Od wielu lat panuje opinia, że mężczyźni są inteligentniejsi od kobiet. Nie podzielałem tego zdania, aż do wczoraj, kiedy tą będąc u dziewczyny zobaczyłem na jej biurku trylogie pamiętników wampirów. Nie potrafię powiedzieć teraz dlaczego ale ogarnęła mnie wielka chęć zagłębienia się w ten świat krwiopijców. Skończyłem właśnie czytać Dusze Cienie i nie potrafię się jeszcze otrząsnąć. W ciągu 20 lat miałem do czynienia z wieloma książkami, czytywałem mi Balzaca, Hugo, Dostojewskiego Tołstoja ale także Tolkiena, Kinga, Lewisa czy Rowling. Podobno są książki, które zmieniają życie, dla mnie jest to twórczość panny Smith. Jej dzieła zmieniły mój światopogląd i otworzyły mi oczy na to ile naiwnych i głupich ludzi żyje na tej planecie. ( nie wiem jak teraz spojrzę w oczy swojej dziewczynie, która wczoraj zapewniała mnie, że pamiętniki to jedna z najlepszych książek jakie miała okazję przeczytać ) Wiem że o gustach się nie zapominajmy, że są gusta i guściki a fani pamiętników nie zaliczają się nawet do tych drugich. Przykro mi tylko, że żyje w czasach kiedy wpisując w google how to become a vampire wyskakuje mi 80 razy więcej wyszukań niż szukając La Comédie Humaine
No jak go zobaczyłem to to pierwsze co mi do głowy przyszło, no a nie to że to whhhampir :-p tylko Ladyboy :-P
aaaaaaaaaaaahahaha no te włosy to chyba nie były jego wiec to prawdopodobne i po godzinach śpiewa hity Barbary Streisand :-P
Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahahahahahaha mój brzuch NIE MOGĘ LEŻĘ!!! aaaaa :-)))))))))))))))))))
Uhahahah taka mała rzecz uhahahah mój ptaaak :-) A pytanie brzmi co robić mam i jaaaaaak mój ptaaaaaaaak uhahahahahaha zadzwonili celnicy bo na granicy pętał się jakiś ptak uhahahahha nie mogę!!! uhahahaha
No tego to nie oglądałem i bym nie chciał :-P Już mnie raz moja była zmusiła oglądać Pułapkę brrrrrr więcej już takich nie chcę :-)
straszne jest to że niektórzy piszą całkiem serio. Nie znam osobiście takich ludzi, ale mam wrażenie, że niektórzy wymagają naprawdę leczenia. jak można pisac, że nie zostaję wampirem dla nieśmiertelności tylko dla czegośtam? Może czas ich uświadomic?:P
Jak nie kijem, to pałą. A ten cały Maksio powinien udać się do lekarza - niekoniecznie od tych spraw.
No niestety mało kto się nad tym kiedykolwiek zastanowił, że nawet jeśli wampiry by kiedykolwiek istniały. To ktoś by chciał nim być i mordować innych... To jest dopiero chore... Ja jestem jeszcze w stanie zrozumieć ze no nieśmiertelność to by byla jeszcze jakaś pokusa ale żeby za to płacić tym że musisz mordować innych to już trzeba być niezłym psychopatą by chcieć zapłacić za to taką cenę... Użes normalnie...
Ciekawe kogo by zabił Maksik:D? Nie traktuję takich ludzi poważnie, jak ktos wypisuje że chce byc wampirem to albo ma 10 lat albo powinien się leczyc. Ciekawe czy U Drzyzgi tym ludziom płacą? Ten program zrobił się bardziej porąbany momentami niż potyczki Jerrego Springera, czy za darmo opowiadają takie bzdury?
Żula spod blaszaka z piwem? A po cholerę? Przecież tego typu samodestrukcyjne jednostki prędzej czy później zabiją się same. Nieśmiertelność taka czy inną to jeszcze mogę zrozumieć, ale błyszczenie na słoneczku jako psu cojones na przednówku już nie.
Wracając do naszych małych dzieciaczków, to się chyba za dużo mang naczytały i naoglądały anime.
Czy płacą - nie wiem, ale kto by chciał wygadywać takie głupoty zupełnie za friko?! Pytanie - ile.
Nieee no to jak zobaczyłem w Zmierzchu to już nie wytrzymałem i mniej więcej po tej scenie sie pożygałem :-) aaaahahahahaha
Co do tego że coś za takire opowiadanie głupot na wizji musza dostawać to pełna zgoda, ja nie wierzę by ktoś to mówił sam z siebie i za darmo... Ja stawiam odważnie, że minimum 20 tyś musiał dostać. :-)
No ja raczej myślałem że go glanami przywitali i miał krwi pod dostatkiem... Znaczy się no... swojej własnej :-P
To mnie zastanowiło czy występ jest płatny, bo jakoś trudno mi uwierzyć, że ktoś takie głupoty z własnej woli wygaduje :-) wot zagwozdka ;-)
A może ona chce przebić Springera? kiedyś lubiłem ten program bo mówił o jakichś prawdziwych ludzkich programach ale to było lata świetlne temu dziś to taka parodia jest. A ewka chyba nie ma już lepszego pomysłu.
