Aż trudno mi wyjść z zachwytu nad geniuszem pisarzy, producentów, właścicieli tejże stacji.
Z roku na rok produkują coraz lepsze seriale, zostawiając konkurencję w tyle. Ba, ich seriale
stanowią dla siebie jedyną konkurencję.
Wystarczy spojrzeć na http:// www .imdb .com/title/tt1870479/ - średnia 8.8/10.
Czy wy również macie swoje ulubione seriale, które wychodzą zazwyczaj "ze stajni" HBO?
Też jestem pod wrażeniem poziomu seriali proponowanych przez HBO. Newsroom dopiero zaczęłam oglądać i już wiem, że stanie się jednym z moich ulubionych. Natomiast jestem zachwycona serialem polskim emitowanym przez tę stację - "Bez tajemnic" i z niecierpliwością czekam na drugi sezon. Wszystkim polecam, doskonale zrobiony.
Newsroom należy też do moich ulubionych seriali. Inny serial HBO który uwielbiam to Gra o tron. Swoją drogą, to pokazuje wszechstronność HBO, które potrafi jednakowo dobrze zrobić serial taki jak Newsroom i serial fantasy. Szacun :)
Szkoda, że teraz zostaje tylko czekać :( Finał był extra, najbardziej rozwaliła mnie scena z 'tą dziewczyną' ^^
Ojjj... "Gra o Tron" to najlepszy serial, jaki kiedykolwiek widziałem... ostatnimi czasy! Haha, finał!:P
Pozdrawiam
ale ten jest co najwyżej przeciętny...
http://notatnikkulturalny.blogspot.com/2012/08/newsroom-czyli-dziennikarz-jaki-j est.html
Nie patrzę na serial z tejże strony, "Podsumujmy: nie dość, że mało rzetelnie, zbyt wiele tu idealizmu i za mało realności, to jeszcze ani nie bawi ani nie wciąga."
Trudno jest mi powiedzieć, jak wygląda praca dziennikarzy itp. Oceniam go za walory artystyczne: perfekcyjnie zagrany, świetnie napisany scenariusz. Mówienie, że "nie wciąga" jest dość nieodpowiednie i przesadzone, gdyż bez tego "przyciągania" widza, nie notowałby on tak świetnych wyników oglądalności jak na płatną stację, jaką jest HBO.
Pozdrawiam
tyle, że oglądalność nie zawsze świadczy o jakości. Oczywiście każdy ma prawo do własnej oceny - ja mówię o swoich odczuciach, a dla mnie to serial przeciętny i nudnawy - jak przegapię jeden odcinek to niewiele stracę. Prawdę mówiąc z HBO wolałem Mildred place, czy Zakazane imperium - i lepiej zagrane i scenariusz dużo ciekawszy
Ja odpadlam jak zobaczyłam. Ze "wampiry" maja "kły" na dwojkach (sic!). Za bardzo jetem staroswiecka w tym temacie po prostu. Pozdrawiam tez :).
Tam też wyglądało śmiesznie ale inaczej jest przejść dwugodzinny film a inaczej 5 sezonów serialu XD".
A tak trochę z innej beczki, czy na HBO raz na jakiś czas pokazywane są seriale od początku, tzn np. czy moge liczyc na to że przykładowo Gra o Tron będzie emitowana od 1 serii? Sam mam HBO dopiero od tygodnia więc nie wiem jak to u nich wyglądało do tej pory.
Dzięki z góry za odpowiedź