"So who thinks Atticus is planning to bring back Silas, possibly he’s planning to be the vessel for Silar. Those tattoos aren’t a map to the cure, they’re the fu cking map to Silas resurrection and the destruction of all vampires. That’s why he needs Bonnie, because he’s going to need a witch for a ritual that will probably involved sacrificing Jeremy. Vampires, werewolves, witches and hybrid are going to be the only ones capable of stopping him, so his foot soldiers (the hunters) are destined to kill them. They’re compelled to kill vampires, they have to fight the urge to kill them like Elena has to fight the urge to kill people.
Oh god, Elena and Jeremy are flips sides of a coin, the hunter and vampire siblings. They’re going to both be needed for the sacrifice to raise Silas, but Damon is going to take Elena’s place. If they have a blood/soul bond Damon will be able to take her place and he will. Bonnie, Bonnie who never liked Damon or thought he was good enough will figure out how to bring him back. She’ll do it, because Bonnie’s been headed towards a dark place and she’s going to do that to make up for it all and she’ll bring Damon back. For Elena.
I don’t want to be right about Damon dying, but seriously…."
"And Damon talking about his death and ashes to Elena during the bed scene can’t be a coincidence.. and Damon dying in the books… and yes his blood turned her so he can eventually take her place."
na plakacie z Damonem jest urna - z prochami?
w 4x07 będzie chciał wydusić coś z Shane'a, a w 4x08 nagle muszą się czegoś dowiedzieć i Damon ma podjąć heartbreaking decision? Poza tym, w każdym sezonie Elena jest w niebezpieczeństwie. Wiadomo, że nie ma żadnego leku, więc mapa prowadzi do czegoś, co ich wszystkich zabije :P
na dodatek oglądałyśmy te filmiki "Damon died" itd i była jedna wieka depresja, ale już jest ok :D
Może go uśmiercą, ale znajdą jakiś magiczny sposób na przywrócenie. Przecież śmierć Damona to samobójstwo serialu, Placek by tego nie zrobiła.
Do takiego samego wniosku doszłyśmy. Ale wcześniej ile było ryku :P Ja wiem, że zniosę wszystko oprócz śmierci Damona na koniec serialu. Ale to by było równoznaczne ze śmiercią Julie, więc nie sądzę, aby aż tak zaryzykowała :D
Ta śmierć Damona to jakiś spoiler czy opieramy się na książce? I'm starting to panic little bit !
Teraz zaś przeczytałam wypowiedź Plec i jak ona jeszcze w jakimś wywiadzie powie o podróży bohaterów to chyba szlag mnie na miejscu trafi! grrrrrrrrrrrrr
Kocham moje studia :D Czytam tekst o koncepcjach Damona, w innym tekście była wzmianka o Stefanie de Bourbonie, tłumaczyłam słowa z rosyjskiego na polski i wśród nich było imię "Szteffi" i musiałam przejrzeć notatki z zajęć o wampirach :D
Jest ciężko :D anty-stelena feels :D
historia sztuki, muzyki, teatru, filmu, kultury europejskiej, literatury blablabla -> wykłady;
konwersatoria: analizy dzieł muzycznych, malarskich, filmu itd.
:)
Piękne zajęcia:D Gdybym mogła wybrac takie studia jakie chcę to poszłabym na jakieś kulturoznawstwo:D
Fajnie :) Mi czasami brakuje takich analiz jak w liceum na polskim, ale mogę analizować tutaj TVD i to mi wystarczy :D
:DDDD Może masz ochotę na napisanie za mnie analizy obrazu? :D Minimum 10stron :P Ostatnio pisałam analizę filmu Burtona, to było ok, ale analiza obrazu na 10 stron? ugh...
Zawsze chciałam to studiowac. A poszłam na prawo, też to mnie interesowało ale ostatnio coraz mniej.
I teraz Damon miałby byc słabą, ludzką pierdołą jak Matt? Musiałby od razu napic się krwi Eleny i skoczyc z mostu bo on już nie może byc człowiekiem.
Nie pozwoliłabym żeby facet na mnie się tak gapił 2 lata a ja nic;P Niech Elena pokaże, że ma mózg i serce i w końcu dobrze wybierze!!!
w sumie to rok, bo dokładnie serialowy rok temu było 1x19. Ale ja też bym nie pozwoliła. No way.
Stwierdza, iż po przeczytaniu trylogii Dary Aniołów, nie mogę się wprost doczekać City of Bones...
Tak trzy pierwsze tomy, i nie wiem czy się brać za następne żeby nie zniszczyć mej wizji, zwłaszcza, że ostatnia część ma wyjść dopiero za rok... O.o Nie mogli znaleźć nikogo lepszego do roli Valentina, po prostu nie mogli :D
Zajebiste, i czyta się szybciutko ja zaczęłam we wtorek jest niedziela i już trzy książki pękły:D