poprzedni temat:
http://www.filmweb.pl/serial/Pamiętniki+wampirów-2009-502112/discussion/Stefan+S ilas+i+przyjaciele,2284700?page=20#post_10649037
Ooo jesteś :)
Miałam z 5 lat, mama mi kiedyś zostawiła taką tekturkę z nadrukiem - jakąś ładną panią. A ja, tak zupełnie nie wiadomo dlaczego powiedziałam mamie, że "to moja nowa mamusia".
Mama się na mnie zdenerwowała i powiedziała coś w stylu "no to rozmawiaj sobie z nową mamusią", a ja spanikowałam. Z tego co pamiętam to zaczęłam bardzo płakać.
Wiesz, dzieci gadają nieraz głupoty, a ja to już w szczególności pewnie :P Strasznie mi to zapadło w pamięć, a tak jak mówię - miałam może z 5, góra 6 lat.
Aa to faktycznie okropne przeżycie, no ale wiek cię usprawiedliwia w zupełności;) Ja też żałuje kilku rzeczy, no ale cóż można poradzić na coś co już się wydarzyło ;)
Tak, to takie te kieliszeczki do jajek ;D Nie pomyślałam o zlewie niestety, a w sumie też niegłupi pomysł ;D
Ja swoje hipotetyczne dzieci tez będę zmuszała, albo będą układać książkowe domki albo nie dostaną kolacji ahahahahhaha
http://25.media.tumblr.com/tumblr_m3qoc5KQDm1rvspdmo1_400.gif
Kieliszek! No tak! :D Można się było domyślić nazwy właściwie :D
A konto na fb, dopiero po ukonczeniu 18stki, gnoju! xD
Marta, nasze hipotetyczne dzieci będę meeeeega szczęśliwe :P
Konto na fb? Myślisz że do tego czasu fb jeszcze będzie popularny? xD
Najszczęśliwsze dzieci, mówię Ci! :D hahaha
ANANAS ANANAS ANANAS !!!!!!!!!!!!!!!!!!
"The EPs are also “in serious talks to get the pineapple back,” added Thomas." TVline 20/07
"Fruity mystery revealed? Pineapple mystery will be addressed." z spoilertv 03/09
"So everything but the pineapple is going in?
Everything but the pineapple. And just to say this cryptically, someday we'll find out about the pineapple. It might be long after the show is over, but someday WE WILL FIND OUT ABOUT THE PINEAPPLE" zap2it 09/09
Im dalej, tym więcej pewności że zdradzą nam ten sekret. W lipcu była mowa tylko o "możliwości", a teraz coraz bardziej pewne te spoilery :D Ludzi bardziej interesował ananas niż Matka :P Były naciski :)
JAK BARDZO SIĘ CIESZĘ!
Mam tylko nadzieję, że to będzie zaje*bista historia!! No i Marshall w końcu będzie usatysfakcjonowany <3 Tak jak i my ;D
A jakieś dobre wieści o Tedzie i Robin? Jak nie masz takich, to nie odpisuj ahhaha ;*
Trudno powiedzieć, są teorie że może się przyczynić do zniszczenia ślubu, ale są i takie, że ten wyjątkowy prezent jaki ma jej dać będzie ładnym i porządnym zamknięciem tego wątku. Wesele się odbędzie, nie ma co udawać że nie :)
W ogóle to cały sezon będzie bardzo zawiły czasowo - będą skoki w tył i przód. Bardzo dużo postaci z przeszłości ma powrócić.
Ludzi interesuje tez praca Barneya :D
Jak ja wytrzymam cały sezon z Robin i Barneyem :((((((((
No nie lubię ich razem, co ja na to poradzę.
Ale nie chciałabym zeby Ted niszczył ich ślub, chciałabym jedynie żeby to Robin się w końcu ogarnęła i zawalczyła o Teda xD
Znowu mam małe wymagania :D
Zdecydowanie skromne :P
Trzeba się z tym pogodzić. Liczę na to, że sezon będzie zabawny. Widziałam już te sneak peeki 4 i zapowiada się fajnie.
