PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 121924
5,0 3 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Rozmowy serialowe

użytkownik usunięty

Jak wyżej

lola881

Oby, tylko to zakończenie było szczęśliwe. Mimo że mnie uprzedzałaś,że ten sezon będzie tak wyglądał, to i tak jest w szoku. Chusteczki są przygotowane :D

lola881

Ulżyło mi, synkowi Brooke się nic nie stało :) Już wiem co się dzieje z Clayem, biedny. Szkoda mi go.

ocenił(a) serial na 7
_Sloneczko_2034

Tak, na szczęście wszystko się dobrze skończyło :) A Clay już poszedł do tego ośrodka?

lola881

Tak, jest już w ośrodku, I właśnie chyba zaczyna się akcja z Nate'm,,,,

ocenił(a) serial na 7
_Sloneczko_2034

A poznał już najsłodszego dzieciaczka na świecie? :D ooo, no to już wiesz dlaczego Nate'a będzie mało.

lola881

Chodzi o tego chłopczyka z ośrodka? :) Tak, teraz już wiem :((((

ocenił(a) serial na 7
_Sloneczko_2034

Taak, Logan <33 będzie cudowny :) zresztą już pewnie zauważyłaś jaki to aniołek :) no i niestety to się bedzie ciagnelo przez większość sezonu, największym minusem tego sezonu bedzie mało Naley :(

lola881

Przesłodki dzieciaczek :D Nooo :(((( Teraz już rozumiem dlaczego nie lubisz tego sezonu:((( Haley już zaczyna wariować, zresztą się nie dziwię. Na jej miejscu zachowywałaby się tak samo... Nawet zaczęła oskarżać Dana, że zrobił coś Nate.owi.

ocenił(a) serial na 7
_Sloneczko_2034

Z jednej strony ją rozumiałam, że już wszystkich podejrzewa, z drugiej trochę byłam zła, że oskarżyła Dana. Co jak co, Dan był jaki był, ale Nate'a by nie skrzywdzil. A stosunki Haley z Danem były już całkiem dobre. Podobało mi się jak ich relacja się rozwijała. Ale Dan bedzie w tym sezonie bardzo fajny...z Chrisem...i z...Julianem :D który odcinek oglądasz?

lola881

No ja się jej nie dziwie, że zaczęła go podejrzewać, tym bardziej, że ich okłamał. Wiadomo, że Dan się zmienił, ale swojej przeszłości nie wymaże. A to jest taka ekstremalna sytuacja, że człowiek już każdego podejrzewa, więc ją rozumiem, Ale przyznam /ci się, że zaczynam się przekonywać do Dana, coraz bardziej :D Chris mnie strasznie bawi :D A i już wiem czemu Brooke rozwalała talerze o ścianę :D 9x06 :)

ocenił(a) serial na 7
_Sloneczko_2034

Rychło w czas ;)) ale ja też najbardziej w 9 sezonie go polubiłam :) mimo, że już wcześniej bardziej mu współczułam niż go nienawidziłam, w przeciwieństwie do pierwszych czterech sezonów kiedy życzyłam mu śmierci :D No mówiłam Ci cały czas, że Chris to genialna postać :D tylko on wyciągał ten sezon z otchłani mroku :D a to widzę, że całkiem nieźle Ci idzie :)

lola881

Jak to się mówi, lepiej późno niż wcale :D Ja Dana nienawidziłam z całego serca :D Też życzyłam mu śmierci, ale Ania mnie uprzedziła, że będzie się on pojawiał do końca serialu, także się nie łudziłam :D Tak Chris wprowadza, trochę humoru :D Tak masz rację, całkiem nie źle mi idzie :) Mimo tego, że ten sezon mi się nie podoba za bardzo, to ciekawią mnie te wątki:D Wiem, jestem pokręcona :D Strasznie jestem ciekawa kim jest ta osoba z przeszłości, która się pojawi, czy Claya wyleczą i czy będzie miał jakieś głębsze relację z Loganem, czy Alex wróci i będzie znowu z Chasem, a przede wszystkim Nate. To kto go porwał i dlaczego...

