Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 122874
6,0 5 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Poprzedni temat:
http://www.filmweb.pl/serial/Pami%C4%99tniki+wampir%C3%B3w-2009-502112/discussio n/Stefan+Silas+i+przyjaciele,2267354

robb264

wszyscy narzekają ze jest za malo Bonnie - a ile jej scen usuwają :D LOL

Ta scena z 4x10 z Jeremim tez trochę stawiala Damona w nieprzychylnym swietle. (byla ona w promo 4x10 --- wiec dlaczego w usuniętych scenach nie ma sceny DE z 4x23 - gdzie Damon mówi ze na nikim mu nie zalezy z wyjątkiem Eleny ?!)

Ciekawe czy jest ta scena z 4x22 ze Stefanem i Silasem - gdzie Silas go ugryzl - a co byla w promo.

ocenił(a) serial na 1
robb264

Zaśmiałabym się gdybym miała jeszcze siłę.

Slutty_Pumpkin

Az takie zabawne to to nie jest -raczej smutne i zalosne....niestety

ocenił(a) serial na 1
robb264

Bo to śmieszne - żałosne. To miałam na myśli. No ale przynajmniej wycięte sceny się wpasowały w resztę sezonu.

Slutty_Pumpkin

http://31.media.tumblr.com/f99ae729f2a6a5a011aa45d7b60b2564/tumblr_ms74yzSZ3x1r9 eze3o3_1280.jpg

Slutty_Pumpkin

Silas - potwór
http://doppel-vision.tumblr.com/post/59504475451/who-knew-he-was-gonna-turn-out- to-be-like-totally
stare zdjęcie zza kulis 4 sezonu

a tu mnie rozwala jaką Klaus ma dziurawą koszulę - jak jakis bezdomny:
http://deeaalexa33.tumblr.com/post/59503406260/my-boys

ocenił(a) serial na 1
robb264

A może to Stefan po prostu porozrywał. ^^

Slutty_Pumpkin

Mysle ze wiewióry zaplanowaly zmasowany akt zemsty na Stefanie - a Klaus po prostu oslonil go wlasną piersią :D

ocenił(a) serial na 1
robb264

Całkiem możliwe... koszulka tak jakby została pogryziona.

Slutty_Pumpkin

http://www.youtube.com/watch?v=nmsGaWGPi4w&feature=youtu.be
The Evolution of Elena Gilbert

kolejny dodatek z DVD z komentarzem Plecowej i innych

LOL

no ewolucja Eleny byla zaj.ebista ze ho ho

ocenił(a) serial na 1
robb264

8 minut z życia o Elenie? Podziękuję :D

Slutty_Pumpkin

LOOOOOOOOOOOOOOOOLLLL

Any Vampire Diaries scoop on Damon and Elena? — Kayla

ADAM: For once they'll be happy. But their bliss will be foiled -- yet again! -- by Katherine, who'll be back to meddle in everyone's lives. Although Damon says that he's over her, what will Elena — who's now off at college — think when she learns that Damon and Katherine have been bunking together at Chez Salvatore all summer long?

robb264

Damon jest oficjalnie największym kretynem w serialu - gratulacje.
I czy to jakas chora pararela - ze teraz "szczęscia chodzą parami" i oba doppelgangery go pragną? LOL

robb264

Wkurzyl mnie ten spoiler strasznie. I co? - teraz Stefan bedzie jak Damon w 2 sezonie patrzył jak obie Petrove szaleją za Damonem? Chyba cos ich poj.ebalo.

ocenił(a) serial na 6
robb264

AHAHAHAHAHAH.
Biedni my. Chyba znów będę oglądać jeden odcinek TVD przez dni 5...

WhiteDemon

No bo Damon to jest teraz taka dobra partia.....normalnie diament - przeciez Plecowa by umarla gdyby nie 'nawrócila Katherine' na Damona - zadna kobieta nie moze mu tak po prostu odmówic i nie byc nim zainteresowana. Teraz 'naprawią' wszystkie krzywdy jakie Damon przezyl i kazda baba będzie padac mu do nóg.

Jeszcze Bonnie się uchowala - ale ona to tak na deser - na 6 sezon. Wtedy Damon zgodnie z przyslowiem z pokemonów "zlapal je wszystkie"

ocenił(a) serial na 6
robb264

". Wtedy Damon zgodnie z przyslowiem z pokemonów "zlapal je wszystkie"

JESTEŚ MISZCZU:)))

WhiteDemon

No bo po tym romansie Lexie- Damon juz we wszystko uwierzę - doslownie zadna się nie uchowa. Teraz przyszedl czas by Katherine "zaplacila za swoje niegodziwosci" (*przez niegodziwosci mam na mysli fakt, ze nie odwzajemnila uczuc Damona - największa zbrodnia wszechswiata) - teraz bedzie się przed nim plaszczyc, blagac o jego milosc i go wychwalac.

