PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 122003
5,0 3 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów
lola881

Nie, no jasne że tak :DDD Tylko mnie to określenie strasznie rozbawiło :DDD

Ale całe szczęście mam tego nie wiele, tylko pojedyncze posty :D

Właśnie próbuję sobie przypomnieć, który to był odcinek :DDD Ale na pewno jest to z 6 sezonu :D

ocenił(a) serial na 7
_Sloneczko_2034

a no bo właśnie tak mi się wydawało, że nie widziałam tego jeszcze :D

ale Nina ma wyczucie czasu, tym postem http://media.whosay.com/387924/387924_la.jpg jeszcze bardziej nakręciła wszystkie plotki :D

lola881

A skończyłaś już 5 sezon? Czy nie maiłaś czasu? :)))

No faktycznie, wyczucie czasu idealne ;DDD

ocenił(a) serial na 7
_Sloneczko_2034

Nie :( nie miałam kiedy. Ale chyba teraz sobie pójdę dokończyć:)

lola881

A ile Ci odcinków do końca zostało? :) A i uprzedzę Cię od razu odnoście 6 sezonu :) Kilka pierwszych odcinków jest dość kiepskich:P przynajmniej moim zdaniem:)) Ale potem już jest ok, więc się nie zrażaj jak by co :))

ocenił(a) serial na 7
_Sloneczko_2034

aż musiałam sprawdzić ile 5 sezon ma w ogóle odcinków ;) więc zostały mi trzy :) to jak pójdę oglądać to pewnie dzisiaj skończę, bo z tbbt szybko mi idzie :D;D okej :D postaram się nie marudzić za bardzo przy początkowych odcinkach :D a ten ślub Howarda to będzie jeszcze w 5? czy dopiero w 6?

lola881

To już praktycznie koniec :DDD Dokładnie tbbt się bardzo szybko ogląda :DDD A możesz marudzić, nie ma problemu :D Chociaż może Ciebie wkurzać nie będą :DDD Ślub Howarda i Bernie jest w ostatnim odcinku 5 sezonu :)) Jak będziesz chciała pogadać o tych ostatnich odcinkach, to pisz :D

ocenił(a) serial na 7
_Sloneczko_2034

ok, dobra, lecę sobie zobaczyć te ostatnie odcinki :) a jutro pewnie się zgłoszę, żeby się podzielić odczuciami :) dobranoc :*:*

lola881

Ok :) To miłego seansu :) Dobranoc :***

lola881

na razie Sam jest okropna, ale dopiero się pojawiła, więc trudno coś powiedzieć :) Brooke póki co na razie ma kontakt tylko z barmanem (oglądałaś True Blood?)

ocenił(a) serial na 7
Cudzoziemka87

Sam była ciekawa postacią, początki nie były najlepsze, ale jak to zwykle bywa, potrzebowała tylko trochę miłości :)
Nie, to nie o barmana chodzi, wkrótce się przekonasz:) Pamiętam z nim scenę jak na meczu zagadywał do Jamiego na to ten mu odparł "sorry Owen, jestem w teamie Brooke" :D nie wiem czy to już było :D Nie, nigdy nie oglądałam TB.

lola881

a, bo nasz barman gra w TB :) a aktorkę grającą Sam kojarzę z serialu Inna na MTV! była już ta scena!

ocenił(a) serial na 7
Cudzoziemka87

Acha :) a oglądałam kiedyś jakieś 3 odcinki Awkward. Nie przypadło mi do gustu co prawda, ale powiem Ci, że przez cały pierwszy odcinek zastanawiałam się skąd ja znam te aktorkę, dopiero później zajarzyłam :);

lola881

Ja właśnie oglądając OTH zastanawiałam się, skąd znam Sam :) też nie oglądam Awkward, ale swego czasu tak często puszczali to w MTV (i to chyba w kółko powtórki powtórek, bo co włączyłam, to ten sam odcinek leciał:)), że już nawet mniej więcej obczaiłam o co tam chodzi. W ogóle w OTH jest sporo znanych twarzy (albo po prostu oglądam sporo seriali:)).

