PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 121912
5,0 3 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

SPOILERY

ocenił(a) serial na 10

Założyłam ten temat, by wszyscy, którzy znają szczegóły z tego, co będzie w następnych
odcinkach mogli się w jednym miejscu tym podzielić. Także po to by ci, którzy nie lubią
wiedzieć 'co będzie' przez przypadek nie przeczytali i się nie dowiedzieli. Proszę o
dzielenie się swoimi informacjami o VD.

Evarini

Scenarzyści na pewno wymyślą coś niesamowitego i jak zwykle nas zaskoczą :)

Evarini

o 1 sezon mi chodziło oczywiście;D Nie no tego już nie powtórzą. Rozwścieczyliby połowę populacji nastolatek. Myślę że Elena i Damon w końcu odbędą normalną rozmowę ktora skończy sie jednym z uroczych wyznań Damona i pocałunkiem

alien_2

Dokładnie :D

alien_2

a brawur wtedy wyda z siebie niepohamowany okrzyk radości :D

brawur

i reszta forum też:P tylko damon nie może nic zje bac, a widzę że użre Andie. Elena na pewno się oburzy jak mogłes i bla bla bla. Dziwne ze jego zrozumiec nie może a jak Stefan użarł kandydatkę na miss to Elenka ją olała a ryczała nad nim

użytkownik usunięty
alien_2

Mam takie głupie pytanie :P
Czy w "Gone With the Wind" (dobra, jestem kosmitką, nie oglądałam;)) była jakaś scena z ogniem?
No bo na tym zdjęciu z 22 odcinka jakby widzę ekran :P
Może Ameryki nie odkryłam, ale nikt nie wspominał o tym. Wszyscy się zajęli Deleną, a tym że coś za nimi płonie, np. Pierdzi Mączek już nie :P

Był ogień kiedy uciekali podczas wojny. Ale nie wiem jak mogliby to połączyc z wampirkami

użytkownik usunięty
alien_2

Ja też nie wiem jak, film ma po prostu lecieć na rynku, a ja się zastanawiam czy to właśnie ekran widzimy na zdjęciu ;]

Obejrzałam to zdjęcie, cośtam się pali. Scena wygląda na kolejną dramatyczną rozmowę, ale mam nadzieję że tym razem Elena usłyszy wyznanie i je zapamięta. Nie wiem jak oni chcą to połączyc z Przeminęło z wiatrem, Rhett w końcu znudził się sztuczkami Scarlett i ją zostawił, a ona leciała za nim. Ogień był pod koniec pierwszej części filmu kiedy wybuchła wojna i Scarlett z rodziną musiała uciekac, Rhett pomógł im wyjechac z miasta i zostawił ich kiedy już byli bezpieczni, sam poszedł na wojnę

Powiem Ci blush, że ogień na tym zdjęciu to mi się od razu rzucił w oko, ale myślałam, że tam po prostu za nimi coś się pali, wiesz, akcja i dramat ;p
Ale teraz dałaś mi do myślenia. W "Gone With the Wind" były sceny pożaru. Nie pamiętam dokładnie, bo dawno tego filmu nie oglądałam, ale była nawet taka scena bodajże na moście (nie jestem pewna), w tle pożar miasta, wyznanie Retha, Reth całuje Scarlett (i kurczowo ją trzyma), po czym ona go policzkuje. Może ta scena ze zdjęcia Deleny będzie analogiczna? Kto wie. Tak czy siak, jeśli faktycznie w tle jest ekran, czyli jak mniemam leci "Przeminęło z Wiatrem" to wydaje mi się, że może to być pożar zawalającego się budynku, fragment tej sceny jest nawet w trailerze.

użytkownik usunięty
brawur

O, a jednak :P Dzięki za odpowiedź ;)
Ciekawe, może właśnie tak to połączą;)

http://www.youtube.com/watch?v=YV5QbBMarwc

bliss6

Nie wiem czy to już było, ale to taki spoiler ode mne :
Elena i Stefan całują się na pożegnanie, gdyż Stefan, musi wyruszyć na poszukiwanie lekarstwa dla Damon'a (który umiera ugryziony przez wilkołaka). Umierający Damon zaczyna całować Elenę, i nie czuje odrzucenia, ona odwzajemnia pocałunek, który wygląda jak ten z filmu "Przeminęło Z Wiatrem". Elena klęczy obok niego czując panikę i strapienie.

ocenił(a) serial na 10
pink_daga

Jakoś nie wierzę w to, że Damon umrze ;/. Jeśli jednak tak zaplanowali to scenarzyści- strajkuję i już więcej nie oglądam....

Te zdjęcie jest takie tragicznie smutne...
http://www.spoilersguide.com/wp-content/uploads/2011/04/vampirediaries-lrg.jpg

dagusia_bojar

Zdjęcie jest straszne, bo nie wygląda na miłe wyznanie. Elena nie zostawi Stefka. Damon zrobi cos głupiego, nie będzie żył długo i szczęśliwie, zostanie w najlepszym wypadku sam. A w najgorszym umrze. Mam wrażenie, że to nie jest takie głupie że go usmiercą, bo zostaje sam, wszyscy się od niego odwracają

pink_daga

Ktoś już wczoraj wrzucił ten spoiler i zgodnie doszliśmy do wniosku, że to lipa jest.

użytkownik usunięty
Evarini

Nowy plakat: http://galeria.vampirediaries.pl/displayimage.php?album=2&pid=2333#top_display_m edia
Czyżby aluzja do tego, że jeden z braci zginie? :(

