Tak złego serialu od dawna nie widziałem. Nie wiem skąd te wysokie oceny. Gra aktorska (szczególnie role drugoplanowe i statyści, jak np. sanitariusze), scenariusz i dialogi wołają o pomstę do nieba.
Ktoś próbował porównać tego gniota do Rojsta, czy Ślepnąc… Mam wrażenie, że oglądaliśmy zupełnie inne seriale. One przy tych popłuczynach, to dzieła sztuki.
Przeczytałem też porównanie do TVN-owskich seriali i ono najbardziej tutaj pasuje (ale porównując do tych najgorszych).
Moje poczucie smaku (a pewnie też nie jest zbyt wysublimowane) zostało stargane i wymięte. Teraz boję się włączyć Netflixa, żeby samemu nie trafić do tego samego ośrodka, co bohaterowie tego „serialu”.
jeśli sanitariusze wydawali ci się sztuczni to znaczy że nie zrozumiałeś fabuły...
Praktycznie wszystkie odcinki poza ostatnim dzieją się w nierealnym świecie - w głowie osoby w śpiączce.
I właśnie bardzo dobrze że jest zagrany tak jak jest zagrany i tak wystylizowany.
Ale rozumiem że lubisz tylko seriale o bandytach i policjantach jak Rojst czy Ślepnąc... gdzie wszyscy są mniej lub bardziej źli, są przekleństwa, przestępstwa, brutalność, seks, zabójstwa itd.
W sumie się nie dziwię bo krajowa twórczość serialowa od czasu pierwszego Pitbulla w zasadzie tylko takie dobre seriale nam serwuje.
Tutaj jest zupełnie inny, wreszcie świeży pomysł na fabułę, inna stylistyka i aktorstwo dopasowane do historii. Akurat Tobie nie odpowiada - spoko.
Ale nie powinieneś pisać w tytule "dno".
Chyba że pracujesz dla HBO albo Canal+ :) bo tam w serialach tylko brukowy świat przestępczości i zła...
może serial nie trafił w twoją estetykę, to nie jest sensacyjniak ani kryminał, tylko serial z gatunku "Mystery", do tego z wieloma przeskokami w sferę snu i rzeczywistości. Nie wszystkim na pewno coś takiego przypadnie do gustu, ale ludziom lubiącym główkować i zastanawiać się co oglądali i jaką historię (tak naprawdę!) im zaserwowali autorzy ten serial spodoba się bardzo!!!
Widzie brak rozumienia fabuły, ale czego się spodziewać po kimś kto kler ocenił na 9 xD