ocenił(a) serial na 7
_Sloneczko_2034

No ja właśnie długo nie wiedziałam, dopiero jakoś w trzecim sezonie ktoś mnie uświadomił, że niestety ale Dan jest długowieczny :D Rozumiem to, bo tyle jest dramatu, że się chce wreszcie dotrzeć do pozytywnego rozwiązania :) Relacje Clay-Logan sa naprawdę ciekawe, mimo ze wątek pokręcony :D A porywacze Nate'a...nie spodziewaj się jakiś interesujących wyjaśnień :D poza tym, że oni mnie bardziej śmieszyli niż przerazali :D gadali z genialnym akcentem :D Niestety, ale Jana miała jakieś zobowiązania muzyczne :( raczej się już nie pojawi. Przykro mi :( Ale ja mam w głowie swój scenariusz i tam Chase i Alex kończą razem :) Chyba w żadnym serialu nie rozwalili mi tylu OTPow co w tym :D

lola881

Ja też się w trzecim dowiedziałam, że Dan jeszcze długo pożyje :D Dokładnie, czekam na jakiś pozytyw w tym sezonie :D No tak, wątek Claya nie może być normalny :D Eee aha :P ale chyba wyjaśnią chociaż kto, go porwał i po jaką cholerę? Nope :( A ja im tak shipowałam, uroczy byli:((( No to rozwalili mi otp :((( Masz u siebie jakieś gify z nimi?

ocenił(a) serial na 7
_Sloneczko_2034

Coś tam wyjaśnią , ale szczerze to ja już nawet nie pamiętam po co go porwali :D pokręcone to było :D ale jak się dowiesz to mi napisz, bo chciałabym sobie przypomnieć :) Mam tylko kilka http://karnina00.tumblr.com/tagged/chalex Może uda Ci się znaleźć coś więcej :)

lola881

Dobra już wiem dlaczego go porwali. Chodzi o interesy, a konkretnie o zawodników. N;ate im jednego "ukradł" i dlatego się mszczą. Faktycznie mają genialny akcent :P Ok, dzięki :D Spróbuję czegoś poszukać :D Ja na razie rebloguję OTH tylko z jednego bloga, tam gdzie jest uporządkowane sezonami. Ale ta osoba niestety nie shipowała Alex i Chasowi i nie mam z nimi żadnych gifów :(

ocenił(a) serial na 8
_Sloneczko_2034

Hej Kochana :*** U mnie masz trochę gifków z nimi :D

anik756

Hej Skarbie :*** Właśnie o Tobie myślałam i miałam napisać do Ciebie :*** Już Cię nawiedziłam i widziałam, że masz tego parę, na pewno zrebloguję :D Co u ciebie? Tęsknię:(((

ocenił(a) serial na 8
_Sloneczko_2034

Ja też się stęskniłam :D Dlatego tu zajrzałam :DDD U mnie nic ciekawego się nie dzieje niestety :/// A co u Ciebie?

Musimy zacząć oglądać jakiś serial razem to częściej będę tu zaglądać :DDD

anik756

Mogłabyś się częściej odzywać, wstrętna małpo :P U mnie też nic ciekawego tylko praca, dom, praca, dom i tak w kółko :P

Ok :D Masz może jakieś propozycję? :D Za chwilę kończę OTH, a wciąż nie zdecydowałam co będę oglądać :P

ocenił(a) serial na 8
_Sloneczko_2034

Sama jesteś małpa :P

A nad czym się zastanawiasz?

anik756

Wcale nie, ja się do ciebie odzywam, a Ty co? :P

LU, Castle i Glee, ale te już oglądasz i Internat :)

ocenił(a) serial na 8
_Sloneczko_2034

A co to jest LU?

