PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 121931
5,0 3 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów
lola881

Całe szczęście, że wróci :) Ja tak samo bardzo się o to martwiłam.
The tomorrow people to serial Julie, nie? I jak Ci się podobają oba? :)

ocenił(a) serial na 7
_Sloneczko_2034

Taak, Dżuli :D w związku z czym obawiam się, że trójkąt jest murowany. ale ogólnie serial zapowiada się nieźle, no i już kocham Johna http://karnina00.tumblr.com/post/64676540120/john-young-the-tomorrow-people-1x02 -in-too on jest taki uroczy :D
jeżeli chodzi o ten drugi serial, to o dziwo, tutaj bardziej nie mogę się doczekać na kolejny odcinek, bardziej się wkręciłam :D żeby nie było nudno, tez jest trójkąt :D
w ogóle muszę mojego tumblra ogarnąć, bo nie nadąża nade mną :D tagi muszę pouzupełniać :D

lola881

Masz to jak w banku, że będzie jakiś trójkąt:D Julie sobie nie podaruję swojego ulubionego wątku :))) Mmmm...nie zły ten koleś:DDD
Jej, wszędzie te trójkąty :P

NOPE!!!!!!:(((((((((((((( Ich mam już umarła :((( Dlaczego tak szybko???? :((((((

ocenił(a) serial na 7
_Sloneczko_2034

John jest taką wisienką na torcie w tym serialu, bo główny bohater- Stephen :D:D mnie jak na razie trochę wkurza :D

No właśnie nic nie chciałam Ci mówić, ale wiedziałam, że następny odcinek który będziesz oglądać to będzie TEN. Strasznie smutne to było, płakałam jak głupia. Teraz Haley będzie cały czas smutna :(

lola881

Imię mówi wszystko :DDD

No strasznie smutne:( Prawie cały odcinek płakałam :((( Właśnie widzę, że Quinn się jakoś pozbierała, ale z Haley nie jest najlepiej :(((

ocenił(a) serial na 7
_Sloneczko_2034

pewnie Dżuli wybierała to imię :D:D

Quinn się faktycznie dosyć dobrze pozbierała i też dostała z Clayem kolejny wątek, więc jej losy potoczą się dalej. Natomiast Haley będzie miała depresję przez dłuższy czas.
Aaa i jeszcze właśnie tutaj strasznie mnie rozkleiły sceny Taylor z mamą :(

lola881

Zapewne :DDD

No właśnie aż byłam zdziwiona, że Quinn tak dobrze się trzyma. A właśnie jeżeli chodzi o jej nowy wątek z Clayem, to czy mi się tylko wydaje, czy mamy kolejnego psychola a OTH? Biedna Haley:((( Jej depresja się przeciągnie na kolejny sezon?
Mnie właśnie też :((( Wtedy najbardziej ryczałam :(((

ocenił(a) serial na 7
_Sloneczko_2034

Nie, aż tak długo tego nie będą przeciągać :) przyjaciele jej pomogą:) Poza tym dowiesz się w ostatnim odcinku 7 sezonu czegoś, co postawi Haley od razu na nogi:)

lola881

Aha, to dobrze :) Mając takich wspaniałych ludzi wokół siebie, to nawet z depresji można szybko wyjść :) Hmmm...To mnie zaciekawiłaś teraz :D Mam w planach dzisiaj skończyć ten sezon :))

ocenił(a) serial na 7
_Sloneczko_2034

No to zobaczysz sama :) coś co spowoduje, że Haley od razu stanie na nogi i znowu będzie wesoła :) zresztą w ogóle dzięki temu w 8 sezonie będzie dosyć zabawnie :) poza wątkami Claya :D

lola881

Zostały mi 3 odcinki do końca, także myślę że dam radę :))) A no właśnie, a jaki jest 8 sezon? Co do wątków Claya mnie na szczęście uprzedziłaś, więc już się nastawiłam, że będzie dziwnie :DDD

ocenił(a) serial na 7
_Sloneczko_2034

Ogólnie sam początek będzie smutny i już od razu zacznie się pierwszy, dziwny wątek z Clayem i Quinn. Sam wątek moze nie jest dziwny, ale jak to będą prowadzić. Nie mogę za bardzo mówić, żeby nie spoilerować. Ale z tego co pamiętam to później będzie dosyć wesoły. Dopóki się nie zacznie kolejny wątek Claya i Quinn, ten będzie przerażający z kolei :D Pojawi się kolejny psychol w OTH :D ostatni, szalony wątek Claya, będzie się ciągnął przez cały 9 sezon :D ale 9 sezon jest króciutki :)

