Masz jakieś pytanie dotyczące swojego ulubionego serialu?
Nie wiesz kiedy będzie emitowany nowy odcinek? A może chcesz go znaleźć w internecie? Szukasz napisów? Nie zrozumiałeś danej sceny lub uważasz, że w scenariuszu pojawił się błąd? W takim razie ten wątek jest dla ciebie idealny!
Zapraszam do dzielenia się wątpliwościami i spostrzeżeniami, uzyskasz tutaj pomoc w znalezieniu tego czego potrzebujesz i co najważniejsze, dla odmiany uzyskasz odpowiedź w miłej atmosferze ;]
Wszystkich proszę o pomoc w podbijaniu tematu do góry ażeby na naszym skromnym forum zapanował ład i porządek :P Dziękuję, pozdrawiam;)
Pff No trochę poświęcenia :P
Wolisz smutną dziewczynę czy szczęśliwą ze zdjęciem Iana.? :D
A każdy (dobry) chłopak powinien woleć to drugie ;P
Fakt, fakt ale każdy chłopak znienawidzi wtedy Iana :-P I... :-X porwą go i zarządzają okupu w naturze i co wtedy? :-p
Okupu w naturze.?
Oszz ty..Kasę bym im dała i wzięłabym sobie swojego Ianka :D
Tu przyznaję ze Ian jest warty więcej :P
Coś bym wymyśliła ..zebrałabym tu grupkę dziewczyn i wyruszyłybyśmy na akcję ;PP
No to ja montuję grupę Ocean's twenty :-P i porywamy Iana! Sasasasa dla takich dziewczyn warto :-))))
hahaha :-P Ale nie martw się będę o niego dbał! Wyprowadzał na spacery, czesał sierść, karmił, nic mu nie będzie :-)
sierść.? Miałeś na myśli jego piękne,aksamitne włosy tak.? ;P
Nie oddamy ci go.! Nawet o tym nie myśl ;P
Hahahahaha XDXDXD ja se go sam wezmę i zrobicie wszystko by go odzyskać :-PPPP dzięki temu będę najpotężniejszym człowiekiem na ziemi uhahahahahahha!!! :pppp
Chyba wrogiń :-P I Ty Brutusko zostaniesz moją wroginią????? Nieeeeeeeeee :-( Nie możesz!
Świeża dostawa :D
http://kwejk.pl/obrazek/54477/damon,salvatore.html
http://kwejk.pl/obrazek/54492/hi!.html
http://kwejk.pl/obrazek/54516/twoje,zdrowie.html
ja mam pytanie dotyczące historii o pierwotnych :) czy wie ktoś jak powstali? czy zostało to ominięte w serialu? proszę o odpowiedź :)
Elijah powiedział tylko, że to długa historia, nic jeszcze nie zostało wyjaśnione. Może w którymś momencie się dowiemy.
ja mam takie pytanie odnośnie pierwotnych bo Eljah w ostatnim odcinku mówił Elenie, że jego cała rodzina nie byli wampirami tylko zwykłymi ludźmi i tylko on i jego brat Klaus zostali przemienieni ale nie powiedział jak to się stało? czy ktoś może ma jakiś pomysł albo wie?
No nie wiem czy tylko Klaus i Elajża ja zrozumiałem że cała rodzina, czyli 7 dzieci ojca Elajży. Elajża otwarcie mówi o całej rodzinie czyli nie tylko sobie i Klausie.
też tal zrozumiałam. ciekawe czy klaus z miłości do rodzinki wybił całe swoje rodzeństwo?
Dokładnie ale po Klausie widać że potrafi "kochać" na zabój więc bardzo możliwe ;-)
Wiem tylko tyle że wśród całej rodziny ( 7 rodzeństwa i rodzice) tylko oni byli wampirami. Jak to się stało nie wiemy.
Elijah powiedział że to zbyt skomplikowane czy coś xd
I że był z Europy środkowej :-p ciekawe z którego miejsca i w którym roku :-p no ale mówił też że Klaus to nie syn jego ojca bo matka przyprawiła tatkowi rogi. Ale wynikałoby, że wilkołaki są starsze od wampirów...
Może z Pl.? :P
Nom..Klaus jest hybrydą..
Beznadziejna ta nazwa xd..
