PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 122294
5,5 4 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

poprzedni temat:
http://www.filmweb.pl/serial/Pamiętniki+wampirów-2009-502112/discussion/Stefan+S ilas+i+przyjaciele,2284700?page=20#post_10649037

ocenił(a) serial na 1
robb264

Zaraz skomentuję... spoko :D

Slutty_Pumpkin

jeszcze troszkę malo spoilerowych rzeczy, które trochę normalizują hype jaki inni rozsiewali:

-So obviously Damon and Elena are a couple (ugh). Will I have to bleach my eyes out before the end of the episode? Also how hard are they trying to sell Deremy? All of this makes me want to vomit if you couldn't tell ;)
-Hahaha, I would never guess you’re not a fan. Personally, I didn’t think it was that bad. The first time they had sex was way more graphic and that actually made me want to turn off my TV. This is more sweet, cutesy stuff. Pretty hard. I didn’t mind it because it’s funny, but if you’re already opposed to it, the episode will probably annoy you.

-In the promo we see jeremy and Katherine in the car and then they have an accident. did Katherine try to kill herself?
-Spoiler-y. But good scene.

-Can you share you theorie ?
-My Tyler theory? I think the reason Tyler doesn’t show up until episode 7 or 8 (assuming those spoilers are accurate and that’s a big assumption), then he will be in the rest of the season without missing any episodes. I think the writers know fans are frustrated and this will be their way of fixing it. But I have nothing to base that on, it’s just a guess that I have.

UHG :/
-With the season premiere can we say that the love triangle is slowly back ? At the end of the episode as a Stelena will I be satisfied or at least not mad ?
-I wouldn’t say that exactly. But as a Stelena fan myself, I really enjoyed what happened in the episode.

ocenił(a) serial na 1
robb264

Lubię zawsze czytać te "spoilery" od ludzi którzy widzieli odcinek. Klasyczne spoilery są tak sztywno napisane i używają w kółko tych samych zwrotów, co mnie już męczy.

Może chodzi o jakieś wspomnienie dawnej SE scenki - pokażą coś z 1 sezonu w głowie Stefana. Może to tyle Steleny w całym odcinku :D

Slutty_Pumpkin

Cos w stylu Glorii z 3x04 :d ?
I wlasnie - gdzie się podziala wtedy epic bond, kiedy Stefan cierpiał?

ocenił(a) serial na 1
robb264

Może dlatego że Elena nie była wtedy wampirem, może więź jest zachowana tylko wtedy gdy doppelgangery są tego samego gatunku? To by też tłumaczyło dllaczego Katherine już nic nie czuje.

Slutty_Pumpkin

No ale to znaczy ze czula kiedy byla wampirem - a jakos tego nie widzialem za bardzo. No ale po co ja się pytam. To cosmic connection to jeden wielki bullshit, który ma zadowolic SE fandom..... Zero logiki.

Slutty_Pumpkin

plakaty fajne - tylko Camille jakos dziwnie wyszla wg mnie.

ocenił(a) serial na 1
robb264

No faktycznie, chociaż też mi się na swój sposób podoba.
Za to Rebekah... to spojrzenie. Niech to zwiastuje powrót dawnej dziewczyny z pazurem jaką tak lubiłam. Może niech będzie lepsza w sercu, ale chociaż cięta na języku.

Slutty_Pumpkin

Rebeka -cud miod - swietnie.

i jeszcze takie dosyc fajne wrazenia recenzenta:

-Hey, I should mention that i'm an angry and dissappointed Bonnie fan, a lot of us are not planning to watching it but i want to give it a try. Is she going to get a big storyline? We hate the fact that her scenes will revolve around jeremy. Can we enjoy this episode? :(
-As for as ‘TVD’ goes, it’s had four seasons and fans already have strong opinions. I can’t say much about Bonnie, mostly because there isn’t much to say, so I really don’t know how her season five arc will go. But in my personal opinion, if you were already mad at the idea of Bonnie only being able to communicate with Jeremy, there is nothing in this episode that will change your mind.

