klaczy haha oni sa super :)

ocenił(a) serial na 10
anahilali93

E: Nie lubię stóp
T: Masz ładne stopy :D Hahah, oni są najlepsi :D

ocenił(a) serial na 10
anahilali93

Konica haha ciekawe słowo
Maximo i jego przezegnanie

ocenił(a) serial na 10
ms1819

Eva też nie umiała haha oni są idealną parą :D

ocenił(a) serial na 10
ms1819

Haha zgadzam sie ! Posmialam sie jak Maximo i Eva weszli do kosiocia :D Idealni

ocenił(a) serial na 10
MeliSSa_Love

Eva:"Kochanie przezegnaj się jak nalezy" haha i Maximo i z ta ręka mnie rozwalił, świetna akcja :D

ms1819

A sama się żegna lewą ręką :P haha

ocenił(a) serial na 10
jagodajulia

Dokładnie :D uwielbiam ich razem i za jakiś czas pojawia się nowi bohaterowie i z nich to będzie para na poziomie Evy i Maximo, a nawet jeszcze bardziej będą zwariowani :D

ocenił(a) serial na 7
ms1819

Konica skojarzyło mi się z Ndinz

Max i Eva są the Best :-D

ocenił(a) serial na 9
sloneczkO_1

Haha oglądam Ndinz ale dopiero jak Ty to napisałaś to uświadomiłam sobie że rzeczywiście Konica tam występuje :D

ocenił(a) serial na 10
strawberry_fields_fv

Masz rację :) Tomas to prawdziwy mężczyzna i zezlosci się na Espe i się o nią zatroszczy, jest po prostu cudowny i ten jego uśmiech i charakter i styl bycia i wsztstko :) ta koloratka działa tak jak mówisz i efekt zakazanego owocu kusi bardziej.
A jeśli chodzi o Clare i Jorge to miało być bez spolierow, wiec w temacie spoilerow moge tylko cos o nich wspomnieć jak będziesz chciala :)

ms1819

he he, nie nie dzięki :D Po prostu tak się "głośno" zastanawiam. Jorge jest sympatyczny, równy z niego gość. Podobało mi się jak wyciągnał Espe z komisariatu jak ja zwineli za burdę :D A Klara czasami ociupinkę mnie nudzi bo ciagle tylko chodzi przybita, wzdycha, źle się czuje i mówi, że musi odpocząć :P
Dzisiejszy odcinek był taki średniawy. Za dużo Genovefy i jej knucia, nużą mnie te jej "plany" :P Ale czy mi się wydaje, czy Espe się trochę ogarneła i już tak nie obłapia Tomasa? Podoba mi się, że choć trochę dystansu złapała, kazała mu wracać. A on właśnie się nakręca :D Tak to działa :P

ocenił(a) serial na 9
strawberry_fields_fv

No ona mówi żeby sobie poszedł a on "wyrzucasz mnie?

ocenił(a) serial na 10
Biedrona112233

Widać było że bardzo się o nią martwi i chciał z nią zostać ,tak wypadł z tego auta jak krzyknęła a potem jak ją na rękach nosił :)

anahilali93

Zbliżamy się powoli do 20 odcinka, dziewczyny pisały, że koło 20-go będzie jakaś ładna scena romantyczna ^^ Czekam z utęsknieniem :D

ocenił(a) serial na 7
strawberry_fields_fv

Ja tez czekam z niecierpliwością na 20 odcinek :-D

sloneczkO_1

A przy okazji proszę o przetłumaczenie: co to jest ten PROT :D i Ci VILLANI (czy VILIANI) nie pamiętam pisowni a za dużo szukania :D

ocenił(a) serial na 7
strawberry_fields_fv

Prot ( proci ) - tak określa się głównych bohaterów serialu .

Piszemy np zamiast "ladnie razem wygladali glowni bohaterowie " to "ładnie razem proci wyglądali "

Mam nadzieję , że pomogłam :-D

strawberry_fields_fv

Słowo protagonista (główny aktor): prot-główny bohater, protka:-główna bohaterka, proci-główni bohaterowie. Villani (villan, villana)- czarne charaktery.

ocenił(a) serial na 7
jagodajulia

Ja tez kiedyś nie wiedziałam , że takie słowa istnieją ha ha
Z filmwebu można się dużo dowiedzieć i nauczyć :-D

jagodajulia

O super, o takie wyjasnienie mi chodziło, dzięki dziewczyny :D

ocenił(a) serial na 7
strawberry_fields_fv

Nie ma za co .
Zawsze do usług :-D

ocenił(a) serial na 9
strawberry_fields_fv

Aa nawet wiem o jaką scenę Ci chodzi. :) nie będę spoilerować, ale owszem scena naprawdę wzruszajaca. ;)

Biedrona112233

Nie piszcie spoilerów, nic konkretnego! Tylko tak na podręczenie, że np coś wzruszającego czy fajnego ;D To będziemy wtedy czekac w napieciu :P

ocenił(a) serial na 9
strawberry_fields_fv

Ja na każdy odcinek czekam niecierpliwie i wyczekuje co nowego wymyśli Espe. :D

ocenił(a) serial na 7
Biedrona112233

Ja też.
Wszystkie są bardzo fajne :-D

ocenił(a) serial na 10
sloneczkO_1

Na odcinek 20 trzeba czekać aż do poniedziałku, tortura :)

ocenił(a) serial na 7
anahilali93

Kurcze cały weekend czekania.
Jak Ja wytrzymam tak długo.

ocenił(a) serial na 9
sloneczkO_1

No niestety nic innego nam nie zostało jak jutrzejszy odcinek i nerwowe wyczekiwanie na 20 odc.. :((

ocenił(a) serial na 10
sloneczkO_1

Ojej dziewczyny to ja narobilam takiego zamieszania z tym odcinkiem 20 :D to nie będzie nic wielkiego między nimi, ale jak dla mnie końcówka będzie cudowna i taka jedna akcja w środku :D Ale podtrzymuje nadal, ze to będą dwie najlepsze akcje od początku serialu jak dla mnie między nimi :)

ms1819

Dokładnie te dwie sceny mam na myśli :D

ocenił(a) serial na 10
madzik_867

Ale czy ta końcówka nie jest cudowna? Jakoś tak mi się spodobała ta scena i ta piosenka jeszcze :)

ms1819

Końcówka super no i oczywiście ta muzyka. Uwielbiam tą piosenkę, pasuje idealnie nie tylko do całego serialu ale i do tej konkretnej sceny :D

ocenił(a) serial na 10
madzik_867

Dokładnie do tej sceny pasuje idealnie :) i to chyba pierwszy raz w 20 odcinku pojawi się piosenka Jurame? I w 21 będzie już Sere, także same najlepsze piosenki :)

ms1819

Wcale nie narobiłas zamieszania :D Wiadomo przecież, że na pierwszy pocałunek poczekamy dłuuugo, więc teraz możemy liczyć tylko na takie mini romantyczne elementy ;-)

ocenił(a) serial na 10
strawberry_fields_fv

Tych mini romantycznych będzie dużo :) i w Tomasie już od jutra będzie się rodzić zazdrość o Esperanze :D