Masz jakieś pytanie dotyczące swojego ulubionego serialu?
Nie wiesz kiedy będzie emitowany nowy odcinek? A może chcesz go znaleźć w internecie? Szukasz napisów? Nie zrozumiałeś danej sceny lub uważasz, że w scenariuszu pojawił się błąd? W takim razie ten wątek jest dla ciebie idealny!
Zapraszam do dzielenia się wątpliwościami i spostrzeżeniami, uzyskasz tutaj pomoc w znalezieniu tego czego potrzebujesz i co najważniejsze, dla odmiany uzyskasz odpowiedź w miłej atmosferze ;]
Wszystkich proszę o pomoc w podbijaniu tematu do góry ażeby na naszym skromnym forum zapanował ład i porządek :P Dziękuję, pozdrawiam;)
I dodatkowo chroni przed wilkołakami jak cię rozerwą to ożyjesz... w kilku częściach :-P
No i rozdawać je wszystkim za darmo :-P ale najpierw za swoje by musiała kupić zwykłe pierścionki :-P potem zaczarować pokrwawić z noska i dać wszystkim mieszkańcom :-P
A jednak Damonek zabił trochę tych ludziów, mnie się ta reporterka podoba, jednak pokochała i mimo wszystko nie chce go zostawiać, równa babka... Aż mi było szkoda jak ją tak potraktował :-/
Andie szkoda, trochę zdążyłam ją polubic. Chyba już nie wróci. Damon głupio się zachował, nie byłby z nią i tak ale chyba byłoby lepiej gdyby zerwał z nią przez telefon:P on jest bardzo niezrównoważony, ktoś go wkurzy to zaraz kogoś napada. Ciekawe jak to by było z Eleną, nia też by się żywił?
Damon to Damon, ja bym pewnie rzucała talerzami gdyby mnie Pierdzi Mączek tak z równowagi wyprowadził, on musi wbić w kogoś kły , cóż poradzić... Żal mi było Andie strasznie, nie powinien się tak zachować. Ale kurde, znowu dostał po dupie, te jego łzy...
E tam żywił Eleną, od razu takie myśli...
Straszne były te jego łzy, przypomniała mi się scena z Jessicą. Ja się nie dziwię seryjnym mordercom jeśli też mieli taką rodzinkę. Męczydupa nawet 200 lat we wszystkim był lepszy, wszyscy go woleli zaczynając od ojca poprzez Katherine, a na Elenie kończąc. Wszystkie osoby na których mu zależało wolały Stefana. Stefan ma za to wiecznie pomraszczone czoło ale jemu też się nie dziwię, wszystkie ofiary Damona to on ma na sumieniu. Damon mu mówił, że ma się nie przejmowac ale przecież Stefan ma minę jakby dźwigał na barkach całe zło świata
A Ty byś tak nie miała tego na barkacn widząc jak Twój brat/siostra morduje ludzi na około dla samej radości zabijania albo by Tobie dopiec? No a sama nie masz tyle siły by zabić własnego brata/siostrę bo tak czy siak ją/go kochasz... No wiec ja tu też sie nie dziwię Stefanowi...
No Stefan też był wkurzony i tu nie bez racji, wyobraż sobie że Twoja siostra jest zakochana w Twoim facecie i pokazuje to przy każdej okazji... Aż tak łatwo byś się z tym pogodziła :-P Ja nie znam kobiety która by to spokojnie przyjęła :-)
To że Damon stara się za wszelką cenę chronić Elenę nie znaczy, że co 5 minut woła "Hej, patrzcie wszyscy, kocham Elenę!".
Stefan był wkurzony bo urażono jego wielką męską dumę. To musiał dokopać bratu a potem jeszcze lizać dupę Elajży żeby pokazać jaki on jest lepszy. Czuje się zagrożony, dlatego tak robi. Ja się nie dziwię Damonowi że się na niego wkurzył. A ten tekst o szacunku był ciosem poniżej pasa. Potem się przekonaliśmy, że z czego ten szacunek wynika.
Wracając do Andie i pouczeń moralnych Stefana, odwołam się do wypowiedzi Maureen: gdyby Stefanowi zależało tak bardzo na uczuciach innych to by dawno tą Andie zauroczył i kazał jej uciekać gdzie pieprz rośnie. Co z tego, że wygłosi bratu kazanie, szyja Andie się przez to nie zagoi. No gdybym miała takie super zdolności to bym nie mogła zwyczajnie patrzeć jak mój brat wbija kły w niewinną kobietę.
