Ja na razie nie oglądam xD Masakra, wiedziałam, że ten trójkąt będzie trwał wiecznie. Do ostatniego odcinka.
Ja przeglądnęłam gify, Damon mnie zabił jednym zdaniem, jak wróci to będzie znowu cierpiał, szlag mnie trafia...
Stefanowi coś humorek się poprawił, nic dziwnego skoro Elena znów nienawidzi Damona... :p
Ano mieli:D A ja nadal mam ochotę oglądać bo jest Enzo, Carenzo, Bamon:D Tak Bamon, sama nie wierzę w to co mówię ale jak ich wysłać samych w zaświaty to są strasznie fajni:D Ale oczywiście tylko i wyłącznie jako przyjaciele:p
Bamon jest cudowny w tym sezonie :D I widać, że nie mają zamiaru ich łączyć, że jest to czysto przyjacielska relacja i zabawnie, ciekawie poprowadzona, bardzo w ich stylu :D
I kurcze nie wierzę, że to piszę, ale Caroline uwielbiam w tych 3 odcinkach. Serio, taki promyk nadziei pomiędzy dupkowatym Stefanem, a nieprawdziwą Eleną. Strasznie mi jej szkoda, po raz pierwszy od kilku sezonów. No i jej sceny z Enzo to po prostu wisienka na torcie :D uwielbiam ich.
I powaznie? Stefan wiedzac, ze Elena juz raz go zostawila dla Damona, teraz bedzie roztaczal wizje ich wspolnego zycia? Szczerze, po tym co widzialam ostatnio to jest cofniecie sie Stefana o jakies 3 sezony do tylu.. Bardzo nielogiczne.. Dajcie spokoj :D dobrze, ze nie zaczelam nadrabiac 5 sezonu.
On mówi do niej Elena Williams, wygłupiają się:P Steleny na pewno nie będzie. Chociaż rzeczywiście Stefan zachowuje jak się idiota. Ja wciąż nie wiem dlaczego Elena nienawidzi Damona, może coś w tym odcinku się wyjaśniło. Ostatnio przeglądałam tumblra żeby się czegoś dowiedzieć i jak się okazało, wiele osób nie ogarnia dlaczego Elenie wymazał się z głowy cały 2 sezon.
No wlasnie,przeciez wtedy mieli dobre stosunki, a nie mieli romansu, jeszcze bym czaila gdyby wymazali sezon 3, ale 2? Z jakiej paki?
Niestety wydaje mi sie, ze Caro beda swatac ze Stefanem na powaznie. I ze Elena zacznie palac na nowo uczuciami do Stefana, ten niby sie bedzie bronil i wyjdzie jak zwykle, ale tez nie wierze, zeby byl az takim obludnikiem i wielce na nowo tak od razu rozkochiwal w sobie Elene... Bamon tez mi sie podoba i ich relacja, tutaj kompletnie nic mi nie przeszkadza, jesli chodzi o Enzo to malo go znam, bo sie pojawil jak zakonczylam ogladac TVD, ale tak ogolnie wydaje sie fajny :D
Ktoś tam pisał że może wymazanie momentu w którym zakochała się w Damonie sprawiło, że zapomniała również o jego wszystkich dobrych cechach, które do tego zakochania doprowadziły. Dlatego widzi go teraz jako bezdusznego egoistycznego dupka. Niby Alaric mówił coś o efekcie domina, ale ja i tak tego nie jarzę ;P W ogóle zastanawia mnie co ona ma teraz w tej głowie:p Np. ktoś się jej pyta: "Hej Elena, jak spędziłaś ostatnie wakacje?", "Dlaczego zerwałaś ze Stefanem?" a ona co na to? :P Mam nadzieję że w tym odcinku coś tam wyjaśnili, chociaż wątpię, pewnie będzie to samo jak z sirebond, że czekaliśmy pół sezonu na odpowiedzi i niczego się tak naprawdę nie dowiedzieliśmy..
Enzo jest cudowny:D
Mamy kolejnego parallela:
"Elijah: She grows more savage by the day. Can you not see that she is falling apart?
