PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 122105
5,5 4 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów
lola881

Niedługo wpadną na to, co Ty :P Ejjjj, nie zauważyłam! Faktycznie dziwne, że wszyscy w hotelu mówią po hiszpańsku xDxDxD ale to w pewnym pokrętnym sensie będzie "hiszpański" hotel, zobaczysz w retro (chociaż to i tak nie tłumaczy wszystkiego, w końcu goście mogli być z różnych krajów). Właśnie oglądam film Gra w wisielca i od razu też Ci polecam :)

ocenił(a) serial na 7
Cudzoziemka87

Naprawdę ciężko u nich z myśleniem :D
Aaa z Clarą Lago :) zaznaczone :D

lola881

Polubiłaś ją? Jest świetna, zwłaszcza, że ma dopiero 23 lata, a gra w dość "dojrzałych" produkcjach i daje radę. Film też rewelacyjny, no i tym razem w 100 % o miłości, będę Cię teraz męczyć, żebyś to wszystko obejrzała :P A tak a propos El Barco - jest już ten chłopiec z dziadkiem? dzieciak ma chyba Raton na imię (czy coś takiego) - oj, jak ja go nie lubiłam, jak on mnie wkurzał xD

ocenił(a) serial na 7
Cudzoziemka87

Spodobała mi się ;) haha, o rany, trochę tego jest, ale obejrze w swoim czasie :D
Taak, jest już ten chłopczyk :D na razie faktycznie tylko marudzi. W ogóle te dzieci w El Barco jaki nie udane :D w Internacie byly takie świetne dzieciaki :)

lola881

No, w Internacie wszystkie dzieci były super, nawet takie drugoplanowe jak Javier, a ten taki wkurzający... Valeria w sumie też nie powala, jest mi raczej obojętna. A co się teraz w El Barco dzieje?

ocenił(a) serial na 7
Cudzoziemka87

Komentarze Valerii mnie czasami słabią, wiem ze to dziecko, ale zawsze z czymś wypali nie wtedy kiedy trzeba :D
A teraz oglądam sobie 3x05, pojawiła się Vilma, szok :D to prawie jak ujrzeć ducha :D:D biedna Estela :( jej ojciec to niezły tyran. Ricardo oświadczy się Julii :D ja nie wiem co oni tam mają z tymi oświadczynami i slubami, po cholerę :D to już nie można być razem bez ślubu? A Ci się calowali może ze dwa razy i już się chcą hajtac. No dobra, może to tak po Bożemu, nie znam się :D ale Julia to ładnie podsumowala "widzi pan, ja nawet nie zwracam się do pana do imieniu" xD Tamci przejmują statek. Pojawiły się jakieś retro z Ulisesem. W ogóle tam się okazuje, że wszyscy wcześniej znali Burbuje, a milczą jak zaklęci :D a on dokładnie dobieral tych, których chce na statku :)) no a poza tym Doktor Piti jest genialny <3

lola881

Myślę, że z tymi ślubami chodzi głównie o to, by dać sobie namiastkę normalności, w "dawnym świecie" ludzie brali śluby, więc chyba załoga próbuje podtrzymać tę "tradycję przodków" xD nawet jeśli pewnie nie wzięliby ślubu, gdyby nie koniec świata. Nie sądzę, że chodzi o jakąś pruderyjność czy pobożność, na pewno nie, chyba to jest coś takiego, jak ślub Marii i Fermina w Internacie - danie sobie namiastki magii w ekstremalnych warunkach, kiedy za chwilę wszyscy mogą zginąć. Człowiek potrzebuje świąt, uroczystości, obrzędów i biesiad, bo one jakoś porządkują życie i dają poczucie bezpieczeństwa, zwłaszcza w przypadku ludzi "po końcu świata". Ale dobra, pier*olę jak nakręcona, może chodzi tylko o to, żeby się coś działo w serialu xD Ulises jeszcze nie wrócił?

ocenił(a) serial na 7
Cudzoziemka87

Wiem, że chcą namiastkę normalności, ale oni nie zachowują się normalnie :D pary zazwyczaj randkują, calują się i robią inne rzeczy ;) a przede wszystkim zwracają się do siebie po imieniu, a związek Ricardo i Julii to najdziwniejszy twór jaki było mi dane oglądać :D Wrócił, już dawno. Odbija teraz z tatą, Koreańczykiem i Pitim :D statek.

lola881

Chyba w 3x06 będą takie jajca, że się uśmiejesz. Julian stwierdzi, że Rickardo jest za mało doświadczony seksualnie dla Julii i będzie wymyślał różne sposoby, by wyedukować kapitana xDDDD a co myślisz o Maxie?

