PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 121924
5,0 3 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Rozmowy serialowe

użytkownik usunięty

Jak wyżej

ocenił(a) serial na 7
_Sloneczko_2034

A u mnie dzisiaj jest pięknie, słoneczko świeci od rana:) ale wczoraj było paskudnie. Ojejku, biedna :* ktoś tam fatalnie Wam planuje zmiany.
Przegladalam je i staram się wybrać takie z pierwszych odcinków albo przynajmniej z niewielka ilością ważnych momentów :)
LU http://www.youtube.com/watch?v=gK9RteWIrmk
Castle http://www.youtube.com/watch?v=4OG0eMqdKPk jak on się zmienił z wyglądu przez te 6 sezonów, dopiero teraz to widzę :o :D
Glee http://www.youtube.com/watch?v=cue0rbYVV8Y
Internat http://www.youtube.com/watch?v=e-jtm4g7V1Y
Proszę ;)
Tylko pamiętaj,zeby nie czytać komentarzy pod ;))

lola881

A u mnie od 3 dni leje;/ non stop praktycznie :( Jedna jest na l4 i już się robi problem. Ja ogólnie uważam, że nas jest za mało, ale to taki szczegół.
Zaraz sobie je poprzeglądam :) Dziękuję, bardzo :**** Może kiedyś będę mogła Ci się odwdzięczyć jakoś :) Chociaż w sumie Ty chyba wszystko oglądasz :D

ocenił(a) serial na 7
_Sloneczko_2034

Możliwe, że jest was za mało, jak ktoś jest chory to później się robi problem. Ale po co maja zatrudniać jeszcze kogoś jak wy robicie za trzech :) tak to czasami jest:/
Nie ma za co :) oj tam zaraz wszystko :D tylko kilka...naście :D

lola881

Dokładnie. Kogo to obchodzi, że będę szła 8 dni pod rząd do pracy. Gdyby nie to święto w poniedziałek, to pewnie jeszcze więcej bym szła. No ale co zrobić.
Dobra, to prawie wszystko :) Ja Cię podziwiam, że to ogarniasz, jak ma problem żeby 3 czy 4 ogarnąć :D Bo z Awkward, już jestem jeden odcinek do tyłu :D

ocenił(a) serial na 7
_Sloneczko_2034

Ja na bieżąco oglądam, hm...z 10 seriali :D jakoś daje radę :D dziennie jeden :D resztę w weekend nadrabiam :) niektóre czasem idą hiatus :D dopiero wczoraj się zorientowałam, że tbbt było na hiatusie :D chciałam odcinki ponadrabiać, a tu patrze, nie ma co:D

lola881

Naprawdę podziwiam :) Nie mylą Ci się? :D W zeszłym roku, to wszystkie żyłyśmy przede wszystkim TVD, a teraz to każda z nas ogląda dużo innych seriali, a TVD na szary końcu jest :) Tak tbbt było na hiatusie, ale w tym tygodniu już wróciło :)

ocenił(a) serial na 7
_Sloneczko_2034

ee jakby mi się mogły mylić, każdy jest zupełnie o czymś innym :D TVD nie oglądam w tym sezonie, tak samo jak NG, więc o dwa seriale mniej :D:D
Przejrzałaś te filmiki? na jaki typ serialu masz największą ochotę ?:)

lola881

No niby tak, ale ja nie wiem czy by mi się nie mieszało :D Ja tak samo TVD i NG nie oglądam :D Tak przejrzałam :) I nadal nie wiem. :( A Ty od czego byś mi radziła zacząć? :)

ocenił(a) serial na 7
_Sloneczko_2034

Naprawdę nie ma mowy o żadnym mieszaniu, zbyt się różnią :) masz dwa kryminalne : castle i internat, z czego castle jest komediowy a internat to dramat. Obyczajowe LU i muzyczne Glee:) Ja bym jednak na Twoim miejscu LU obejrzała, mało odcinków, więc szybko się ogląda, no i występuje Haley z Mią w jednym odcinku. Ale to od Ciebie zależy, najlepiej zobaczyć pierwszy odcinek i sprawdzić czy wciąga czy nie :)