Przecież on to robi, traktuje Elenę jak psa albo kota, który nie ma własnego zdania. widzisz ty oglądasz serial ale chyba nigdy nie byłaś realnie w takim związku w którym, ktoś za ciebie decyduje we wszystkim. Tak szczerze to po 2 miesiącach miałabyś dość. To Damonowe "chronienie" własnie tak wygląda, że on tak bardzo by chciał ją ściskać, że jej z tej "miłości i ochrony" zabrakłoby powietrza. A jeśli idzie o dumę, to tu akurat duma Damona ucierpiała jak Stefan powiedział, że nigdy nie będzie on miał jednego - szacunku Eleny i to Damon nie wytrzymał i walną Stefana co jest oznaką słabości (a co pewnie wywołało uśmiech na twoich ustach :-P). Byłbym więc wdzięczny bysmy trzymali się faktów :-p , DUMA fałszywa duma, to nie powiedzenie "przepraszam", słowo przepraszam nigdy nie jest lizaniem dupy, zwłaszcza że tego słowa zażądał ktoś kto może uchronić "moją ukochaną" i tu siedziwie Damonowi, który kazał sie im "pieprzyć" czyli swojej "ukochanej", bratu i komuś kto jego (Damonową) ukochaną może ocalić 0_o... no sorry Blush ale jeśli ktoś się tu zachował jak palant z podziurawioną dumą to raczej Damon, już nie wspominajac jak potraktował Andie... No nie wiem czy byłabyś zadowolona z faceta, który by Toba tak wycierał podłogę... Fajnie to na filmach wygląda ale w rzeczywistości troche boli... Ja tam rozumiem, że kobieta lubi trochę ostro ale lepiej to wychodzi w intymnych chwilach niż w takich momentach jak ona chce pocieszyć swojego faceta...
Co do Stefana i Andie... No jak by to zrobił to wiem jakie byloby Twoje zdanie chwilę po takiej scenie: "ten fuj Stefan zabrał bratu wszysko, miłość tatki, Katriny, Eleny a teraz jeszcze zabiera mu Andie niech się on odwali od Damona" :-PPP moim zdaniem jednak Stefan stara sienie ingerować w jego związek z Andie powiedział że "ona nie jest zabawką" Andie mu powiedziała ze to "nie jego interes" (nie wiem czy była pod urokiem w tej chwili czy nie) i Stefan zrozumiał, że nie może wszystkiego. A jak byś nie mogła patrzeć jak Twój brat wbija kły w szyję niewinnej kobiety to co byś zrobiła? Latała za nim i zauroczała wszystkie kolejne dziewczyny by uciekały gdzie pieprz rośnie? No ciut ciężko :-P a może lepszy sposób i kołkiem go? Spokój raz na zawsze :-P
Problem z Tobą Greg, że bardzo często próbujesz mi wcisnąć w usta słowa, których nie napisałam. Nie bronię Damona w kwestii Andie bo sama przyznałam, że MI SIĘ TO NIE PODOBA. Więc nie rozumiem po co to "No nie wiem czy byłabyś zadowolona z faceta, który by Toba tak wycierał podłogę...". Po to żeby mnie zdenerwować ?
"A jak byś nie mogła patrzeć jak Twój brat wbija kły w szyję niewinnej kobiety to co byś zrobiła? Latała za nim i zauroczała wszystkie kolejne dziewczyny by uciekały gdzie pieprz rośnie?"
Tak właśnie. Nie widzę problemu gdy miałabym ją tuż przed nosem. Wątpię żeby mi się chciało go śledzić za każdym razem gdy wychodzi z domu, ale gdyby przyprowadzał kobitki do domu, to dlaczego nie? Zmęczę się tym?
Burzysz się o to całe złe traktowanie kobiet, ale po tym co piszesz śmiem twierdzić, że gdybyś był świadkiem takiego zachowania to zrobiłbyś dokładnie tak jak święty altruistyczny Stefano czyli po prostu wygłosił kazanie, że to jest be, a potem wrócił do swoich zajęć.
Nie po raz pierwszy się ze sobą nie zgadzamy, trudno ;)
Prawdopodobnie tak... Ja też lubię Andie ona jest trochę zauroczona by nie powiedzieć o wampirach nikomu innemu ale chyba łudziła się że Damon coś do niej czuje i się w nim zabujała nie na żarty. No tylko teraz wygląda tak że ona jest taką protezą którą Damon rekompensuje sobie to że Elena nie jest jego. I jak jest w dobrym humorze to da całuska Andie i przytuli a jak jest wkurzony to może i ją zabije i ma gdzieś jej uczucia... Hmmm... Not nice :-/ było mi jej bardzo szkoda... Ona wiedziała że Damon jest w złym humorze i dlatego tak skąpo odziana przyszła go pocieszyć... No to plus dla każdej dziewczyny... A tu takie coś nie dość że ją ugryzł to jeszcze potraktował jak zużyty kapeć... Do klasy Elajży mu daleko...