ocenił(a) serial na 7
Cudzoziemka87

OMG to Ulises uratował Burbuje, OMG Ulises znal Dulce :D jakie to wszystko pokręcone :D
A Gamboa to szuja, w sumie żadna nowość, ale już mnie wkurza z tą swoją misją, że tylko wybrani mogą przeżyć, gada jak nawiedzony członek jakiejś sekty albo organizacji terrorystycznej. Ciekawa jak oni teraz pomieszczą te 150 osób z hotelu na jednym statku. A Max to ten co rządzi grupą w hotelu? Jest...przystojny :D i wydaje się sympatyczny :)

lola881

będą jeszcze retro, spokojnie... :) nie zmieszczą wszystkich na statku... no, to do Maxa też się możesz zacząć przyzwyczajać xD

ocenił(a) serial na 7
Cudzoziemka87

Ijee jest i nasz Camilio :D i pomyśleć, że Palomares zgrywa takiego świętoszka przez cały czas :D

lola881

A to taki żul xD hipokryta jeden! przynajmniej się odczepił od Vilmy i pozostał księdzem. I jak tam przygotowania do ślubu i nocy poślubnej? :P

ocenił(a) serial na 7
Cudzoziemka87

Przygotowania w trakcie :D biedny ten Ricardo, Julian mu zawsze nawciska tylu bzdur do głowy :D a sam nic nie robi,zeby odzyskać Samole. Mądrala jedna :D
A wiesz, że Vilmy znowu nie ma w 3x06, była w 3x05 może 5 minut, nie wiesz czemu Marina tak rzadko bywala na planie?

lola881

Nie mam pojęcia, coś na pewno było nie tak, skoro z dnia na dzień zdjęto serial z anteny, nie mam żadnych wieści z planu, ale gołym okiem widać, że coś się działo już wcześniej... albo to kwestia montażu? Nie wiem, może Ty znajdziesz odpowiedzi, zawsze wiesz jakie rzeczy xD pamiętam, jak przy OTH, no i ostatnio przy HoD, sypałaś wieściami jak z rękawa - o aktorach, produkcji, castingach, reakcji fanów na poszczególne elementy fabuły itp. Nie mówiąc już o tym, co wynajdujesz na tumblrze :P So, Ty tu jesteś ekspertem <3

ocenił(a) serial na 7
Cudzoziemka87

Ja mogę być ekspertem od seriali, które znam i o fandomach, w których siedzę, ale tu moja droga, w hiszpańskich produkcjach Ty jesteś ekspertem :))
Za to mój hiszpański się rozwija :D

lola881

Heh, no niestety, przepływ informacji jest utrudniony - nie znam hiszpańskiego, na hiszpańskich stronach rozumiałabym pewnie co 10 słowo, więc niczego rzetelnego się nie dowiem, a jeszcze trzeba umieć szukać, mam wrażenie, że większość info jest albo sprzed 5 lat, albo są to newsy a la nasz Pudelek. Jedyne, co mi pozostaje, to czytanie jakichś wypowiedzi na forach, ale wiadomo - ludzie też czasem plotą trzy po trzy, poznałam na fw tylko kilka osób faktycznie znających hiszpański, ale z nimi głównie gadało się o tym, by zrobili napisy do kolejnych odc. xD inna sprawa, że zazwyczaj na nic nie wchodziłam, żeby sobie nie spoilerować, np. przy Internacie najpierw obejrzałam siedem sezonów, a to był już od roku czy dwóch zakończony serial, to też informacje były przestarzałe, albo wszyscy się nagadali już pięć lat wcześniej i nie było takiego boomu na informacje o aktorach, info z planu, wywiady itp. Poza tym mimo wszystko seriale hiszpańskie nie są takie popularne w Polsce, jak te amerykańskie, więc jest i mniej fanów i mniej zdjęć, newsów - nawet tych z angielskojęzycznych stron, gazet. Ale Tobie i tak się udaje znajdować fajne fotki :P Ja nie mam tumblr, więc mogę sobie co najwyżej wpisać nazwisko aktora czy postaci w wyszukiwarkę xD Mój hiszpański też się rozwija, ale teraz już mniej - Cienie Calendy i Gran Hotel pojawiają się rzadko (tzn. nowe odc.).

użytkownik usunięty
Kate123

Obejrzałam Reign
SPOILERSYPOILERYSPOILERYTomas to jednak szuja, miałam rację:D Ale wszystko się pięknie skończyło:DSPOILERYSPOILERYSPOILERY

SPOILERYSPOILERYTeż wiedziałam, że z nim coś będzie nie tak. Zresztą, od początku było wiadomo, że Mary nie wyjedzie :)SPOILERYSPOILERY

użytkownik usunięty

Widziałyście promo do następnego odcinka? :-)
Bash <3

Tak :D Już się nie mogę doczekać :D

użytkownik usunięty
Kate123

wczoraj była impreza z okazji 100 odcinka tvd http://damonswarriorqueen.tumblr.com/post/66557473556/tvd-100th-episode-celebrat ion-nov-9-13
http://damonswarriorqueen.tumblr.com/post/66557794624/cehytvd-the-beginning-001- 100 awww
jeśli będzie w nim Riczek, to aż powiem, że się nie mogę doczekać.

