PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 121912
5,0 3 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

SPOILERY

ocenił(a) serial na 10

Założyłam ten temat, by wszyscy, którzy znają szczegóły z tego, co będzie w następnych
odcinkach mogli się w jednym miejscu tym podzielić. Także po to by ci, którzy nie lubią
wiedzieć 'co będzie' przez przypadek nie przeczytali i się nie dowiedzieli. Proszę o
dzielenie się swoimi informacjami o VD.

ocenił(a) serial na 7
Maureen1222

Haha Pierdzi Mączki ;D

użytkownik usunięty
Vikiii

http://www.youtube.com/watch?v=l8lgciAEPHg&feature=player_embedded
:/

O, nie, jak tak można. Przecież gość od miesięcy morduje się, żeby ją chronić, a ona takie jaja robi. Nieładnie, Elenka.
I znowu Stefcio "ideał".
A mogę się założyć, że na pomysł oddania domu Elenie wpadł Damon.

użytkownik usunięty
Evarini

Też tak myślę.

http://www.youtube.com/watch?v=k68ilX8uEv8&feature=watch_response

bliss6

coś z tym Stefanem jest nie tak :/

bliss6

co takiego? :)

bliss6

OMFG xD
Będą się bić! Już nie mogę się doczekać, jak Stefek dostanie po tyłku :D

Evarini

"I believe the term you're looking for is... OMFG" - mistrzowskie xD Autentycznie zacząłem się śmiać xD
Duet Elijah - Elena może być fajny. Dobrze, że stoją po tej samej stronie, jednak posiadanie "własnego" pierwotnego jest dla Eleny... wygodne :D I dla reszty też.

Boję się, że Damon w przypływie złości wywołanej jakimś odepchnięciem przez Elenę czy coś... zabije Andie ;(
Jenna jeszcze nie zginie. Na pewno nie z ręki Alarica. Fakt, Klaus siedzi sobie w środku, ale co by było, gdyby Ric wrócił i nagle się dowiaduje, że "zabił" Jennę oO
Damon vs Stefek - fajnie. Stefek zazdrosny o to, że Damon faktycznie jest oddany Elenie i jakby mógł, to sam zginąłby dla niej. Teoretycznie D powinien mu nakopać :P

I retrospekcje z Kateriną w Anglii! Klaus, Elijah - który nawet patrząc na niego w tamtych czasach wydaje się być... bardziej ludzki (np. od takiego Klausa), mimo, że człowiekiem chyba nigdy nie był xD

ocenił(a) serial na 6
Sawyer

No ładnie wy już tu sobie o zwiastunkach tutaj pitu pituXD
Boskie naprawdę są.
Hehe, Morgan tak troszkę momentami jak Klaus świruje, czy raczej się śmieje;) - to mi przypomina leciutko ( dobra, wiem że to profanacja porównywać go do aktora tej klasy, po prostu takie mam wrażenie śmieszne;) Oldmana jako Stansfielda w "Leonie Zawodowcu"...
Taki krejzolski jestXD

użytkownik usunięty
bliss6

Elajża !! :D OMFG i ta herbatka :D
Nie mogę się doczekać tej kłótni braci :D

dagusia_bojar

http://vampirediaries.pl/artykuly/newsy/1556-oficjalny-opis-2x21-the-sun-also-ri ses

red_nails

http://vampirediaries.pl/artykuly/newsy/1567-zdjcia-promocyjne-z-2x21-the-sun-al so-rises

użytkownik usunięty
red_nails

Myślałam, że dadzą coś ciekawszego.
Jedynie to jest świetne :D http://galeria.vampirediaries.pl/displayimage.php?album=lastup&cat=0&pid=2244#to p_display_media

właśnie miałam wrzucać znaleziony filmik na youtube z tymi zdjęciami ale jak już są to super:)

Mi też się podoba to zdjęcie Elena i Eljaha. Elena fajnie na nim wygląda, o Elejha już nawet nie mówię:D

I jeszcze jedno: baaardzo podoba mi się głos Klausa. Tzn jest taki mocny, niski, pasuje do Pierwotnego. Myślę że to miało duży wpływ na dobór aktora do tej roli.