ocenił(a) serial na 7
Cudzoziemka87

No ja to się dziwię, że jeszcze mi się nie mieszają te seriale :D a ostatnio oglądałam serial "Life unexpected" i zrobili taki mix i Hayley wystąpiła tam w jednym odcinku właśnie jako Hayley James Scott :) była na koncercie razem z Mia :) ciekawy był to pomysł :)

lola881

O jaaa, ale śmiesznie :) właśnie tak kiedyś z kumpelą gadałam, że twórcy seriali mogliby tak kiedyś zrobić i np. nagrać jeden odcinek razem, w którym połączyłyby się "różne serialowe światy" ^^ ale pojedyncze sceny (takie jak ta, o której piszesz) w sumie są nawet lepsze, bo jak ktoś nie zna Hayley z OTH to właściwie nic nie straci, pomyśli, że to jakaś po prostu laska (nie będzie mu potrzebna wiedza o OTH), a za to osoby znające serial mają fajną niespodziankę. Właśnie jestem w momencie, gdzie Julian (chcący zekranizować powieść Lucasa) okazał się być byłym Peyton.

ocenił(a) serial na 7
Cudzoziemka87

No powiem Ci, że zupełnie się tego nie spodziewałam i naprawdę miałam milą niespodziankę :) i nawet tam gadala,ze ma męża Nate'a i urodziła syna pod koniec liceum. Akurat historia bohaterki LU była podobna, wiec się dogadaly :D
Julian <3 który to dokładnie odcinek?

lola881

Jakoś tak 6x08 i 6x09 (w jednym odcinku chyba jest tylko scena na końcu, kiedy Peyton idzie w Tricku do toalety i natyka się na Juliana, rozpoznaje go, on mówi, że podpisał kontrakt z Lucasem, ona nie wygląda na zadowoloną, wymieniają kilka zdań, ale podchodzi Lucas i milkną, dopiero w następnym epizodzie są jakieś retrospekcje itp.). A dasz mi jakieś namiary na konkretny odcinek tego serialu, w którym jest Hayley? Nie oglądam go, ale chętnie zobaczyłabym ją w tej scenie. W ogóle czytałam w ciekawostkach o OTH, że sporo rzeczy z serialu wydarzyło się naprawdę (była w necie strona z rysunkami Peyton dostępna dla fanów, wydanie płyty Friends with benefits, trasa koncertowa Hayley z Kellerem itp.), no i osoby "grające" muzyków są nimi też w rzeczywistości, fajnie to wymyślili.

ocenił(a) serial na 7
Cudzoziemka87

Hayley i Mia pojawiają się w odcinku 2x05 to sobie możesz zobaczyć. Był wyświetlony w październiku 2010 czyli wtedy kiedy początek 8 sezonu OTH i może być ten odcinek dla Ciebie trochę spoilerem na tym etapie, na którym jesteś.
Tak, OTH to faktycznie jakby drugie życie tych aktorów :) poza tym Bethany wydala płyty, chyba dwie. Miała zespól Everly, np. http://www.youtube.com/watch?v=CRXuT47pbR8
Laffery z kolei co roku organizuje James Lafferty Charity Basketball Game, dziewczyny nawet kiedyś śpiewały na rozpoczęciu http://www.youtube.com/watch?v=w_ekiCIuwY0 :)

użytkownik usunięty
Kate123

Keeeeeeejcik! Daj mi znać jak będziesz :)

Będę po 16 :)

użytkownik usunięty
Kate123

Ok :)
Przepraszam, że wczoraj nie weszłam, ale internet mi strasznie mulił i się położyłam szybciej spać:(

użytkownik usunięty

+ http://delenaflirt.tumblr.com/post/56685857860/nikola-nickart-myfandomlife-fando m co o tym myślisz?
TW SPOILER TW SPOILER TW SPOILER

