Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 122874
6,0 5 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Poprzedni temat:
http://www.filmweb.pl/serial/Pami%C4%99tniki+wampir%C3%B3w-2009-502112/discussio n/Stefan+Silas+i+przyjaciele,2267354

ocenił(a) serial na 1
robb264

http://i36.photobucket.com/albums/e15/earth_girl9870/Lee-calm-downF_zps7a67f99c. gif

Slutty_Pumpkin

co myslisz o tym spoilerze o Katherine z poprzedniej strony?
Masz tam jeszcze wywiad promocyjny Paula dla CW.

ocenił(a) serial na 1
robb264

Pierwsze 10-15 sek. to podobna reakcja do Twojej... No ale przeklinam dopiero po 10.00 :)

Cieszy mnie, że nie zrobią z Silasa i Katherine pary - tyle.
No i Steroline aż tak bym się jednak nie martwiła. A to że Stefan i Elka będą zawsze "linked" było właściwie do przewidzenia - już Lexi powiedziała, że ona ZAWSZE będzie dla Stefana Epic love, nawet jeśli będzie z kimś innym i się zakocha.

Chociaż nie ma co się spierać, Steroline jest możliwe, a zatem oficjalnie shippuję Delenę i trudno się mówi.

Slutty_Pumpkin

Chociaż nie ma co się spierać, Steroline jest możliwe, a zatem oficjalnie shippuję Delenę i trudno się mówi. -jaka w tym logika :D?

ocenił(a) serial na 1
robb264

Kobieca :P

Do tej pory liczyłam mocno na Steferine, to też Delenę miałam gdzieś - mogła sobie być, mogło jej nie być (jednak zawsze byłam za szczęśliwym zakończeniem dla Damona).

Jeśli Stefana złączą z Caro to obie te postacie dla mnie nie istnieją, w ogóle ich nie było. Nie przestanę tego serialu oglądać, no ale priorytety mi się zmienią.

Slutty_Pumpkin

Juz się trochę uspokiolem i chyba Steroline jednak nie zrobią. Jest Tyler i Jessie...jest Tyler i Jessie.... Caroline jest team Stelena... i ma swoje problemy na uniwersytecie. ufffff - trochę mnie to uspokaja. Katherine bedzie musiala miec love intrest - wszycy zajęci albo jej nie chcą. Nie Silas, nie Jer/Matt/Tyler/Damon. A nie dadzą jej randoma..... Ok - juz lepiej. :P

ocenił(a) serial na 1
robb264

Close your eyes and take a deep breath :)

Trochę by to było śmieszne gdyby Caroline w 1 połowie sezonu powiedzmy "prawie" była z tym Jessiem, a potem nagle pobiegła do Stefana. Za dużo tego i nienaturalne. Poza tym obiecali tę przyjaźń już kilka razy, oficjalnie. A Accola mówi to co fani chca usłyszeć - "tak, mamy ładne sceny" - zapewne przyjacielskie pocieszanie itp.

Slutty_Pumpkin

lol Z boku jest opis na żółto.
http://saharawarez.tumblr.com/post/60896324017/look-at-those-hands-they-arent-th e-same-color-as

ocenił(a) serial na 1
robb264

trochę mi zajęło zanim wpadłam na pomysł zaznaczenia tekstu, żeby się go dało przeczytać bez bólu oczu :P No ale wpadłam na to - sama! :D

LOL

ocenił(a) serial na 1
robb264

"More good news for Team Stefan!" - heh, team Stefan =/= team Stelena

Slutty_Pumpkin

THIS
jakby ktos byl team Stefan to by chcial go z dala od Eleny. Gorzej zranic niz ona zraniła to się nie dalo. Zombie shippers jednak myslą inaczej.

ocenił(a) serial na 8
robb264

Niby tak, ale ja jednak wciąż miło wspominam Stelenę, szczególnie w czasie dwóch pierwszych sezonów. I chociaż Elenę znielubiłem do granic możliwości to jednak gdzieś tam owo pozytywne postrzeganie tej pary pozostało...

