PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 122003
5,0 3 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów
ocenił(a) serial na 8
NekoNinjia85

Juleczka :DDDD

Powiem Ci, że nie miałam kiedy oglądać GoT i utknęłam na 2x08, ale już od czwartku będę miała mnóstwo czasu to Cię dogonię :DDD

Arya jak na swój młodziutki wiek jest bardzo cwaną, inteligentną i przebiegłą dziewczynką :D

anik756

Jesteś Aniu:DD wreszcie udało nam się spotkać:***:DD

Ok:DD hahahahahah a ja myślałam, że to ja Ciebie gonię z Got;PPP
w takim razie zrobię sobie krótką przerwę na "Tudorów":DD
daj koniecznie znać gdy skończysz 2 sezon to podzielimy się wrażeniami:DDD

Zobaczysz jak sobie fajnie poradziła nie tylko z Tywinem Lannisterem ale też z przyjacielem "bez twarzy";PPP

ocenił(a) serial na 8
NekoNinjia85

Co tam u Ciebie słychać ciekawego? :D

anik756

upał, praca, dzidzia, wypoczynek, dom...... po prostu lato w mieście;PPP
a teraz trzymam kciuki za solidne opady deszczu:DDD

^^!!

a co u Ciebie Kochana?:)
czy Twój podopieczny maluch już wyjechał czy wciąż z Tobą:0))?

ocenił(a) serial na 8
NekoNinjia85

U mnie też upał nie do wytrzymania :/

Jeszcze tylko jutro i już koniec :(((

anik756

ma być chłodniej :D czekamy:DDD

odpoczniesz sobie trochę:))
a potem kto wie może weźmiesz pod opiekuńcze skrzydełka innego słodziaka:0))?

ocenił(a) serial na 8
NekoNinjia85

Ja już jakoś nie wierzę w to ochłodzenie :)

Oj nie wiem czy chce jeszcze pracować jako niania to cholernie odpowiedzialne zajęcie.

anik756

nie strasz;PP roztopię się:DD

odpowiedzialne, piękne i niełatwe:DDD

ocenił(a) serial na 8
NekoNinjia85

Ja siedzę przed wentylatorem, a i tak się roztapiam :)

Wiesz całkowicie inaczej wygląda wychowywanie swojego dziecka, a co innego jak musisz się opiekować cudzym.

anik756

:**************************

domyślam się:)))

ocenił(a) serial na 8
NekoNinjia85

Piszesz jakieś nowe Delenowe opowiadanko? Bo chętnie bym sobie jakieś przeczytała :D

anik756

ostatnio nie miałam czasu i weny:DD
ale....... mogę coś napisać^^
masz jakieś pomysły:))?

ocenił(a) serial na 8
NekoNinjia85

Nie mam żadnego pomysłu, ale jak coś wymyślę to na pewno Ci napiszę :*

Kate123

W końcu zrobiłam sobie stronę z serialami :D http://delena-my-otp.tumblr.com/shows

Kate123

OMG, to jest świetne!!! :)

annab93

Blush mi wysłała szablon i dzisiaj mnie naszło, więc nareszcie zrobiłam :)

Kate123

Ja mam zamiar coś zrobić ze stroną z tagami.. ale za bardzo leniwa jestem na to:/

annab93

Tagi mam mniej więcej zrobione, jeszcze zostały mi shipy :D

ocenił(a) serial na 7
Kate123

Jakie to ładne, chciałabym żeby ktoś tak ogarnął moja stronę :D Sama nie mam do tego cierpliwości :)

lola881

Dziękuję :* Ja bym chciała, żeby ktoś otagował moje nieotagowane posty :D

ocenił(a) serial na 7
Kate123

No ja się staram tagować, ale bloga mam od niedawna, wiec już nauczona waszym doświadczeniem staram się o tym nie zapominać ;)
A tak na marginesie, widziałaś wczorajszego Juana http://25.media.tumblr.com/79a286a6dfb9576f81d8a0d7c1fa2d63/tumblr_mqlwkqFDWj1s2 p3i5o1_1280.png :D

lola881

Teraz też nie zapominam, ale kiedyś w ogóle nie wiedziałam co to są tagi :D
Oczywiście że widziałam :D Juan <33333

lola881

hej Lola:**:DD jak pogoda u Ciebie? u mnie ma dziś przekroczyć 36 stopni więc chyba zaraz emigruję;PPPPP

Juan zawsze mnie rozczula;PP:DDD
a między Niną a Ianem niestety wyczuwa się niezręczny dystans za kulisami;PP
mam nadzieję, że są lepszymi aktorami na planie niż w życiu;PPPPPP

a tak przy okazji o co konkretie chodzi z tym tagowaniem i jak to się robi??