anik756

http://www.filmweb.pl/serial/Druga+szansa-2010-501625

ocenił(a) serial na 8
_Sloneczko_2034

Widzę, że malutko ma odcinków

anik756

No mało, mało :) Ale podobno świetny serial :) A Ty masz jakieś propozycję?

ocenił(a) serial na 8
_Sloneczko_2034

Nic nie przychodzi mi do głowy, ale się zastanowię i jak coś wymyśle to Ci napisze :D

anik756

Ok :D

ocenił(a) serial na 7
_Sloneczko_2034

A no coś takiego było, ale co właściwie chcą uzyskać tym porwaniem? kurcze, nie pamiętam :D

lola881

Chcą zyskać to, że się go pozbędą, czyli zabiją. Wszedł im w drogę, a oni takich zabijają. Lucas się na chwilę pojawił, ależ okropnie wyglądał:P Ta osoba z przeszłości to ten koleś co zabił Q ;/ Jak mogli go wypuścić???

ocenił(a) serial na 7
_Sloneczko_2034

Aaa zabić go chcą, kijowo, ale to i tak jakoś długo się z nim bawią. Oni go chyba chcą komuś przekazać czy coś, nie? Aaa daj spokój, ale się pokazał, na 5 min. na lotnisku, mógł już nie w ogóle nie pokazywać. Poza tym nie było już tej chemii, którą zawsze miał z Haley, to już nie ten Luke co kiedyś. A wyglądał okropnie :D:D Tak, właśnie o nim mówiłam :/ będzie teraz prześladował Brooke;/

lola881

No długo, to fakt. Ale to dlatego, że Nate próbował się z nimi targować. Powiedział, że jest bogaty i że mogą zażądać okupu i lepiej na tym wyjdą, niż na zabiciu go. I oni zwęszyli okazję. Nate myślał, że zadzwonią do Haley czy do kogoś aby zapłacili za niego, ale oni mieli zupełni inny pomysł. Wymyślili, że Ci którzy zlecili im to porwanie, mają im zapłacić za to, żeby zabili Nate'a. Mega to pokręcone,wiem. dlatego Nate wciąż żyje.
No dlatego napisałam, że się pokazał, bo to najlepsze słowo. Zabrał dzieciaki i wrócił, to by było na tyle :P Boże jak można wypuścić, takiego człowieka;/ straszne. A i biedny Chase, chciał bronić tego małego, a teraz może pójść siedzieć :(((

ocenił(a) serial na 7
_Sloneczko_2034

No porypane, ale cóż :D przynajmniej coś się dzieje ;D Też nie wiem czemu go wypuścili ;/ Przecież zabił Q bez skrupułów, tylko0 dlatego, że był w złym miejscu o złej porze. A teraz Brooke ma przewalone. Ja bym była przerażona na jej miejscu. A Chase to się wpakował, chciał pomóc, a teraz nie dość, że może trafić do więzienia, to jeszcze Chuck inaczej już na niego patrzy. Do dzisiaj pamiętam jak Chuck spojrzał na Chase'a, którego zabiera policja:(

lola881

No z lekka porypane :D Ja też bym była przerażona. Dokładnie, mam nadzieję, że
Chuck zmieni swoje zeznania i Chase jednak nie pójdzie siedzieć. i była już ta scena w której Haley identyfikuję zwłoki. Zadzwonili do niej, że znaleźli zwłoki w rzecze i myśleli, że to Nate. Mimo tego, że wiedziałam, że to nie on to jak Haley szła go zidentyfikować, to płakałam jak bóbr. Ale to nie zmienia faktu, że ktoś umrze w tym sezonie. Boje się tego...