Klaus: Perhaps the problem is your high standards. Hayley is one of us now. Being a vampire only exaggerates what you truly are, and wolves are wild things. She knows she can never live up to the pretty, little picture you paint of her in your head. Your judgment only hurts her more. You should have seen her last night covered in witches' blood and smiling from ear to ear. She is embracing this, and less criticism from you, and Hayley will be just fine."
"Damon: Do you want to cure her because she’s a vampire and she’s not cut out to be or because you can’t love her if she is one?
Stefan: I’ll always love her. But she’s not supposed to be this person. I don’t want her to be.
Damon: Well, if I’m going to ride this fairy tale to its conclusion, I want to be very clear about one thing.
Stefan: What’s that?
Damon: I’m fine with her either way, brother."
W takich momentach kocham Placka :D
Odcienk byl super :D kocham TO, bardzo mi sie podoba. TVD nie widzialam, obejrzyalam tylko sceny Bamona :D
Ten peralel tylko utwierdza mnie w mojej chorej wizji co do tego z kim powinien byc Klaus :D
Po tej scenie już wiedziałam że Klaus i Hayley będą razem. Placek może sobie mówić co chce, ale widać do czego zmierza. Te wszystkie paralele, podobieństwa. Relacja Klaus-Hayley-Elijah jest bardzo podobna do trójkątu z TVD. Klaus to Damon a Elijah to Stefan. Coraz dobitniej to pokazują. Ta obecna sytuacja jest jednym wielkim paralelem do sezonu 5, kiedy to Damon pomagał Elenie, wspierał, rozumiał, akceptował, a Stefcio obmyślał plan naprawy ;]
A TVD mi się o dziwo nadal podoba, chociaż tak jak myślałam, nie wyjaśnili zbyt wiele w sprawie Eleny. Najbardziej rozwaliła mnie scena w której na pytanie o zerwanie Steleny, Elena odpowiada zdziwiona: "Minęły już dwa lata???". No nie wierzę że dziewczyna nie ma żadnych luk w pamięci, przecież Damon odgrywał w jej życiu ogromną rolę, spędziła z nim mnóstwo czasu, nie ogarniam tego za cholerę... Caroline jej za to nieźle przygadała: "Niektórzy wolą stawić czoła swoim problemom" - Elka się nieźle zdziwiła:D Ogólnie można wyczuć, że Caroline stara się być dla niej miła i trzymać buzię na kłódkę, ale tak naprawdę jest nieźle wkurzona. I w sumie słusznie. A Bamon jest boski, ich wątek jest bardzo ciekawy, zwłaszcza po tym odcinku.
No to dobrze, ze w to wierzysz bo ja juz sie tyle rzeczy glupich naczytalam, ze myslalam, ze to przegrana sprawa i ze bede sobie zyla w swoim wlasnym wyimaginowanym swiecie. Tak jak mowie, i tak sobie nie wyobrazam, zeby mialo nie byc zakonczenia, ze Matka i Ojciec cudownego dziecka sa razem, ja sie bardzo ciesze to bardzo logiczne.
Przez ten caly sezon 5 jestem tak zniechecona do TVD, ze teraz najmniejsza nielogicznosc wyprowadza mnie z rownowagi, ale o dziwo Caroline sie naprawila i dobrze jej powiedziala, moze jednak obejrze ten odcinek. No te ztego nie czaje czy on zastapil czyms te wspomnienia czy po prostu wymazal, jak wymazal, to ona jakis 80 procent wspomnien nie powinna miec...
Mała poprawka do mojego wcześniejszego postać: "paralelem do sezonu 4". Ale chyba się domyśliłaś :D
No właśnie nie wiem co się stało, ale Caroline jest teraz naprawdę świetna.
Też tego nie rozumiem, ale po sire bond nie liczę na żadne wyjaśnienia.
Patrz: http://sue-78.tumblr.com/post/100504352967/first-look-photos-the-originals-episo de-2-05
O matko pokaza Tatie :D lol, cieszylam sie ze w TVD przynajmniej Klaus nie kocha ninopodobnej, ale jednak :D no to bedzie sie dzialo...
