PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 122068
5,5 4 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Z tego co zauważyłam to scenarzyści założyli tak, że najpierw Damon uczył Elki postępowania jak wampir a teraz Stefan będzie z niej wydobywał człowieczeństwo. Niech sobie tą dżonernej Julie wsadzi w zad....

Elena: Hi!
TVD : Hi!
Elena: I have parents!
TVD: Well, not anymore. *parents dead*
Elena: I found my real mom.
TVD: Did you ? *Isobel dead*
Elena: And my real father.
TVD: Maybe one day you could forgive him. *John dead*
Elena: At least I still have my aunt.
TVD: What ? She is still alive ? *Jenna dead*
Elena: Alaric is here to support me.
TVD: We can't let that happen can we. *Alaric dead*
Elena: My brother is the only family I have.
TVD: Finally. *Jeremy dead*

ach to tam , dzięki :D

anik756

a ja tak liczyłam na jeszcze więcej Deremy'ego :(

annab93

ja miałam nadzieję, że się zaprzyjaźnią i że Jer zastąpi Damonowi Ricka :(:(:(

anik756

Uwielbiam scenę jak razem grają i Jeremy opowiada Damonowi o Annie:(

IKnowWhatYouAre

http://sphotos-f.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/482529_567314533281180_1196037629_ n.png

IKnowWhatYouAre

✩Damon&Elena✩ [Toxic] http://www.youtube.com/watch?v=LSVNwgDxkJY&list=UUGW8a7lKm5ASc

IKnowWhatYouAre

hej, jak tam nastroje przed jutrzejszym odcinkiem? http://www.youtube.com/watch?v=Ml0dGMPBdAs

IKnowWhatYouAre

http://24.media.tumblr.com/b00581575054b8a15bc3efac8d8a0c5d/tumblr_mihb7xA6vz1rb h99go1_500.jpg
podoba mi się to porównanie

anik756

Co poradzić. Bez ludzkiej krwi nie będzie wampir dużym kociakiem. Takie już prawo natury. Zresztą powarkiwania Damona ostatnimi czasy również zaczynają przypominać miauczenie poczciwego dachowca.

HomeBird

Witaj co Cię do nas dzisiaj sprowadza?

anik756

Tylko to co już zawarłem w poście powyżej :)
No chyba, że pojawi się inny ciekawy bodziec do dyskusji.

HomeBird

och, musisz tu naprawdę często zaglądać :)

HomeBird

Co Ty na to żeby Elka w akcie rozpaczy po stracie Jera przespała się z Klausem? ;)
Zwłaszcza że Józek gada że po 4x16 będą go wszyscy nienawidzić, hahahah. To się nawet zgrabnie układa;)
Padłabym.

WhiteDemon

Nie no już chyba tak nisko nie upadną z tym serialem. Po czymś takim to chyba bym dała sobie spokój z TVD. To by było przegięcie totalne!!!!

anik756

Przecież oni już się czołgają;) to tylko dopełniło by dzieła zniszczenia...

WhiteDemon

fakt najlepiej nie jest, miejmy nadzieję że po przerwie będzie chociaż troszeczkę lepiej :)

anik756

W tym przypadku mamy zgodność. Deklaruję stanowcze NIE dla wszelakich abstrakcyjnych kombinacji łóżkowych. Jeśli już oglądam bajkę dla dużych dzieci i zdziecinniałych dorosłych (np. dla mnie :D) to niech mam chociaż piękne złudzenie, że coś takiego jak wierność w czynach i uczuciach istnieje.

HomeBird

popieram w 100% procentach :D

HomeBird

" to niech mam chociaż piękne złudzenie, że coś takiego jak wierność w czynach i uczuciach istnieje."
Tyle że w TVD to już dawno zdechło, nie trzym się iluzji że jest inaczej;))

WhiteDemon

Jestem świadomy, że obecna sytuacja nie napawa optymizmem. Mimo to mam nadzieję na odkręcenie tych dziwactw scenariuszowych. Może jeszcze Elka zerwie to całe sire bond i zejdą się ze Stefanem zaś Caroline nie pójdzie ścieżką "zeszmacenia".

WhiteDemon

Klaus niech lepiej znajdzie sobie kobietę z podobnym stażem życiowym. Rozglądanie się za małolatami nie świadczy dobrze o poziomie jego rozwoju mentalnego. Elana i Klaus razem to by dopiero było kuriozum sezonu.

