PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 121907
5,0 3 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów
Kate123

Bluszek, widziałaś już TO? :)

użytkownik usunięty
Kate123

Ano;)
Widziałaś oglądalność The Flash, szczena mi opadła:D

Fajny odcinek? Bo ja miałam oglądać, ale jakoś tak wyszło, że nie zdążyłam :P
Widziałam :D Jestem pod ogromnym wrażeniem :D

użytkownik usunięty
Kate123

Fajny:P Już samym rozpoczęciem mnie zabili. Trochę się pośmiałam, trochę popłakałam. Soundtrack jak zwykle cudowny. Na pewno odcinek był lepszy od premiery TVD:P
Ciekawe czy to się utrzyma:P

Obejrzałabym w takim razie teraz, ale raczej tego nie wytrzymam, bo odcinek Arrow dosłownie mnie zmiażdżył xD Każda premiera jak dotąd była lepsza niż TVD :D
Aż tak wysoka to pewnie nie, ale myślę, że i tak będzie dobrze :P

użytkownik usunięty
Kate123

Przez Olicity czy ogólnie był dobry?:P

Mi się ogólnie cały podobał, bywały lepsze pod względem akcji, ale ten, przez Olicity właśnie, dostarczył mi wszystkich możliwych feelsów :P A końcówka to był totalny szok, bo nie czytałam w ogóle spoilerów i zupełnie się tego nie spodziewałam.

użytkownik usunięty
Kate123

Nie wiem kiedy ja to obejrzę, bo tonę w zaległościach:P

Ja już mam 8 zaległych xD

użytkownik usunięty
Kate123

Lol, ja 13 albo 14;P

ocenił(a) serial na 6

Bluszek widzialas TO?

użytkownik usunięty
byledopiatku

Widziałam, wyżej pisałam:D A Ty?

ocenił(a) serial na 6

Sorki, nie przeczytalam. Wlasnie skonczylam kocham Klausa po prostu zajebiscie go kocham, a ostatnia scena i piosenka WOW :D Obejrzalam nawet sceny z pierwszego odcinka TVD, szczerze obejrze 2 ze wzgledu na stare odcinki :D

użytkownik usunięty
byledopiatku

Ja to samo, ostatnia scena z Hayley - umarłam... Za to ta z Elajżą byla niezłym parallelem do Stelenki i "zepsutej zabawki". Ja pierdziele, jak można im dalej shippować.. A jak ci się podoba "nowa" rodzinka Mikaelsonów?:P Esther mi jakoś nie podchodzi.
Na jaki stawiasz moment, 3x10? ;) Mam nadzieję że zwiastun to nie podpucha i rzeczywiście będzie Elkowe wyznanie..

ocenił(a) serial na 6

Ja tez tego nie rozumiem, to jest dokladnie to samo :S Dla mnie bez sensu ta para, ja dalej bede zyc w w idealizowanym swiecie gdzie Kluska i Hayley znajda jakos droge do szczescia :D ja nie wiem, ale Klaus po prostu ma chemie z kazdym, moze zostac moim chlopakiem, pozwalam mu.
W sumie ta aktorka co gra Esther to lekkie drewno, ale moze sie rozkreci, poki co dziewczyna chyba za bardzo probuje nasladowac stara Esther. Finn jest mi obojetny. Kol tez nigdy nie byl miloscia mojego zycia, ale chyba wolalam Natheniela,bo ten zawsze bedzie mi sie kojarzyl z dobrym Isaaciem :D
Zakochanie? Chyba 3x10, ale zrozumienie i dotarcie do niej to mysle, ze troche pozniej.. Ogolnie caly ten pomysl z kasowaniem jest dla mnie debilny, nie bede ogladac, ale posledze co sie dzieje, a ten odcinek chce obejrzec ze wzgledu na stare czasy.

użytkownik usunięty
byledopiatku

Dokładnie ta sama, Elajża podobnie jak Stefan nie zaprzeczył, ugh...:/ Znajdą, znajdą, na końcu Hope do nich wróci i będą żyli długo i szczęśliwie:D
Nie spodziewałam się że Caleb będzie Kolem.. W sumie nie wiem czy wolę jego czy Nate'a, powiem za parę odcinków;D
Zrozumienie i dotarcie było w 4x06, ale im chyba chodzi o co innego. Dla mnie też debilny, ale przynajmniej dowiemy się tego co już powinno być wyjaśnione sezon temu kiedy wprowadzili idiotyczne sire bond...
Czekam też na Enza:P

ocenił(a) serial na 6

No stal tam i sie gapil, slowek mu zabraklo to poszedl do zlego brata :D Jak ja Kluske kocham, siegnelam chyba dna hipokryzji :D
Ja chyba przez przyzwyczajenie do Nate'a aczkolwiek nie uwazam, aby Caleb sie nie nadawal :D
No sledzic bede co tam sie wyrabia :D to pewne, a ten odcinek z sentymentu musze zobaczyc. Choc nie przypuszczalam, ze bede ogladac TO a nie TVD.
Widzialas final MoS?