Okaże się też że Robin i Barney mają wspólnego wujka-Kanadyjczyka. A zatem są chyba spokrewnieni :D pewnie będzie później jakieś wyjaśnienie tej sytuacji.
Oglądałam te sp które wstawiłaś ;) Może być ciekawie, ale i tak będę cierpieć xD Akurat ten wątek z wujkiem mało mi się spodobał, no ale zobaczymy :D
No mnie też to średnio obleciało, za to fajna jest ta podróż autem Lily i Teda, Lily ma w końcu się na niego zdenerwować i wybrać pociąg gdzie spotka zresztą matkę :D
No a Marshall wraca z Minnesoty :D Zawsze lubiłam jego walniętą rodzinkę :P
Chyba spadam oglądać dalej HoD. Dzień miałam beznadziejny, przyda mi się George na wieczór. Papatki :*
Jak mnie coś poruszy to może tu wpadnę jeszcze żeby wylać żale lub zachwyty :D
No ja jestem ciekawa wątku Marshalla no i tej matki, jak oni to poprowadzą ;)
HoD na pewno Ci pomoże, nie ma co się smucić;* Od czegoś są w końcu seriale ;D
Do usłyszenia i miłego seansu!;)
Oj taaak, Georga mi było trzeba.
Wade ma 15 lat, nadal. Zabawny, ale 15latek.
Levon mnie wkurzył, dla głupiej Ruby prawie przegrał wybory! Nie cierpię jak faceci się dają tak łatwo zaślepiać ;/
Biedna Lemon :((
:D
No Wade jest mega niedojrzały, chociaż ja mam w głowie scenariusz z którego każdy się śmieje, ale tak będzie. Zginie ojciec Wade'a, on dostanie te pieniądze które zbierał ten ojciec i on się wtedy zacznie ogarniać ;D
Noo tak mi szkoda Lemon :((( W ogóle uwielbiam ją, a tyle razy dostała po dupie.
Ja się nie śmieję z Twojego scenariusza. To jest wg mnie więcej niż pewne :D
Tyle, że to i tak jest mocno wkurzające na tę chwilę. Bo z tego co czytam w tematach odcinkowych, to już na tym etapie dziewczyny piszą, że Wade Zoe tak kocha i tak się stara... ciekawe w którym miejscu :D
No to chociaż jedna;*
Właśnie obejrzałam z Kejt finał Dextera i mam tak zjeb*any humor że nawet nie stać mnie na dokładniejszy komentarz. Zaczęłam dzisiaj 2 broke girls więc chyba pójdę obejrzeć jakiś odcinek.
Poza tym...
HIMYM już jutro!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!! :D
“I’m weak, and I’m slow. Do you have any idea what it’s like to run in heels? I have blisters.”
— Katherine Pierce #TVD EP5x01
“Silas, who has his sights set on one specific goal, doesn’t waste too much time pretending to be Stefan.”
— TVLine - #TVDs501 Spoiler
Mam nadzieję, że ta wypowiedź Katherine nie zwiastuje syndromu "słodkiej idiotki". "Och, nieeee... złamałam paznokieć" ;/
“Katherine’s purpose this season is slowly revealed to be much, much more significant than to simply reveal the side-effects of taking The Cure. Although by episode’s end we’re left wondering exactly why [SPOILER] holds our former vamp in such high regard. And her doppelganger isn’t faring much better as Elena’s past continues to present a problem for her future.”
