PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 121912
5,0 3 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

SPOILERY

ocenił(a) serial na 10

Założyłam ten temat, by wszyscy, którzy znają szczegóły z tego, co będzie w następnych
odcinkach mogli się w jednym miejscu tym podzielić. Także po to by ci, którzy nie lubią
wiedzieć 'co będzie' przez przypadek nie przeczytali i się nie dowiedzieli. Proszę o
dzielenie się swoimi informacjami o VD.

ocenił(a) serial na 10

Taaa, wzmianka o tańcu Balona też mnie specjalnie nie zachwyciła.

Co do ""There is a scene with Damon that absolutely wrecked me. There are many scenes in this episode that absolutely wrecked me but one in particular that had me clutching my heart and feeling for Damon’s cold vampire non-beating heart.", wydaje mi się, że chodzi o ostatnią scenę z Eleną właśnie, ale mogę się mylić. Zobaczymy ;)

Sama już nie wiem co sądzić o tym tańcu. Podobno ma być bardzo krótki, tak przynajmniej twierdzi Carina. Mimo wszystko wolę podejść do tego z przymróżeniem oka. Lepiej, żebym była pozytywnie zaskoczona niż bardzo zawiedziona.

użytkownik usunięty
Maureen1222

A może chodzi o tą scenę...
http://galeria.vampirediaries.pl/displayimage.php?album=71&pid=1665#top_display_ media

Ej, serio, mógłby już dzisiaj być odcinek xD

W ogóle to chciałbym, żebyście wszystkie trzymały ze mnie kciuki, bo nie gram normalnie w national lottery, ale dzisiaj miałem takie przeczucie i wysłałem dwa kupony. Jeden z pomocą znajomej skreśliłem, a przy drugim trzy moje liczby i 3 liczby innych znajomych... bo mnie coś tak tknęło xD
Może wygram :P

użytkownik usunięty
Sawyer

Mam nadzieję że nie 4,8,15,16,23 i 42 :P

Nie, nie xD Ale kiedyś się zastanawiałem, ile osób na świecie próbowało xD

użytkownik usunięty
Sawyer

Zapewne wielu xD Ja nie bawię się w lotka wiec nie spróbowałam:P

No ja ogólnie też, ale musiałem spróbować :D

Maureen1222

Jeżu, im bliżej do odcinka, tym bardziej nie mogę się doczekać.
Nie wyobrażam sobie, co tam się może dziać, skoro ludzie tak to przeżywają.

ocenił(a) serial na 10
Evarini

Ja też! Jeszcze nigdy nie czekałam na żaden odcinek z takim podekscytowaniem, choć i tak bezustannie próbuję się uspokoić, żeby się nie zawieść xD.

Maureen1222

no qrde zebym nie bylo, ze my tu sie naszykujemy na wielkie emocje a nic takiego nie bedzie.

użytkownik usunięty
Evarini

Pan Jeż :D

użytkownik usunięty
Evarini

A poza tym my się tak nastawiamy na taniec Deleny a Damon ma ponoć tańczyć z każdą laską na imprezie ;p Ja bym wolała gdyby cały czas z Eleną :D

no ale ponoc bedzie krolem parkietu :D

użytkownik usunięty
red_nails

Jakby Elena miała bal maturalny i zostałaby królową a Damon królem... to by chyba Stefek na zawał padł :P Ale to chyba tylko uczniowie mogą zostać nie?:P

Kto by nie wolał, żeby cały czas tańczył z Eleną. A przede wszystkim, żeby Elena cały czas tańczyła z Damonem :D
(A Jeż wziął się z BrzydUli xD)

użytkownik usunięty
Evarini

A nie wiem, nie oglądałam bo mnie wkurzała Kamińska :P

ocenił(a) serial na 10

BrzudUla to jedyny polski serial, który właściwie mi się nawet podobał. Za to "Majka" albo "Prosto w Serce" to już całkowity niewypał - TVN nie powinien się nawet ośmieszać.