Co się dziwić ponad 10 lat programu a do niczego innego się nie nadaje... Pogody zapowiedzieć nie umie, w TVNie rżadzi Durczok, Rymanowski i Pochanke więc wiadomości nie zapowie to nic więcej jej nie zostało jak jerospringerowanie, ale tam przynajmniej są elementy zapasów w stylu wolnym i można sie pośmiać jak murzyni się bija a u nas nie ma tego i nie ma murzynów, więc to trochę nudne :-)
Za tyle to bym w życiu się nie zgodził z siebie robić debila w TV. Tysiąc złocisz??? UŻES...
kiedyś, kilka lat temu przeczytałam w jakiejś gazecie, że tysiąc złotych.
teraz stawki mogły się oczywiście zmienić :D
ci ludzie co tam wychodzą to kompletni debile, jak można opowiadać o takich rzeczach ze swojego życia przed kamerami w tak popularnej telewizji. szkoda gadać :o
za tysiąc zł to bym nie użyczyła nawet swojego głosu nie mówiąc już nawet o pokazywaniu twarzy:P Oglądałam kiedyś ten program, był poważniejszy, opowiadali tam jakieś niestworzone historie, ale w sumie ciekawie. Najbardziej lubiłam riposty psycholog Doroty Krzywickiej, a teraz jakaś Sarna tam zasiada- ta co maksika wyśmiała. Programy są coraz głupsze, robią z ludzi coraz większych debili.Widocznie ktoś to jeszcze ogląda skoro tyle lat nie zdejmują tego z anteny.
jak ktoś ma 80 lat i nie wie co ma robic z nudą to niech sobie lata do kościółka, ogląda klan i rozmowy w toku:P nie przeszkadza mi to. Jestem z Torunia a tutaj jest centrum takich działań:D
Jak to po co? Żeby obgadać sąsiadkę że sie puszcza z sąsiadem, no przecież nie po to by sie modlić...
hehehe kto się puszcza w tym wieku;) Czyms sie muszą ludzie zając, na starośc będziecie jeszcze gorsi;P
oj tego się właśnie boję. widząc dzisiejsze babcie ;d
oczywiście nie ma co uogólniać, są różne przypadki, ale jak jeżdżę autobusami to mam wrażenie, że większość to nabuzowane staruszki, które czekają żeby wybuchnąć i zrobić jakąś awanturę.
w kółko coś im nie pasuje, zwykle obrywa się kierowcy, że kasownik nie działa,, krzesło brudne, drzwi źle otwarte, autobus za wysoki, wpadają do autobusów z prędkością światła, zajmują po kilka miejsc, bo przecież muszą gdzieś położyć swoje wieeelkie, robione codziennie zakupy, ale nie daj boże, żeby one nie miały gdzie siedzieć, wtedy robi się piekło.
swoją drogą w autobusie babcia dwóch przystanków nie postoi, ale na wszystkie msze ma siłę chodzić, to mnie fascynuje ;d i nie potrafią zrozumieć, że ktoś młodszy może być bardziej zmęczony od nich. mimo wszystko ciągle im ustępuję, tak mnie już nauczyli w domu i chyba tak zostanie :D
w dodatku te ich poglądy na świat, politykę. kazdy ma prawo do własnych przekonań, ja sama jestem anty wszelka polityka, nie fascynuje mnie to, ale one przesadzają z tym angażowaniem się. oo i wysyłanie pieniążków na radio maryja. a nawet nie potrafią dostrzec, że nie idą one na dobroczynne cele tylko samochody rydzyka :D
jakkolwiek są różne przypadki, moja babcia jest cudowna, aczkolwiek jej poglądy dają wiele do życzenia :))
Jak mnie zagadują babcie w autobusie czy gdzieś to zawsze przytakuje. Nie ma co dyskutowac, a co to zmieni że powiem babci że jej politycy to zło? Nic. Więc mogę powiedziec im że też kocham Jarka i ojca Tadeusza, ja od tego nie umrę a babcia będzie miała radośc z życia. Miejsca też ustępuję, na szczęście Toruń nie jest taki wielki że autobusem się jeździ 2 godziny. Moich pieniędzy do Rydzyka nie wysyłają, swoje mogą nawet palic na stosach;P Boję się jaka ja będę na starośc, może też będę codziennie latac na rynek po 3 pomidorki;P
o wiem coś o tym!
ja też mojej babci przytakuję w wielu sprawach związanych z polityką, mimo, że się z nimi nie zgadzam :D
ale co mi zależy, niech jej będzie miło :)
Ale jeśli chodzi o politykę...