ocenił(a) serial na 7
_Sloneczko_2034

Pamiętam jak szła te zwłoki zidentyfikować :( to było naprawdę straszne, mimo że wiadomo było, że to nie Nate, to jednak cały czas miałam ciarki i łzy w oczach. A odcinek kiedy ktoś umiera będzie zdecydowanie najsmutniejszym odcinkiem tego sezonu, wypłakałam na nim oczy ;( Mogłabyś mi przypomnieć, w którym dokładnie odcinku pojawia się po raz ostatni Alex?

lola881

No ja tak samo. W którym odcinku ta osoba umrze? Przygotuję się psychicznie. Kurczę nie jestem pewna ale chyba 9x03.

ocenił(a) serial na 7
_Sloneczko_2034

Nie powiem, bo tytuł Ci może zaspoilerowac za dużo. A dużo Ci jeszcze odcinków zostalo do końca?
Wcześnie :( a takie ładne sceny Chase i Alex mieli w 9x01 i 9x02 i nagle tak urwali ten ich wątek.

lola881

Aha, ok rozumiem :) Właśnie kończę 9x09. No:((( Śliczne mieli sceny, aż nie mogłam się napatrzeć na nich:) Szkoda, że tak wyszło:( Już wiem kim jest Logan dla Claya. Chuck się przyznał, że Chase chciał go tylko bronić, więc mam nadzieję, że nic mu nie zrobią :)

ocenił(a) serial na 7
_Sloneczko_2034

Ooo i jaka była Twoja reakcja na wieść, że Logan jest synem Claya? Bo ja zbierałam szczękę z podłogi :D miałam ciarki kiedy Clay sobie wszystko przypominal. No z Chasem będzie wszystko ok :)

lola881

Taka sama jak Twoja :P szczęka mi totalnie opadła, tego się nie spodziewałam Tak na szczęście z Chasem się wszystko dobrze skończyło, bo bałam się o niego :) Dan robi wszystko żeby znaleźć Nate'a, nie źle tego dilera załatwił :D

ocenił(a) serial na 7
_Sloneczko_2034

Ale powiedz czy Logan nie jest uroczy? Oglądając go cały czas robiłam "aww" :D :D on mówi w taki sposób, że miałam ochotę go przytulić :) Dan obmyśli dobry plan :D

lola881

Jest, mega uroczy :) Ja też przez cały czas miałam ochotę go przytulić :D Tak już są z Chrisem w trakcie, realizacji tego planu :)

ocenił(a) serial na 7
_Sloneczko_2034

Teraz w końcówce to już w ogóle będzie cudowny, z Quinn i z Clayem :) aaa ok :D to jeszcze Julian się w to zaangażuje ;)

lola881

Aww <3 Julian się włączył, ale Dan kazał mu wracac do domu bo ma rodzinę. Omg...Właśnie przed chwilą o mało nie dostałam zawału!!!

ocenił(a) serial na 7
_Sloneczko_2034

Co się stało?? :)

lola881

Dan wkroczył do akcji i zaczął tych kolesi wystrzeliwać jak kaczki :D I jeden z tych porywaczy się przestraszył i zastrzelił kolesia przywiązanego do krzesła i przez ułamek sekundy, prze moją głowę przeszła myśl, że to był Nate i wtedy miałam prawie zawał..
Jezus...Tą osobą, która umrze jest Dan...

ocenił(a) serial na 7
_Sloneczko_2034

Ci porywacze to w ogóle byli genialni :D takie sieroty. a skonczylas już 9x10?

lola881

Taaa :D Mnie on też bawili zamiast przerażać :D Konfrontacja Brooke z Xavierem, masakra... tak skończyłam już 9x10.

ocenił(a) serial na 7
_Sloneczko_2034

Tak, Xavier mnie akurat bardzo przerażal, w przeciwieństwie do porywaczy Nate'a :) A dzisiaj będziesz jeszcze oglądać? :)

lola881

Tak, on był naprawdę straszny.. Nie, już chyba na dzisiaj dam sobie spokój, już i tak mam nadmiar wrażeń :D Jutro i tak zakończą moją przygodę z OTH :((( Już ryczę :((((