HomeBird

Ja tez mam sentyment do SE z pierwszych 3 sezonów, ale trzeba wiedziec kiedy powiedziec STOP. Ten ship zatonął, Elena wybrala Damona ponad Stefana - nawet jakby byl najgorszym rozwiązaniem, pozwolila Stefanowi odejsc. Nic nie odkupi Eleny jako love intrest w moich oczach. Stefan zasluguje by byc 'tym jedynym' dla jakies kobiety - bo sam w taki sposób Elenę traktowal - i z tego chocby powodu zasluguje na kogos lepszego.

Juz mówilem wiele razy - z momentem, w którym Elena wybiera Damona ponad Stefana mając wolną wolę, SE dla mnie nie istnieje.

ocenił(a) serial na 8
robb264

Smutne ale prawdziwe :(

Nie znoszę tego rodzaju zagrywek fabularnych w serialach. Scenarzyści nie chcą się wysilić żeby ciekawie poprowadzić fabułę więc sięgają po najbardziej prostackie środki, które w teorii przyciągają uwagę. I tak kończy się na bezustannie konstruowanych i niszczonych związkach. Chociaż czego ja oczekuję, moją uwagę przyciągnął serial jako reprezentant współczesnego fantasy (mało takich produkcji) a tymczasem w domyśle serial jest w dużej mierze romansidłem kierowanym do nastolatek.

Lubię wątki miłosne w serialach ale tylko do momentu gdy do akcji zaczyna wkraczać duch "Mody na Sukces". Ostatnie info o Caroline bardzo mnie w tym temacie niepokoi (zaś Elenie już nic nie pomorze).

HomeBird

Steroline romantyczne to by byla potwornosc. Nawet tu nie chodzi czy sam romans by byl fajny czy nie..ALE... chocby ten cytat:

“Stefan will never truly get over Elena. “That love has to always exist”
— Paul Wesley - TVGuide

skazuje SC na porazkę. Fakt ze Caroline, mając tyle love intrest, moze się porywac na Stefana, wiedząc ze nigdy jej nie pokocha jak Eleny, jest straszny. Maroline 2.0. + jak Stefan moze byc dla Caroline 'tym jedynym' jezeli ona byla zakochana w kazdym facecie w serialu - Damon, Matt, Tyler, Klaus, Jessie. To chyba jakis niesmaczny zart.

Nawet obiektywnie patrząc Stefan - Katherine to jedyny dla niego ratunek. Kiedys ją kochał i nadal ma jakies uczucia w stosunku do niej, Kath tez jest doppelgangerem, więc ma takie same 'wlasciowsci' jak Elena - stąd odpada element "przenaczenia".

ocenił(a) serial na 8
robb264

A ja myślałem, że Paul najchętniej zobaczyłby Stefana z dala od Eleny :)

HomeBird

Pewnie naciskali by dal jakis ochlap fanom. Od czasu do czasu muszą aktorzy dac nadzieję fandomowi. Tak samo jak przed wyemitowaniem 4x17 (jeden z najslabszych odcinków Stefana, gdzie mial moze z 2 nędzne sceny - a wszystko skupialo się na DE i Damonie + Klaroline) wyskoczyl znienacka z twittem zeby ludzie oglądali odcinek. LOL - a nigdy tego nie robi - i raczej jego marne sceny nie byly powodem takiej akcji.

ocenił(a) serial na 1
robb264

I dokładnie to samo jest z wywiadem Candice - pytają o Stefana, to mówi że mają sceny i są one fajne.
No bo co niby miała powiedzieć: "nie mamy scen, a moja postać znów lata od faceta do faceta"?

ocenił(a) serial na 6
robb264

Współczuję Steroline:/

Niech ktoś umyje głowę Plec.

WhiteDemon

To jeszcze nic nie znaczy. Spoilery pokazują ze Caroline będzie miala ręce pełne roboty (a przez to rozumiem kilku adoratorów). Po co by wprowadzali tego Jessiego i widmo Tylera, zeby potem ją sparowac ze Stefanem. To nie ma sensu. Juz historia Katherine to lepszy setup pod romans - zwlaszcza jak jest to 'sezon doppelgangerów'.

ocenił(a) serial na 6
robb264

Trzymam kciuki żeby to się nie sprawdziło kurcze...