użytkownik usunięty
byledopiatku

E tam, czemu hipokryzji:D Patrz na to: http://bloody-niklaus.tumblr.com/post/99426200781/1x01-2x01
Jeszcze nie.

ocenił(a) serial na 6

Dobra zdycham <3, to chyba naprawde jedyna postac Julie ktora jest po prostu idealna, czekam co bedzie dalej i chcialabym zeby mnie karmili chocby okruchami iluzji ktora sobie stworzylam.. Nawet Cami z Marcelem mnie nie zmartwila :D
Daj znac jak obejrzysz, dobry odcinek.

użytkownik usunięty
ocenił(a) serial na 6

I am fine... http://www.youtube.com/watch?v=CxYn_vVbQMg

ocenił(a) serial na 6

Przepraszam, ale musialam sie z kims podzielic :D
http://www.youtube.com/watch?v=SsVuYDy7Fz8

użytkownik usunięty
byledopiatku

http://media.tumblr.com/acf745e2c76c81131086cb1e6fc74d56/tumblr_inline_ncmpasCU7 l1qmxsz9.gif

ocenił(a) serial na 6

Za co? :D
Czekaj bo mam nawet faze na to:
http://www.youtube.com/watch?v=epEeN08_7bI

użytkownik usunięty
byledopiatku

Stoop
Nie sądziłam, że kiedykolwiek będę jeszcze miała Delenowe feelsy. W sumie mocno przeżywałam pocałunek z 5x20, ale to jest o wiele silniejsze:D

ocenił(a) serial na 6

Masz jeszcze :D http://www.youtube.com/watch?v=yrt8RSZon4s
Mnie sie tam dalej nie podoba, ze skasowala wspomnienia, ale nie powiem, ze ten odcinek byl calkiem calkiem, zalecialo starym TVD. Choc nie chce mi sie nadrabiac 5 sezonu, to sledzic bede.
A delenowe feelsy tez wlasnie mam :D

użytkownik usunięty
byledopiatku

Na razie nic do tego nie mam pod warunkiem, że Elena nie będzie się znów przystawiać do Stefana i że przywrócenie jej wspomnień po powrocie Damona nie będzie trwało kolejny sezon... Chociaż przyznam się, że i tak nie rozumiem do końca tego wątku, dlaczego wróciliśmy do 2x01 i skręcenia karku Jeremiemu, chyba przegapiłam moment w którym wymazuje z jej pamięci cały 2 sezon, zwłaszcza 2x22... Ale skoro nikt o tym nie pisze, to pewnie ja jestem głupia:P Ale oglądać dalej będę bo mi się ten sezon podoba. Chyba że to Kaśka jest z Bamonem, wtedy rezygnuję..

użytkownik usunięty

*Alaric wymazuje :p

ocenił(a) serial na 6

Dokladnie, mam nadzieje, ze nie zrobili tego tylko po to, zeby moc ciagnac trojkat.. Katherine to jest postac, ktora tak mnie odrzuca od ogladania TVD, ze glowa mala. Generalnie powrot do korzeni dosyc udany. Poza tym, wiem, ze moze jestem dziwna, ale jakos Stefan mnie nie denerwowal w tym odcinku, jestem w stanie zrozumiec jego zachowanie, mam tylko nadzieje, ze jakiego stelena love nie bedzie, poza tym teraz po tym wymazaniu wspomnien to Elena powinna byc sila rzeczy zakochana w Stefanie, skoro cofneli ja jakby emocjonalnie do tamtego okresu, chyba za bardzo tego nie rozumiem.

użytkownik usunięty
byledopiatku

No dokładnie... Przyznaję się, że odcinek obejrzałam dopiero późnym wieczorem, wcześniej oglądałam same gify i fragmenty rozmów, więc po seansie mój entuzjazm opadł.. No bo znów nie rozumiem. Po pierwsze, po tym co Alaric jej wymazał ona i tak powinna była powiedzieć że Damon był jej przyjacielem, a po drugie, to co powiedziałaś, ona powinna teraz epicko kochać Stefcia.
Niech to będzie ktokolwiek tylko nie Kaśka, bo na razie serial mi się podoba. Enzo jest genialny, Caroline się zmieniła nie do poznania i mam nadzieję że będzie coś między nimi bo są cudowni razem:D A wątek Bamona jest fajny, ich rozmowy są genialne xD Gdyby nie ten brak logiki w Elenowym wątku to byłoby naprawdę super. Ugh, zawsze musi być coś nie tak:/

ocenił(a) serial na 6

Jak wroci Kaska to sie zabije, przez nia rzucilam ten serial, takze mam nadzieje, ze to nie ona. Dokladnie co z faza przyjazni? Przeciez oni dlugo sie przyjaznili co prawda, moze nie byla to najlatwiejsza przyjazn swiata, ale to Elena co chwile wmawiala mu zeby byl lepszym czlowiekiem.
Ja tez lubie Bamona jako para przyjaciol sa genialni. Mnie to denerwuje, ze jesli chodzi o Elene i Damona caly czas przeszkody w ich zwiazku nie sa zwiazane jak to bylo ze stelena stricte z sytuacja czy z niebezpieczenstwem, tylko wiecznie jakas nadnaturalna papka, ktory poddaje w watpliwosc ich uczicia do siebie, no bo mielismy sire bond, wylaczenie uczuc, powrot Damona potwora, no a teraz wymazanie.. Troche to irytujace..