lola881

Więc znowu smutny początek, nie dobrze :P Nie lubię tego :P OTH bez psycholi, to nie OTH:D Dawno żądnego nie było, więc trzeba nadrobić :PP Wiem, widziałam 9 sezon ma tylko 13 odcinków :(

ocenił(a) serial na 7
_Sloneczko_2034

No właśnie, brakowało tych psycholi :D musieli coś wymyślić :D
Mnie się akurat średnio podobał 9 sezon, sama się przekonasz dlaczego:)

lola881

Od 6 sezonu nie było żadnego, a to przecież kupa czasu :P chętnie bym Ci się zapytała, dlaczego 9 sezon Ci się średnio podobał ,ale wiem że i tak mi nie powiesz :P
Kurczę z Haley jest naprawdę źle;/

ocenił(a) serial na 7
_Sloneczko_2034

Jakbym Ci powiedziała to musiałabym zdradzić główny wątek. Powiem Ci tylko, że jedna z postaci będzie rzadko na ekranie.
Wiem :( smutne to było. Nawet raz się prawie wypaliła. Dosłownie.

lola881

aaaa rozumiem. Ok, już się nie wypytuję.

Co mam zacząć oglądać po OTH?

ocenił(a) serial na 7
_Sloneczko_2034

Powiedziałabym, że Internat :D ale wiem, że tego nie zaczniesz :P so...jeżeli będziesz miała ochotę jeszcze zobaczyć Haley to tak jak już mówiłam, Life Unexpected, a tak poza tym to pierwsze co mi na myśl przychodzi to Castle albo Hart of Dixie.
Myślałaś już nad czymś?

lola881

A czemu uważasz, że internatu nie zacznę? :P Life Unexpected- muszę poczytać o tym. Za Castle to się już od dawna zabieram, ale coś mi nie wychodzi :P Co do HoD To odpada, nic mnie nie ciągnie do tego serialu:D Myślę ostatnio, czy może by Glee nie zacząć :)

ocenił(a) serial na 7
_Sloneczko_2034

Bo to taki mało popularny serial raczej :p LU jest bardzo sympatyczne :) o dziewczynie, która po latach przebywania w domach zastępczych chce się usamodzielnić, jednak okazuje się, że jej rodzice biologiczni nigdy nie podpisali papierów, więc formalnie wciąż jest ich córką. Żeby się usamodzielnić potrzebuje ich zgody. I tak odnajduje Nate'a <3 i Cate :)
Czemu Cię do HoD nie ciągnie? Uwielbiam ten serial. Właściwie to jeżeli chodzi o seriale , z którymi jestem na bieżąco to właśnie Castle i HoD :) HoD jest najlepszym serialem na poprawę humoru :D no,ale jak uważasz :)
Co do Glee to zależy czy lubisz musicale :) ale ogólnie serial polecam. Bardzo satyryczny, ale jednocześnie uczący tolerancji. No i niektóre wykonania są cudowne.

A ja będę jeszcze El Barco zaczynać....gdybyś chciała ze mną :P:P

lola881

A czy to ważne, czy popularny czy nie? :P Najważniejsze żeby był dobry :))) A LU jest długie? Ja jestem inna i mnie do niego nie ciągnie :P Wydaje mi się, że to taka oklepana historia, nie zainteresowała mnie w ogóle:P
Nie wiem czy lubię musicale :P Ale jakoś mnie zaciekawił ten serial, czytałam dużo dobrego o nim :))

ocenił(a) serial na 7
_Sloneczko_2034

Internat jest cudowny <3 a Ivan i Julia fantastyczni. jak sobie przypomne ich sceny w ostatnim sezonie <33 nawet je oglądam na yt po hiszpańsku, mimo że nic nie rozumiem :D:D (ale pamiętam o co chodziło;) jejku jak ja tęsknie za tym serialem. Nie mogę o tym rozmawiać, bo mi przykro :D
LU to 2 sezony po 13 odcinków :)
Nie wiem czemu jesteś taka zrażona :) Chodzi Ci o to, że pani doktor z NY przyjeżdza do małego miasteczka i nie potrafi się zadomowić? To faktycznie znany motyw, ale Bluebell jest tak urocze, te ich wszystkie parady, festyny, no i świetny ludzie :) No i jest bardzo wesoło :D ale nie będę namawiać skoro nie masz ochoty:)
Jeżeli chodzi o Glee to mnie się pierwszy sezon średnio podobał, dopiero od drugiego się wkręciłam na maxa i wtedy pojawił się mój OTP :P 4 sezon mi się nie podobał, ale 5 zaczął się dobrze :) Słyszałaś już jakieś ich wykonania?:)