WhiteDemon

To by bylo idiotyczne jakby Caroline ciumkala sobie beztrosko z Jessie'm, miala Tylera i jeszcze jakies wzmianki o Klausie. Litosci. Jakby chcieli tak forsowac SC, to by nie dawali Jessiego, tylko by od początku Caroline wcisnęli do tego wątku.

Ma byc ta magiczna więź doppelgangerów - co wg mnie wskazuje ze Stefan nie uwolni się od Petrovych. Bedzie drama z Eleną + Katherine bez zadnego love intrest (Silas nie chce jej - u góry strony spoiler, Damon jej nie chce, a reszta facetow nawet nie ma co startowac - więc zostaje Stefan). I Caro by się w to bagno pakowala? Wiedząc ze on zawsze bedzie mial więź z doppelgangerami - ma swoich adoratorów, po co jej takie dramaty?

+ jeszcze fakt ze nadal jest Team Stefan/Stelena. Niezbyt to romantyczne przygotowanie pod romans. No ale kto tam wie - Plecowa nie takie denne romanse przepchnęla.

ocenił(a) serial na 1
WhiteDemon

White, już nie chcę mi się szukać gdzie o tym pisałyśmy to się podczepię pod pierwszy lepszy Twój post :P

Obejrzałam "Abandon". Bez jakiejś rewelacji wielkiej, no ale duuuuuużo gorsze filmy maja na FW ocenę powyżej 7, a tutaj tyko 6,1 to też troszkę zawyżę moją skromną 7 :D

W sumie zakończenia można się było szybko domyślić (mnie zajęło to ok. 10 minut trwania filmu), ale mimo to oglądało mi się dosyć przyjemnie. Tyle że ta przewidywalność działa troszkę właśnie na niekorzyść ;/
Fajny klimat, lubię taką konwencję sen a jawa, gdzie się to wszystko miesza i miksuje. Zdjęcia i muzyka też zdecydowanie na plus, nie było to meczące... Fajny był też ten element grozy, no ale ze mnie jest bojek straszny (jeśli chodzi o filmy), także jak oglądam po ciemku, na dodatek sama, to z reguły nie potrzeba mi dużo :D No ale to jest film zdecydowanie na noc - gdybym go obejrzała w południe to pewnie dałabym tę 6 czy "6 i pół" :)
Charlie - Ach :D Naprawdę fajny facet. Ma "to coś" co przyciąga uwagę. W filmie był onieśmielający i pewny siebie - wykapany Christian :P No i te jego sceny z Katie były cholernie elektryzujące. Dynamika według mnie bardzo właśnie "greyowska", że tak powiem "dałam się uwieść" :D

ocenił(a) serial na 1
WhiteDemon

Aaaa i jeszcze jedno co mi się w filmie nie podobało - zakończenie. Troszkę inaczej bym to rozegrała, bo pan policjant wyszedł troszkę na naiwniaczka (wiesz o co chodzi) - nie chcę spoilerować, może ktoś się jeszcze skusi :D

Slutty_Pumpkin

http://doppel-vision.tumblr.com/post/60933588700/candice-catherine-malandrino-me rcedes-benz

dobra kiecka Candice...jezeli chcesz ukryc piersze stadium ciązy ....:P

ocenił(a) serial na 1
robb264

Myślę, że wiem o czym myślisz :P

Wydaje mi się, że ciąża jest jedyną możliwością która mogłaby uchronić Candice przed kolejnym dennym i nic niewnoszącym sezonem dla jej postaci. Brak mozliwości wepchnięcia jej do scen romansowych otworzyłoby furtkę do innych wątków.
Może nawet ogladałabym jej sceny :)

Slutty_Pumpkin

Caroline bez romansu :D ? LOL
Zatrudniliby dublerkę do scen sexu, Candice by pokazywali w kamerze od piersi w górę, zawsze by byly jakies przedmioty zaslaniające jej brzuch. Widzialas 3 sezon Desperate Housewives ? Jak Marcia (Bree) byla w ciązy ? :D Jakie oni tam dawali sztuczki to glowa mala.