A teraz zwiastuny do następnego odcinka:
- krótki http://www.youtube.com/watch?v=FFQWzHLv7Hk&feature=player_embedded
- rozszerzony http://www.youtube.com/watch?v=92jypmdD9sk&feature=player_embedded

" I can't lose you" :(
Te sceny Stelenki są wzruszające, ale nie mogę patrzeć już dłużej na Stefana:/

"You're gonna screw it up, aren't you?" xD

blush tez mnie to rozbawilo. to takie typowe dla damona ;)
plakat paskudny. jak juz wczesniej pisalam powinien nosic nazwe "elena i dwie odciete glowy".

użytkownik usunięty
red_nails

No zgadzam się, że paskudny, ale gdzieś już to wklejaliście? Chyba ślepa jestem :P

kto tam zlatuje z tych schodow?

użytkownik usunięty
red_nails

Jak widać zwiastun jest pomieszany, są w nim zarówno nowe jak i stare sceny (plus ten krzyk Eleny, zauważcie, że jest z "The Return"). Z tego co widzę scena ze schodami też jest zmontowana w ten sposób...

Przecież nie mogą żadnego zabić, przynajmniej nie teraz, nie ma mowy.

użytkownik usunięty
Evarini

Skoro Klaus jest hybrydą, to mogą wszystko... nagle się okaże, że Stefan zmartwychwchstanie jako żółwiołak;)

Chyba jednak wolałabym kucyka Pony xD

użytkownik usunięty
Evarini

A no tak, zapomniałam o kucyku ;)

juz wczoraj uzgodlilismy, ze wroci pod postacia rozowego kuca pony ;)

ocenił(a) serial na 5
pink_daga

To by było ciekawe, ale Stefcio mógłby znaleźć te lekarstwo, bo serial bez Damona już nie ten sam.

ocenił(a) serial na 7
biedroneczka_90_8

Nawet nie mówcie ze Damon zginie..
Myślę, że to dobrze widać że Damon jest bardziej uwielbiany od Stefana..
Nie wierze w to i tyle.
....
Yeah Tyler wraca ;D . Lubię go.Brakowało mi jego postaci w serialu.
Jak zwykle odcinek zapowiada się b.ciekawie ;D

Vikiii

Zgadzam się - to niemożliwe.
Kto by oglądał VD z obściskującymi się na okrągło Stefciem i Elenką?

ocenił(a) serial na 7
Madeleine_filmweb

Na pewno niewiele osób ;)
Przecież w serialu liczy się oglądalność. A dzięki komu się ją zawdzięcza, jeśli nie Damonowi.? ;P

Vikiii

Jak Damon ma umrzeć, to ja mam w du...p nie oglądam dalej :/

bliss6

Ja tak samo! Nie ma to jak bunt zbiorowy:D

Madeleine_filmweb

Najwyżej może umrzeć w piękny sposób w ostatnim odcinku ostatniej serii ;) ale musi mieć piękną śmierć to jeszcze przeżyje -"no chyba ?"
A tak to nawet takiej myśli nie dopuszczam do głowy :/

ocenił(a) serial na 7
bliss6

Na koniec też ma nie umierać.
Damon ma żyć to ostatniego odcinka serialu i 1 dzień dłużej ;D ( jako Damon oczywiście Ian niech sobie żyje jeszcze bardzo dłuuugo );D

ocenił(a) serial na 7
bliss6

Zbieramy się wszyscy i nie oglądamy. :D
Stoi.?

Vikiii

Jak najbardziej:D

użytkownik usunięty
Vikiii

Jestem za :D

Vikiii

STOI ;)!!

użytkownik usunięty
pink_daga

czyli Damon zniknie z serialu?? Fajnie by było, nudny sie już zrobił

nie zniknie :P nie może..
zawsze gdzieś jego duch będzie krążył ;)

użytkownik usunięty

Czytaj uważnie. Wszyscy stwierdziliśmy, że to bzdura. Ktoś sobie to zmyślił.

A jak Damon jest nudny to na Pierdzi Mączka określenia już nie mam xD

użytkownik usunięty

obaj są nudni, najlepszy jest Elajża:)

użytkownik usunięty

Z Elajżą się zgadzam :D

ten spoliler to w sumie zaden spoiler. komus sie nudzilo i stworzyl takie zakonczenie. nie ma czym sie ekscytowac :))

ocenił(a) serial na 7

Uuu wrogów sobie robisz :D
To jak Stefcia określisz.? ;P

użytkownik usunięty
Vikiii

jacy to mi wrodzy? pffff

ocenił(a) serial na 10

Oj dziewczyny dziewczyny xD Proszę się tu nie kłócić. Damon jest dla mnie sensem tego serialu. Nie ma jego - nie ma serialu :)

AnneBoleyn1536

A ja podpisuję się pod tym obiema rękami. Serial straciłby najlepszą, najbardziej złożoną, najlepiej zagraną postać i najlepsze teksty, gdyby zabili Damona.

ocenił(a) serial na 5
Evarini

Nie no, co Wy nie zabiją go, bo im się to nie kalkuluje, no chyba, że Ian zrezygnuje z serialu ( nie daj Boże).

biedroneczka_90_8

Nie mówimy, że zabiją, tylko uzasadniamy, dlaczego NIE MOGĄ przy zdrowych zmysłach tego zrobić :P