OMG!!! Faktycznie to może tak być. Bo przecież poznaliśmy tą historię z perspektywy Petera, a założę się, ze kłamał. To by było coś :)

użytkownik usunięty
Kate123

No dokładnie! Poza tym, to jest świetny początek historii. I zgadzałoby się, dlaczego ta Jennifer tak szybko się do Dereka przekonała. I polubiłabym ten ship, bo teraz nie mogę go znieść, z uwagi na to, że nie ma żadnych podstaw. No i to wyjaśniałoby, dlaczego pokazali akurat takie retrospekcje z Derekiem, mogli przecież wymyślić jakiś inny powód, dla którego jest taki, jaki jest.. No i on dostaje tak po dupie, że aż się zdziwiłam w tym sezonie, że dali mu taki beznadziejny wątek miłosny, a teraz wszystko by miało sens...

Czytasz mi w myślach :) Też mi się to nie podobało, że tak szybko się przekonała do Dereka. I w zasadzie się nie bała. Tak jakby już miała z czymś takim do czynienia. I właśnie! Dlaczego akurat takie retrospekcje? Żeby się dowiedzieć dlaczego Derek ma inny kolor oczu? Jakoś tego nie kupuję.

użytkownik usunięty
Kate123

Dokładnie :) No i na końcu Stiles powiedział, że nie wierzy Peterowi - znak dla widza, że też nie ma wierzyć? żeby się jeszcze widz zastanowił?:) Poza tym, Stiles będzie go jeszcze wypytywał zapewne,więc może pojawi się więcej informacji.

ps. koniec już, nie miałam okazji się pożegnać nawet.

Mam nadzieję, że fajnie rozwiną ten wątek. A wiesz co Nas czeka w 3x11? Asdfghjk już się nie mogę doczekac :D

:(((((((

TW SPOILER http://24.media.tumblr.com/c3ea6aef295ae39f8fa6b4caaaca3a7b/tumblr_mqgglbLNP11ql xsxoo6_r1_250.gif
HAHAHA
HAHA
HA
BYE

użytkownik usunięty
Kate123

OMG, LYDIA!!!!!!!!!! JEJ INICJATYWA!!!!!!!!!!!!

YES, YES, YES!!!!!! :DDDDD
A ja będę musiała tyle czekać na ten odcinek, bo będzie wtedy, jak już pojadę nad morze :(

Nie ma sprawy :*

ocenił(a) serial na 6
Kate123

Pierwszy kadr z 5 sezonu ;) http://delenas-love.tumblr.com/post/56672488672
Te włosy to chyba Eleny a Damon ma minę jakby się z nią kłócił.

Kate123

http://ikisseddamon.tumblr.com/post/56691700036/fashionista-damon-comes-to-the-r escue :))

ocenił(a) serial na 8
Kate123

Ola, Julka gdzie wy się podziewacie? Tęsknię za wami!!!!!!!!!

anik756

Hej kochana :*** Ja też tęsknie strasznie za Tobą :(((

_Sloneczko_2034

hej Słoneczko:*****
co słychać u Ciebie?:DD

NekoNinjia85

Hej Julka :***
U mnie upał nie do wytrzymania :PPP Rozpływam się:PPP
A co u Ciebie? :DD

_Sloneczko_2034

u mnie to samo;PPPPPP totalne odwodnienie organizmu;D pomimo tego, że piję hektolitry wszystkiego co nadaje się do drinkowania:))))))) ;PPP
a ja wymyśliłam sobie jeszcze w ten weekend wielkie wakacyjne sprzątanie przed nowym rokiem akademickim;PPPPPP
wyrzucam wszystkie niepotrzebne papierzyska:)))))))))))))))))))