(ta recenzentka miala inną opinię niz reszta, która rozplywala się w zachwytach nad 5 sezonem TVD. Wolala znacznie bardziej premierę TO)
-You said you didn't love 5x01, why is that? what was missing to make it a great episode for you?
-It’s missing the ‘OMFG factor’ that used to make me wish I knew magic so I could fast forward an entire week to get to the next episode of TVD.
Most of season four was missing that for me too. I feel like the writers are attempting to reboot the show. The Originals are gone, there are new settings, new mysteries, new characters. If you read some of the other articles for reporters who have seen it, they loved it and think the changes are great. I disagree. There were some parts I cared about, but overall, I was not impressed. But that’s just my opinion.

-Tyler says that he is still MIA because he is helping some werewolves. did you buy his story or do you think there might be more to it?
-I said this in another post, but it’s worth repeating. As far as excuses go, it’s believable and I don’t think there’s anything shady about it. That being said, it annoys me that there is still an excuse. Either bring Tyler back or write him out. This disappearing act and only having Trevino do scenes over voicemails got stale in season two.

----------> ha ha ha
-Does Carolines hair and make up look better in 5x01 then in S4?
-t’s very season four-ish.

robb264

tu adres:
http://ihearttvsnark.tumblr.com/

mozna zadawac pytania dot TVD.

ocenił(a) serial na 1
robb264

Jeny, przeczytałam to w końcu.
Nie chcę się nastawiać na najgorsze co do tej premiery. 3 miesiące bez tego serialu to długa przerwa... może spojrzę na to łaskawszym okiem. Zawsze jest to jakiś świeży początek.

Ale fakt, wiadomości na poczcie głosowej w dobie Skype'a mało mnie przekonują. Tym bardziej, że Tayler nie musi już obawiać się Klausa, więc nawet jeśli pomaga innym wilczkom, to wieczorkiem mógłby sobie znaleźć czas by pogadać z dziewczyną i dopilnować jej wierności, bo w tym serialu to zwykle problem.

Slutty_Pumpkin

http://www.youtube.com/watch?v=0NQZ9mnI5XQ

w tym wywiadzie Paul mówi ze Silas uwaza się za lepszego od wampirów - ze jest ponad to, ze nienawidzi jak inni nazywają go jednym z nich. Ze nawet nie zachowuje się jak typowy wampir i najpierw musi rozciąc czlowieka zanim się pozywi bo jest czysciochem :d

a o stefanie:
I like Stefan’s little arc, I don’t want to reveal too much, but he doesn’t just get out of this safe and then suddenly goes back to being the good old Stefan. I think there is like a big transition period because he was down there really suffering and I think that he’s had a lot of epiphanies and dreams and I think he comes back a changed guy.

ocenił(a) serial na 1
robb264

Lubię Silasa :D Brzmi jak opis typowego psychopaty, a takie postaci zawsze się fajnie ogląda, no a na dodatek ma być zabawny.
Poza tym, ja też nie toleruję brudzenia się jedzeniem ^^ Silas ma u mnie plus :P

Slutty_Pumpkin

Jak jem arbuza, to nozem odkraiwam kolejne kawalki i wyjmuję pestki. Strasznie drazni mnie to uczucie brudnej buzi.

ocenił(a) serial na 1
robb264

Ja mam zajebisty sposób podawania arbuza - zawsze wycinam cały miąższ by pozbyć się tej zielonej skórki, potem tnę w plastry, a potem jeszcze raz na pół by utworzyć takie "perfekcyjne trójkąty równoramienne" (to oficjalna nazwa :P) Potem oczywiście jeszcze kilka minut to układam na talerzu by ładnie wyglądało... i do lodówki. Takimi mniejszymi kawałkami trudniej się pobrudzić.