— ET —TVD 5x01 “I know what you did last summer”
Vampire Diaries EP502 HUGE Spoilers: “True Lies”... "Official Description"
MISSING PERSONS —- Without telling Elena (Nina Dobrev) that Stefan (Paul Wesley) is missing, Damon (Ian Somerhalder) turns to Sheriff Forbes (Marguerite MacIntyre) for help finding his brother. Elena and Caroline (Candice Accola) try to find out who is covering up a campus murder, and a fellow Whitmore student named Jesse (guest star Kendrick Sampson) gives Elena some intriguing information about Professor Wes Maxfield (guest star Rick Cosnett). While Jeremy (Steven R. McQueen) struggles to return to his old life, he continues to be the only person who can see and talk to Bonnie (Kat Graham), but he can’t convince her that it’s time to let the others know that she sacrificed her own life for his. After learning that Silas is searching for Katherine, Damon asks Matt (Zach Roerig) and Jeremy to keep her out of sight, but the situation quickly spirals out of control. Finally, Nadia (guest star Olga Fonda) uses violence to make a point about her own agenda. Joshua Butler directed the episode written by Brian Young (#502).
A mi to nie przeszkadza, przecież to dobrze, że się martwi o brata. Damon się martwi - źle, Damon się nie martwi - źle :D
A mi to nie przeszkadza, przecież to dobrze, że się martwi o brata. --- trochę póxno i nie w czas.
Do dzis pamiętam scenę Deleny z 4x10:
Elena: Stefan o nas wie
Damon: oo aha
Wolalbym jakby byli konsekwentni. Chcialbym aby Damon wyszedl na frajera który ostatni odkryl prawdę. Ale oczywiscie Damon musi teraz sobie zapunktowac. Moze chociaz wie dlatego ze mu Katherine powiedziala. Ale pewnie "epicko" odkryje to po samym spojrzeniu. Damon - nowa Mary Sue serialu, która jest idealna i zawsze wszystko wie i zawsze ma rację.
Wiesz... mogłabym napisać co myślę na ten temat i trochę Damona usprawiedliwić, ale po co? :) Zdania nie zmienisz, ja też tego nie zrobię.
Chyba czas przyjąć postawę "agree to disagree on that"
Napiszę tylko, że jeśli chodzi o postać Stefana czy innych, to też nie ma konsekwencji w scenariuszu. Poza tym, ludzie (i wampiry) nie zawsze się zachowują tak samo. Damon wiedząc że brat jest w zagrożeniu zawsze by mu pomógł, nawet jeśli nie mają dobrych stosunków, to naturalne.
Ale ja nie mówię ze Damon nie powienien mu pomóc jakby się dowiedzial prawdy - po prostu chcialbym by nie dowiedzial się o niej pierwszy :d
Ja to rozumiem, też bym wolała Katherine. Ale jesli mam wybór między <Damon ukrywający prawdę przed Eleną>, a <Elena z epickim przeczuciem>, to wybieram Damona.
Szczerze to ja już chyba wolę, żeby Stefan został na wieki zakonserwowany niż żeby uratowała go Elena. Jak sobie pomyślę jaki musiałby być jej potem wdzięczny....bleh.
No wiesz w końcu to Damon, "TEN BYSTRZACHA", haha. On mówi wszystko wiedzieć wcześniej niz ustawa przewiduje, żeby na koncu trzeba było wyzywać jacy to głupi byli bo mędrca Damona nie posłuchaliXDD
A on przecież oD RAZU WIEDZIAŁ!! ;P
Julie Plec ma jakąs manię by Damon zawsze mial rację. Jak byl Kevin W., to Damona przedstawial realistyczniej (chociaz byl jego ulubioną postacią) - popelnial gafy i blędy, czasami mial zle pomysly - i o losie - nie odróznil Katherine od Eleny - więc Plecowa jak przejęla pałeczkę w 3 sezonie w 3x22, to dala retrospekcję, gdzie odróznil Elenę w mgnieniu oka od Katherine i byl taki przenikliwy ze odgadl czego Elena pragnie - nawet bez poznania jej blizej.
"taki przenikliwy ze odgadl czego Elena pragnie - nawet bez poznania jej blizej."
