Otwórz oczy
powrót do forum 1 sezonu

Początek słaby

ocenił(a) serial na 2

Akademia pana Kleksa skrzyżowana z jakimś tvnowskim serialem. Brak konsekwencji co to w ogóle ma być? Supernowoczesny ośrodek czy stara szkoła. Dyrektorka przypomina Kożuchowską i tak się zachowuje, nie budzi jakiegoś respektu. Teksty pisał też ktoś od słabych tasiemców czy paradokumentów, a nie filmów które mają trzymać w napięciu. Np drętwa rozmowa dyrektorki z Julką. Dotrwałem na razie do momentu zobaczenia superkomputera. Od razu przypomniał mi się serial WOW, ale to było 30 lat temu i miało klimat którego tutaj na razie nie widzę.
Niestety potwierdza się moje zdanie o polskich filmach i serialach. Szmira za szmirą. Polskie kino skończyło się w latach 90tych.

Logan87

Cześć, dotrwałeś do momentu jak pierwszy raz pokazali superkomputer czy jak dotarli do niego Julia/Karolina, Adam i Paweł?

ocenił(a) serial na 2
lukis997

Jakoś na początku 2 odc. Była tam ta psychiatryczka z lekarzem. Obejrzę do końca żeby ocenić ale na razie jak napisałem wygląda to dla mnie słabo.

Logan87

Daj znać jak obejrzysz całość, bo też miałam takie zdanie i zamierzałam porzucić dalsze oglądanie już w 1 odcinku ale jednak byłam ciekawa co dalej więc zaczełam przeskakiwać nudne momenty i 6 odcinek juz w całosci obejrzałam. Zaskoczył pozytywnie.

ocenił(a) serial na 2
9k9

Zmęczyłem kolejne odcinki i faktycznie dopiero 6 odc jest dobry. Gdyby cały serial zrobiono na poważnie to ta końcówka tym bardziej robiłaby wrażenie i zachęcała do obejrzenia 2 sezonu, a tak to jest raczej wymówką fabularną dla słabizny całej reszty odcinków. Wszystko można ostatecznie wytłumaczyć snem czy urojeniem, to tani zabieg. Portret pamięciowy może wtedy wyglądać jak karykatura, sanitariusze mogą poruszać się jak zombie, a dialogi mogą być o niczym. Gdyby to miało ręce i nogi i trzymało w napięciu to serial mógł być nawet niezły.

ocenił(a) serial na 3
Logan87

A ja męczyłam się przez wszystkie odcinki. Autorzy mieli ambicję zrobienia mrocznego, tajemniczego, i co tam jeszcze, ale jest totalna porażka, bez sensownego powiązania i rozwiązania różnych wątków. Jestem gotowa zaakceptować pewne filmowe zabiegi ale tu nawet nie było na co popatrzeć. I gra jak w teatrzyku szkolnym. Strata czasu

ocenił(a) serial na 9
Logan87

Bez przesady, fabuła i pomysł ciekawy - inny niz zwykle w polskiej produkcji