ocenił(a) serial na 10
Evarini

Czy Elena w ogóle będzie tańczyła ze Stefańciem? Mam nadzieję, że nie. Elka podobno ma się zrobić zazdrosna o Balona - ależ bym się cieszyła, gdyby Stefańcio coś do niej mówił, a ona nawet by go nie słuchała, bo byłaby zbyt zajęta ciskaniem piorunami w Bonnie ^^. Czy to nie dziwne, że o Stefana nigdy nie jest zazdrosna? Pierdzi Mączek ma przecież tańczyć z Caroline.

użytkownik usunięty
Maureen1222

Twoja teoria może się sprawdzić xD
http://galeria.vampirediaries.pl/displayimage.php?album=71&pid=1988#top_display_ media

to by bylo piekne :))

Oj, oby tak było, jak Maureen pisze :D Byłabym zachwycona.

Maureen1222

pierdzi mączek mnie zabija za kazdym razem gdy "go" czytam :D

ocenił(a) serial na 10
red_nails

O tak, pokochałam to słowo. Ogólnie Stefek ma mnóstwo fajnych przydomków.
Pierdzi Mączek
Bunny Eater
Stefan *5 minut* Salvatore itp itd :D

Maureen1222

Ładnie go nazwałaś:D
Elena i Damon (dawno, dawno) już ze sobą tańczyli, przeszli wszystkie możliwe etapy, ich relacja mogłaby posuwać się trochę szybciej na przód, a nie stać w miejscu, czy nawet cofać.

ocenił(a) serial na 10
Madeleine_filmweb

Pierdzi Mączkiem nazwał go Sajmonnn, nie będę sobie przypisywać jego zasług haha :D

Wszystkich możłiwych etapów to Delena jeszcze nie przeszła - powiedziałabym raczej, że nie przeszli nawet 1/4. Każda scena, nawet taniec, będzie świetna po 4 odcinkach suchoty. Poza tym oprócz tańca między nimi wydarzyć ma się również coś, co złamie nasze serca (oczywiście nie w złym tego słowa znaczeniu).

użytkownik usunięty
Maureen1222

Ja zrozumiałam to jako coś pozytywnego, tzn. oczywiście tragedia będzie, ale umocni to może więzi Delenowe? Tak to odbieram.

ocenił(a) serial na 10

Mam taką nadzieję. Nie rozumiem tylko, czemu Elena tak bardzo płacze. Jeśli z powodu śmierci kogoś ważnego, to najwyraźniej szybko jej przejdzie, skoro w odcinku 20 planuje spędzić swój ostatni dzień ze Zjadaczem Króliczków (zamiast z rodziną, ARGH!). Poza tym, to oni zawsze muszą wszystko planować, podczas gdy Delenie wychodzi to spontanicznie ^^

użytkownik usunięty
Maureen1222

Też mnie to wkurzyło, już mieliśmy ich "romantyczny" wyjazd przez dwa odcinki to daliby sobie spokój...

juz wiemy, ze elena bedzie z damonem. stefek ja przeciez porzuci dla swej nowej milosci kaktusa :D

użytkownik usunięty
red_nails

Racja, to będzie wielka miłość :D

ocenił(a) serial na 10

Mam nadzieję, że podczas tego romantycznego wypadu Steleny, Damon podleje kaktusa jakimś kwasem. Jak Stefańcio wróci i zobaczy swego Kaktusa w obliczu śmierci, wreszcie zda sobie sprawę z tego, jak bardzo go kocha ^^.

Ok, teraz na serio. Ile można tych romantycznych wypadów? Niedługo może będą siedzieć w domku nad jeziorem przez cały trzeci sezon, pijąc wino i zachowując się jak małżeństwo z kilkudziesięcioletnim stażem -.-

użytkownik usunięty
Maureen1222

Może to w obronie kaktusa umrze:P Nazwie go jakimś damskim imieniem;d

Dokładnie, a Damon będzie ich kamerdynerem:D

ocenił(a) serial na 10

Będzie przynosił Stefanowi krew z nosa Bonnie :P

ocenił(a) serial na 10
Maureen1222

http://27.media.tumblr.com/tumblr_ljnjqa12vO1qj0tw9o1_500.jpg Oto zdjęcie Klausa z naszej epoki. Muszę przyznać, że jestem trochę zawiedziona. Joseph wygląda jak 16latek i bynajmniej nie sprawia, że przechodzą mnie ciarki. Wiem jednak, że Julie i Kevin są dobrzy jeśli chodzi o aktorów, więc się jeszcze nie załamuję. Hahah taki 2000letni Klaus wygląda młodziej od Jeremiego ^^ Jedno muszę przyznać: mimo że wygląda jak 16 latek, jest naprawdę przystojny (przynajmniej na tym zdjęciu).

