PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 121912
5,0 3 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Pierwsza emisja: 21.02.2013r.
Oficjalne streszczenie: OKROPNA PRAWDA – Gdy Stefan wraca do Mystic Falls z Eleną i Jeremym, Caroline natychmiast zaczyna się martwić samopoczuciem Eleny. Stefan zwraca się z pomocą od dr Fell oraz Matta. Przebywając wciąż na wyspie, Damon przekazuje Rebece smutną wiadomość i jest zaskoczony jej reakcją. Damon i Rebekah wspólnie poznają niespodziewaną część historii, [którą opowiada im] Vaughn. Wszyscy są przerażeni, gdy Bonnie zdradza pozostałą część planu Shane’a. W końcu, gdy Damon robi co w jego mocy by pomóc, Elena zjawia się z własnym planem.

ocenił(a) serial na 7
alien_2

ELKA CHODZI NAGO???????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!! o kur wa

alien_2

Zgadzam się ze wszystkim. Genialnie Julie to rozegrała.
Tylko z wyjątkiem, że ja prawie cały odcinek przeryczałam :P

ocenił(a) serial na 6
alien_2

Genialne

ocenił(a) serial na 7
rastaa

jestem ZADOWOLONA :D

KingusVic

Odcinek świetny ^^
Będzie się działo:p
Szkoda że długie oczekiwanie na CD

ocenił(a) serial na 9
KingusVic

ja też... Co nie zmienia faktu, że Jera już nie ma :(((((((((

rastaa

Minuta ciszy dla delenowego ganku.

Rainn

Minuta to za mało...

Rainn

popieram...

Rainn

Ach ten ganek;( Nie skojarzyłam, że to koniec z najpiękniejszymi scenami. I pokój Eleny!! Przecież tam Damon powiedział jej że ją kocha:(

ocenił(a) serial na 7
alien_2

tyle wspomnień ;( ;( tyle pięknych scen się tak odbyło.

jak oni mogli dopuścić do spalenie tego domu :(

lola881

to część jej podróży!

użytkownik usunięty
Rainn

myślę, że wyłączyłam uczucia

ja też.

użytkownik usunięty

same

Ja też. Cieszę się defanową i bamonową sceną, Elena w zwiastunie mnie bawi, co się dzieje? :D

ocenił(a) serial na 7
Rainn

hahahahahahahah :D

ocenił(a) serial na 6
rastaa

Aaa to teraz czaję czemu na zdjęciach z planu do 4x17 Elka tak skakała i była inaczej ubrana. Będzie się bawiła z Damonem gdzieś. Szkoda tylko, że nie będzie nic czuła.

ocenił(a) serial na 7
IKnowWhatYouAre

myślicie, że to wyłączenie uczuć wpłynie jakoś na to, co będzie potem czuć do Damona?

ocenił(a) serial na 6
rzucmydlo

Teraz to cholera wie skoro to serio sb ale mozliwe,że nas Julie wkreca i E zrobila to dobrowolnie.

rastaa

Silas jako Shane :O Podoba mi się to.

użytkownik usunięty
Kate123

A mi nie, odgrzewany kotlet... chociaż od początku mówiłam,że Shane to Silas, ale miałam co innego na myśli:P

użytkownik usunięty
rastaa

NIE MOGĘ WYJŚĆ Z PODZIWU, NORMALNIE NAJLEPSZY ODCINEK W HISTORII TVD.

użytkownik usunięty

najlepszy, racja.
ale otwierający nową erę.