ocenił(a) serial na 7
ania__87

Mi tez się bardzo podoba jego głos ;D
Taki głęboki ;D
Czuje że to będzie moją ulubiona postać.Oczywiście po Damonie ;D

użytkownik usunięty

http://galeria.vampirediaries.pl/displayimage.php?album=lastup&cat=0&pid=2243#to p_display_media
Zmieniło się na zdjęcie Klausa ;p

ocenił(a) serial na 7

Pamiętasz ten filmik z nimi jako zakochanych.?
haha przypomniał mi się teraz ;D

użytkownik usunięty
Vikiii

hah jak się ten ship zwał? Elijena ? :D

ocenił(a) serial na 6
dagusia_bojar

http://vampirediaries.pl/artykuly/newsy/1573-zdjcia-zza-kulis-serialu

Fajne zdjątka z planu odcinka 19;)

użytkownik usunięty
WhiteDemon

Język Niny i f*ck Daniela powala :D
No i nie mogę się napatrzeć na Josepha, moim zdaniem z wyglądu jest idealny do roli Klausa a po zwiastunie czuję, że to był strzał w dziesiątkę.

ocenił(a) serial na 10

nie chcę obrazić fanów Elijaha z resztą sama go lubię, ale Eljaha wygląda przy Klausie jak wymoczek. Klaus budzi grozę nawet jak się uśmiecha:)

użytkownik usunięty
bella_elena

Jak już coś to Elijah wygląda ;p
Ja tam nawet w takim wydaniu go uwielbiam;p

ocenił(a) serial na 6
bella_elena

"Klaus budzi grozę nawet jak się uśmiecha:)"

No, tu ma uśmiech prawdziwego świraXD

ocenił(a) serial na 6

Też tak czuję.
Oby dał radę.
Bo się obrażęXD

dagusia_bojar

http://vampirediaries.pl/artykuly/newsy/1579-spoiler-odcinek-finowy-drugiego-sez onu

Wygląda na to, że Damon znów coś odwali i znów spartolą relacje Deleny. Szczerze? Zaczyna mnie to denerwować. Krok do przodu, dwa kroki w tył, krok do przodu, dwa kroki w tył i tak w koło macieju.

brawur

oj znowu? ile mozna jechac na tym schemacie? to sie powoli robi nudne :/

red_nails

Bardzo nudne.
A co mnie zaczęło jeszcze martwić, to nawiązanie do "Przeminęło z wiatrem".
Finałowy odcinek, pełnia księżyca, rytuał ofiary, a tu noc filmowa z "Przeminęło z wiatrem" na rynku miasta i "Damon, który desperacko dąży do uzyskania przebaczenia od Eleny, zacznie ponownie przeżywać chwile z przeszłości kiedy to popełniał błędy w związku z Katherine w roku 1864"??? "Gone With the Wind" to, jak wiemy, ulubiona książka Damona, która kończy się rozstaniem głównych bohaterów, bo Reth nie chciał być zawsze tym drugim dla ukochanej Scarlett. W kontekście tego wszystkiego, co się dzieje w życiu Damona, odniesienie do tego filmu jest dość niepokojące. Nie wydaje mi się, żeby chodziło tylko o ponowne przeżywanie błędów, które popełniał w związku z Katherine, obawiam się, że Damon może odnieść tę sytuację do jego obecnych relacji z Eleną.

użytkownik usunięty
brawur

Mnie też zaczyna to denerwować. Dlaczego choć raz Stefan nie będzie zabiegać o jej wybaczenie, tylko wiecznie Damon?

A co ona znowu ma mu wybaczac? To Stefan jest łajza, scena jak Bonnie niby umarła- on zamiast powiedziec to moja wina, twoje problemy zaczęły się od kiedy ja się pojawiłem w twoim zyciu to on wali tekst to był Klaus. To każdy widział, ale skąd Klaus w życiu Eleny? A Damon kichnie i już musi Elenę przepraszac, a ona tez odstawia szopki jak z tym zaproszeniem. Nie wiem co będzie z tym "przeminęło z wiatrem"- nie mógł Damon czytac Ani z Zielonego Wzgórza? Tam wszyscy na końcu żyli długo i szczęsliwie. Tutaj zrobią dramatyczną scenę gdzie Elena będzie go chciała a on jej powie że za późno. W ogóle zauważyliście podobieństwo Stefana do Ashleya? Też taka sierota boża i chodził jakby się zesrał. Mnie tak samo drażnił jak Stefan.

stefkowi wszystko przychodzi tak latwo. nawet gdy cos przeskrobie elena mu to szybko wybacza. wystaczylo jednoodcinkowe kajanie sie stefana by elena zapomniala o calej sprawie z zatajeniem przed nia podobienska do katherine. nie wiem czy damon z racji tego, ze ma ciezszy charakter musi miec zawsze pod gorke?

red_nails

Ona mu wszystko wybaczy, oszukiwanie jej w kwestii Katherine, to że mordował w przeszłości, to że oszukiwał ją w kwestii krwi i napadał ludzi, to że wymordował pół jej rodziny. najbardziej mnie wkurzyła scena jak Damon opowiada Elenie historię jak Stefan zmusił go do zostania wampirem i opowiada gdzie to było, a Elena zamiast współczuc Damonowi, który zmienił się tak przez Stefana to ona oj, już wiem co chce zrobic Stefan, on się zabije, o nieee. Damona zostawiła i poleciała.