Maureen1222

Pewnie właśnie o to chodzi. Jest niepozorny, więc tym bardziej groźny.
Zobaczymy jak się Józio sprawdzi.

ocenił(a) serial na 10
Evarini

Jak tam nad tym myśleć, to masz rację. Z pozoru niewinny, tak naprawdę jest wcieleniem zła - lubię tę ideę.

ocenił(a) serial na 6
Maureen1222

Zabiję ich kiedyś...
Znów taką ładnotę pobrzydzająXD
Na cholerę mu ta grzywka??!
No nic, najważniejsze by się w roli sprawdził, bo mnie popamięta;)

ocenił(a) serial na 10
WhiteDemon

Styliści TVD są do bani, jeśli chodzi o męskie fryzury. Najgorzej i tak cierpi jednak Damon i Elijah z tym przedziałkiem na środku głowy.

ocenił(a) serial na 6
Maureen1222

To prawda, O Elajdży to nwet nie mam siły wspominać, co oni z nim robią, a Ian taki przystojniak, ale jak dadzą mu w odcinku tą fryzę nieszczęsną Maślaka Mostowiaka to mam ochotę chwycić za nóż i...marchewkę posiekaćXD

ocenił(a) serial na 6
Maureen1222

Ale fakt, że wygląda młodziej od Jera, ja pierdziu;)
Skąd wiesz że on ma 2000 lat?!
Było to w TVD podane?

ocenił(a) serial na 10
WhiteDemon

Hahaha tak tylko zgaduję xD. To najstarszy z wampirów, więc pewnie ma jeszcze więcej niż 2000 lat :D. Może geneza wampirów nastąpiła w epoce kamienia łupanego ahahaha xD

ocenił(a) serial na 6
Maureen1222

Nie, no nie obraziłabym się jakby pochodził dajmy na to z czasów Nerona, heheXD
Niech będzie jak najstarszy, a co!

ocenił(a) serial na 10
WhiteDemon

Właściwie to nie wiemy, kiedy dokładnie powstały wampiry, a co najważniejsze jak powstały? Mam nadzieję, że ten temat zostanie poruszony.

Maureen1222

Nie jest źle ;) Nie mogę się doczekać aż zobaczymy go w akcji :D i ten kołek w ręku...

A tutaj proszę państwa "Ostatni Dzień" Stefcia i Eleny :D http://galeria.vampirediaries.pl/albums/userpics/10008/normal_sunset.jpg Stef nawet podczas rozmowy z ukochaną trzyma ręce w kieszeni, dżentelmen.

brawur

Ręce w kieszeni to jest Stefka odruch bezwarunkowy, tak jak marszczenie czoła.

ocenił(a) serial na 7
brawur

Przynajmniej na tym zdjęciu nie widać jego 'zkwaszonej' twarzy ;P

ocenił(a) serial na 6
Vikiii

Dzięka Bogu że tam zmierzcha, bo byśmy to pewnie ujrzeli;)

ocenił(a) serial na 10
brawur

Mowa ciała wyjaśnia wszystko. Elena wygląda na zirytowaną, a do tego ma ręce skrzyżowane na piersi, więc być może nie zgadzają się w jakiejś kwestii albo wreszcie ze sobą zrywają. Mowy ciała Pierdzi Mączki nie biorę pod uwagę, bo bruzdy na jego czole nigdy nie znikają :D.

Maureen1222

klausik wyglada biednie ale pewnie macie racje, ze to tak dla niepoznaki.
ja ze zdjecia eleny i pierdzi maczki wyczytalam to, ze odchodzi od niej, bo jego jedyna milosc kaktus w sombrero wlasnie wrocil do miasta. teraz ich zyciowym celem jest tanczenie samby o zachodzie slonca.

użytkownik usunięty
red_nails

Nie wytrzymam :D :D