ocenił(a) serial na 7
NekoNinjia85

Hej Kochana :*
Nawet nie mów, ja już nie wyrabiam, to nie jest klimat dla mnie. Leże już na wpół przytomna, nie ma czym oddychać, a lody roztapiają sie w mgnieniu oka. Marze o deszczu :D

Hm...no widzę, że raczej starają sie mijac :D ale imo całkiem dobrze sobie radzą podczas wspólnych wywiadów itd., wiec liczę ze na planie też sobie poradzą :)

Właśnie spojrzałam na Twojego bloga i chyba nie tagujesz. To jest jakby podpisywanie swoich postów. Np. http://karnina00.tumblr.com/ Aktualny pierwszy mój post mam zaatakowany jako "Nina dobrev" i jak teraz w to klikniesz to pokażą Ci sie wszystkie moje posty tak otagowane. Tak samo kiedy wpiszesz u mnie w wyszukiwarce Nina dobrev to wyświetla Ci sie wszystkie posty tak otagowane. U Ciebie to nie zadziała. Chodzi po prostu o to,zeby w każdej chwili można było znaleźć to co Cię interesuje, a później można robić takie cuda jak Kate zrobiła i wszystko uporządkować. Mam nadzieje, że coś zrozumialas z tego co napisałam :D

lola881

heeeej:*****:)))))

na jutro zapowiadają deszcze więc nasze marzenie się najpewniej spełni:DDD
mam nadzieję, bo inaczej przejdę na nocny tryb życia;PP

hope so;PP

Ok. Dzięki za opis tagowania i know how:))) W wolnej chwili zgłębię sprawę:DDD

ocenił(a) serial na 7
NekoNinjia85

No tak, czytałam, że deszcze i burze zapowiadają. Burz się boje :P mam nadzieje, że jakieś delikatne.
Najchętniej to wyjechałabym już na wakacje, nad morzem przynajmniej jest się gdzie ochlodzic :)

Nie ma za co :) powodzenia ;)

lola881

u mnie właśnie zbiera się na burzę^^
nie mogę się doczekać tego powietrza po jej zakończeniu:DDD
wreszcie będzie można oddychać::0)))))
taaaaaaaaaak:D doskonały pomysł:)) niestety ja już jestem po urlopie;(

ocenił(a) serial na 7
NekoNinjia85

U mnie od wczoraj wieje jak cholera :D i przywiało chmury, ale deszcz to pada jak ze zraszacza. Niby pada, ale jak wyjdziesz to dopiero po paru minutach się zorientujesz, że w ogóle coś z nieba leci ;P ale jest lepiej, bo chłodno i przyjemnie, słoneczka nie widać ;) podoba mi się :D chociaż po paru dniach takiej pogody pewnie bym narzekała na beznadziejne lato :D:D

ocenił(a) serial na 7
NekoNinjia85

A no i oczywiście nie napisałam Ci jak to się robi :D wrzucilabym printscreena, ale pisze na tablecie, wiec spróbuje wytłumaczyć. Jak coś reblogujesz pod tym co reblogujesz jest miejsce na wpisanie co tam sobie chcesz a ponizej jest taki wąski pasek, i tam możesz wpisać np. Delena i enter i to jest ten tag ;) tu jest to ładnie wytłumaczone http://www.tumblr.com/docs/pl/using_tags#how

Kate123

Znowu jestem w BOTM poll, jeśli ktoś chce, może zagłosować :) w tym chyba nie mam szans hehe
http://www.easypolls.net/poll.html?p=51f3460fe4b0cd118fd17563

annab93

Zagłosowałam :)

Kate123

Dzięki :) Jeśli Ty będziesz w jakimś botm poll, daj znać :)

użytkownik usunięty
annab93

W które mam kliknąć? to zaglosuje ;p

damonisherhome :) i dzięęęęękuję :)

użytkownik usunięty
Kate123

http://www.youtube.com/watch?v=ZK9OZVAKX_A "If you love someone.." (You're everything) | Damon & Elena - początek cudowny
http://www.youtube.com/watch?v=bL-jQGsnXoU ●Vampire Diaries | Death is not the greatest loss - oglądam od 3 dni i za każdym razem łzy same lecą mi z oczu, "I used to live alone before I knew you", potem "neverending funeral" i potem defanowa scena z 2x08 bodajże i po mnie:P

użytkownik usunięty

http://www.youtube.com/watch?v=HdXeNb0AvuM Whispers of hope | Scott & Stiles

użytkownik usunięty
Kate123

Lola, w jakim momencie Lostów stanęłaś? Oglądałaś 3x06?

ocenił(a) serial na 7

Taak :) jestem gdzieś w końcówce 3 sezonu, gdzieś koło 20 odcinka. Czemu pytasz? :)

użytkownik usunięty
lola881

a bo wczoraj mnie naszło na wspominanie i znalazłam fragmenty wywiadów po 3x06:) paaaaaaatrz:

EVANGELINE:

