Newsroom

The Newsroom
2012 - 2014
7,7 8,3 tys. ocen
7,7 10 1 8339
7,6 9 krytyków
Newsroom
powrót do forum serialu Newsroom

Aż trudno mi wyjść z zachwytu nad geniuszem pisarzy, producentów, właścicieli tejże stacji.
Z roku na rok produkują coraz lepsze seriale, zostawiając konkurencję w tyle. Ba, ich seriale
stanowią dla siebie jedyną konkurencję.

Wystarczy spojrzeć na http:// www .imdb .com/title/tt1870479/ - średnia 8.8/10.

Czy wy również macie swoje ulubione seriale, które wychodzą zazwyczaj "ze stajni" HBO?

ocenił(a) serial na 9
MarekAntonivsz

Też jestem pod wrażeniem poziomu seriali proponowanych przez HBO. Newsroom dopiero zaczęłam oglądać i już wiem, że stanie się jednym z moich ulubionych. Natomiast jestem zachwycona serialem polskim emitowanym przez tę stację - "Bez tajemnic" i z niecierpliwością czekam na drugi sezon. Wszystkim polecam, doskonale zrobiony.

Agatonik

Zgadza się - "Bez tajemnic" jest świetny!

Pozdrawiam

MarekAntonivsz

Newsroom należy też do moich ulubionych seriali. Inny serial HBO który uwielbiam to Gra o tron. Swoją drogą, to pokazuje wszechstronność HBO, które potrafi jednakowo dobrze zrobić serial taki jak Newsroom i serial fantasy. Szacun :)

ocenił(a) serial na 9
katia111

Szkoda, że teraz zostaje tylko czekać :( Finał był extra, najbardziej rozwaliła mnie scena z 'tą dziewczyną' ^^

katia111

Ojjj... "Gra o Tron" to najlepszy serial, jaki kiedykolwiek widziałem... ostatnimi czasy! Haha, finał!:P

Pozdrawiam

ocenił(a) serial na 6
MarekAntonivsz

ale ten jest co najwyżej przeciętny...
http://notatnikkulturalny.blogspot.com/2012/08/newsroom-czyli-dziennikarz-jaki-j est.html

przynadziei

Nie patrzę na serial z tejże strony, "Podsumujmy: nie dość, że mało rzetelnie, zbyt wiele tu idealizmu i za mało realności, to jeszcze ani nie bawi ani nie wciąga."

Trudno jest mi powiedzieć, jak wygląda praca dziennikarzy itp. Oceniam go za walory artystyczne: perfekcyjnie zagrany, świetnie napisany scenariusz. Mówienie, że "nie wciąga" jest dość nieodpowiednie i przesadzone, gdyż bez tego "przyciągania" widza, nie notowałby on tak świetnych wyników oglądalności jak na płatną stację, jaką jest HBO.

Pozdrawiam

ocenił(a) serial na 6
MarekAntonivsz

tyle, że oglądalność nie zawsze świadczy o jakości. Oczywiście każdy ma prawo do własnej oceny - ja mówię o swoich odczuciach, a dla mnie to serial przeciętny i nudnawy - jak przegapię jeden odcinek to niewiele stracę. Prawdę mówiąc z HBO wolałem Mildred place, czy Zakazane imperium - i lepiej zagrane i scenariusz dużo ciekawszy

przynadziei

Ach, co do "Zakazane Imperium" masz rację - jest to serial genialny!

Pozdrawiam

MarekAntonivsz

Oni tez zaliczają wpadki np. "Czysta Krew" ;).

barney_w_spodnicy

Dla mnie, pierwszy sezon był świetny. Jednak, im dalej, tym gorzej.

Pozdrawiam ;)

MarekAntonivsz

Ja odpadlam jak zobaczyłam. Ze "wampiry" maja "kły" na dwojkach (sic!). Za bardzo jetem staroswiecka w tym temacie po prostu. Pozdrawiam tez :).

barney_w_spodnicy

A jak "Wywiad z wampirem"?^^

Pozdrawiam ;)

MarekAntonivsz

Tam też wyglądało śmiesznie ale inaczej jest przejść dwugodzinny film a inaczej 5 sezonów serialu XD".

barney_w_spodnicy

Haha, wiedziałem, że "Wywiad..." także Ciebie rozśmieszył.:P

Pozdrawiam :)

MarekAntonivsz

A tak trochę z innej beczki, czy na HBO raz na jakiś czas pokazywane są seriale od początku, tzn np. czy moge liczyc na to że przykładowo Gra o Tron będzie emitowana od 1 serii? Sam mam HBO dopiero od tygodnia więc nie wiem jak to u nich wyglądało do tej pory.
Dzięki z góry za odpowiedź

MarekAntonivsz

Ja chętnie dodam jeszcze moje dwa ulubione miniseriale czyli "Kompania braci" i "Pacyfik"

badask_madafaka

Z tych dwóch bardziej podobał mi się "Generation Kill" ;-)