Też rezygnuję, jeśli Kath wróci.

użytkownik usunięty
byledopiatku

Obejrzałam;) Po zakończeniu czułam ogromną pustkę, obejrzałam do końca napisy końcowe powstrzymując się od płaczu xD Kiedy trzeci sezon?:(

ocenił(a) serial na 7
Kate123

Arrow genialne, Olicity mnie zabiło, non stop musiałam przewijać, żeby się pozachwycac :P

lola881

Ja tak samo :) No genialne mieli sceny. A końcówka :o

ocenił(a) serial na 7
Kate123

SPOILER No ja się nie spodziewałam i mnie strasznie zaskoczyli, aż chwile po odcinku siedziałam i rejestrowalam co się właściwie stało. Ogólnie, podle to zabrzmi, ale za samą postacią tęsknić nie będę, bo jej nie lubiłam, no ale bardzo mnie zaskoczylo, że się do tego posuneli już w pierwszym odcinku.

lola881

SPOILERSPOILERNie żeby to była moja ulubiona postać, ale to naprawdę była przesada. Zupełnie się tego nie spodziewałam, siedziałam z otwartą buzią i zastanawiałam się czy dobrze wszystko zobaczyłam. SPOILERYSPOILERY

ocenił(a) serial na 7
Kate123

Ja dokładnie tak samo. Podobała mi się też rola Roya w tym odcinku, bo zazwyczaj mnie wkurzal i nie lubiłam go za bardzo, ale może w tym sezonie jest dla niego szansa :) no, ale wrócimy do Olicity :P SPOILER SPOILER ostatnia scena i słowa Oliego <3 Ogólnie to tego też się nie spodziewałam od razu w pierwszym odcinku :D SPOILERSPOILER

Kate123

HAHAHAHAHAHAHA
HAHAHAHA
HAHAHA
HAHA
HA
BYEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

Kate123

Dzisiejszy odcinek wampirów był tak dobry!!! Przez chwilę nawet uroniłam łezkę i tyle tych wspomnień i jedno ważne wyjaśnienie i ENZO, który jest boski, a na końcu piosenka Everybody hurts i do tego zakończenie przez które nie będę mogła spać i nowy czarny charakter, który nie jest najpotężniejszym na świecie czarownikiem ani nikim takim, a ciarki przeszły mi po plecach:D Cieszę się, że Julka wróciła do swojego dilera z pierwszych dwóch sezonów, bo naprawdę było aż tak dobrze:D I jeszcze jedno - Caroline zrobiła Stefanowi takie wyznanie, że padniecie:D Jak ja kocham ten serial:D

użytkownik usunięty
alien_2

A jednak 3x01;)

Dobrze jest w końcu dostać wyjaśnienie :)

Obstawialam odcinek wczesniej ale niech jej bedzie:p

alien_2

Też myślałam, że będzie odcinek wcześniej. I tak, Enzo jest genialny :D

Kate123

Nic dziwnego,Enzo to Damon z pierwszych dwoch sezonow,nawet wyglada podobnie;) ale i tak go uwielbiam,ciekawe czy wyswataja go z Caroline, na to wyglada

ocenił(a) serial na 7
Kate123

ze względu na samą postać Damon'a, (jego sposób mówienia, dialogi, mimika) Enzo i może Caroline dałbym 10 ale Elena i Stefan powoduje ze daje 8. Choć każdy może mieć swoje zdanie co do bohaterów...

ocenił(a) serial na 7
piotrek710

PS Nie chyba odcinka bez płaczu Eleny i żeby kogoś nie straciła (nie wiem czy na jej miejscu nie popełniłbym samobójstwa) a jeśli jest to trudny do znalezienia :d

użytkownik usunięty
Kate123

zabiło mnie dzisiejsze tvd.
Enzo nadzieją tego sezonu. 3x01 omg, tego się nie spodziewałam. Zupełnie inaczej mogę teraz spojrzeć na 3 sezon. I przywołali MMF, i pierwszy pocałunek aaaaaaaaaaaaaaaaaaa :(
Kto jest z Bonnie i Damonem? Dam sobie rękę uciąć, że Katherine. ugh, wiedziałam, że to, że odeszła na zawsze było zbyt piękne, żeby było prawdziwe...

użytkownik usunięty

I Alaric, tak dobrze że wrócił, tak bardzo mi go brakowało w tvd :( naprawdę znów uwielbiam ten serial.

Haha, jak Elena powiedziała, że to był dzień urodzin, w pierwszej chwili pomyślałam o scenie, w której zobaczyła Damona nago wchodzącego do salonu xDDDD