No przecież oni opowiadali Salvatorom o Tatii w trzecim sezonie :P Tylko boję się że ta Tatia będzie jak Kaśka czy Eleno-Kaśka, wiadomo że od 5 sezonu Nina gra na jedno kopyto...
Mnie sie raczej kojarzy z Kaska, na pewno bedzie taka pretensjonalna... Szczerze powiem, ze jakos nie chce zeby laczyli tak bardzo Pamietniki z TO..
Charakteryzacja w sumie mi sie podoba :D odnosnie charakteru mialam ja za taka wesola dobra dziewczyne.. No ale pewnie sie okaze...
Stefan cofnal sie o 2 sezony?on nigdy sie nie zmienil,zaczal jako skrzywdzony cierpietnik przesladowany przez damona i teraz jest dokladnie to samo ale mamy enzo. Taki biedny ten stefanek ale enzo dobrze mu powiedzial ze dziwil sie zawsze damonowi ale wtedy nie znal stefana. Rozumiem ze moze byc wkurzony na caly swiat ale nic nie jest usprawiedliwieniem dla traktowania caroline jak gowno. No ale coz- caly stefan. A tak znowu kocham ten serial i wiedzialam ze jeszcze kiedys bedzie dobrze. I cudownie ze w zaswiatach nie siedzi kyos kogo znamy tylko jakis nowy chlopiec z ladnym usmiechem:D
Czy on go zabił? Czy nie trafił w serce?
Bo dostałam zawału przy tej ostatniej scenie...
A i też mi się podoba to, że nie znamy tego chłopca :D Byłam niemalże pewna, że to Katherine a tu taka miła niespodzianka :D
Chyba nie zabil bo chcial go zabic a doktor frankenstein powiedzial ze ma swoj sposob,bardzo bolesny. Mam nadzieje ze Caroline go uratuje jak Elena w 1x11 Damona. Nie przeszkadza mi ze Carenzo to przypomnienie Deleny,mi sie to nigdy nie znudzi:D fajnie ze wprowadzaja nowych bohaterow. I dobrze ze nie jakies magiczne szmaty tylko w miare normalni ludzie czy inne male cuda. A jak ma na imie nowy chlopiec? Mam nadzieje ze nie Ambroży.
http://media.tumblr.com/29df00fd3331007eb55fb04d5b055323/tumblr_inline_ncuq91OPP s1r5lhz2.gif
Co tam, jakie seriale oglądasz?:D
tej jesieni bardzo mało, bo tylko Castle i Arrow. no i zastanawiam się jeszcze nad TO. reszta poszła w odstawkę.
nie mam już tyle wolnego czasu co kiedyś i dlatego ograniczyłam moją listę do minimum ;p
dobra, przekonałaś mnie, ładuję 2x01 TO ;)
Też zrezygnowałam z kilku seriali, ale i tak wciąż mam przynajmniej z 6 seriali na których mi bardzo zależy;)
miałaś rację. drugi sezon To jest jak na razie super :) uwielbiam sceny Kluska z Hayley, przypominają mi Delenę <3
Aaaa, też im shippujesz:D Nie jesteśmy z Basią same:D Dwa ostatnie odcinki szczególnie pokazały, że Klaus&Hayley - Delena, Elijah&Hayley - Stelena :P
Wybacz, mam sklerozę jeśli chodzi o to kto tu co ogląda, komu shippuje :P Poza tym olbrzymi pająk wlazł mi do tostera i nie chce wyjść, więc od kilku godzin nie myślę trzeźwo:D
Nie upolowałam, wszedł w takie miejsce że jedyne co mi pozostało to czekać aż sam wyjdzie. I się nie doczekałam, a skur wiel chyba wylazł w nocy... Tostów już nigdy nie zjem, mam uraz do końca życia xD
Czemu New Girl jest zagrożone anulowaniem a Sleepy Hollow nie? Przeciez to drugie to kompletny niewypał:\
what? czyżby stało się niemożliwe? Robin wybrał Reginę? no to może jeszcze raz przemyślę moją decyzję ;)