PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 122293
5,5 4 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

poprzedni temat:
http://www.filmweb.pl/serial/Pamiętniki+wampirów-2009-502112/discussion/Stefan+S ilas+i+przyjaciele,2284700?page=20#post_10649037

Slutty_Pumpkin

A to Stefan? Bo taką podobna bluzkę mial Silas w 5x03 w scenie z Tessą przy kominku.

No i w sumie Paul tez mial podobną bluzkę w tym wywaidzie jednym - co go nie sluchalas - tylko oglądalas Paula :d

ocenił(a) serial na 1
robb264

Sporo jest takich wywiadów, a Paul często nosi takie koszulki :)

ocenił(a) serial na 1
robb264

TVD - nowy plakat - Tyler

http://www.spoilertv.co.uk/images/the-vampire-diaries/Season%205/Posters%20and%2 0Wallpapers/Set%202/1273742_10152320119014968_1533313457_o.jpg.php

Nie daję już linku bezpośrednio na obrazek skoro potem nie wyświetla ;/ A nie chcę mi się na tumblr już dzisiaj włazić :D

Slutty_Pumpkin

ha ha ha - wygląda jak woalka zalobna jakie kiedys nosily kobiety na pogrzeby :D

robb264

no ale dobrze ze promują TVd - i tak te portrety lepsze niz te nudne na bialym tle.

ocenił(a) serial na 1
robb264

Miałam to dopisać :D

ocenił(a) serial na 1
Slutty_Pumpkin

Nie wiem co o tym myśleć, czyżby Tyler przeszedł na ciemną stronę mocy skoro go przysłonili czarnym materiałem? Ale nie wygląda to źle.

Slutty_Pumpkin

Nie wiem jaki symbolizm - równie dobrze ma to byc tylko dla picu by nadac mroczną wampirzą atmosferę. Ale źle nie wygląda. Podoba mi się - minimalistycznie ale jednak wlozony jakis wysilek, a nie tylko takie fotki jak do szkolnego albumu,

ocenił(a) serial na 1
robb264

Nowy Plakat TO

http://www.spoilertv.co.uk/images/The%20Originals/Season%201/Posters%20and%20Wal lpapers/111_orig_425.jpg.php

ocenił(a) serial na 1
Slutty_Pumpkin

Wg mnie znów trafiony. Jedynym minusem jak dla mnie jest mina Morgana, zbyt zaciśniętą ma szczękę. Trochę to śmieszne, a nie groźne :P

Slutty_Pumpkin

rzeczywiscie - szczękę ma nienaturalnie zacisniętą.

ocenił(a) serial na 1
robb264

Wywiad z Candice
http://www.spoilertv.com/2013/09/the-vampire-diaries-season-5-latest_26.html

Slutty_Pumpkin

to chyba to samo:
http://doppel-vision.tumblr.com/post/62329575465/candice-tvguide-interview

moze komus lepiej bedzie się odtwarzał :d

ocenił(a) serial na 1
robb264

Może :D

Slutty_Pumpkin

-Do you like the college mystery storyline in TVD? (I bet all my money that megan dies at this party) is it interesting or is it meh?
-In my article, I said that there are two mysteries that stem from Megan. I will also say that neither mystery intrigued me in the slightest. I don’t like the idea of TVD: The College Years. Others will disagree, but that’s my opinion.

od naszej rencenzentki

ocenił(a) serial na 1
robb264

Sama idea studiów mi się podoba - teraz przynajmniej nie będą musieli udawać, że chodzą do szkoły. Tylko mnie przeraża to strojenie akademika przez Caroline ;/

Slutty_Pumpkin

w jakim sensie? Ze zrobią drugie Graduation? I ze Carolnie będzie gadala rzeczy w stylu: " Strojenie akademika to najwazniejsza rzecz w naszym zyciu, nie mozna odpuscic, to definiuje naszą przyszlosc" :D

ocenił(a) serial na 1
robb264

Jestem tego pewna. Będzie chciała odwrócić uwagę od tego że tęskni za Tylerem i wkurza ją DE strojeniem pokoju.
Już taki ma charakter. A w pod koniec odcinka pęknie i się powyje.

Slutty_Pumpkin

recenzentka powiedziala ze smutna scena ze spoilerów nie jest tak smutna jak inni rozdmuchują. Znacznie mniej niz np. sceny z matką z 4x21

ocenił(a) serial na 1
robb264

Mniejsza o to. I tak nie oglądam już scen Caroline zbyt uważnie. - "to się wytnie".

