PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 122066
5,5 4 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Masz jakieś pytanie dotyczące swojego ulubionego serialu?
Nie wiesz kiedy będzie emitowany nowy odcinek? A może chcesz go znaleźć w internecie? Szukasz napisów? Nie zrozumiałeś danej sceny lub uważasz, że w scenariuszu pojawił się błąd? W takim razie ten wątek jest dla ciebie idealny!
Zapraszam do dzielenia się wątpliwościami i spostrzeżeniami, uzyskasz tutaj pomoc w znalezieniu tego czego potrzebujesz i co najważniejsze, dla odmiany uzyskasz odpowiedź w miłej atmosferze ;]

Wszystkich proszę o pomoc w podbijaniu tematu do góry ażeby na naszym skromnym forum zapanował ład i porządek :P Dziękuję, pozdrawiam;)

Do popatrzenia wystarczy xD

Greg_Mar

Pff No trochę poświęcenia :P
Wolisz smutną dziewczynę czy szczęśliwą ze zdjęciem Iana.? :D
A każdy (dobry) chłopak powinien woleć to drugie ;P

Vikiii

Fakt, fakt ale każdy chłopak znienawidzi wtedy Iana :-P I... :-X porwą go i zarządzają okupu w naturze i co wtedy? :-p

Greg_Mar

Okupu w naturze.?
Oszz ty..Kasę bym im dała i wzięłabym sobie swojego Ianka :D

Vikiii

A tam kasę :-))) nie wszystko warte jest pieniędzy :-P dlatego w naturze :-P

Greg_Mar

Tu przyznaję ze Ian jest warty więcej :P
Coś bym wymyśliła ..zebrałabym tu grupkę dziewczyn i wyruszyłybyśmy na akcję ;PP

Vikiii

No to ja montuję grupę Ocean's twenty :-P i porywamy Iana! Sasasasa dla takich dziewczyn warto :-))))

Greg_Mar

Ja ci go zaraz porwę! Zostaw Ianka w spokoju. Co za wandalizm ;P

Vikiii

hahaha :-P Ale nie martw się będę o niego dbał! Wyprowadzał na spacery, czesał sierść, karmił, nic mu nie będzie :-)

Greg_Mar

sierść.? Miałeś na myśli jego piękne,aksamitne włosy tak.? ;P
Nie oddamy ci go.! Nawet o tym nie myśl ;P

Vikiii

Hahahahaha XDXDXD ja se go sam wezmę i zrobicie wszystko by go odzyskać :-PPPP dzięki temu będę najpotężniejszym człowiekiem na ziemi uhahahahahahha!!! :pppp

Greg_Mar

Pff. Tylko wrogów se narobisz ;P
A ja już na pewno nim zostanę ;P

Vikiii

Chyba wrogiń :-P I Ty Brutusko zostaniesz moją wroginią????? Nieeeeeeeeee :-( Nie możesz!

Greg_Mar

Spróbuj go porwać,to ci fanki Iana z twarzy zrobią parking ciężarówek ;))))

Truuskavka

Yeah ;D

Truuskavka

To i tak lepiej niż jesień średniowiecza z pupy ;-)

Greg_Mar

będzie większa zadyma niż pod grunwaldem xd

Vikiii

Świeża dostawa :D
http://kwejk.pl/obrazek/54477/damon,salvatore.html
http://kwejk.pl/obrazek/54492/hi!.html
http://kwejk.pl/obrazek/54516/twoje,zdrowie.html

Evarini

O! Kocham cie za te zdjęcia ;D
To pierwsze mega :D
<3

ja mam pytanie dotyczące historii o pierwotnych :) czy wie ktoś jak powstali? czy zostało to ominięte w serialu? proszę o odpowiedź :)

anczess

Elijah powiedział tylko, że to długa historia, nic jeszcze nie zostało wyjaśnione. Może w którymś momencie się dowiemy.

Evarini

http://www.kwejk.pl/obrazek/55005/vampire,diaries.html
moj dzisiejszy faworyt :D

red_nails

heh cudni.! :D

Vikiii

ja mam takie pytanie odnośnie pierwotnych bo Eljah w ostatnim odcinku mówił Elenie, że jego cała rodzina nie byli wampirami tylko zwykłymi ludźmi i tylko on i jego brat Klaus zostali przemienieni ale nie powiedział jak to się stało? czy ktoś może ma jakiś pomysł albo wie?

mrowka1504

No nie wiem czy tylko Klaus i Elajża ja zrozumiałem że cała rodzina, czyli 7 dzieci ojca Elajży. Elajża otwarcie mówi o całej rodzinie czyli nie tylko sobie i Klausie.

Greg_Mar

też tal zrozumiałam. ciekawe czy klaus z miłości do rodzinki wybił całe swoje rodzeństwo?

l578

Dokładnie ale po Klausie widać że potrafi "kochać" na zabój więc bardzo możliwe ;-)

mrowka1504

Wiem tylko tyle że wśród całej rodziny ( 7 rodzeństwa i rodzice) tylko oni byli wampirami. Jak to się stało nie wiemy.
Elijah powiedział że to zbyt skomplikowane czy coś xd

Vikiii

I że był z Europy środkowej :-p ciekawe z którego miejsca i w którym roku :-p no ale mówił też że Klaus to nie syn jego ojca bo matka przyprawiła tatkowi rogi. Ale wynikałoby, że wilkołaki są starsze od wampirów...