Moja babuleńka ma to gdzieś - i tak zawsze wychodzi z założenia, że nic się nie zmieni, co najwyżej na gorsze.
Za to dziadek stale prowadził dysputy i się wkurzał na naszych posłów.
Pamiętam jak oglądał obrady Sejmu - każdego objeżdżał równoXD
Hmmm... Co do dziadka to o tyle dobre, iż znaczyło to ze się przejmował... Bo chyba mi się wydaje ale apatia jest jednak czymś najgorszym, w końcu te pajace w Sejmie to ustanawiają prawo według, którego my musimy żyć i które nas dotyczy. No nie możemy być obojętni, musimy od nich wymagać więcej a nie tylko raz na 4 lata iść i skreślić pierwszego na liście...
No wiesz, babci już 78 roczek leci...to już jej polityka nie kręci;)
I tak już powiada, że w tym wieku nie ma co się tym wszystkich przejmować, bo zara i tak pójdzie wąchać kwiatki od spodu;)
A to niestety dość uzasadnione przecież czarnowidztwo...
Jak to mówią stare ale jare :-) maja więcej energii niż japońskie reaktory jadrowe, jak by były na jakichś proszkach. Siła ta wewnętrzna mocniejsza niż w Jedi dlatego one takie wytrzymałe :-p
Ech.
A mnie z kolei nie podoba się postrzeganie przez moje pokolenie wszystkich starszych osób w taki właśnie krzywdzący sposób;(
Nie każdy staruszek/ka są „moherowi” tacy i w Rydzyka zapatrzeni.
Nie wszyscy siedzą z uchmańtem do sławetnego - toruńskiego radia przyklejonym;)
Jest wiele takich z poczuciem humoru i dystansem do świata…
Mój dziadek jak jeszcze żył taki był, straszny kawalarz i jajcarz. Lubił się nabijać ze wszystkiegoXD Może mam to po nim;)
Moja babcia aż taka szalona może nie jest, ale też nie jakaś bardzo sztywna;)
Hehe, możecie wierzyć lub nie – babcia przeczytała kiedyś „Pamiętniki wampirów”!
I nawet jej się spodobały. Stwierdziła tylko, że trochę za dużo w nich „fantastycznych jajec i bajania”XD
A jak spytałam, który Salvatore wg. niej fajniejszy – bez wahania odpowiedziała:
„No Damon!”
XD
No pewnie ze nie wszyscy starsi ludzie tacy są, jak zwykle w tego typu tematach trochę się generalizuje, ale niestety dużo jest tych "niefajnych' babć :-( i to najczęściej widać, bo ta fajna to nie stoi z krzyżem i nie wrzeszczy: "wy wszyscy jesteście ruskimi szpiegami!! i pójdziecie do piekła!!!" itp. teksty 10 każdego miesiąca...
Chodzi mi też przede wszystkim o to, że chyba nie do końca powinno się tak postrzegać starsze pokolenie...
Przecież większość z nich doświadczyła strasznych przeżyć, II wojnę niektórzy jeszcze pamiętają. Co się dziwić, że tak wielu z nich zgorzkniałych jest?
Rozczarowanych życiem?
Narzekają, narzekają i to rzeczywiście na dłuższą metę może troszkę drażnić, jednak - no nie wiem...
My żyjemy w zupełnie innych czasach, na pewno nie cudownych, mlekiem i miodem płynących;) - jest bezrobocie, ogólna drożyzna, mnóstwo, mnóstwo problemów - ale mimo wszystko są one dużo spokojniejsze.
Nie przeżyliśmy 1/15 tego co oni - a często tak się jakoś dziś ocenia starszych ludzi w taki dziwny, przykry sposób...
też uważam że są różne przypadki, nie ma co oceniać ludzi grupowo, trzeba patrzeć na jednostki. jakkolwiek te mniej miłe babcie są bardziej widoczne niż te kochane, chociaż ich też jest baaaardzo dużo :)
Ale to czy ktoś się puszcza czy nie to nie jest ważne, ważne że pani Krysia poinformowała panią Zofię i zaraz całe osiedle się dowie :-) a czy to prawda nie ma znaczenia...
Napisałeś: "Od wielu lat panuje opinia, że mężczyźni są inteligentniejsi od kobiet. Nie podzielałem tego zdania, aż do wczoraj, kiedy tą będąc u dziewczyny zobaczyłem na jej biurku trylogie pamiętników wampirów. Nie potrafię powiedzieć teraz dlaczego ale ogarnęła mnie wielka chęć zagłębienia się w ten świat krwiopijców. "
Stwierdziłeś, że kobiety są mniej inteligentne, bo Twoja koleżanka lubi czytać "Pamiętniki wampirów"???
Aż nie chce mi się wierzyć, że ten post to tak na poważnie, a nie jakaś durna prowokacja... Chociaż kto wie.