Tylko sęk w tym że to żadna sztuka zabrać pierścień wampir ma kupę siły wystarczy że złapie za reke i sciągnie pierścień ewentualnie urwie palec, bo pierścień nie chroni przed siłą itp tylko ożywia w razie śmierci z rąk nadprzyrodzonych istot (chociaż to trochę głupie ale już ok niech będzie). O ile rozumiem to Klausowi chodzi o krew Eleny więc jak by ją dźgnał i nawet całą wykrwawił to mając pierścień by ożyła nie musząc być wampirem...
No tak, Damon jasno wytłumaczył Jeremiemu gdzie może mu ten pierścień wsadzic. Nie wiem czy chodzi o krew, nie pamiętam tego. Było w ogóle powiedziane jaka jest rola Eleny w tym całym rytuale?
No że do zdjęcia klątwy potrzebna jest krew dziewczyny która jest sobowtórem tej której krwi użyto do rzucenia klątwy. Wiec potrzebna jest krew Eleny... ale czy cała?... Chyba nie jak Elajża znalazł już sposób w 1492.
Rose coś mówiła o "blood of the doppelganger"... Więc pewnie trzeba krew Elenki przelać. Ale dokładnie chyba nikt nie wyjaśnił, jak to ma wyglądać.
Tez zauważylam że Johna nie ma ale wcale za nim nie tęsknię. O ile piękniejszy jest serial kiedy go nie pokazują i Bonnie.
Niech już dobije do 1000 bo ciężko cokolwiek tutaj znaleźc
Czekaj do 1000:D póki co nie ma nowego odcinka, pytania do starego chyba się skończyły, poza tym sa święta, niech ludzie spędzają czas z rodzina a nie wymyślając nowe pytania:D Zaraz będzie 1000 i po krzyku, będziemy miec wtedy pewnośc że ten temat nie wróci i jakiś idiota nie wyciągnie go w górę po pół roku
http://www.kwejk.pl/obrazek/57415/damon-eyes.html
http://www.kwejk.pl/obrazek/57339/iansomerhalder.html
to dla was dziewczyny ;)
i kolejne :)
http://www.kwejk.pl/obrazek/56946/vampire,diares.html
http://www.kwejk.pl/obrazek/56963/sexy,damon,salvatore,;d.html
http://www.kwejk.pl/obrazek/56736/ian!.html
A ja to co??
Pies??XD
Ach, Danielek w "Dumie i uprzedzeniu"...mmm.
Męska wersja WenusXD
zauwazyliscie, ze w filmikach i zdjeciach promocyjnych zawsze nasz pamietnikowy trojkat jest znacznie pikatniejszy niz w serialowej rzeczywistosci? oczywiscie wiem, ze to wszystko to zabiegi, ktore maja przyciagnac widza jednak troche mi sie to nie podoba. gdy patrzy sie na te materialy to mozna nawet dojsc do wniosku, ze elena jest z damonem a stefek to chlopiec na doczepke. jak wiemy jest zupelnie inaczej.
http://www.youtube.com/watch?v=vpPVyKOUWm0
czy tylko ja to tak odbieram? czy moze wiecej osob ma podobne zdanie?
Zgadzam się z Tobą.
Mnie daje to płonne nadzieje na rozwój wątku Deleny, który ciągle stoi w martwym punkcie.
Obiecują, wzniecają nadzieje i ... jedno wielkie rozczarowanie.
Niestety mam taki samo ;/
Mi jakieś tan plakaty i filmiki nie wystarczą no.!\Ja chcę Delenę w serialu ;D
to ciesze sie, ze nie jestem sama w tych odczuciach ;)
a tu lapcie cos zabawnego ode mnie :)
http://www.kwejk.pl/obrazek/57518/ugh.html
http://images4.fanpop.com/image/photos/21000000/ALARIC-alaric-saltzman-21079458- 500-281.gif
genialne :D
haha uwielbiam Alarico/Klausa :D
Jak ich osobno również :D (Ale Klausa bardziej ;P )
ja tez. szkoda, ze klaus wyszedl juz z jego ciała.
musze zauwazyc, ze alarickowi tez zepsuli fryzure. w pierwszej serii mial lepsza.
Davis świetnie wcielił się w Klausa,
a w ostatnim odcinku powiedział jakieś jedno słowo jako Rick i od razu było wiadome kim jest- genialne;)