lola881

Internatu są wszystkie sezony na kinomaniaku? :)
Oj tam od razu zrażona:P Na razie nie mam totalnie ochoty na ten serial, może kiedyś zmienię zdanie :))
A i jeszcze o TW myślę :P To kolejny serial za który się zabrać nie mogę :P Słyszałam tylko kilka wykonań :)

ocenił(a) serial na 7
_Sloneczko_2034

Tak, wszystko jest na kino maniaku :) pierwsze sezony są z lektorem, a później już są do wyboru, lektor bądź napisy. Ja lubiłam z napisami oglądać, bo uwielbiam hiszpański:)
Ja ostatnio miałam fazę na to http://www.youtube.com/watch?v=AUjeUekg9Ag Możesz przesłuchać, bo to z pierwszego sezonu, poza tym to w sumie żaden spoiler i słychać tutaj jak ładne wszyscy mają głosy, bo każdy śpiewa :)
Aaa no tak, kompletnie zapomniałam o TW, To też polecam :D:D ale to znowu wilkołaki i inne dziwne stwory :D Ja ostatnio czuję trochę przesyt w tym temacie :) no i TW wraca dopiero w styczniu :)

aaa jeszcze co do Glee, to musisz się zabezpieczyć w tony chusteczek, bo ja tam co drugi odcinek płakałam :D

lola881

To świetnie :) Ja kocham hiszpański, przepiękny język:) Fajna piosenka :) głosy mają bardzo ładne:)
Ja mam podobne odczucia:) Jak TW wraca w przyszłym roku, to odkładam w takim razie :) Tak samo jak GOT i Sherlocka, bo mają premierę też dopiero w przyszłym roku :P

Oglądając OTH wylałam morze łez, także już się przyzwyczaiłam i zawsze mam zapas chusteczek :)))

ocenił(a) serial na 7
_Sloneczko_2034

Ja też, chcę się go w końcu nauczyć;) Nawet dzięki serialowi nauczyła się kulku słówek :D :D
Ja tak odłożyłam Sheldocka i Orphan, bo zanim ruszy nowy sezon to zapomniałabym o czym to było :D:D

Wiem, wiem, na OTH też ciągle płakałam, fakt :D ale Glee jest specyficzne, cała ta grupa to takie freaki, wyśmiewani i często źle traktowani, ale waleczni i wspierający się nawzajem. Te piosenki też w dużej mierze nabierają znaczenia kiedy się zna kontekst, w którym się pojawiają.

Masz jeszcze co najmniej tydzień czasu, żeby się zastanowić :P wybór masz niemały :D chyba nie pomogłam :D:D

lola881

No ja też bym bardzo chciała :) Jakich słówek się nauczyłaś, bo ja też nam parę :P
Dokładnie, musiałybyśmy jeszcze raz obejrzeć żeby sobie przypomnieć, na czym się skończyło :D

No to już wiem, że jeżeli zacznę Glee to na pewno będę duuużo płakać.

Na szczęście mam jeszcze trochę czasu :))) Pewnie jeszcze Cię będę męczyć tym tematem :D

Aaa Alex i Chase właśnie się poznali :D

ocenił(a) serial na 7
_Sloneczko_2034

Nie śmiej się, ale z tego serialu zapamiętałam głównie socorro i ayudarme :D bo tam ciągle ktoś o pomoc wołał :D:D bo ten serial ma wątek kryminalny, żebyś nie myślała że to romans, bo tak nawijam ciągle tylko o Julii i Ivanie :D:D ale miłości tam też dużo :)

Awww, moje dzieci :D Ci to też będą mieć zawirowania :D

A tak w ogóle to miałam pytać...Jamie już sporo urósł, nie ?;)

lola881

Nie śmieję, to są bardzo przydatne słowa :)))

Twoje dzieci??? :D Ok :DDD Jak każda szanują ca się para w OTH musi mieć zawirowania, tak :)))
No, kawał chłopa się z niego robi :DDD

ocenił(a) serial na 7
_Sloneczko_2034

A bo oni tacy kopnięci byli :D lubiłam ich relacje :D ale tam jeszcze znowu Mia w to wchodzi, so...zaś trójkąt :D Ale ja tam na Mie nie zwracałam uwagi za bardzo :P

haha, no Jamie rośnie w siłę :D a taka kruszynka z niego była :)

lola881

Jezu,czy te trójkąty nigdy się nie kończą:D

Dokładnie:)

ocenił(a) serial na 7
_Sloneczko_2034

który oglądasz?:D

lola881

Zaczynam ostatni.