Greg_Mar

Może z Pl.? :P
Nom..Klaus jest hybrydą..
Beznadziejna ta nazwa xd..
Ale i tak go lubię <3 :D

Vikiii

No kto wie przeca w 14, 15, 16, i 17 wieku zajmowaliśmy większość Europy środkowej :-P
Co do Klausa to ja go nie lubię :-/ fuj z niego. I tak się zastanawiam jak on się zamienia w wilkołaka to czy on liże się po pisankach????? i ma pchły????

Greg_Mar

To się zastanawiał dalej. Mnie to jakoś nie przyciąga xD
Why go nie lubisz..? :P
Taki milusi xd

Vikiii

Grega wkurza każdy facet, który nam się podoba :P

heh no może to jest powód :P

No i mnię zdemaskowała! Ohhhh :-(

Greg_Mar

No widzisz :P Twa zazdrość już za bardzo widoczna się stała:P

Ale to tylko znaczy że ja do Was coś czuje ;-P inaczej nie mógłbym być zazdrosny :-p sasasasa

Greg_Mar

Ty jeden a nas tyle... no ciekawe jak to rozwiążemy :P

A ja mam duże serce i dla każdej z Was mam w nim miejsce :-)

Vikiii

Nie? Głaskałabyś takiego i coś by z niego wyskakiwało takie czarne kropeczki i na Ciebie :-P sasasasa
No nie lublu go bo nie ma żadnych wyższych uczuć, jest przeciwieństwem Elajży, działa tylko dla swojego interesu. Tacy ludzie nie są w ogóle mili, wręcz przeciwnie są bardzo niemili. A ja nie lubię niemiłych ludziów bo jak są niemili to krzywdzą innych, a jak krzywdzą innych to powoduje, że ja mam ochotę ich skrzywdzić, a ja tego uczucia nie lubię ale byłbym zdolny, więc niejako zmuszają mnie bym robił to czego nie lubię... :-) no wiec jak tu lubić kogoś takiego :-P NIE DA SIĘ :-ppp

Greg_Mar

Jakie to wszystko zakręcone :P
No nie wiem mi tam się podoba :P
Wolę złego drania niż świętego pierdzi mączka xd

Vikiii

A no widzisz :-P sasasasasa

Ale to już nie lubisz Elajży? :-PPPPP

Greg_Mar

Elijah' ę tez uwielbiam ;D
Mi tam chodziło o Stefcia ;P
Elijah ma inne cechy które kocham D

Vikiii

No ma klasę, honor, nie krzywdzi bez potrzeby... Taki upgreadowany Stefan :-P i nie marszczy tak często czoła dzięki czemu wygląda ono prawie jak pupka 40 letniego niemowlaczka ;-p sasasa

Greg_Mar

Jak można Elajży nie lubić?! :P

No właśnie nie wiem dlatego pytam ;-p

Greg_Mar

To jest niemożliwe żeby Elajży nie lubić, zwłaszcza jak biedaczek leżał w tej piwnicy i z tą minką rzekł "Katerina" xD

No aż się Elena zdziwiła :-P No ja w pierwszej chwili też ale już wiedziałem że serduszko Elajży biło szybciej widząc Katrinę :-P

Greg_Mar

Ekhem, może za wcześnie by wystosować dla Klausa jakąś linię obrony sensowną, ale domyślam się, że coś musiało spowodować u niego takie a nie inne podejście do świata...
Troszkę to takie ksero, bo mnie się zaraz przypomina relacja Damon - Senior Salvatore.
Klaus też podobno nie mógł się nigdy z ojczulkiem dogadać.
(btw.coś za dużo tych podobieństw nawciskaliXD
W dodatku gdy okazało się, że Klaus jest dzieckiem z nieprawego łoża, a facet którego do tej pory koleś uważał za swego ojca :
a) przestał nim być
b) wyrżnął Klausowi prawdziwą rodzinę
c) i nie wiadomo, jak "były" ojciec zachował się w stosunku do niego samego...- przypuszczam, że nie było to nic miłego.
Nikt nie byłby zachwycony...
Poniekąd może dlatego też Klaus chce stworzyć sobie własną super-famillię...
I zostać jej "Ojcem Chrzestnym"XD
To taka forma odwetu.
Ale jak już mówiłam, za wcześnie na takie dywagacjeXD
Możliwe też, że klepię 3 po 3;)

WhiteDemon

Tak ciut to podobne, ale wiesz :-) dla mnie ciężkie dzieciństwo, ciężkie zabawki itp nigdy nie były wystarczającym usprawiedliwieniem by być dupkiem i krzywdzić innych :-) A Klausowi ewidentnie inni ludzie wiszą, wręcz przeciwnie Elajży on znalazł rozwiązanie by nie zabijać "na śmierć" sobowtóra a Klaus miał to gdzieś, zresztą tymi swoimi zabawami już udowodnił że on taki już jest...
Co do własnej familii no to takie typy tak mają że chcą stworzyć nadludzi (nad wampiry) nie powiem kogo mi to przypomina bo będzie ze znowu mam porównania :-p sasasasa
Ale żebyś Ty zmieniła Elajżę na Klausa 0_o,,, NIEEEE... Jestem w soku :-((((