Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 122893
6,0 5 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

No i kolejny wątek z tysiącem postów za nami. Tym razem pierwszą część tematu zakończyła DagnaMara ;)

Przypominam jaka jest idea tegoż tematu:P
"Masz jakieś pytanie dotyczące swojego ulubionego serialu?
Nie wiesz kiedy będzie emitowany nowy odcinek? A może chcesz go znaleźć w internecie? Szukasz napisów? Nie zrozumiałeś danej sceny lub uważasz, że w scenariuszu pojawił się błąd? W takim razie ten wątek jest dla ciebie idealny!
Zapraszam do dzielenia się wątpliwościami i spostrzeżeniami, uzyskasz tutaj pomoc w znalezieniu tego czego potrzebujesz i co najważniejsze, dla odmiany uzyskasz odpowiedź w miłej atmosferze ;]
Wszystkich proszę o pomoc w podbijaniu tematu do góry ażeby na naszym skromnym forum zapanował ład i porządek :P Dziękuję, pozdrawiam;)"

Prosić Was o powstrzymanie się od offtopu to bezsens :P Ale mam nadzieję, że powstrzymamy się na tyle żeby użytkownicy mogli bez problemu znaleźć odpowiedzi na nurtujące ich pytania.

BTW red_nails, dzięki za zdjęcie Danielka ;) Właśnie byłam w trakcie odpisywania, gdy okazało się, że wątek przekroczył 1000 postów ;) Miałam nadzieję, że spec od klat, Pan Greg, oceni wyposażenie Danielka ;) :P

użytkownik usunięty

Dałam linka do SBM xD

Od nowa :P

W związku z dużą ilością powtarzających się tematów, zamieszczamy na wstępie odpowiedzi na wszelkie nurtujące pytania, aby jeszcze bardziej ułatwić sprawę użytkownikom (a raczej nam). Mamy nadzieję, że trzecia część naszego tematu będzie częściej odwiedzana i nie będziemy musiały jej ciągle podnosić do góry:)

1. Dlaczego Katherine i Rebekah mogły wejść do domu Salvatorów bez zaproszenia? Przecież bracia przepisali go na Elenę. Czy to błąd scenarzystów?
Odpowiedź: Nie, to nie błąd. Podczas rytuału Klausa Elena zmarła i została przywrócona do życia dzięki magii. Tym samym zabezpieczenie przestało działać.

2. Czy to Wasz wymysł?
Odpowiedź: Nie, są to słowa Kevina Williamsona (jeśli chcesz wiedzieć kto to, użyj google).

3. Jaka piosenka leciała w odcinku X kiedy (coś tam, coś tam) ?
Odpowiedź: Wszystkie tytuły piosenek zamieszczamy w tym temacie: http://www.filmweb.pl/serial/Pamiętniki+wampirów-2009-502112/discussion/Soundtra ck,1402195
Jeśli chcesz uzyskać szybką odpowiedź bez przesłuchiwania wszystkich utworów, tam udzielamy pomocy.

4. Kiedy będą polskie napisy do nowego odcinka i gdzie mogę je znaleźć????
Odpowiedź: Tłumaczenie nowych odcinków VD dostępne są na stronie Grupy Hatak. Niestety filmjeb wprowadza na link blokadę, więc przekierujemy Cię inaczej: google.pl --> pamiętniki wampirów grupa hatak napisy --> pierwszy odnośnik.
W dziale pt. "w tłumaczeniu" można zobaczyć jaki jest postęp procentowy. Zazwyczaj pojawiają się późnymi wieczorami w piątki. Nie narzekaj jeśli tłumaczenie zbyt długo trwa, bo nie jest to łatwa robota. Ci ludzie robią to z własnej woli.

5. Słyszałem/am o przerwie w serialu, czy to prawda? Jeśli tak, to kiedy się zaczyna i ile musimy czekać na nowy odcinek?
Odpwiedź: Tak, 10 listopada zostanie wyemitowany ostatni odcinek przed przerwą, 3x09 o nazwie "Homecoming". Nowy odcinek pod tytułem "Witch House" pojawi się 5 stycznia.

użytkownik usunięty

Hmm,ja mam pytanie: słyszałam o przerwie w serialu,czy to prawda? Jeśli tak,to kiedy się zaczyna i ile musimy czekać na nowy odcinek?

użytkownik usunięty

Tyle ile Ty na wizytę u okulisty, baaaardzo długo :p
10 listopada ostatni odcinek - powrót 5 stycznia :D

Co sądzisz o tak długiej przerwie???

użytkownik usunięty

Skucha,bo jutro mam wizytę! :D

Jest stanowczo za długa. Ale zleci jak z bicza trzasnął.

użytkownik usunięty

Na jednej się nie skończy:D

Masz rację. Damy radę:P

użytkownik usunięty

Skończy,skończy,nie bój żaby :p

Pewnie,że damy,przecież mamy się zabrać za PLL:D

użytkownik usunięty

Martwię się o wszystkie nołlajfy, to moja jedyna rodzina :p

No mamy, mamy, ale kiedy to nastąpi:D Ja planuję od miesiąca nadrobić Nikitę xD

użytkownik usunięty

Jak kiedyś wieczorem się nie zalogowałaś,bo zasnęłaś,to serio się zmartwiłam :D

Aha:D ja się muszę w końcu zebrać i SC nadrobić :D

użytkownik usunięty

Przestań :p

Strasznie szybko czas leci gdy oglądam odcinek TSC:D

użytkownik usunięty

Co,przestań,powaga :D

Taak,bardzo.Jakoś mnie nie porywa ta bajka ale i tak to oglądam:D
Włącz Misfits,powinno Ci się spodobać :D

użytkownik usunięty

Robisz ze mnie nołlajfa do kwadratu:p

To była ironia?:P Serio czas zlatuje szybko, a dziwne, bo aż tak mnie nie wciąga ten serial.
Malina, ja mam z 100 seriali do włączenia, daj spokój :p