Slutty_Pumpkin

widzialas gdzies wyzszej jakosci zdjęcie Katherine ze sceny z 1x06 jak Salvatorowie grają w pilkę? Tak zeby bylo widac dokladnie Katherine, by bylo dosyc duze i by kolory nie byly przeklamane.

chodzi o to:
http://25.media.tumblr.com/tumblr_maz5u9bX571regz06o4_250.gif
tylko zeby to bylo zdjęcie i by suknia byla niebieska a nie jak tutaj.

ocenił(a) serial na 1
robb264

Ciężko znaleźć, sama się naszukałam mocno kiedyś sukni z retro.

Slutty_Pumpkin

to chyba wystarczy:
http://static.wetpaint.me/vampire/ROOT/photos/310/katherine%20greets%20stefan%20 lost%20girls.jpg

ta scena nie byla na stillsach więc ciezko.
a chcę zrobic kolaz "bo Stefan lubi niebieski" :d

ocenił(a) serial na 1
robb264

Myślałam że avatar zmieniasz :)

Slutty_Pumpkin

swoją drogą jak tak przeglądam google, to widzę ze w scenach z Elijahem i Damonem w retro miala zielone kiecki. A ze Stefkiem niebieskie.

ocenił(a) serial na 1
robb264

Bardzo lubię tę scenę z Eljaszem w XVw. Ta jej stylizacja nie jest wtedy szałowa, ale strasznie mi się tam podobała.

Slutty_Pumpkin

-I'm huge Stefan/Katherine shipper. Is there any hint for Steferine in 5x01. I will take anything. Literally.
-Okay, there is something. It’s small, but I think shippers will appreciate it.

-Stefan's hallucinations. New scenes - something we have not seen before or scenes from previous seasons?
-New! All new!

ocenił(a) serial na 8
robb264

Interesujące ... :D

p3rla

to moje pytanka do recenzentki :D
Juz sam fakt ze Silas glaszcze Katherine po policzku - "Stefan style" - to juz jakis hint :d - ale dobrze wiedziec ze jest wiecej.

ocenił(a) serial na 1
robb264

Small zalicza się pod "anything" :)

Mogą być "nowe" aranżowane na stare. Jak ta retro z końca 3 sezonu imitująca pierwszy sezon.
Wcześniej myślałam o takiej rozmytej aranżacji "na sen" jakby z użyciem scen już wykorzystanych w serialu. Ale pewnie pokażą to w bardzo realny sposób.

Slutty_Pumpkin

Tyle ze shippers will appreciate it, więc będzie to jakis moment - nawet w stylu Steana z 4x17 kiedy pamiętal datę urodzin Kath - niby nic duzego ale jednak dla shipperów duzo znaczy.

Ja myslę ze to moga byc jakies zmutowane sceny z przeszlosci - takie offscreen, których nie widzielismy - ale bedą zrobione slodko-gorzko. Klimat scentymentalny, klimat utraty, upadlej idylli.

Slutty_Pumpkin

Jak to odczytac, bo ja juz sam nie wiem. Uwaza to za fanservice czy nie?

-Does the stefan/elena connection storyline feel like a bone that the writers are throwing stelena fans just to give them something to watch, or does it seem like they're actually taking it somewhere and it's not for nothing? Just so i know whether or not to waste my time watching it.
-It doesn’t feel like that to me. But I don’t want to ever presume that I can predict how every single fan will react to an episode or a TV show or anything so I can’t tell you that, yes, this will make you super happy or no, you shouldn’t waste your time. I’m a Stefan fan above all else so I was really happy with the scene, but I know other people will not feel the same way I do.

ocenił(a) serial na 1
robb264

Tak naprawdę nie ma tu odpowiedzi na pytanie. Ale chyba nie opisałby/łaby (???) tej sceny słowami " I was really happy with the scene" gdyby personalnie traktowała/łby to jako fanservice. Zresztą w pierwszym zdaniu jest "It doesn’t feel like that to me".
Dalsza część to bełkot żeby się zabezpieczyć przed ewentualnymi skargami gdyby ktos to jednak inaczej odebrał, a takich ludzi będzie od groma.

ocenił(a) serial na 1
Slutty_Pumpkin

Zapewne będzie to zależne od interpretacji fana. Jedni wezmą każda głupotę "bo Stelena", normalniejsi poczują się zniesmaczeni.

Slutty_Pumpkin

BTW sesja z Phoebe i Claire
http://teamtvdshow.tumblr.com/post/62357334966/couldthisbetrue-phoebe-and-claire -for-aritzia

ocenił(a) serial na 1
robb264

Obie mi się strasznie podobają.