lola881

Skoro jest różnorodność to w sumie masz rację, nie powinny się mieszać :) Hmm...To jest chyba dobry pomysł, żeby zacząć od LU :) Skończony i krótki, więc szybko pójdzie :) I będę miała chwilę czasu żeby zastanowić się nad kolejnym :D

ocenił(a) serial na 7
_Sloneczko_2034

No właśnie, przy LU można trochę ochłonąć po OTH, nabrać dystansu i na spokojnie zastanowić się na czymś innym. Ale LU też wciąga, ja pierwszy sezon obejrzałam bardzo szybko. No i jako jedyny z tych czterech jeszcze w jakiś sposób przypomina OTH, bo to też obyczajówka.
Na która dzisiaj idziesz do pracy?

lola881

To już postanowione :D Zabieram się za LU :D Na 14:30 i zaraz do niej wychodzę :) Jak będziesz wieczorem to jeszcze pogadamy :)

ocenił(a) serial na 7
_Sloneczko_2034

Ok :) no to miłej pracy :* powinnam być wieczorem :)

lola881

Wróciłam :D Nogi mi odpadają :P
Brakuję mi odcinków OTH :( Muszę jak najszybciej zacząć LU, bo czuję pustkę :(

ocenił(a) serial na 7
_Sloneczko_2034

Biedna :* Do bardzo późnych godzin pracujesz, masz przynajmniej blisko?
Koniecznie zacznij, wciągnie Cię i chociaż trochę zapomnisz o OTH :)

lola881

No, biedna :( I tak jak przypuszczałam, cały weekend też w pracy;/ Chodzę na 14:30 do 22:30, czasami udaje nam się trochę szybciej wyjść, zależy jak się wyrobimy. Tak mam całkiem blisko :) Jutro się postaram przed pracą chociaż jeden odcinek obejrzeć :) Oby mi się udało zapomnieć trochę o OTH, bo jakoś mi tak smutno :(

ocenił(a) serial na 7
_Sloneczko_2034

Na szczęście poniedziałek wolny:) No to dobrze, że przynajmniej blisko, bo o takiej porze to już trochę strach :)
Po skończonym serialu zawsze pozostaje pustka, ale jest tyle fajnych seriali, że w końcu coś ją zapełni :) ja teraz El Barco oglądam, świetny pomysl na serial mieli, takie rzeczy się tam dzieją, że nie można narzekać na nudę albo rozwleczone odcinki :)

lola881

No całe szczęście :) Ja już żyję tylko tą myślą, byle do poniedziałku :)
Wiem:) Ale też jest taka prawda, że są seriale o których się nie zapomina i często się wraca myślami:) To fajnie, że znalazłaś dobry serial, który pomaga Ci zapomnieć o Internacie :)

ocenił(a) serial na 7
_Sloneczko_2034

Zawsze można sobie pooglądać filmiki :)
Nope, o Internacie nie zapomniałam ;) to co innego, tutaj się bardziej skupiam na akcji, bo jest świetna, a w Internacie, poza zagadka, interesowały mnie stosunki międzyludzkie :) miałam więcej feelsów :)

lola881

I całe szczęście, że można filmiki pooglądać :)
Ahhh rozumiem :) Ja dawno nie miałam przy żadnym serialu tylu feelsów, co przy OTH :) A ja jestem raczej płaczliwa, szybko się wzruszam :) Tak strasznie wrażliwa jestem :)

ocenił(a) serial na 7
_Sloneczko_2034

Przy OTH się non stop ryczy, pamiętam :D ale ja też się łatwo wzruszam.
W El Barco też mam swój ship, ale w tym serialu są wszyscy tacy porypani, że czasem nie nadążam. Ale tak to jest, jak zostało 40 osób na świecie, ludzie zaczynają się dziwnie zachowywać i desperacko :D

lola881

Oj tak :D Ale przy OTH to się nie tylko ryczało ze smutku, ale też ze szczęścia, przynajmniej ja tak miałam :) Ja tam całe odcinki przepłakałam, a nawet pół sezonu 2 :P Ale nie żałuję żadnej wylanej łzy, bo było warto :)
What? :D