Sezon 5 t 6 to bedzie fanfic pisany przez fangirls Damona. Wszystko bedzie tak pisane by go zadowolic - by podbudowac jego męskie ego i pokazac jaki on jest super zaje.bisty.

ocenił(a) serial na 6
robb264

No tak, Lexi...Chociaż Ci powiem że tam chyba były akurat jakieś mini przesłanki, oczywiście podejrzewam że Plecka wymyśliła to teraz na poczekaniu żeby jak zwykle wybielić Damoniastego, ale mnie tam zastanowiło w 1 sezonie czemu Lexi ma focha na Damona i tak mi się coś wydawało że jak nie wiadomo o co chodzi u wampirów to pewnie o wyro;PP

A Bamona wstyd sie przyznać to ja chciałam ale w pierwszym sezonie, wieeeeem jakie to głupie;) ale to zboczenie przez książki bo wtedy je akurat czytałam i tam mi się ich relacja podobała, ekhem;)

Tylko że to się nijak ma do serialu obecnie i se w łeb strzelę jak Plec TO ZNOWU ZROBI.
A zrobiXDD

WhiteDemon

Jakby dobrze napisali Bamona, to bym nie mial nic przeciwko - ale w serialu zrobią to tylko po to by Damon uzupelnil brakujący okaz w swojej kolejcji.

Ja wlasnie w sex miedzy Lexie a Damonem nigdy nie moglem uwierzyc - mozna nie lubic ludzi bo... ni po prostu są okropni i chuj.waci - tak jak Damon. Nie kazda laska marzy by mu się oddac - niektóre nie lubią dupków i tyle.

ocenił(a) serial na 6
robb264

"niektóre nie lubią dupków i tyle."

AMEN.

No tylko Plecowej się to w głowie nie mieści, hihi.

Slutty_Pumpkin

http://www.spoilertv.com/2013/08/the-vampire-diaries-season-4-deleted_27.html

WSZYSTKIE USUNIĘTE SCENY
jest ta z Silasem/Stefanem z 4x22
i nowa z Bonnie/Caroline/Jeremy z 4x19
i z Klausem/Tylerem z 4x14

ocenił(a) serial na 6
robb264

http://www.youtube.com/watch?v=yV5rrsspu-w - co ja mogę że przez cały filmik mama mega banana na twarzy, hihi.

ocenił(a) serial na 1
WhiteDemon

Haha obejrzałam to całe :D

ocenił(a) serial na 6
Slutty_Pumpkin

To bardzo miło:))) Jakby Ci się chciało to masz pierwszą cześć jeszcze;)
http://www.youtube.com/watch?v=fpb27GMA4XE

ocenił(a) serial na 1
WhiteDemon

Kaka i Cristiano w jednym pomieszczeniu - tyle szczęścia w jednym miejscu :D

Nie miałam pojęcia że tak się wygłupia :), za czasów mojego zainteresowania tematem oglądałam tylko te "poważne" wywiady i urywki spotkań. Raz tylko zapamiętałam wywiad (jeszcze za czasów ManU) gdzie go bardzo rozbawiło jakieś angielskie słowo którego jeszcze nie znał - do tej pory to pamiętam. :P

ocenił(a) serial na 6
Slutty_Pumpkin

Aaa, chyba wiem o co Ci chodzi, facio się go spytał po angielsku czy czuje się już pewny siebie w grze, a Crisiu że nie rozumie co znaczy "pewny siebie"XDDDD
Gary Neville też miał z tego mega polew, hehe.

ocenił(a) serial na 1
WhiteDemon

Możliwe że to właśnie to! Dzięki :D Zaraz to sprawdzę, bo nie wiem już czy dobrze to zapamiętałam :)

Btw, masz wiedzę w temacie - nie ma co zaprzeczać xD

Slutty_Pumpkin

http://www.tvguide.com/News/Vampire-Diaries-Scoop-1069675.aspx
Vampire Diaries Scoop: Who's Playing the Mysterious New Professor?

ocenił(a) serial na 1
robb264

Ja tam bym profesorka z Caroline spiknęła... Jak ma mroczny sekret to jak dla mnie jest na szczycie listy "love interest".
Oby był tylko lepszy od Shane'a, bo Alarica nigdy nikt nie pobije...