Slutty_Pumpkin

I’m a Stefan fan above all else so I was really happy with the scene - to mi daje jakąś nadzieję na character development dla Stefana podczas tej stelenowej sceny. Moze bedzie slodko-pierdzaco ale Stefek wyciągnie z tego jakąs lekcję.

ocenił(a) serial na 1
robb264

Możliwe. Zresztą samo użycie sformułowania "Stefan fan", a nie "SE fan" daje do myślenia.

Slutty_Pumpkin

-Can you tell us what caroline does that is evil?
-Caroline doesn’t do anything evil. But she does [spoiler] that makes [spoiler] look at her like [spoiler]. And it’s amusing.

-can we talk about my favorite character caroline? :) Did you enjoy her scene with her mother? (when they say goodbye) and do you think that carolines evil action in 5x01 is funny evil or evil-evil? hahahah. BTW thank you for always answering and giving your impression, it helps a LOT.
-Sure we can talk about Caroline. I did like the stuff with Caroline and Liz. It was sweet. Caroline doesn’t do anything evil. But if there was something else that I don’t want to spoil, I’d say it’s more humorous than evil. Aw, you’re very welcome and I’m glad it helps!

ocenił(a) serial na 1
robb264

A był w ogóle taki spoiler, że miała zrobić coś złego? Pierwsze słyszę.

Slutty_Pumpkin

bylo cos ze uzyje wampiryzmu do samolubnych celów czy cos - takie przelotne i zartobliwe napomknięcie.

zadalem tez takie pytanie:
Will we see Bonnie finally mourn her own death? Or she will still think about everyone (especially Elena) but herself?

ocenił(a) serial na 1
robb264

I tak nieźle, bo czasem zapominam, że ona jest w ogóle wampirem.

Pewnie tak, ale i tak nie da się przekonać Jeremiemu by powiedzieć prawdę.

Slutty_Pumpkin

http://31.media.tumblr.com/3649674db8ad91156d1b1629e4f2a631/tumblr_mtr5jtH6Ca1so 55buo1_500.jpg

Jessie w peruce Bonnie :d
A Kat znowu zmienila fryzurę

Slutty_Pumpkin

-Will we see Bonnie finally mourn her own death? Or she will still think about everyone (especially Elena) but herself?
-I could be wrong, but the way I see it, I don’t think Bonnie has accepted that she’s dead yet, like really accepted it. Maybe it’s because she’s used to communicating with the other side or maybe it’s because she can still talk to Jeremy, but I don’t believe that she’s truly acknowledged that she’s dead. I think when it does happen, it’s going to be heart wrenching.

ocenił(a) serial na 1
robb264

Do Bonnie pewnie dotrze jak jej ojciec umrze, pierwszy raz zetknie się z sytuacją w której naprawdę będzie bezsilna.

Slutty_Pumpkin

-were the tyler-caroline calls cheesy like the ones in S3 and S4? will I survive this?
-In my opinion, any time a character is reduced to a voice on the phone, it’s cheesy. I hope you survive!

-So caroline does have some funny lines? does she hate megan alot or is she trying to get along with her? and did you like the elena-caroline scences? A spoiler said that we will bond see them bond this year and their friendship will play a big part, and did you feel sad when you saw bonnie watching them going to collage?
-Caroline definitely has funny lines and some of the things that she does are hilarious, but too spoiler-y to get into. It’s not so much that she hates Megan…she just doesn’t think it’s a wise idea for them to share a room with someone who is not in the know.
There are a lot of Elena/Caroline scenes so fans of their friendship will be very, very pleased. I did enjoy them. Yes, it was sad to see her watching them.

ocenił(a) serial na 1
robb264

Chyba poczekam jak ktoś już obejrzy i poproszę zeby mi napisał od której do której minuty warto to oglądać, bo na to patrzeć nie chcę.

Slutty_Pumpkin

na tym koncie:
http://www.youtube.com/user/ChairStelenaDelena/videos?view=1&flow=grid

dziewczyna wrzuca odcinki. Dzieli je na częsci ktore tutułuje - jest duze prawdpodobienstwo ze dzięki temu bedziesz mogla uniknąc scen Caroline.

Filmiki wrzuca od razu po wyemitowaniu. Więc problemu z czekaniem nie ma.
Zawsze u niej oglądam, bo przy tym mogę poczytac komenty innych uzytkowników.

ocenił(a) serial na 1
robb264

Nie no... tak tylko marudzę. I tak będę oglądać całość, żeby potem móc jeszcze bardziej pomarudzić :D

Slutty_Pumpkin

http://doppel-vision.tumblr.com/post/62350168364/nina-or-should-i-say-katherine

Nina or should I say Katherine?!