Pierwsza emisja: 21.02.2013r.
Oficjalne streszczenie: OKROPNA PRAWDA – Gdy Stefan wraca do Mystic Falls z Eleną i Jeremym, Caroline natychmiast zaczyna się martwić samopoczuciem Eleny. Stefan zwraca się z pomocą od dr Fell oraz Matta. Przebywając wciąż na wyspie, Damon przekazuje Rebece smutną wiadomość i jest zaskoczony jej reakcją. Damon i Rebekah wspólnie poznają niespodziewaną część historii, [którą opowiada im] Vaughn. Wszyscy są przerażeni, gdy Bonnie zdradza pozostałą część planu Shane’a. W końcu, gdy Damon robi co w jego mocy by pomóc, Elena zjawia się z własnym planem.
położyłam się przed 12, godzinę się wierciłam, a kiedy zasnęłam trzeba było wstawać :P teraz jestem nieprzytomna. ale pewnie odcinek mnie szybko postawi do pionu;)
Włączyłam playera a tam Elena krzyczy "HE'S NOT DEAD!!!!"
kurva poryczałam się, a nawet odcinek się nie zaczął:/
Dokładnie:/ Najgorsze jest to, że będziemy ryczeć od samego początku. Chyba takiego odcinka jeszcze nie było.
Już? Jeszcze się nawet nie zaczęło! Kto by w ogóle pomyślał, że Ty taka wrażliwa jesteś;P Stelenowcy cię mają ze złośnicę:D
http://25.media.tumblr.com/da7cefa9f49236d35d19098c6b447993/tumblr_mhcn11KcLJ1qd 1kvjo2_250.gif
Ja nie wiem, czy Stefan jest taki ograniczony że sobie nie poradzi z Bonnie? On powinien jej szukac, a Damon powinien trzymac Elenę za rękę. Nie podoba mi się, że on sam to zaproponował, jakby nie chciał byc w tej chwili z Eleną:/
Ja pier dole, jakie to straszne jest jak on wniósł tego Jeremiego:/ A Damon oczywiście wszystko organizuje;)