Nie lubię ogólnie uczucia lepienia, ręce też są strasznie problematyczne. Ugh okropne uczucie ;/

ocenił(a) serial na 1
robb264

"I think women are generally indecisive" hahaha xD

Slutty_Pumpkin

na tym koncie masz tony wywiadów z aktorami z TO i TVd. Dodali je w ciągu ostatnich kilku minut. Idiotyzemem byloby linkowanie wszystkiego.
http://doppel-vision.tumblr.com/

ocenił(a) serial na 1
robb264

Ledwo się zmobilizowałam by obejrzeć ten z Paulem :P Gdybyś nie dodał swojego podsumowania, to bym pewnie nawet nie zajrzała.
Ogółem zauważyłam, że wolę te spoilery obarczone już komentarzem. Duże bloki tekstu mnie odstraszają :P

Slutty_Pumpkin

-This car accident - is it before or after Katherine's bubble bath scene with Silas? Will she figure out that something is wrong with 'Stefan'?
-Answering this would involve getting too spoiler-y. I’m sorry.

na plus czy na minus?

ocenił(a) serial na 1
robb264

na plus czy na minus?

A co masz na myśli, bo jest 11 i nie bardzo rozumiem pytanie? :)

Slutty_Pumpkin

no odpowiedz recenzentki :D

cos się kroi...mam nadzieję. I mam nadzieję, ze w spoilerach tak dla picu napisali, ze Elena cos czuje, a w odcinku okaze się ze nie tylko ona....

ocenił(a) serial na 1
robb264

Albo po prostu nie mogła powiedzieć :D
Może to nie znaczyć nic, ale coś mi mówi, że chcesz by to miało znaczenie zatem powiem - niewykluczone :D

ocenił(a) serial na 1
robb264

8 Dni do TVD!

Slutty_Pumpkin

-So was de mainly about sex and lust in the premiere rather than anything deep like stelena? And was there any guilt on elenas part with stefan gone?
-This is a loaded question that has the potential for angry shippers to fight so I am not getting in the middle of it. But I will say that Elena is not the only one who is wondering where Stefan has been and if he’s okay. (kogo ma na mysli? Pewnie Damon i Caroline...)

-I don't think you answered my question maybe cause I didn't really make it sound like a question earlier. But nothing at all seemed "off" about Damon & Elena's supposed bliss?
-No, their happiness is very, very genuine. This isn’t sire bond part two; at least not judging by the premiere.

ocenił(a) serial na 1
robb264

TO 1x01 sneak peek
http://www.spoilertv.com/2013/09/the-originals-episode-101-always-and_26.html

http://www.spoilertv.co.uk/images/cache/the-vampire-diaries/Season%205/Posters%2 0and%20Wallpapers/Vampire%20Diaries%20-%20The%20Originals%20-%20Season%20Premier e%20Combo%20Poster_FULL.jpg
cóż...widać różnicę

Slutty_Pumpkin

2 link jest felerny - http://spoilertv.co.uk/images/bandwidth.png

robb264

ale pewnie chodzi o porównanie z wersją 4x20 - tam chyba scenę widzial Klaus a nie Elijah i inne drobne szczególy/

ocenił(a) serial na 1
robb264

Mnie nie wyświetla z kolei Twojego :D
Oni czasem tak mają... to po jakimś czasie już wyświetla normalnie.

Slutty_Pumpkin

tyle ze ja nie mialem zamiaru dac linka do prawdziwego spoileru - po prostu wkleilem linka do zdjęcia jakie mi się wyswietla po wejsciu do drugiego linku. - czyli jedno wielkie gówno.

ocenił(a) serial na 1
robb264

Tyle, że jak ja klikam na link który wstawiłam, to wyświetla się zdjęcie... nie wiem - też tak raz miałam, że wstawiłeś adres url obrazka właśnie z spoilertv i wyświetlało mi się dokładnie to samo co Tobie teraz. Już miałam wtedy wkleić ten link jeszcze raz, a do tego czasu juz zaczeło się wyświetlać normalnie. Rozumiesz? :D

Slutty_Pumpkin

a mozesz po prostu napisac w 2 słowach co tam jest? Scenka z 4x20? Czy jeszcze inny sneak peek?

ocenił(a) serial na 1
robb264

http://www.spoilertv.co.uk/images/the-vampire-diaries/Season%205/Posters%20and%2 0Wallpapers/Vampire+Diaries+-+The+Originals+-+Season+Premiere+Combo+Poster.jpg.p hp