Ale i tak go lubię <3 :D
No kto wie przeca w 14, 15, 16, i 17 wieku zajmowaliśmy większość Europy środkowej :-P
Co do Klausa to ja go nie lubię :-/ fuj z niego. I tak się zastanawiam jak on się zamienia w wilkołaka to czy on liże się po pisankach????? i ma pchły????
To się zastanawiał dalej. Mnie to jakoś nie przyciąga xD
Why go nie lubisz..? :P
Taki milusi xd
Ale to tylko znaczy że ja do Was coś czuje ;-P inaczej nie mógłbym być zazdrosny :-p sasasasa
Nie? Głaskałabyś takiego i coś by z niego wyskakiwało takie czarne kropeczki i na Ciebie :-P sasasasa
No nie lublu go bo nie ma żadnych wyższych uczuć, jest przeciwieństwem Elajży, działa tylko dla swojego interesu. Tacy ludzie nie są w ogóle mili, wręcz przeciwnie są bardzo niemili. A ja nie lubię niemiłych ludziów bo jak są niemili to krzywdzą innych, a jak krzywdzą innych to powoduje, że ja mam ochotę ich skrzywdzić, a ja tego uczucia nie lubię ale byłbym zdolny, więc niejako zmuszają mnie bym robił to czego nie lubię... :-) no wiec jak tu lubić kogoś takiego :-P NIE DA SIĘ :-ppp
Jakie to wszystko zakręcone :P
No nie wiem mi tam się podoba :P
Wolę złego drania niż świętego pierdzi mączka xd
Elijah' ę tez uwielbiam ;D
Mi tam chodziło o Stefcia ;P
Elijah ma inne cechy które kocham D
No ma klasę, honor, nie krzywdzi bez potrzeby... Taki upgreadowany Stefan :-P i nie marszczy tak często czoła dzięki czemu wygląda ono prawie jak pupka 40 letniego niemowlaczka ;-p sasasa
To jest niemożliwe żeby Elajży nie lubić, zwłaszcza jak biedaczek leżał w tej piwnicy i z tą minką rzekł "Katerina" xD
No aż się Elena zdziwiła :-P No ja w pierwszej chwili też ale już wiedziałem że serduszko Elajży biło szybciej widząc Katrinę :-P
Ekhem, może za wcześnie by wystosować dla Klausa jakąś linię obrony sensowną, ale domyślam się, że coś musiało spowodować u niego takie a nie inne podejście do świata...
Troszkę to takie ksero, bo mnie się zaraz przypomina relacja Damon - Senior Salvatore.
Klaus też podobno nie mógł się nigdy z ojczulkiem dogadać.
(btw.coś za dużo tych podobieństw nawciskaliXD
W dodatku gdy okazało się, że Klaus jest dzieckiem z nieprawego łoża, a facet którego do tej pory koleś uważał za swego ojca :
a) przestał nim być
b) wyrżnął Klausowi prawdziwą rodzinę
c) i nie wiadomo, jak "były" ojciec zachował się w stosunku do niego samego...- przypuszczam, że nie było to nic miłego.
Nikt nie byłby zachwycony...
Poniekąd może dlatego też Klaus chce stworzyć sobie własną super-famillię...
I zostać jej "Ojcem Chrzestnym"XD
To taka forma odwetu.
Ale jak już mówiłam, za wcześnie na takie dywagacjeXD
Możliwe też, że klepię 3 po 3;)
Tak ciut to podobne, ale wiesz :-) dla mnie ciężkie dzieciństwo, ciężkie zabawki itp nigdy nie były wystarczającym usprawiedliwieniem by być dupkiem i krzywdzić innych :-) A Klausowi ewidentnie inni ludzie wiszą, wręcz przeciwnie Elajży on znalazł rozwiązanie by nie zabijać "na śmierć" sobowtóra a Klaus miał to gdzieś, zresztą tymi swoimi zabawami już udowodnił że on taki już jest...
Co do własnej familii no to takie typy tak mają że chcą stworzyć nadludzi (nad wampiry) nie powiem kogo mi to przypomina bo będzie ze znowu mam porównania :-p sasasasa
Ale żebyś Ty zmieniła Elajżę na Klausa 0_o,,, NIEEEE... Jestem w soku :-((((