Z drugiej strony ... nieeee jednak nie :P

HomeBird

W Czystej krwi tysiącletni Eric lata za blond kelnerką:) Widocznie te z jasnymi łbami coś mają w sobie;)

alien_2

To prawda. W True Blood wystepuje "prawie" identyczna sytuacja. Jednak to "prawie" robi dużą różnicę. Zauważ, że w TB istnieje wyraziste wyjaśnienie dlaczego Sookie może być wyjątkowo pociągająca dla wampirów. W VD natomiast trzeba dac wiarę abstrakcyjnemu "temu czemuś", a czym owo coś jest to cholera jedna wie.

WhiteDemon

Seks po złości :D

anik756

pamiętam jaki miałam polew oglądając w pilocie te ich powykrzywiane gębusie...
Teraz to niemal za tymi "smaczkami" tęsknię, heh.

WhiteDemon

fakt teraz jakoś mało wampiryzmu w tym serialu o wampirach tylko piep.rzenie o jakimś cure i jak to chcą zostać ludzmi ://

anik756

O, dokładnie. Już mogliby się z tym zamknąć, nudny ten wątek niemożliwie.
Na końcu i tak wypije to ktoś kogo byśmy o to nie podejrzewali, a Silasa zabije nie kto inny jak superhipermegaman Matt, haha.

WhiteDemon

Ta albo nie zostanie już nikt kto miałby to lekarstwo wypić bo scenarzyści wszystkich uśmiercą haha.

anik756

Ale wtedy nie miałby kto grać w zakontraktowanym już podobno 5 sezonie;)
Więc chyba jeszcze ktoś tam żyw będzie, hehe.

WhiteDemon

Może ktoś przeżyje, albo i nie, może sami scenarzyści zechcą pobawić się w aktorów. Kto ich tam wie ;)

anik756

Jakbym miała oglądać Plackę to ja podziękuję z całym szacunkiemXDDD

WhiteDemon

Czemu nie przecież to spoko babka? Ona widocznie ma takie marzenie skoro z takim zapałem pozbywa się aktorów z serialu. W jednym odcinku poleciało juz dwóch a do końca sezonu jeszcze masa odcinków ;p

anik756

;) Postarajmy się być optymistami.
Tu, przy fabule TVD, OPTYMISTAMI, ja to jak coś powiem...

WhiteDemon

no to teraz pojechałaś po całej lini :D:D:D Optymizm i logika nie mają nic wspólnego z tym serialem ;p

anik756

racja;))

WhiteDemon

Tutaj ujawnia się jeden plus Damona, jako jedyny klarownie postrzega bezsens tego całego "cure". Ale koniec końcem i tak pewnie pierwszy rzuci się do michy byle tylko zrobić Elenie dobrze :P

HomeBird

XDDDDDDD

HomeBird

oj oj nie czepiajmy się Damona bo on jako jedyny w tym momencie używa rozumu ;) i bardzo wątpię, żeby z własnej nie przymuszonej woli wypił cure no chyba, że ktoś mu je na siłę wleje do gardła!!

anik756

Siłę przekonywania to ma Elena. Przynajmniej w oczach braci Salvatore bo obiektywnie to trudno wysnuć takie stwierdzenie. W każdym razie nawet Damon się nie oprze kiedy Elena ma chętkę na marny ludzki żywot.

HomeBird

Zobaczymy jak to wszystko się potoczy z tym nędznym cure. Mam tylko nadzieję, że zakończą ten śmieszny wątek w tym sezonie bo jak przeciągną go na 5 to ja chyba nie wytrzymam i się pożygam tym cure :D:D:D:D

HomeBird

Chętkę to sobie mogą mieć. Dawka jest jedna i Kath im ją sprzątnęła przed nosa.

HomeBird

Przecież już Elenie powiedział, że on sra na bycie człowiekiem:P Dlatego uważam, że niestety po złości on tym człowiekiem zostanie:/

IKnowWhatYouAre

Kejcik, jesteś?

Yep :) Właśnie wstałam :D

Kate123

ja wróciłam z kina:D
Jak tam esej? :DD

A na czym byłaś? :)
Nie dostałaś? :( Przecież wysłałam :(

Kate123

Niemożliwe, piękny film, choć miałam taki moment, że nie mogłam wysiedzieć na sali, bo zrobiło mi się słabo. Doszłam do siebie po pół godziny, a na dodatek przez cały film nie mogłam tknąć popcornu, co mi się jeszcze nigdy nie zdarzyło:D
NIE DOSTAŁAM...

Oj, biedna :(
Nienawidzę poczty na FW :/

Wysłałam Ci teraz coś. Doszło?