REWELACYJNY

rastaa

Damon tyle czasu zabiegał o miłośc Eleny. W końcu mu się udało i zrezygnował z tego. ten odcinek był doskonały, mam nadzieję że Julie weźmie sprawy w swoje ręce i nie pozwoli już napisac słowa tym patałachom jej przydupasom:/

użytkownik usunięty
alien_2

tak, błagam, niech Julie pisze KAŻDY odcinek

ocenił(a) serial na 6
alien_2

Może pod koniec sezonu się znowu normalnie zejdą. Ona nie będzie wiecznie ,,wylaczona'' Pieknie to wygladalo kiedy jej przytulil na tej podlodze. Jaki byl poruszony.... Moze teraz bracia sie do siebie zbliza i beda walczyc o Elene jak ona z Damonem o Stefana?

alien_2

Naprawdę genialnie jej to wyszło.

użytkownik usunięty
alien_2

TAK! Plec powinna sama realizować swoje pomysły, wtedy nie byłoby klapy.

alien_2

dlaczego od razu zrezygnował z miłości Eleny....?
hmmmm to teraz będą sobie platonicznie i przyjacielsko żyć razem we 3 pod jednym dachem:))?

NekoNinjia85

Ona nic nie czuje- nie kocha go:) jest połączeniem Damona z 1 sezonu i Katherine:)

ocenił(a) serial na 7
NekoNinjia85

w sumie to nie musi być takie złe :D wiadomo, że to długo trwać nie będzie....

ocenił(a) serial na 7
rastaa

Ile tej przerwy?

ocenił(a) serial na 7
Psia_Jucha

chyba 3 tyg.

rastaa

Jak mi szkoda tego domu! Ganku- gdzie Elena całowała się z Damonem, gdzie Damon pocałował Katherine (no ale myślał, że to Elena), gdzie Damon zawsze ją odprowadzał. Eleny pokój- gdzie Damon powiedział jej że ją kocha, gdzie przyszedł pijany, gdzie powiedział że pomoże jej ze Stefanem. Nawet schody gdzie Elena wpadła na nagiego Alarica:D Kuchnia- pierwsza dłuższa rozmowa Deleny o Katherine, wspólne gotowanie. Salon gdzie Damon grał z Jeremym na konsoli. Masakra po prostu!

użytkownik usunięty
alien_2

przestań, popłakałam się znowu :( Na żadną scenę z poprzednich sezonów już nie spojrzę tak samo

Ja nie mogę przeżyc że takich już nie będzie:( I gdzie Damon Elenę odprowadzi jak będzie mieszkała w pokoju obok? To ma swój urok, ale kurde- nie kosztem domu!

ocenił(a) serial na 9
alien_2

a ja ciągle rozpaczam z powodu Jera :( kurde, ciągle miałam nadzieje :(

ocenił(a) serial na 7
rastaa

Dobra, a teraz trochę powagi. Co Stefan chciał powiedzieć Damonowi? Że kocha go, czy Elenę?

KingusVic

jego! Że mimo wszystkiego są bracmi!

ocenił(a) serial na 6
KingusVic

Ale nie wykrztusił. Ach ci bracia.

IKnowWhatYouAre

Po męsku sprawę załatwił, nic nie powiedział a wiadomo o co chodzi. Świetnie to wyszło. Wrocę jutro z zajęc to napiszę Stelenowcom w temacie, że mogą byc ze Stefana dumni. Dzisiaj nie będę im spoilerowac.

ocenił(a) serial na 7
rastaa

I rzeczywiście promo super :D Elka nie będzie już nudna :D łuhu :D

Psia_Jucha

taa, co z tego skoro wszyscy wiedzą co się za tym kryje:/

rastaa

Czy któraś z Was zna tytuł piosenka Damien Rice, tej która leci pod koniec odcinka?

ocenił(a) serial na 7
rastaa

Za późno i za wcześnie by snuć teorie, ale sądzę, że Elka stanie się jak Damon, aż jemu zacznie brakować starej Eleny, będzie walczył o starą Elenę. Ona będzie bez uczuć, ale w końcu, po woli, po czasie żałoby znów się włączy by żalować wszystkiego co zrobiła wcześniej. SUPER ;|

użytkownik usunięty
KingusVic

Dlatego coś czuję, że kolejny wątek mnie zacznie wpieniać:/ Ale na razie nie chcę narzekać.

KingusVic

Elena stanie się Damonem ale on wcale nie będzie chciał jej przywracac, będzie chciał ją kontrolowac taką jaką będzie, żeby nie musiała cierpiec.