PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=557514}
7,3 2,2 tys. ocen
7,3 10 1 2233
Off the Map: Klinika w tropikach
powrót do forum serialu Off the Map: Klinika w tropikach

Kolejny serial medyczny. Nie jest wybitny, brakuje mu humoru, który jest wielką zaletą Grey's Anatomy. Jednak bohaterowie są do polubienia, no może tylko ta blondie mnie denerwuje trochę i chyba szybko nie zniknie z anteny, bo na pewno jest wiele ciekawych przypadków do pokazania.

Jedyne, co mnie strasznie zraziło to pacjent, który tuż po poważnej operacji brzucha kręci się i wierci na łódce bez żadnych objawów bólowych, kto miał kiedyś operację brzucha wie, jak to jest naprawdę.

ocenił(a) serial na 3
Izis

To nie jest serial dokumentalny:D Mnie bardziej denerwuje koleś w kapelutku. Ogólnie ogląda się dobrze, dobrze zagrany.... jednak czegoś mu brakuje:D

ocenił(a) serial na 8
LaraNotsil

No zgadzam sie brakuje mu humoru ... ale nie najgorzej , zobaczymy co bedzie dalej mam nadzieje ze bedzie dobrze ;)

ocenił(a) serial na 4
music11

Parę momentów było naprawdę zabawnych, więc nie sądzę żeby akurat humoru brakowało. Jak dla mnie to pierwszy odcinek był zbyt krótki, trochę tego, trochę tamtego i nic szczególnego, ale może się rozkręci. Raczej nie będzie to serial równie dobry jak Grey's Anatomy ale zapowiada się przyzwoicie.

Izis

ma ktos link do 1 odcinka? najlepiej z napisami, ale bez też ujdzie;)

ocenił(a) serial na 10
destination_33

ja znalazłam na torrrentach (np. na isohunt), a co do napisów to wie ktoś może czy zajmuje się ktoś tłumaczeniem tego serialu? o mam napisy tylko po ang (z N24.pl)

destination_33

http://video.anyfiles.pl/Off_the_Map_S01E01_Napisy_Pl/Kino_i_TV/video/6653

ocenił(a) serial na 7
Izis

Bez szału się obyło. Sprawdzony schemat w innej scenerii. Humor jakoś nie pasowałby mi do tego serialu. Może z jakimś dystansem delikatnie wprowadzony by uszedł. Jest w tym potencjał ale może się szybko wyczerpać chyba, że scenarzyści mają naprawdę dobre pomysły na prowadzenie medycznego serialu w dżungli. Osobiście po pilocie spodziewałem się więcej ale narzekał nie będę. Nie zachwycił mnie ale i nie zraził do siebie. Obejrzę jeszcze kilka odcinków żeby zobaczyć jak to się będzie dalej rozwijało ale medyczne serie nigdy nie były moją mocną stroną.

ocenił(a) serial na 8
reese

Jak dla mnie kolejna udana produkcja się zapowiada. Pierwszy odcinek ciekawy... bohaterowie z przeszłością, itd. Może słabszy od Grey's anatomy ale lepszy niż praktyka:] Ciekaw jestem jaki polski tytuł będzie... mam nadzieje że nie polacy popełnią takiego błędu jak z GA...... a co do odcinków ja znalazłem na darkwarez.pl

Izis

nie, no scena z kurą w prezencie była przednia :P

raddeq

O tak, scena z kurą jest najlepszym dowodem na humor w tym serialu. Tyle, że w znacznie subtelniejszym wydaniu niż w GA. Nie da się ukryć, że serial ma potencjał, z chęcią będę obserwować, jak dalej się potoczy.

ocenił(a) serial na 10
meAlancholic

strasznie slabe wyniki oglądalności :( można np. na hataku o tym przeczytać

Izis

Najbardziej z tego serialu podoba mi się ten klmat Ameryki Poł. Te krajobrazy, plaża itd. Te całe medyczne sprawy... no cóż, nie znam się na tym ; p Aktorzy w miare ok. Pilot zły nie był, sprawdzę jeszcze jeden odcinek i potem zdecyduje czy bede w to brnąć dalej.

ocenił(a) serial na 7
Izis

1x02 niestety trzyma ten sam poziom co pilot. Miałem nadzieję na jakiś drobny skok ale już tak chyba zostanie. Póki co jeszcze go nie skreślam ale jak tak dalej pójdzie naprawdę nie pociągnie z drugim sezonem. Póki co główne wątki medyczne skupiają się na turystach. Wypadek, operacja, smutna historia. Chociaż sytuacja z wężem w tym odcinku nawet ciekawa. Ale mimo wszystko ciągle czegoś brakuje.

ocenił(a) serial na 4
reese

Zgadzam się z ta opinią. Każdy kolejny odcinek, jak do tej pory, to kalka poprzedniego w stylu "Wypadek, operacja, smutna historia. ".Co uszło w pilocie, to im dalej tym bardziej nudzi. Szczerze wątpię by doczekał się 3 sezonu, no chyba że jakimś cudem odcinek 4 będzie inny...