Slutty_Pumpkin

No wlasnie - czy to trochę nie banalne ze praktycznie co sezon wpychają ten sam archetyp postaci - nauczyciel/profesor z mrocznym sekretem? Trochę to takie tandetne i przewidywalne. ....
chociaz romans Caro z wlansym profesorem móglby byc ciekawy - zwlaszcza jezeli Caro to taka ciotka dobra rada.

ocenił(a) serial na 1
robb264

A czy to nie tandetne, że wszyscy bohaterowie lądują w miłosnym trójkącie? Nawet teraz w TO... Julie się uparła na trójkąt to będzie trójkąt miedzy Klausem, Marcelem i barmanką... i tak się zlitowała, że nie między braćmi ;/

Slutty_Pumpkin

W retro masz przeciez tą kreolkę :d I jeszcze Hyley stworzy taki pseudo trójkąt jak zakręci się wokól Elijaha.

I jak tam wiesci o Datherine :D? Ciagle mam nadzieję ze to (w sensie ich sceny - a nie potencjalny związek )potrwa z 2 odcinki - i potem ona przeskoczy na Stefana jak wyjdzie z wody. Bo inaczej to juz widzę mój mroczny scenariusz, który moze się spelnic...

ocenił(a) serial na 1
robb264

Też tak to sobie tłumaczę. Damon jej pomagał przez całe WAKACJE - może z początkiem jesieni nie będzie już musiał. Zresztą myślę, że kto jak kto ale Katherine powinna się przejąć losem Stefana - ona nigdy nie lubiła patrzeć jak on cierpi. Jak już Stefana wyciągną to priorytety mogą się jej zmienić (nie winię jej za chęć zniszczenia Eleny - jak bym mogła :D)

Slutty_Pumpkin

Katherine moglaby udawac ze jest zainteresowana Damonem, by zepsuc Delenę i się z nim przesac w akcie zemsty. Ale jak odkryje co się stało ze Stefanem, to zmieni swoje plany. (w sumie jak się zejdzie ze Stefanem, to i tak niezle krwi Elenie napsuje - 2 pieczenie na 1 ogniu :D )

ocenił(a) serial na 1
robb264

I tak się boję... za duże nadzieje pokładam w tym sezonie żeby mi to teraz tak bezczelnie zepsuli.

Nie chcę żeby Katherine szła do łóżka z Damonem... może poudawać, ale niech nie idzie tą drogą.

Slutty_Pumpkin

Sorry ze to napiszę - ale jak Katherine gdzies na początku sezonu przespi się z Damonem, to bedzie dla mnie odrazające trochę jak zacznie kręcic ze Stefanem kilka odcinków później. Nie spala z nim (Damonem) cale stulecie - i niech tak zostanie. Delena mogla zejsc się w odrazający sposób ale niech SK oszczędzą.

ocenił(a) serial na 1
robb264

Wiesz... to jest jednak jeden z minusów charakteru Katherine. Nie mam nic do kobiet które uprawiają seks tylko i wyłącznie dla przyjemności, bez zaangażowania emocjonalnego. Nie ma co się spinać i prawić morałów, bo to nie wieki średnie. Jednak manipulowanie seksem to coś co mnie obrzydza bezgranicznie... flirtowanie, prowokowanie - OK, do pewnego stopnia spoko, ale nie seks.

Wolałabym żeby konto Kath było czyste jeśli w grę wchodzi jeszcze Stefan, dlatego rozumiem argument.
Wcześniej zresztą pisałam - biorę Datherine bez zawahania TYLKO jeśli na Steferine nie ma szans.

Slutty_Pumpkin

W przypadku Katherine na wiele spraw z seksem mogę przymknąc uwagę. Bo to kobieta, ktora potrafi bardzo wyraźnie rozdzielic sex od milosci. Dlatego nie robilo na mnie wrazenia jak w 2 sezonie sypiala z Masonem i jednoczesnie potrafila deklarowac milosc Stefanowi - bo jej charakter zostal wyraźnie i szczerze naszkicowany. Nie oburzyloby mnie nawet jakby np. z Damonem przespala się w 2 sezonie by namieszac (zwlaszcza jak Stefan byl zajęty i nie bylo szans wtedy na SK) - ale teraz? Jakby miala w jednym sezonie przespac się z oboma Salvatorami, to by bylo dla mnie za duzo. Zwlaszcza jakby Stef mial jej jeszcze podarowac swe serce na srebnej tacy. Juz Damon dosyc naobrzydzal mi rzeczy, by teraz jeszcze SK zepsuc.

ocenił(a) serial na 1
robb264

Do momentu kiedy facet wie, że nie ma mowy o uczuciach z jej strony to OK. Jednak nie mogę się zgodzić, że to co Katheriene robiła z Masonem było dobre. Prosto w oczy zapewniała go o uczuciach, a sypiała z nim tylko dla zabawy - nie ma co ukrywać, na pewno też się dobrze bawił, na ale to było złe.
Katherine jest złą kobietą nie ma po co jej wybielać. Ja osobiście odbieram ją jednak dosyć pozytywnie ze względu na to, że widać w niej potencjał na bycie lepszą.... przy Stefanie oczywiście.