CHOLERNA WRÓŻKAxd
Nie no - chcialbym poznac kogos, kto nie zamieniając ze mną slowa, wiedzialby czego pragnę LOL
te retro z Damonem, które serwują od 3 sezonu, są po prostu zalosne. Ciekawe co jeszcze wymysla ...
Niech przyslą jeszcze jakiegos ducha by zachwalal Delenę - brakuje mi juz tego motywu.
Niech sprowadzą jednoczesnie Masona, Pearl, Annę, Jules, Sage, Finna i innych i niech zachwalają Delenę - oh ta namiętnosc, niebezpieczenstwo, przygoda - oh Delena, doglądalismy waszego związku i wam kibicujemy - najlepesza para - jestesmy duchami - nie widzicie tego co my widzimy. Damon zmienia Elenę, daje jej wyznania - Damon to jej przyszlość - Damon, Elena i ich syn Jeremy - zawsze i na zawsze - DELENA ENDGAME.
Delena to związek oparty na zaufaniu i szczerosci. Dawno nie widzialem tak zdrowego i pięknego związku. Damon staje się przy Elenie wspanialym i dojrzalym facetem. Opiekuje się Jeremim jak wlasnym synem - prawdziwy autorytet moralny. Damon pozwala Elenie się rozwijac i cieszyc zyciem, nie czuje zazdrosci. Pozwala jej podejmowac samodzielne decyzje. Damon oczywiscie jako bardzo bezinteresowny i empatyczny gosc wspiera takze przyjaciól Eleny. Matt, Bonnie i Caroline to jego najlepsi przyjaciele. To piękne widziec tak idealną parę.
DELENA ENGAME. Tylko dla nich oglądam ten serial
Jak tak mozesz. Nie widzisz ze Damon ZASŁUZYL na szczęscie!!!!! On się tyle nacierpiał. Nikt go nie kochał, wszyscy woleli Stefana. Napreszcie dostal swoją nagrodę. Ohydny Stefan niech się nie wtrąca teraz do Deleny. Musi okazac szacunek swojemu bratu i unikac Eleny. To nie wypada by się z nią zadawał. Damon i tak jest szlachetny ze unikal pokazywania swojego związku Stefanowi -on jest taki wspólczujący. Damon - brat który próbowal udawac zlego, Stefan - brat który próbowal udawac dobrego!!! Defan nie istnieje - Stefan nigdy nie byl dla niego bratem - Alarick nim byl, a nawet Jeremy. Swoją drogą Deremy jest takie slodkie *fangirling* Słodka rodzinka Deleny. Mamusia, tatus i synek. SWEEEEEET
Przykro mi, jestem chora na znieczulicę, nic do mnie nie dociera, nie zmiękczysz mojego serducha, ahahahah.
Proszę Cię. Ja uważam, że to jest tak istotna kwestia, że sama Qetsiyah powinna zabrać głos.
Jest jeszcze Bonnie - nie zapominaj. Może ona co nieco podpatrzyła all summer long i teraz shippuje DE. Nawet by była taka równowaga w tej kwestii. Bonnie za DE, Caro za SE :P
Mogliby jeszcze sprowadzić <w ramach jakichś snów, wizji> rodziców Eleny (tych przybranych), żeby i oni się wypowiedzieli. Jenna też by nie zaszkodziła - u niej Damon może liczyć na głos spokojnie chyba, podobał jej się.
Qetsiyah oczywiscie ze jest za Deleną - chce by Stefany zostaly tylko dla niej :P
Chcialem dac Jennę - ale zapomnialem ze ona znalazla spokój i juz nie jest w Other Side. Szkoda, na pewno by miala wiele do powiedzenia. Zwlaszcza z Alarickiem tworzyliby zgrany duet.
Powinni ją jakoś ściągnąć wraz z rodzicami Elki, mimo wszystko.
