PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 122066
5,5 4 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Jak wyżej;)

robb264

Ale to już na stówę on? Bo na filwebie pokazuje, że średnia filmów, w których zagrał to 3,2 : P musi mieć świetnego agenta ;)

Psia_Jucha

http://insidetv.ew.com/2013/04/10/vampire-diaries-silas/ ten artykuł potwierdza tą informację, masz tutaj odesłanie do zdjęć aktora oraz wzmiankę o tym, że grał w Homeland.

E tam, całkiem niezły.

Rainn

whut

Dla przypomnienia, że D&E has always been the End Game;P

Youtube
teamdelenaXi:
Damon "Goodbye My Human Elena"
<3 <3 <3

NEVER LET ME GO
NEVER LET ME GO

http://media.tumblr.com/b97a349631c4bf77f50c10a1d193224f/tumblr_inline_mgsxmpwLm X1rcqmnk.gif

Ten gif mnie zawsze ubawia.....

Opis 4x21
LET’S MAKE A DEAL — Damon (Ian Somerhalder) and Stefan (Paul Wesley) try a brutal new approach to provoke Elena (Nina Dobrev) into turning her humanity back on, and Caroline (Candice Accola) is frustrated when her attempt to intervene backfires. When Elena figures out a way to call the Salvatore brothers’ bluff, they call for backup from a surprising source. Matt (Zach Roerig) gives Rebekah (Claire Holt) some unsolicited advice on her life choices, and she tries to help him in return. Caroline has a confusing and dangerous encounter with Klaus (Joseph Morgan), and Katherine (Nina Dobrev) is suspicious when Bonnie (Kat Graham) makes her an offer that she promises will benefit them both. Darnell Martin directed the episode written by Michael Narducci & Rebecca Sonnenshine (#421).

Kate123

Czyli nic nie wskazuje na to żeby Elena w tym odcinku włączyła człowieczeństwo :/ Kurde ile oni będę jeszcze to ciągnąć?

anik756

Masakra....:(
Wczoraj oglądałąm starsze Delenowe filmiki i to jednak była inna jakość.
Teraz Dżuli uparła się na Elenę-Stwora-Potwora. Twierdzi że jej zadaniem jest pisanie "dobrych istorii miłosnych" - Seriously?;P

NekoNinjia85

*historii miłosnych

NekoNinjia85

Tak szczerze powiedziawszy to nie było żadnej fajniej i romantycznej sceny od 4x09. Już nie wspomnę o tym co wyprawiają z Eleną od 4x16 bo to już jest totalne przegięcie.

anik756

Ja tylko mam nadzieję że scenarzyści w porę oprzytomneją z budowaniem dystansu mędzy Damonem i Eleną.
Jak dla mnie to nie tylko już wystarczy ale nawet poszli kilka kroków za daleko LOL
Oczywiście to inna "bajka" ale żeby tylko nie zrujnowali wątku Deleny tak jak w GG został schrzaniony wątek Chair - najpierw maksymalne emocje, dramaty, namiętność, pasja, romantyzm itp itd a potem sztuczne przeciąganie rozłąki do granic możliwości i dalejO^O

Kate123

O nie.... Czyli dalej wylaczona....

Kate123

Wiecie co.... to już jest paranoja... szukają brutalnych sposobów? Wszystkie łagodniejsze już wyczerpali? Nie sądzę. Czemu żaden z nich nie wypowiedział trzech magicznych słów? Ja rozumiem, że Elena nic nie czuje i nie powie "I love you too", ale to, że ona nie odczuwa miłości nie oznacza, że tej miłości nie można okazywać wobec niej. Że nie można zagwarantować jej wsparcia. Emocji się pozbyła, ale amnezji nie dostała. Zdaje sobie sprawę z tego, że straciła ostatniego członka rodziny, jej chłopak nie wierzy w jej uczucia (do tego zaraz jeszcze wrócę) i się od niej dystansuje, ex - boyfriend rzucił na nią focha, przyjaciółki też się oddalają i oceniają ją z oddali.. Do czego tu wracać?
A jeszcze jeśli chodzi o to, że Damon nie wierzy w jej uczucia.. tak naprawdę NIKT w Mystic Falls nie wierzył w prawdziwość jej uczuć. Dlaczego ona jeszcze do tej pory im tego nie wygarnęła, kiedy namawiali ją do włączenia pstryczka?
Poor writing, poor writing.