ocenił(a) serial na 7
Greina

Widzę, że się większość wykruszyła dość szybko. Obejrzałem 1x03 i co? ... to samo. Ale jakoś ciągle daje mu szanse na coś więcej jednak im dalej w las tym mniejsze na to szanse. Nie wiem czy da się z tego wyciągnąć coś więcej niż otrzymaliśmy do tej pory. Pole manewru dosyć niewielkie się zrobiło. Jak tak dalej potrwa to nie wiem czy przetrwam 1x05

ocenił(a) serial na 3
reese

Widziałam 3 odcinek i na tym kończę przygodę z tym serialem. Serial serialem ale t co tam się dzieje woła o pomstę do nieba:D Jedyne gdzie mogłam zaakceptować warunki polowe na sali operacyjnej to M.A.S.H. gdzie trwała wojna i było śmiesznie. Tu to jakaś czysta abstrakcja. Niedługo pokażą tam operację na otwartym sercu zrobioną patykiem po lodach i woreczkiem po oranżadzie. Do tego udowodnią, że nie ma co liczyć na leki czy chemoterapię skoro raka płuc, żołądka, mózgu, krtani i skóry wyleczyć zielem babki.

ocenił(a) serial na 7
LaraNotsil

Ja się jeszcze skuszę na kolejny odcinek bo ma podobno liznąć coś z cywilizacji w jakimś miasteczku to może coś pokażą ale jak nic się tutaj nie zmieni to ten serial naprawdę będzie Off the map. W zasadzie jedyne czym się broni to fajne krajobrazy ale od tego to są kanały Discovery i Travel.

reese

Ja jestem po 3 odcinkach. Jest tak jak mówicie, schematyczny do bólu. Ale jednak sprobuję jeszcze. Te wypadki są naprwadę ciekawe i póki co nie nudzą aż tak bardzo. A w 3 odcinku nawet muzyka była niezła, jakby z Gladiatora czy coś. Tylko wywaliłabym tego muryna w czapecze woah denerwuje mnie strasznie :>

ocenił(a) serial na 7
Izis

Ehh 1x04. Wielki tytuł On the Mean Streets of San Miguel i wielkie rozczarowanie. Teraz to już się mocno zastanowię nad kolejnym odcinkiem. Uważam, że ten serial by się lepiej sprzedał w tych klimatach gdyby nie skupiał się na lekarzach tylko jakimś oddziale ratunkowym. Jedyne co się rozwija to jako tako bohaterowie powoli się okazuje, że każde z nich ma bolesną przeszłość i wachlarz doświadczeń. Chociaż uważam, że ten format mógłby się sprzedać nawet u nas w niedzielne popołudnie kiedy ludzie rodzinnie zasiadają przed telewizorami mogliby to kupić.

ocenił(a) serial na 10
reese

Jestem po dwoch odcinkach:) I jestem bardzo zadowolona:) nareszcie serial medyczny, ktory spelnia moje oczekiwania. Faktycznie pod pewnymi wzgledami jest schematyczny:) Latwo zaobserwowac po 1 odcinku,,, kim beda bohatowie serialowego romansu:) Mam nadzieje ze bede conajmniej 2 sezony.

ocenił(a) serial na 7
kinia_16

No jak łatwo zaobserwować to żebyś się nie zdziwiła ;)

ocenił(a) serial na 7
reese

Jestem po pilocie i serial jest naprawdę dobry. Powstaję dużo seriali, często oglądam tylko pilotażowy odcinek i już wiem, czy chcę oglądać dalej czy też nie. Off the Map zalicza się do tych seriali, jakie będę oglądać.
Dobrze dobrana muzyka, "fajni" aktorzy, sympatyczne widoki, humoru trochę może za mało, ale nie jest to aż tak wielką wadą.
Polecam!

oallaa13

Mnie osobiście też się podobał. Serial sympatyczny, może trochę schematyczny też, ale ogląda się go przyjemnie. Widoczki ładne, trochę humoru plus akcji i historyjek życiowych. Można oglądać. Może nie jakiś bardzo ambitny ale dla relaksu się nadaje.

ocenił(a) serial na 7
Izis

Dobrnąłem jakimś cudem do 7 odcinka, który jakimś cudem okazał się całkiem niezły. Ten serial zawsze będzie tak dobry jak inwencja scenarzystów do wymyślania ciekawych przypadków medycznych nie naginających przy tym oczywiście realizmu wykonywania pewnych zabiegów w pokazanych w serialu warunkach. Przepisem mogłoby się tutaj okazać rozszerzenie fabuły o coś więcej niż typowo medyczne przypadki poprzedzone krótką akcją ratunkową. Zdecydowanie zbyt mało tu miejsca dla bohaterów.