Ogółem jeden duch/ jednego przeciwnika Deleny. Albo od razu 2 duchy.
People smile! The last time I ever saw someone smile on The Vampire Diaries, was, admittedly not too long ago, in the Season 4 finale. But a big reason for that smiling was that certain very cool dead people (Alaric and Lexi) were back. Alaric and Lexi aren't back anymore. But people are still happy. Elena and Caroline, in particular, are headed to college, and of course Elena and Damon had a fun summer together. Even more beleaguered Matt Donovan got to have some fun over the summertime with Rebekah.
I also like this because I felt in Season 4 everyone was so supernatural that they became hard to identify with. But now, Elena seems pretty cool, on a Caroline type level, again. Finally. It's nice to have an Elena that I don't want someone to stake.
- Speaking of Elena... As I mentioned, she's pretty well adjusted in the premiere. It's interesting to me that she is wanting to be human at a time when Katherine wants anything but that. How bad-ass is Katherine when she's not all powerful? You'll have to see what drama she creates.
- I Know What You Did Last Summer- Paul Wesley as Silas: Especially when compared to Damon, Stefan can sometimes be a stick in the mud. With that said, Paul Wesley looks like he's having a fun being a bit of an @$$ playing Silas while he, as Stefan, drowns and has dreams.
- "Royals" - The temporary music track for this episode, at least, includes the song "Royals." CW, you guys aren't saving that one for Reign in a few weeks?
- Twisting the knife: Remember the brief bit with Alaric in TVD #4.2, with the "I miss you too, buddy?" The Vampire Diaries twists the knife again in the season premiere... perhaps more than once.
- Damon the dad: Also really amusing in this episode is Damon taking on a bit of a fatherly role to Jeremy... complete with that "don't tell Mom about that" type attitude. By the way, we do find out what the world thinks happened when Jeremy "died" pretty quickly.
- Meet Your New Roomie: Elena and Caroline have a new roommate who totally gives off an "Imogen Moreno" vibe, for any Degrassi fans in the house. Meaning, she's quirky and a little too nice. Something's weird about her...
- And finally: There is a very funny line about how to spell certain words in Vampire Diaries lore.
Damon the dad
http://images5.fanpop.com/image/photos/30400000/GG-3-gossip-girl-30488198-500-25 6.gif
http://31.media.tumblr.com/tumblr_me5sqiWIDP1qf76veo1_500.gif
It´s disgusting. They are trying to sell us family Delana with their son Jeremy.
Mnie natomiast wkurza fakt, że teraz jeszcze Jer mimo swojego fatalnego położenia w jakim się znalazł przez Elenę, będzie Damona prosił by nie mówił nic Elenie (zapewne o problemach w szkole). Kolejny, co "nie chcę jej martwić", bo przeszła zbyt dużo.
Halo!!!! Jeremy!!!!!!! To Ty byłeś martwy - nie ona!
Mnie smieszy to, ze w poprzednim sezonie w pierwszysch odcinkach, Stefan ukryl przed Eleną wieści o lekarstwie i byla MEGA afera i jak to Elena Stefanowi nie ufa. Natomiast teraz Damon robi to samo i ukrywa prawdę "dla jej dobra" i jakos jest to "ok". Jak widac motyw z klamstewkami w związku jest elastyczny i raz powoduje duzą szkodę w relacjach pary, jezeli tak scenarzysci sobie zazyczą, a innym razem nie ma zadnego znaczenia.
No tak, ale ja już przyjęłam do wiadomości takie a nie inne działanie SB - Elena szukała chyba pod wpływem sire pretekstu by pobiec do Damona, to wpływało na jej podświadomość, a zatem i na sposób patrzenia na różne sprawy.
Poza tym, wg mnie jest jednak różnica między ukrywaniem prawdy o lekarstwie i planowanie czegoś za plecami Eleny, a milczeniem na prośbę jej brata z którym chce się zapewne poprawić stosunki.