Dokładnie może zamiast próbować brutalnych sposobów przydałoby się jej okazać jakieś uczucia. Bo zarówno Damon jak i Stefan zachowują się tak jakby i oni wyłączyli uczucia. Cały czas jej tylko gadają żeby się włączyła tylko żaden nie dał jej powodu do tego aby ona chciała na nowo czuć. No bo po co jej powiedzieć ILY lepiej jej prawić kazania i mówić jaka to ona teraz jest zła i nie podobna do siebie.

anik756

100% RIGHT:)

anik756

Dokładnie. Tak gadać może sobie Caroline, która nie ma zielonego pojęcia jak to jest. Ale Damon i Stefan? Przecież oni byli w takiej samej sytuacji. Też im prawiono kazania, czy się tym przejęli, posłuchali? Ja nie wiem, czasami mam wrażenie, że to scenarzyści dostali amnezji.

http://25.media.tumblr.com/2dd7bff320210575c3de4ac800c43d81/tumblr_mgqqvawVOI1qd 2dewo2_250.gif

oni chyba wolą chodzić okrężnymi drogami, żeby nie było tak łatwo. I oto co z tego wynika.

THIS:D

Kate123

Narducci i Sonnenshine razem, wow ciekawe co z tego wyjdzie :D

Kate123

Narducci i Sonnenshine? bicz plis xD

Tytuły odcinków:
4x22 "The Walking Dead"
4x23 "Graduation"

Kate123

To co jednak wskrzeszą umarłych? Ciekawe na jak długo?

Kate123

Swoją drogą zastanawiam się gdzie Elena będzie mieszkać? U braci? U Caroline? Czy kupi sobie nowy dom?
A może będzie homeless;P?

NekoNinjia85

Mnie zastanawia co ona nadal robi w sypialni Damona:P

No, a gdzie się ma przenieść jak jej się jego wanna podoba :D:D:D

anik756

O taaaaak:D
Będę indecent ale... powinni ją wspólnie wypróbować:P

anik756

Jej się wszystko podoba, niedługo ogołoci wszystkich z garderoby... Ostatnio czytałam na tumblrze post o tym, jaka to Elena jest biedna, bo spaliła wszystkie swoje ubrania, razem z sukienką na bal maturalny i teraz musi zabrać strój Caroline :(

Tak spalenie domu usprawiedliwia to żeby zabierać kieckę Caro, tak jakby jej ktoś kazał go spalić. Jeszcze za nim zatęskni głupia gęś :/ W ogóle to zrobili z Eleny kleptomankę, której jak się coś spodoba to musi to mieć za wszelką cenę :/

anik756

To co oni robią z Eleną, woła o pomstę do nieba... Zachowuję się jak rozwydrzony bachor...;/

Bachor i to do tego z instynktem zabójcy LOL O^O

A nadal tam będzie się przechadzać?:D

NekoNinjia85

Nie wiem, pewnie tak:P

http://media.tumblr.com/tumblr_mdn01x5vOO1qg7gtn.gif

"Arielle is on set and we saw two hunters, Connor being one of them."
- A fan watching the shooting of 4x23 ‘Graduation"

LEXI. ZNOWU.
http://media.tumblr.com/tumblr_lllq7hJZr21qi95cu.gif

Czyli jednak wskrzeszą umarłych... jak wskrzeszą ot tak Jera albo Kola, to ja odpadam. Jeszcze Feniksów nam brakuje w serialu.
Jak Elena zobaczy Connora, to się posra ze strachu i skończy się cwaniakowanie ;]

Strasznie ciekawi mnie ten cały wątek wskrzeszenia. Jak oni to wszystko rozwiążą przecież jak wrócą wszyscy zabici to będzie masakra. Wszystkie wampiry, wilkołaki, łowcy za dużo tego i większość z nich będzie chciała wykończyć ekipę z MF żeby się zemścić. Mi się wydaje, że Elka włączy uczucia jak zobaczy Jera bo w końcu to jej brat.