Mam ciągle taką nadzieję, że może jak będą chcieli przywrócić Bonnie to uda się też Riczka :) Ale pewnie tak nie będzie :(

użytkownik usunięty
Kate123

marzenie :( ale właściwie to nie ma żadnego powodu, żeby go przywracać, poza sympatią fanów. Bonnie potrzebują, Riczka raczej nie... niestety :(

Może Dżuli i ekipa coś by dla niego wymyślili :(

użytkownik usunięty
Kate123

brakuje mi tego uśmiechu: http://24.media.tumblr.com/d1f20fb0000f86d3630b2358a9c75c54/tumblr_mvr12gdCWp1rj ejc1o1_500.gif chociaż raz na jeden beznadziejny odcinek.

NOPE
Jak ja za nim tęsknię :((((((((

użytkownik usunięty

Biorę z Was przykład dziewczyny i napisze-jedno wielkie NOPE!!!
;(((((((((

użytkownik usunięty
Kate123

http://25.media.tumblr.com/7d39e085abcbe8adf8306c389e916a66/tumblr_mw1hfgYfeH1qd 1kvjo1_250.png Kate, patrz na Iana xD

użytkownik usunięty

jak taki gwałciciel troche xD

użytkownik usunięty

OMG, przestań xD

Umarłam xDDDDD

OMG xD

użytkownik usunięty
Kate123

To zdjęcie jest takie creepy, że nie wiem od czego zacząć xD I nie chodzi tylko o jego twarz. Czemu ją chwycił i pozował do zdjęcia z przerażającym uśmieszkiem, skoro ona ewidentnie była zajęta czymś innym xD

Dokładnie xD A fani zapewne się z tego cieszą xD

użytkownik usunięty
Kate123

http://24.media.tumblr.com/c4e0f405e0f8166983b29ebbd57b2ef1/tumblr_mw1pglJVIe1r4 sd5ro1_500.png fani Niana są cali w łzach:D

Mówiłam, że to się nigdy nie skończy xDDDDDDD

użytkownik usunięty
Kate123

To jak opera mydlana xD

http://25.media.tumblr.com/897d7ec18b32a9da074879173bd8a1e4/tumblr_mw1jrtRpRc1r9 00yso4_r1_250.png

użytkownik usunięty
Kate123

http://25.media.tumblr.com/7d39e085abcbe8adf8306c389e916a66/tumblr_mw1hfgYfeH1qd 1kvjo1_250.png

http://www.youtube.com/watch?v=XvKoPmY9IAs

xDDDDDDDDDDDD

Kate123

http://29.media.tumblr.com/tumblr_lyu1tiACP21qa44bco3_r1_250.gif

użytkownik usunięty
Kate123

Co tam?

A co może być? xD Nian oczywiście xD Znowu pełno postów i komentarzy, że do siebie wrócili xDDDDDD

użytkownik usunięty
Kate123

To patrz na to: http://twitter.com/damonandelena11/status/399534785904652288/photo/1

http://24.media.tumblr.com/e40fded5cf183bf050eb461bae7c451d/tumblr_mw0p9bKfhs1rl 8abwo1_250.gif

użytkownik usunięty
Kate123

"Everytime someone praises Nina for playing 3 characters my only answer is: Tatiana Maslany"

This:D

użytkownik usunięty

tak jest :D

użytkownik usunięty
Kate123

Perełki z twittera:

"NIAN IS LIFE NIAN IS LIFE NIAN IS LIFE NIAN IS LIFE NIAN IS LIFE NIAN IS LIFE NIAN IS LIFE NIAN IS LIFE NIAN IS LIFE NIAN IS LIFE"
"I DIDNT CHOOSE THE NIAN LIFE THE NIAN LIFE CHOSE ME"
"OUR DREAMS CAME TRUE GUYS! WE WANTED NEW #NIAN PICTURES, AND WE GOT NEW NIAN PICTURES!"
"@iansomerhalder we hope you gonna back together with nina ian . we miss nian so much" (oni nawet bezpośrednio do nich piszą, omg..)
"IMAGINA NIAN SE ABRAÇANDO CARA,OQ FALARAM UM P OTRO, COMEMORANDO JUNTOS TVD100, COM UM SORRISO DE "CHEGAMOS ATÉ AQUI" AWWWWW I CANT I CANT" (nie wiem co to znaczy, ale brzmi jak wypowiedź psychofanki)

To jest naprawdę psychiczne. I jeszcze do nich piszą? Ludzie to czasami w ogóle nie myślą...