Nic istotnego :d Po prostu połączenie dwóch plakatów zapowiadających wspólna premierę odcinków :P
Cholera, przepraszam. Nie zrozumieliśmy się. Myślałam, że już wiesz co tam jest :D

Slutty_Pumpkin

akurat ludzie na tumblr spią :d i nie dali linków :D

ocenił(a) serial na 1
robb264

Widzisz już? :D

Slutty_Pumpkin

tak - w sumie nic ciekawego - kolaz znanych juz plakatów.

ocenił(a) serial na 1
robb264

No dokładnie, ale chciałam tylko zauważyć, że widać róznicę :D A takie zamieszanie :P

Slutty_Pumpkin

kolorystyka utrzymana - z czerwienią jako przewodnim motywem. TO ma bardziej pomyslowy i artystyczny plakat, gdzie TVD jest przeladowaną wycinanką pozbawioną większej idei.

ocenił(a) serial na 1
Slutty_Pumpkin

Jak teraz nie wyświetla, to już nie wiem dlaczego.

A co ciekawe sprawdziłam na telefonie i też mi nie wyświetla :D

Slutty_Pumpkin

mialem juz dosyc i napisalem do rencenzentki prosto z mostu - czy dadzą jakies hinty dla SK w 5x01 :d

ocenił(a) serial na 1
robb264

Nie powie ci :)

Slutty_Pumpkin

napisalem cos w stylu - czy są jakiekolwiek hinty. Że cokolwiek mnie zadowoli.

Zadalem tez pytanie czy halucynacje Stefka to cos nowego czy kolaz starego crapu z poprzednich sezonów.

ocenił(a) serial na 1
robb264

Hmmm ciekawe, na tak sformułowane mogłaby coś napisać.

Slutty_Pumpkin

Tylko nie wiem czy napisalem:

I will take everything. Literally
I will take anything. Literally

obie są poprawne?

ocenił(a) serial na 1
robb264

Anything bardziej chyba pasuje, bo znaczy cokolwiek.

Slutty_Pumpkin

tak tez myslalem. I mnie zaczelo zastanawiac jak ja to napisalem w koncu. A bedzie duza kompromitacja jak uzylem pierwszej wersji? ;d

swoją droga czemu uzylem tej pierwszej? dziwne

ocenił(a) serial na 1
robb264

Oduczyłam się patrzeć na to w kategoriach kompromitacji. Zdarza mi się rozmawiać z ludźmi którzy nie są w stanie wydukać 1 zdania po angielsku bez błędu, po 10 latach nauki w szkole i poza nią.
Ale skoro pytasz - nie sądzę. To nothing/anything/something/noone/anyone itd jest dosyć confusing :D Czasem też się pieprznę.

Slutty_Pumpkin

Pytanie bylo taaaak szerokie ze moze napisac chocby 'maybe'. Bo jezeli Kath chociaz się trochę przejmie, to juz to jest hint. Jak ktos się pytal o SE to dala, nie zdradzając wiele. O Forwoodzie tez sporo zdradzila.

ocenił(a) serial na 1
robb264

No właśnie o Forwoodzie mnie nawet zaskoczyli, bo dużo ujawnili. No ale skoro Trevino ma jeszcze nie być sporo, to czymś musza zamknąć usta fanów.

Slutty_Pumpkin

Ja jestem ciekawy. Trevino ma kontrakt na iles tam odcinków w sezonie - obstawiam ze okolo 12. I dlatego ciągle wyjeżdza. Albo tez nie mają na niego pomyslu. Nie mogą po prostu pokazac go np. przez 3 odcinki, potem w 2 nie wystąpi, potem znowu będzie etc. Z przerwami, ale przez caly sezon.

ocenił(a) serial na 1
robb264

Też mi się tak wydaje, te wyjazdy są głupie. To samo było też zawsze z Bonnie, nie było żadnego logicznego wytłumaczenia dlaczego nie było jej czasem w ważnych momentach.