ocenił(a) serial na 7
_Sloneczko_2034

Tak, są takie odcinki OTH, które pamiętam do dzisiaj. W duga połowa drugiego sezonu to była masakra, strasznie się nacierpiałam :D
Haha, no mówiłam Ci, że to serial katastroficzny :D wybuch akceleratora spowodował zmiany klimatyczne i zmiany poziomu wód. Zalało cały świat, zostało tylko ok.40 osób na statku. A przynajmniej takie jest na razie założenie, jak jest naprawdę to pewnie się okaże z czasem :)

lola881

Dokładnie :) Druga połowa drugiego sezonu, to jak dla mnie same łzy :D Non stop ryczałam na każdym odcinku :P Ja nie mogłam wtedy patrzeć na Nate'a, bo momentalnie się łzami zalewałam :D
Nie, nie mówiłaś mi że to serial katastroficzny :D To widzę, że akcja z końcem świata dopadła wszystkich :D

ocenił(a) serial na 7
_Sloneczko_2034

Nie? Myślałam, że mówiłam. Ale wiesz jakie dzięki temu mają pole do popisu? Czasem się dzieją takie rzeczy, że zbieram szczękę z podłogi :D

lola881

Nie, kochana nie mówiłaś :) Nie wątpię, że mają pole do popisu :D a jaki to jest gatunek? tylko katastroficzny, czy coś jeszcze?

Zobacz to: http://sweetheart354.tumblr.com/post/66412658316 :D Jakie dziecko było z Jamesa na początku :D

ocenił(a) serial na 7
_Sloneczko_2034

Dramat, przygodowy, sci-fi. Do wyboru :D

O rany, faktycznie :D jak się ogląda serial to się nie zwraca na to nawet uwagi, dopiero później jak się porównuje z pierwszym sezonem to jest szok :D

lola881

Wszystko po trochu :D

Masakra :D Jak oglądałam to też aż tak na to uwagi nie zwróciłam :D Widziałam, że się trochę zmienił i w ogóle :D Ale że aż tak :D

ocenił(a) serial na 7
_Sloneczko_2034

Ale zawsze był fajny :)
Skończyłam odcinek :D kolejny :D :D uciekam spać, dobranoc :*

lola881

Tak, zdecydowanie zawsze był fajny :) Ale na początku to już w ogóle :D

Obejrzałam pilota LU :)

ocenił(a) serial na 7
_Sloneczko_2034

i jak wrażenia? będziesz dalej oglądać?:)

lola881

Całkiem fajnie się zapowiada :) Tak będę oglądać dalej :)

ocenił(a) serial na 7
_Sloneczko_2034

A bohaterowie jakie wrażenia na Tobie zrobili?:)

lola881

Pozytywne :) Podoba mi się ojciec Lux :D Cały czas taki lekkoduch z niego był, a teraz pewnie się zmieni :) Będzie bardziej odpowiedzialny itp. :)

ocenił(a) serial na 7
_Sloneczko_2034

Tak, Baze jest super :) w ogołe relacje Lux-Baze fenomenalne :) Ciesze się, że przypadło Ci do gustu :)

lola881

Jak już mi się od samego początku jakaś postać bardzo podoba, to wiem, że będzie dobrze :) Znowu Cię będę zamęczać :D Masz przechlapane ze mną :DDD
Mogę wrócić jeszcze na chwilę do OTH? :) Masz może jakieś soundtracki? Bo dużo piosenek mi się podobało w szczególności z pierwszych sezonów, ale oczywiście nie znam nazw:( A zamiast sprawdzać na bieżąco, to ja oczywiście tego nie robiłam i teraz mam problem :) Albo znasz jakąś stronę czy coś gdzie bym tytuły znalazła? :)

ocenił(a) serial na 7
_Sloneczko_2034

Nie ma sprawy :D LU oglądałam całkiem niedawno, wiec jeszcze sporo pamiętam :D
Tutaj są wszystkie piosenki, odcinkami numerowane http://www.oth-music.com/
A jakby co to jeszcze na tumblrze http://onetreehillsoundtrack.tumblr.com/
A nawet tutaj jest kilka http://www.tekstowo.pl/soundtrack,pogoda_na_milosc.html

lola881

ILY :**** <333

ocenił(a) serial na 7
_Sloneczko_2034

Ja Ciebie też :) Ja kocham OTH miedzy innymi za Gavina DeGraw, bo wcześniej go w ogóle nie znałam, a teraz uwielbiam :)

lola881

:*** Właśnie weszłam na tumblra i zauważyłam, że zaczął mnie obserwować blog cały poświęcony OTH :) I tam też są soundtracki :D Ja też wcześniej nie znałam Gavina DeGraw:D

