Pierwsza emisja: 07.02.2013r.
Oficjalne streszczenie: TAJEMNICZA WYSPA – Shane prowadzi ekspedycję na opuszczoną wyspę u wybrzeży Nowej Szkocji, gdzie jego zdaniem ukryto tajemnicę lekarstwa. Podczas wyprawy do serca wyspy Rebekah i Elena kontynuują swoją zaciekłą rywalizację, Stefan robi wszystko, aby utrzymać pokój, a Damon oskarża Shane’a o prowadzenie wszystkich w zasadzkę. Bonnie i Jeremy próbują rozgryźć przesłanie znaku Łowcy, podczas gdy Shane ujawnia więcej na temat legendy Silasa i czarownicy Qetsiyah, razem ze swoją osobistą historią. W Mystic Falls, Tyler konfrontuje się z Klausem, a Caroline zostaje uwikłana w przemoc, która później następuje.
Ja mam jedno pytanie. DO KTÓREJ TO TRWA? reklamy co 5 minut? chyba nie wytrwam.......
Ona chce z nim spędzić resztę życia jako człowiek a on sobie idzie. Damon, ty kretynie.....
No tak, Damon powiedział że był moment że chciał byc człowiekiem, ale widzisz Damona znowu jako człowieka?:P Ja na jego miejscu już bym nie chciała. Jak byc człowiekiem po 150 latach bycia wampirem? I co powie dzieciom? Opowiedziec wam historię jak tatuś w 1945 zabił Niemca? Albo w 1890 popłynął pierwszy raz do Europy parowcem?:D On dobrze powiedział- to nie on:) To do niego nie pasuje.
To niech będzie tym wampirem, a jak mu i to nie odpowiada niech sobie wsadzi kołek w serce. Stefan to samo.
To najbardziej zrzędliwe wampiry. Wyobrażasz sobie Erica, który płacze nad swoim wampiryzmem?:D
Elena po co chce być człowiekiem? Żeby dorosnąć, mieć dzieci? To po kiego grzyba zadaje się z wampirami?
Ale taki wał, na pewno nie ma na to lekarstwa haha.
Lekarstwa nie ma a wrócą z wyspy- ci co przeżyją- i pousuwają się ze znajomych na fejsie bo takie fochy polecą:D
Czy Ty w ogóle oglądasz ten serial ze zrozumieniem, czasami mam wrażenie że piszesz rzeczy bez zastanowienia, bez jakiegokolwiek zrozumienia postaci.
Dla mnie też. A Klaus po raz kolejny dał się nabrać. Gra Candice w tym odcinku pozostawiała wiele do życzenia - całość.
DAMON BABYYYYYYY!!!!!!!!!!!!!!!! :-(((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((( ((((
Od kiedy nagle oni wszyscy widzą tatuaże łowcy? Wcześniej tylko Jeremy go widział.
tatuaż już jest skończony i widoczny all the time przez wszystkich - u wszystkich z The Five.