Pierwsza emisja: 21.02.2013r.
Oficjalne streszczenie: OKROPNA PRAWDA – Gdy Stefan wraca do Mystic Falls z Eleną i Jeremym, Caroline natychmiast zaczyna się martwić samopoczuciem Eleny. Stefan zwraca się z pomocą od dr Fell oraz Matta. Przebywając wciąż na wyspie, Damon przekazuje Rebece smutną wiadomość i jest zaskoczony jej reakcją. Damon i Rebekah wspólnie poznają niespodziewaną część historii, [którą opowiada im] Vaughn. Wszyscy są przerażeni, gdy Bonnie zdradza pozostałą część planu Shane’a. W końcu, gdy Damon robi co w jego mocy by pomóc, Elena zjawia się z własnym planem.
Poruszyli waszą teorię o tatuażu. Czyli Jer się nie obudzi na 100 %, jak zaczęli o tym gadać na początku :(((((
Ryczeć mi się chce. A co do KAt, do nikt nie zwrócił uwagi jak wchodziła/wychodziła? Jedna dziura tam była :P
Ej, co się działo przed przerwą reklamowa bo nie zdazylam? CPo rebekah i Damon zostali?
Szukają Bonnie, bo w sumie nie wiadomo w jaki sposób się wydostała i nikt tego nie zauważył. Tam był serio jeden otwór :D
ciarki mnie przeszły kiedy Elena powiedziała, że chce być przy nim kiedy się przebudzi :(
Nawet w takim odcinku Sztefyn nie da sobie spokoju z sire bond. On by chyba umarł, gdyby o tym nie wspomniał. Cholernie się rozczaruje jak SB nic nie da. Bo nie da, skoro nie istnieje albo nawet jak istnieje to nie wpływa na uczucia, emocje.
dziś wyjdzie na jaw, że nie ma sb bo Damon bedzie chcial ja ogarnac a ona nawet nie drgnie.
Beka zapytała Damona o to o co ja bym go zapytała- dlaczego nie jest z Eleną i sam tak zdecydował??!!
Powinien siedziec na dupie i trzymac Elenę za rękę a nie biegac po wyspie za Bonnie, Stefan mógł to zrobic. Rozczarował mnie:/
Ryczałam 2 razy na tym serialu- na zakończeniu 2 sezonu i jak Alaric umierał w krypcie i Damon przyszedł z flaszką.