ocenił(a) serial na 1
robb264

3 jeszcze oglądałam :D
W sumie masz rację, Caro to Plec przecież.

ocenił(a) serial na 8
robb264

No niestety w Desperate Housewives idealnie to nie wyszło. W jednym z odcinków w trakcie obrotu bohaterki można było przez chwilkę dostrzec pokaźny brzuszek Bree w całej okazałości. Poza tym ciążę tak czy owak ukryć trudno...zmiany mogą się pojawić na całym z nagła nieco pucułowatym ciele :D

HomeBird

Byla pulchniejsza na twarzy i miala piersi o kilka rozmiarów większe LOL I te ciągle zaslanianie przedmiotami bylo sztuczne.

ocenił(a) serial na 1
Slutty_Pumpkin

NOWY TEMAT (tak, chciałam dogonić Martę w statystyce :P)

http://www.filmweb.pl/serial/Pami%C4%99tniki+wampir%C3%B3w-2009-502112/discussio n/Stefan+Silas+i+przyjaciele,2284700

Slutty_Pumpkin

jeju - nawet jeszcze nie wyszlismy na 20 stronę :d

ocenił(a) serial na 1
robb264

Jako że śledzę tę statystykę to napiszę tak - Ty i Marta 2 razy już tak zrobiliście, że nowy temat założyliście dzień przed zakończeniem starego, także nie mam się czego wstydzić - nie wmówisz mi nic :D

ocenił(a) serial na 1
Slutty_Pumpkin

Witaj strono 20!!! :P

Slutty_Pumpkin

@julieplec
In 5 weeks from yesterday I will admit myself for psychiatric observation.

kochana Julie. :d

Slutty_Pumpkin

http://doppel-vision.tumblr.com/post/60960315262/hmmm-wonder-why-theyre-looking- for-a-stefan-look

robb264

Stunt doubles aren't always "look a likes". My best guess is this is in order to film scenes between both Stefan & Silas. More dynamic ones, not like the one in 4x23 where they talk to each other for 2 seconds. So they are most likely getting ready to film Stefan & Silas confrontations or something. Paul gets his double time now.

ocenił(a) serial na 1
robb264

Can't wait :D

Slutty_Pumpkin

http://robb264.tumblr.com/post/61006890058/katherine-stilinski-dobsley-at-its-fi nest
ale Nina ma zapłon. Odpowiedziala na twitta w mniej niz minutę :P

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Dzień dobry :)
I ćwierć wieku za mną :D Starość nie radość :D

anulka88

200 lat :d

ocenił(a) serial na 9
robb264

Dziękować, dziękować :*

ocenił(a) serial na 8
anulka88

Najlepszego :) !

ocenił(a) serial na 1
anulka88

Wszystkiego najlepszego! :D

Starość? Proszę Cię... nie strasz, że tak mało młodości przede mną :P

ocenił(a) serial na 9
ocenił(a) serial na 1
anulka88

Nie podziękowałaś to nie powiem :P

Niestety coraz mniej :)

Slutty_Pumpkin

http://doppel-vision.tumblr.com/post/61010686795/tvd-5x01

zdjęcia Damona z 5x01 z post-produkcji
Joker trzyma się mocno.

Slutty_Pumpkin

Zdjęcia Candice i Kat Graham

Candice ma brzydkie ciuchy (tyyyyle blyszczącej satyny) - ale z twarzy fajnie wygląda
http://doppel-vision.tumblr.com/post/61011802792/mercedes-benz-fashion-week-spri ng-2014
http://doppel-vision.tumblr.com/post/61012050578/candice-nanette-lepore-fashion- show
LOL - nowa Lady Gada:P?
http://doppel-vision.tumblr.com/post/61011933808/terry-richardson-kat-jeremy-sco tt-fashion

ocenił(a) serial na 1
robb264

No muzycznie na pewno jeszcze nie.

Slutty_Pumpkin

jeszcze raz wkleję linka do NOWEGO TEMATU, bo juz zagubil się przez kolejne posty:
http://www.filmweb.pl/serial/Pamiętniki+wampirów-2009-502112/discussion/Stefan+S ilas+i+przyjaciele,2284700