ocenił(a) serial na 7
_Sloneczko_2034

Ok! to siedzę cicho. Odezwij się po :)

lola881

Skończyłam :) Aaaa Haley jest w drugiej ciąży :DDD Końcówka, o cholera :P

ocenił(a) serial na 7
_Sloneczko_2034

Właśnie :D dziewczynka :D to było w końcówce? Czy jeszcze coś?

lola881

Haley powiedziała, że czuję że to będzie dziewczynka :))) W samej końcówce przyszła ta wariatka, co podaje się, za żonę Claya, Strzeliła do niego i do Quinn.

ocenił(a) serial na 7
_Sloneczko_2034

Aaa ok :D no to jest właśnie jeden z głupszych wątków, nigdy nie rozumiałam jakim cudem ona może być właściwie identyczna jak jego zona nie będąc w żaden sposób z nią spokrewniona. Bez jaj :D a teraz będzie duch Claya sobie spacerował przez parę odcinków w różne ciekawe miejsca :D :D ale sceny w szpitalu będą smutne, to się już przygotuj :)

lola881

No więc właśnie, mnie też to dziwi :P Bo już się zaczęłam zastanawiać na tym czy to przypadkiem nie jest siostra bliźniaczka tej jego żony, ale teraz już to mogę wykluczyć :P Ok, mogli zrobić, że jest laska do niej podobna, no ale że identyczna, no bez przesady:P Ok, już się nastawiam psychicznie :)

ocenił(a) serial na 7
_Sloneczko_2034

No właśnie :D ja też cały czas czekałam na wyjaśnienie, że to jakaś siostra o której Clay nie wiedział, no ale nie....no cóż, mówiłam, że wątki Claya są idiotyczne :D uciekam spać, dobranoc :*

lola881

Nie było by to idiotyczne gdyby wzięli dwie rożne aktorki, które są chociaż trochę do siebie podobne i problem z głowy :D A nie jakiegoś doppelgengra tu mamy w tym momencie :D
Dobranoc:***

lola881

8x03 mnie wykończył psychicznie :((( Cały odcinek przepłakałam :(((

ocenił(a) serial na 7
_Sloneczko_2034

W szpitalu pewnie, ale co dokładnie? Jak się duch Quinn zegnal z duchem Claya?

lola881

Przez większość odcinka akcja była w szpitalu. Jak duch Claya żegnał się z duchem Qiunn, to mnie totalnie rozkleiło :((( I potem jak ona się już obudziła i siedziała ciągle przy nim :((( Nate chciał mu oddać swoją nerkę.. Ale okazało się że nie może :((( Jak się totalnie rozkleił :((( W ogóle wszyscy ryczeli w tym odcinku, a ja razem z nimi :((((

ocenił(a) serial na 7
_Sloneczko_2034

Tak, to było smutne :( jeszcze był jeden taki odcinek, może dopiero będzie, kiedy duch Claya spotkał innego ducha w szpitalu. Też non stop płakałam.
A Brooke przyszła już po Jamiego? Pamiętam ich rozmowę "ciociu skąd się biorą dzieci?" Brooke: "na pewno nie ode mnie".

lola881

Tak spotkał już tego ducha, w tym odcinku to było :((( I właśnie ten duch mu życie uratował :(((( Ja się trzęsę nadal po tym odcinku i ciągle mam łzy w oczach :(((
Tak to też było w tym odcinku :((( Brooke też mi jest bardzo szkoda :((( Mam nadzieję, że jednak się okaże, że ona może mieć dzieci...

ocenił(a) serial na 7
_Sloneczko_2034

Ach no to było strasznie smutne jak ten duch odchodzil :(
Brooke ma strasznego pecha. No, ale Julian już wrócił, nie?

lola881

Muszę ochłonąć po tych odcinkach:(
Niestety i jeszcze mało brakowało, żeby jej firmę zabrali;/ yyy w jakim sensie wrócił?

ocenił(a) serial na 7
_Sloneczko_2034

Masz dzisiaj wolne??
Nie no chodzi mi o to, że jest cały czas przy Brooke, no nie? :)

lola881

Nie idę na popołudniu :)
Tak, na szczęście cały czas ją wspiera :) Alex i Chase zaczynają mi się podobać :D