W drugim sezonie Katherine powiedziała Damonowi, że wolała Stefana, a później kilka razy wyszła z inicjatywą - wtedy by mnie to nie zdenerwowało, sytuacja była czysta.

Slutty_Pumpkin

"Jednak nie mogę się zgodzić, że to co Katheriene robiła z Masonem było dobre. " - ale ja nie pisalem ze to bylo dobre - tylko ze nie psulo mi Steferine :P

" sypiała z nim tylko dla zabawy " - a nie dlatego ze potrzebowala wilkołaka :D?

ocenił(a) serial na 1
robb264

No potrzebowała wilkołaka, ale sypiała z nim nie z powodu łączącej ich więzi (o której go zapewniała), a dla zabawy... wolę to okreslić w ten sposób, bo w innym wypadku to musiałabym to nazwać "puszczaniem się" by osiągnąć cel - a Katherine się nie puszcza, tylko... korzysta z życia :P

Slutty_Pumpkin

I swoją drogą zachęcam bys obejrzala tag - anti Hayley - niezle jaja :D

ocenił(a) serial na 1
robb264

yyyy... OK. Trzymam za słowo :)

ocenił(a) serial na 1
robb264

Anti- Pheobe też zabawne, bo to bez różnicy i tak te same głupoty.

"In the season 4 TVD bloopers I cant help but notice how pissed off JoMo looks when he drops Phoebe…
Maybe cause he knows he’s gonna get hate? Or the fact that he didn’t want to do that scene with her? (I bet he would have preferred Candice…) - HAHAHAHAHAHAHA :D
Anyways I find it funny cause the only chemistry they have is so forced that it doesn’t count. "

Hayley i Kol? Awwww.... To by dopiero był MÓJ ship.

Eh, czas spać głupotę ludzką przetrawić :D

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Hmm... a nie bierzecie pod uwagę tego, że może Damon nie będzie chciał iść do łóżka z Katherine ? Ona będzie na rzęsach stawała, a on nic... . W końcu ma teraz upragnioną Elenę, tyle czasu się o nią starał i miałby to teraz zaprzepaścić seksem z laską, która wystawiła go do wiatru ?

Kalina1710

"W końcu ma teraz upragnioną Elenę, tyle czasu się o nią starał i miałby to teraz zaprzepaścić seksem z laską, która wystawiła go do wiatru ?" - no cóz - dostal upragnioną Elenę, ale i tak ryzykuje ze swoim związkiem, by pomóc Katherine.

"W końcu ma teraz upragnioną Elenę, tyle czasu się o nią starał " - a o Katherine walczyl 150 lat. I moim zdaniem ten nagly przeskok uczuc z ciągu kilku scen w 2x01 z milosci do Katherine do milosci do Eleny byl sztuczny i desperacki. Chcial by kobieta z twarzą Kath go pokochala, czul się urazony i zobaczyl szansę w zdobyciu mlodszej, glupszej, niedoswiadczonej Eleny - do tego element rywalizacji ze Stefaniem, gdzie by mógl z nim wygrac. Teraz ma laskę - osiągnal cel. Jaka pewnosc ze mu się teraz nie znudzi, ze zauwazy ze to nie jest to czego chcial - ze gonienie króliczka bylo bardziej ekscytujące niz jego zdobycie.

Damon to impulsywny typ - jakas porazka związana ze związkiem z Eleną, jakies wybuchowe rozstanie i.....parę godzin później ląduje w łozku z Katherine (cos w stylu Damon-Rebekah w 3x14)

ocenił(a) serial na 9
robb264

Fakt, impulsywny jest jak cholera, ale jakoś wierzyć mi się nie chce, że znudziłby się Eleną już na początku związku/sezonu.

A co do 2x01 - ja to widzę tak, że poszedł do Eleny w akcie rozpaczy, desperacko poszukując akceptacji, po tym jak usłyszał od Kath, że ona zawsze Stefana wolała, kochała i w ogóle...

No i był na bani (co w przypadku Damona nie jest żadną nowością :)

Slutty_Pumpkin

I swoją drogą szkoda ze nie zachowali tych scen Silasa-Stefana w odcinku. Wtedy te odkrycie w finale by nie wyglądalo na takie randomowe. (chociaz wiem ze chcieli dac jak najmniej wskazówek by byl prawdziwy moment OMG- ale ta scenka az tak naprowadzająca nie byla)