By virtue of being caged together, in a way, they were forced to intimacy. That has an effect on a human being, to face your worst nightmare has an effect on you, which is unsettling and unnerving and strips you bare. I feel that is a huge part of how Kate became vulnerable enough to cry out that she loves a man and actually offer him her kiss, instead of letting him kiss her. I think because she was stripped so bare, when Sawyer says, 'I was trying to give you hope,' the idea that in all of this hell he was trying to protect Kate broke her down. It opened her up to offer him this little nugget of love, which was her kiss. Even after she did it, he asks, 'What was that for?' and she says, 'I don't know,' when clearly she knows. Obviously, the actual answer is, 'I love you, and I don't know how to say it because I am afraid to say it.' He is so much like her that when she says that, he hears, 'I love you,' and then kisses her back. I think the writers did it so beautifully because it was real and grown up.
Evangeline Lilly - Lost Magazine

JOSH:

"I love working with Evie", Holloway says. "She´s such a little warrior. She was like, 'Throw me up against the bars! Do it again!'"

"At the time of shooting the scene I didn't think about anything! (laughters) . The secret to make a good romantic scene is to know how to communicate with your partner and feel if you are both in the same mood. Evi is wonderful, very open artistically. She is the kind of person who thinks 'let's do it right!' and this is what matters: to make it work. This is great and liberating"

And we're really proud of the way that love scene turned out, because we wanted it to be different. We wanted it to take some time and have some moments in the middle of it. Not just this crazy furious thing. Because it's been such a long time coming."

We were really, Evangeline and I talked about it and you know it has been a long time coming, we wanted it to be right, we talked about it and we talked about it with the director and we all worked it out, it was really great that they actually let us take our time, we wanted it to mean something, have some moments in between not just this crazy animal thing in the dunks. So they allowed us that and it added something to it, it's good.

CARLTON:

This is such a big moment, obviously, in the show, for these characters to finally culminate their relationship. [...] It was great. I mean you think about it, you know, in a show, in a television show, to basically go fifty-five hours before these two characters - (Evi: It's beautiful.) - who are in love with each other actually finally culminate and, you know, make love. And I think it's really amazing, and I think it was all the better for that. And I think just as a starting point to that relationship, and you know, really kind of deepening and existing on a different level, it was really a great scene.

+
Carlton Cuse: But let's talk about Kate hooking up with Sawyer, just for a sec.
Carlton: what do you think? Was this actually the definitive choice?
Damon: I- You know, people keep asking me that and it's...I don't-
Carlton: Was this the definitive choice?
Damon: How- How much clearer-
Carlton: Was this choice...definitive?
Damon: How much clearer could you be about her choice? I mean, who's watching it and going, 'I'm not sure that she picked Sawyer, I think maybe she went with Jack there.' She's had sex with him.
Carlton: And yet- And yet people actually do, you know, I think certain people maybe just don't value the act of sex as being that important.
Damon:I don't- I don't even know how I could possibly respond to that .But I will say that when you are curled up naked on someone's chest, You've made your choice.

i tak jak rozumiałam endgame w lost, tak wczoraj znów mi się wszystko zburzyło :D

ocenił(a) serial na 7

Ech i dlaczego mi to robisz? :( ja jeszcze się nie pozbierałam po tym czego się dowiedziałam o endgame. Po 3x06 tym bardziej było dla mnie oczywiste kogo Kate wybiera. Po takim wywiadzie byłabym już zupełnie przekonana :D
Ja mam wciąż nadzieje, że może kiedy zobaczę resztę odcinków to zrozumiem jej ostateczny wybór. Liczę, że mi to wyjaśnia rozsądnie :D

użytkownik usunięty
lola881

Właściwie to się wyjaśnia w sposób, jaki poprowadzili te wątki:) ale to sama zobaczysz :)

Kate123

Robią już zdjęcia promocyjne do 5 sezonu :D
http://25.media.tumblr.com/82b2ebdbca2de8ddc2518f9eb6f848a9/tumblr_mqnyoc0ZCP1qi k2bvo2_r2_500.png

Kate123

Nom, super..Nina miała robione fajne zdjęcia :)

annab93

wyzwolone, zmysłowe i szalone;PPPPP

mam nadzieję, że Elena będzie teraz miała po trochu wszystkie te cechy:D;PP

no i trzymam kciuki za pozytywnie "zakręcony";P związek Damona i Eleny - hope, że senarzyści dadzą radę:DDD

NekoNinjia85

ja też.. och jak ja nie mogę się już doczekać!!!

Kate123

czyli chyba Tyler wróci :)

Cudzoziemka87

Wywalili Klausa to ktoś musi byc:)

alien_2

będzie się miała z kim seksić

Kate123

Skończyłam na razie stronę z shipami :D
http://delena-my-otp.tumblr.com/ships

Kate123

świetne :))