To już niedługo! Macie jakieś propozycje co można by obejrzeć w tym czasie? ;D

użytkownik usunięty
ScaryDreams

Proponuję SKINS:D

Angielska wersja obejrzana, amerykańskiej nawet nie tknę ;/ Może coś innego? xd

użytkownik usunięty
ScaryDreams

Hm... niestety moja ilość obejrzanych seriali jest uboga:D Moonlight widziałaś?:p
Na zły humor proponuję to: http://www.filmweb.pl/serial/Shin-chan-1992-158011 można się poryczeć ze śmiechu :p Z polskim dubbingiem jest około 40 odcinków tylko.

Moonlight! Właśnie! Miałam w planach :)
Dzięki Bluszku <3

użytkownik usunięty
ScaryDreams

Oglądaj koniecznie:D

Będę, będę ;p

użytkownik usunięty
ScaryDreams

Tylko wiesz, że go przerwali po 16 odcinkach?

użytkownik usunięty
ScaryDreams

Ja Ci jeszcze Misfits polecam,przedwczoraj zaczął się nowy sezon i mam na to fazę straszną :D

O tych ludziach co piorun ich trzasnął? xd

użytkownik usunięty
ScaryDreams

Tak,świetny ten serial jest ;)

Bluszek,to nie jest parodia:) Włącz i się przekonasz,na pewno Cię wciągnie ;)

użytkownik usunięty

Zaznaczyłam na moją dłuuugą listę;)

użytkownik usunięty

A to nie jest jakaś parodia science fiction czy coś?:P

użytkownik usunięty

A oglądałyście http://www.filmweb.pl/serial/Ameryka%C5%84skie+nastolatki-2000-113898 ? Może nie jakaś rewelacja, ale dla Iana i Kate M. warto ;]

No właśnie nie ;/ A słyszałam, że boska Kate jest tam naprawdę boska :D
I jeszcze http://www.filmweb.pl/serial/Powiedz%2C+%C5%BCe+mnie+kochasz-2007-339311 słyszałam, że jest niezłe, ale ostre. Oglądałyście? ;P

użytkownik usunięty
ScaryDreams

Mówisz o anoreksji? :D

http://www.filmweb.pl/serial/Friday+Night+Lights-2006-334539
Ja bym to obejrzała,ale nie ma nigdzie online.

użytkownik usunięty
ScaryDreams

Madame oglądała i opowiadała, jakoś mnie to nie zachęciło:D Tam ponoć widać wszystkO:D

ocenił(a) serial na 4

Jeżeli chodzi o pytania dotyczące serialu to pytam: Jak piszę się słowo DAJMON? :D

użytkownik usunięty
syllwunia14

Dejmon, ewentualnie Danon.

ocenił(a) serial na 4

http://data.whicdn.com/images/16960010/tumblr_ltuhwioENT1qbetb6o1_500_large.gif

Czy Elajna nosiła aparat? xD

użytkownik usunięty
syllwunia14

ładne ząbki ma, ładne :D

ocenił(a) serial na 4

http://www.tattoodonkey.com/pics/-/p/-paul-wesley-tvd-the-vampire-diaries-s1e20- blood-brothers-tattoo-d-a-tattoodonkey.com.jpg

Podoba Wam się tatuaż Paula? :D

użytkownik usunięty
użytkownik usunięty
ocenił(a) serial na 4

Ian i Nina są RAZEM?! :oooo

użytkownik usunięty
syllwunia14

Ale spamisz :P Ejan i Nena są razem :P

użytkownik usunięty

nie no, co Ty. Nina nie może być z Ianem !!!!!!!!!! ONA PASUJE DO PAULA. Jak oni na siebie patrzą...... Powinni być razem!!!!!!!!! Jestem pewna, że Paul kocha Ninę, a nie tą swoją żonę ;/

użytkownik usunięty

Co Ty gadasz, od dawna wiadomo, że Paul kocha Zacha.

użytkownik usunięty

Moim zdaniem Paul kocha Ninę, a Zach Elenę, ale jak tam chcesz ;/

użytkownik usunięty

Ale Elena musi być z Majkelem:/

użytkownik usunięty

Elena z Dżeremim !!!!!!!!!!!!!!!!!!

użytkownik usunięty

Ale ja słyszałam, że oni są rodzeństwem:/

użytkownik usunięty

SERIO ? Ja nie wiedziałam ;/ Myślałam, że to brat Sztefena.

ocenił(a) serial na 4

Paul to kocha przede wszystkim mnie :D

ocenił(a) serial na 4

Jak Rebecca weszła do domu Salvatorów skoro należy on do Eleny? :D:D

użytkownik usunięty
syllwunia14

CO TY CZYTAĆ NIE UMIESZ????? :PPPPP

ocenił(a) serial na 4

No właśnie nie bardzo :((

W którym odcinku pokazali klatę Sztefyna??????

Rainn

dobijamy do tysiąca ? :D

co tam odcinek ty w to się wgapiaj
http://4.bp.blogspot.com/_Q7VA_Mt8Sng/S6uRoGlaYUI/AAAAAAAAAO4/K0x0F4byxpk/s1600/ 11-20-20092-56-58PM.jpg