NekoNinjia85

Ponad 30 stopni to już dla mnie za dużo :DDD Lubię jak jest ciepło, ale to już jest przesada:PP Czuje się jak w Afryce:PP
O kurczę, to żeś sobie zajęcie znalazła :DDD Podziwiam Cię, że Ci się chce w taki upał :))) Bo ja to bym najchętniej nic nie robiła :DDD

_Sloneczko_2034

oj Afryka dzika;) rzeczywiście:))) dla mnie optymalna temperatura to 24-25 stopni plus słoneczko:D

lubię wyzwania^^

a tak serio, serio to potrzebuję więcej życiowej przestrzeni więc papiery muszą odejść;PPPP

NekoNinjia85

u mnie tak do 27 stopni jest ok, ale dalej to już nie bardzo. A ja jest 32 czy 34 stopnie to już w ogóle odpadam :PP

Rozumiem :)) Szczerze mówiąc to ja też powinnam trochę porządku w szafie zrobić :PP Ale to poczekam aż się ochłodzi, bo ja w taki upał to zupełnie nie do życia jestem :DDD

_Sloneczko_2034

no to mam dla nas kiepską wiadomość Słoneczko;PPP
dzisiaj temperatura ma wzrosnąć nawet powyżej 36 stopni O^o ;PPP

więc dzisiaj odpoczywam i poszukuję wszelkich możliwyćh źródeł wody:0))))
na razie wymyśliłam: mrożonego arbuza i fontannę w parku...... szukam nowych pomysłów:))

a Ty jak się trzymasz na naszej pięknej polskiej pustyni;P:)?

NekoNinjia85

U mnie dziś na szczęście aż tyle nie było :))) Nawet się troszkę burzy i deszczu pojawiło :))) Choć nie wiele tego było to dobre i to :DDD

Ja mam tylko jedne sprawdzony sposób na upały :DDD Bardzo duuuuuuuużo zimnej wody :PPP

_Sloneczko_2034

szczęściara:0))))))
a ja właśnie czekam na deszcz bo ostatnia noc była ogroooomnie duszna i trudna:((

taaaak woda z lodem cytryną i miętą:DDDDDDDDD
miaaaaaaaam^^!!

NekoNinjia85

W nocy była porządna burza i deszcz :DDD I dzisiaj jest u mnie już zdecydowanie przyjemniej :))) Więc może teraz przyjdzie to do Ciebie :)))

Zgadzam się lodowata woda z cytryną jest super :DDD

anik756

hej Kochana:D:*******
wpadłam teraz na chwilkę:) mamy sporo z GoT do przegadania:))
co u Ciebie słychać?:D
u mnie spóźnione "wiosenne" porządki;PP

anik756

Aniuuuuuuuu hop hop:DDD
Gdzie jeeeeeeesteś:)))))?????

ocenił(a) serial na 8
NekoNinjia85

Hej :DDD

Jestem teraz, a Ty jesteś? :DDD

anik756

Jestem:DDD
Skończyłam wczoraj 2 sezon GoT i został mi już tylko jeeeeeden:(((( ;((((((
Daenerys odzyskała smoki, szkoda tylko że zdradziła ją jedna z najlepszych przyjaciółek, a druga z powodu tej zdrady zginęła:((((((
Na szczęście zawsze wierny pozostaje Jorah Mormont ^^!!

Jak Ci się podobała "rozgrywka" Arya-Jaqen H'ghar?:DD Mi baaaardzo;PPP
Mądra dziewczynka:DDDDD

No i nasz ulubiony Tyrion znów dostał po..... no tym razem po twarzy dostał okrutnie;((
A taki zniego świetny był taktyk podczas bitwy. Pomysł z dzikim ogniem był genialny^^
Ojciec jak zwykle go nie docenił a szkooooooda:( Teraz Tyrion najpewniej dostanie trochę "za swoje" ale w 4 części podobno ruszy w świat;PP