z powodu braku nowości serialowych zaczęłam oglądać The Newsroom .
i miłe zaskoczenie nawet mi się podoba ,pilot świetny reszta (na razie w sumie 5 odcinków)
odrobinę przegadana ale przecież to serial o dziennikarstwie telewizyjnym .Podglądamy pracę
za kulisami powstawania wiadomości czy też programu informacyjnego w założeniu
rzetelnych,mam nadzieję że tak jest naprawdę .ale również zakulisowych rozgrywek ,wpływu
reklamodawców i innych kolesi "ręka rękę myje".na razie w miarę ciekawy Jeff odwala kawał
dobrej aktorskiej robótki pozostali aktorzy nie stoją daleko za nim .z przyjemnością oczekuję
na następne odcinki.a wy co sądzicie??
Przed premierą oczekiwałem tego serialu, ale po kilku niezbyt przychylnych recenzjach nawet nie obejrzałem pilota. Jednak wczoraj wieczorem trafiłem przypadkiem w TV na drugi odcinek i nawet mi się spodobał. Obawiałem się, że serial może mieć problem z zachowaniem relatywnego obiektywizmu ideologicznego, bo nawiązuje do faktycznych wydarzeń i postaci, ale jak dotąd nie ma źle.
Tak na marginesie mam pytanie: jak pisałem ominąłem pilota i obejrzałem drugi odcinek - jak uważacie, konieczne jest wrócenie do początku, czy mogę śmiało oglądać po prostu kolejne odcinki?
Oglądaj, co drugi odcinek, ja tak robię z Klanem i nic na tym nie tracę.
The Newsroom ma jedną z lepszych scen otwierających serial jakie widziałem. 8 minut, które wbija w fotel.