Dzięki Bluszek za założenie tematu :**

Aduś: Właśnie, z tym "patrz na drużynę"... Agata była lepsza i powinna przejść. Edzia niepotrzebnie słuchała się Marysi. A Marysia sama tak dogadywała, a później u siebie zrobiła odwrotnie jak Edzi podpowiedziała. Wybrała Oksanę, chociaż moim zdaniem Dorota? lepiej zaśpiewała.
Tak, ten komentarz do sióstr z moim wyobrażeniem też się nie pokrywał :P

Bo to taki film, więc musi odpowiednio przedstawić :) <3 Mam nadzieję, że znajdziesz czas na przeczytanie książki :)

użytkownik usunięty
Kate123

Nie założyłabym gdybym nie musiała ci odpisać:D Znowu się będę męczyć z powiadomieniami:D

Śnił mi się dzisiaj nowy odcinek SH i TW xD

użytkownik usunięty
Kate123

Może sny były prorocze, opowiadaj:D

Z TW niestety niewiele pamiętam tylko to, że Lydia pocałowała Scotta xD
Ale SH było naprawdę świetne :D Abbie wbiegała na jakąś wieżę, było bardzo dużo schodów i na samej górze były dwa pomieszczenia w których byli ludzie i ona chciała ich ostrzec, żeby uciekali, bo wieża się pali. Wszędzie było pełno dymu. I zanim jeszcze pobiegła ich ostrzec, to Ichabod powiedział, że może lepiej niech tam nie idzie, bo jeszcze coś się jej stanie. Abbie powiedziała, że musi i już miała iść, a wtedy Ichabod powiedział "jesteś taka ładna" :D I ona pobiegła, ostrzegła tych ludzi, ale sama nie zdążyła uciec i jak Ichabod zobaczył, że nie zbiegła z innymi na dół to pobiegł na górę jej szukać :D I tyle pamiętam :D

użytkownik usunięty
Kate123

"Jesteś taka ładna" - padłam:DDD Ale reszta cudna, chciałabym zobaczyć taką scenę.
Teraz dopiero dotarło do mnie, że w tym tygodniu wraca SH, Glee i OUATIW, aaaa
http://31.media.tumblr.com/d2d74bb89a43aaeee397c9b80d174509/tumblr_mocqolNx551rm dxaeo4_r1_250.gif

Też bym chciała :) Może w tym odcinku coś takiego dostaniemy. Abbie uratuje Ichaboda i będzie hug <3
Strasznie szybko zleciało :o A jeszcze mam trochę zaległych odcinków z zeszłego tygodnia... Zaczęłaś już Draculę?
Gifek :D Dzięki, że go wkleiłaś, bo szukała i nie mogłam znaleźć :D

użytkownik usunięty
Kate123

Aaaa, stop <3
Ja też jeszcze mam trochę, ale w tym tygodniu poszło mi znacznie lepiej z oglądaniem. Draculi jeszcze nie zaczęłam, ale większość narzeka że serial jest nudny. Przekonam się wkrótce sama;)

SH spoiler http://24.media.tumblr.com/dd24f6dd18accb5dff50d55455325bf2/tumblr_mupjhwOcvp1qz b75vo4_250.gif
Mi też :) Ale obawiam się, że od przyszłego tygodnia będzie tragedia xD Bo też nie zaczęłam i myślałam, że może już widziałaś i mi coś doradzisz :)

użytkownik usunięty
Kate123

NOPE
Dlatego dzisiaj muszę wszystko dokończyć:D Zostały mi dwa odcinki HoD, dwa odcinki Draculi i TTP.