Jak myślisz kto weźmie to zasrane cure bo ja już nie jestem pewna czy to będzie Elena :/

anik756

Nie wrócą wszyscy, to nie jest niemożliwe. Dlatego uważam, że sam pomysł jest idiotyczny. Mi się wydaje, że Silas przybierze formę Jera i to będzie ta brutalna metoda:/ Nie wierzę w to, że go przywrócą na stałe. Scenarzyści nie mają już na tą postać pomysłu, wyczerpali wszystko. Teraz go sprowadzą, a w 5 sezonie znów uśmiercą, bezsens:/

Coraz bardziej jestem przekonana do tego, że weźmie je Damon:/
Wiedziałam, że jak pojawią się nowe spoilery, to znów będę zła na serial..

Damon człowiek jakoś sobie tego nie wyobrażam :/ Co nam daje to, że Damon zażyje cure tylko to, że skończą dwa porąbane wątki czyli cure i sire bond i tyle. :/

anik756

Mi się wydaje że nawet jeśli Damon zażyje cure to i tak za jakiś czas wróci do swojego wampirzego wielenia.
A taka zmiana (podkreślam -czasowa:P) może przynieść ciekawe choć też dziwne niekiedy rozwiązania fabularne.
Wyobraźmy sobie odwrócenie ról - Damon jako człowiek. Silna osobowość a jednocześnie delikatny bo ludzki. Elena silna bo jest wampirem ale delikatna pod wzgledem emocji - które zaczynają wracać bo życie Damona jest zagrożone.....

NekoNinjia85

Jak Damon zażyje cure, to pojawi się 92489202 komplikacji. Jak zawsze.
I jedyne co widzę to użalającego się nad sobą faceta, który czuje się bezużyteczny i bezsilny. Może gdyby scenarzyści dobrze rozwijali wątki, to taka zmiana byłaby ciekawa, bo nie przeczę, Damon-człowiek ma dużo potencjału. Ale dobrze wiemy jak jest. Lekarstwo powinna wziąć Elena, w przeciwnym razie jej czyny zawsze będą kwestionowane pod względem autentyczności. Wszystko co zrobi będzie ciągle sprowadzane do tego, jak bardzo zmienił ją wampiryzm. Uleczenie Eleny to ogromny regres, ale cóż.. nie widzę innego wyjścia.

To całe "wskrzeszanie" to pewnie polega na tym, że Silas może się podszywać (przybierać postaci różnych zmarłych osób) co de facto już od jakiegoś czasu robi.
Ja też jestem niemal pewna że Silas pojawi się w postaci Jera i będzie manipulował Eleną w celu zdobycia i zniszczenia cure. A bracia pewnie dowiedzą się że to Silas, ale Elenie nie powiedzą przez czas jakiś (i to może być ta brutalna metoda) bo będą liczyć na to że Elena włączy uczucia....
Jedno jest pewne - na koniec sezonu 4 mamy na 99,9% DEFANA:PPPPP LOL

Tylko nie Damon, kur wa ilez mozna taki glupi watek ciagnac... Ja pierdziele skoro Dzuli tak bardzo slucha fanow to czemu nie pokonczy debilnych watkow.

http://cdnl.complex.com/assets/CHANNEL_IMAGES/ART/2013/03/content/1363725421_18. gif

A po cholere ona znowu? Jak tak bardzo chcieli pokazywac jej glupia twarz to po co ja zabijali i teraz wszystkie retrospekcje sa z nia....

http://a-is-for-alive.tumblr.com/post/47677270636 nowa wersja <3

http://www.youtube.com/watch?v=92dDp1JhYDM
W jakich butach ta Nina jeździ:D Ciekawe że nie ma kierowcy.

Wiecie, że Baron ma prawie 190 cm wzrostu?:D Ahjuu jakby to powiedział Krecik:D

http://24.media.tumblr.com/tumblr_m0vjuyaCm71r0wwgdo1_500.jpg Dziewczyny od Lostów, paczcie jakie fajne:D

Awwwwww, cudo :D