alien_2

no nie...znowu chcą zepsuć relacje Damona i Eleny? coś mi się wierzyć nie chce, a jeśli tak zrobią to mnie chyba w końcu trafi. Przecież ledwo co zrobili postępy w sprawie Deleny a tu znowu chcą to zepsuć?

ania__87

Zawsze jest postęp i potem krok w tył. Elena nie słyszała żadnego porządnego wyznania do ostatniego odcinka bo to że ja kocha zapomniala a wyznanie na ganku słyszała Katherine. Wyznanie z 1 odcinka drugiej serii nie było takie romantyczne. Teraz Elena w końcu usłyszała coś od czego normalnej babie nogi by zmiękły a ona znowu będzie mu coś musiała wybaczac. Może to ma coś wspólnego z tym, że Damon pogryzie Andie, może znowu mu będzie brakowało zabijania ludzi i pozwoli sobie na chwilę słabości;P

alien_2

Ten pogrzeb to może być pogrzeb Andie. Przyjaciółka Jenny... Lubiana przez wszystkich i znana - to może być uogólnienie, bo to taka miejscowa celebrytka. Tak jak Logan Fell.
Damon ją gryzie, kto wie czy jej nie zabije?

użytkownik usunięty
Sawyer

Hm, to by się zgadzało, Elena by na pewno była na niego o to wściekła.
Głupek.
On to zawsze musi sobie zniszczyć dobre relacje z Eleną..

No, ale na pewno ona sama go jakimś zachowaniem popchnie do tego. Zawsze to robi.

Sawyer

zapewne masz racje. oczywiscie potem razem ze stefkiem pierdzi maczkiem beda biadolic o tym jaki damon jest podly i zly.

dagusia_bojar

http://vampirediaries.pl/artykuly/newsy/1584-spoilery-na-temat-3-ostatnich-odcin kow

red_nails

Miejmy nadzieję, że kierunki, które chcą obrać w 3 sezonie nazywają się Delena i Steroline.

ocenił(a) serial na 6
Evarini

Uhm, jakie Steroline?
Ty mnie chcesz zabić chybaXD

użytkownik usunięty
WhiteDemon

No co, fajni są razem;)

ocenił(a) serial na 6

To się zgodzę że fajni.
W sensie że Stefan nabiera przy dziewczynie wigoruXD
Ale nic tam się przecież nie wykroi...

WhiteDemon

E tam, jakby poszli w dobrą stronę ze scenariuszem, to by się dało ;) Stefek przede wszystkim nie jest sztywny przy Caroline. I przyjaźnią się, mieliby mocne podstawy dla związku, w przeciwieństwie do Steleny.

ocenił(a) serial na 6
Evarini

Stefek przy każdej dziewczynie jest bardziej wyluzowany;)
Nie to, co przy Elence...

WhiteDemon

Prawda, ale nie z każdą się przyjaźni. Dlatego popieram Steroline ;)
I to by ślicznie zaprzeczyło temu, co powiedział Stefek w Pilocie: "Caroline... You and me... It's not gonna happen" xD

ocenił(a) serial na 10
Evarini

jak myslicie, dlaczego Elijah powiedzial ''Im belive that term what you looking for is.. OMFG''? ;D

ja przewiduje cos takiego:
Elena: How do you know Klaus?
Elijah: He turn me in.. god, i don't know, in 469.. p.n.e (nie wiem jak to sie pisze po angielsku ;)) ?
Elena: <zaskoczenie xD>
Elijah: Im belive that term what you looking for is.. OMFG.
;D

Roux_

Błagam, pisz po polsku, jak nie wychodzi Ci po angielsku.
Elijah mówi "I believe the term you're looking for is OMFG". P.n.e. to BC (before Christ). Turn powinno być w czasie przeszłym.
A snuć domysły można, tylko pewnie nikt nie trafi. Scenarzyści mają zbyt bujną wyobraźnię xD

ocenił(a) serial na 7
Roux_

hehe może :P
Nie będę dziś zbyt aktywna na forum, gdyż mam dzisiaj urodzinki. :D
A wiec, ja również popieram Steroline.Stefan jest o wiele fajniejszy w pobliżu Caroline niż Eleny ;D
A szczególnie chciałabym ta parę z powody Deleny oczywiście :P
Damon + Elena
Stefcio + caroline
i wszyscy są szczęśliwi ;D

użytkownik usunięty
Vikiii

Wszystkiego najlepszego :*