poprzedni temat:
http://www.filmweb.pl/serial/Pamiętniki+wampirów-2009-502112/discussion/Stefan+S ilas+i+przyjaciele,2284700?page=20#post_10649037
tyle ze ja nie mówię o sprawie z Jeremim. Damon w 5x01 dowie się o Silasie ale Elenie nie powie i bedzie sobie na wlasną rękę szukal Stefana.
Może żeby jej nie narażać na kontakt z Silasem, może żeby nie martwić jej Stefanem?
To przecież nie tak, że Damon w 4 sezonie chodził za Eleną i mówił "Stefan to dupek, bo ukrywał przed Tobą prawdę" - wręcz przeciwnie, zadzwonił do niego w momencie gdy Elena nie chciała z nim nawet rozmawiać. Nie był więc przeciwnikiem ukrywania prawdy w tej kwestii.
Poza tym, nie wiemy jak Elena zareaguje jak się dowie o "tajemnicy", pewnie też będzie żal - może nie tak duży jak w 4 sezonie, ale wtedy była pod wpływem SB, a na dodatek była świeżo upieczonym wampirem z emocjonalnym kołowrotkiem.
w tej calej kwestii nie naskakiwalem na Damona per se. Chodzilo mi tylko sposób podejscia scenarzystów do podobnych sytuacji w serialu. Podobne zachowania - rózne konsekwencje.
Tyle że jeszcze nie widziałeś tych konsekwencji :)
Ja to widzę też tak, że Elena wchodząc w związek z Damonem po trochu liczyła się z ewentualnymi konsekwencjami. Damon nie jest Stefanem i ona to zaakceptowała, dlatego też może mieć od niego inne oczekiwania - nawet jeśli to nie fair wobec Stefana którego za podobne rzeczy opieprzała. Takie jest życie.
I wlasnie sobie uswiadomilem ze Damon bedzie mial caaaalkiem sporo do ukrycia przed Eleną. LOL Chyba to juz tradycja ze zwizki z Eleną są pelne tajemnic i klamstw. Damon rzeczywiscie przejąl palęczkę chlopaka Eleny :D
Stefan zaczynając związek z Eleną trzymał zdjęcie Katherine.
Damon zaczyna związek z Eleną - wpuszcza do domu żywą Katherine.
Rzeczywiście zabawne :D
a co do cosmic connection - kojarzy mi się to z tym
http://www.youtube.com/watch?v=VHuBt5xTUek
LOL
Swoją droga w Sailor Moon tez byl ten motyw z kolejnymi wcieleniami i epicką miloscią.
Usagi i Mamoru byli kolejnymi wcieleniami Serenity i Endymiona.
Transformacja Usagi nie przyszłaby mi do głowy :D - może ze względu na moje raczej mgliste wspomnienia dotyczące SM.
Mam już dosyć tej epickiej miłości i wcieleń. Szczerze dość :)
Aaaaaaaa, Charlie z tym kolesiem co gra Petyra Baelisha w grze o tron, ( dobra dopiero teraz się skapłam że to on) <333 +18, żeby nie było;)
http://www.youtube.com/watch?v=31N4QGYJUZg - jeszcze Hurts ktoś rzucił młaaaa <3
ej no wszystkie Deleny i inne Seric przy tym miękną:)))
Ci powiem że byłam w szoku. petyr/aidan był mega sexi jako homo, CZEMU MU NIE DADZĄ TAKICH SCEN W GOT, facet się marnuje...:))
A no jest, haha.
Jeszcze w GoT to się nie tak łatwo marnować. Ale po tym fragmencie nie przeczę, że byłabym za urozmaiceniami w tej postaci :P
Większe zdziwko u mnie bo Baelish wydaje się taki zupełnie aseksualny, i jak zobaczyłam Aidana w takiej roli w QaF to zbierałam szczenę z podłogi, naprawdę świetnie tam zagrał, wielki plus dla niego:))
Może go źle obsadzili :D Gdyby był młodszy, mógłby zagrać hmmm... Renly'ego :)
Baelish'a nienawidzę :)
Była juz scena w Orlim Gnieździe z Lysą Arryn i Littlefingerem :D? Jedna z moich ulubionych w sadze.
Chyba nie;) nie jestem super hiper zagorzałą fanką GoTa, więc tak szczerze to nawet nie pamiętam tej Lysy która to;PP
Lysa to siostra Cat, ta która dawala cyca swojemu synkowi i u której Tyrion był więziony. Orle Gniazo to ta twierdza z tą otwieraną dziurą w sali tronowej,gdzie mozna wywalac w przepasc więźniów.
SPOILER:
Lysa poslubi Littlefingera (kochała go od nastoletnich lat i nawet zaszla z nim w ciązę - jednak ojciec kazal dziecko usunąc i jakos potem Lysę wcisnąl staremu Arrynowi - urodzila mu chorowitego synka) i weźmie pod opiekę Sansę. Littlefinger jednak się rozszaleje i pocaluje znienacka zaskoczoną Sansę, a Lysa zobaczy to przez okno - a ze jest bardzo zaborcza o swojego męzusia, to tak się wku.rwi na Sansę, ze za wlosy zaciągnie ją do tej dziury i będzie chciala przez nią wywalic. Littlefinger wkroczy do akcji i będzie ten dialog:
Lysa: I've always loved you. I've proved it, haven't I? ... I gave you my maiden's gift. I would have given you a son too, but they murdered him with moon tea, with tansy and mint and wormwood, a spoon of honey and a drop of permyroyal. It wasn't me, I never knew, I only drank what Father gave me... It was me who got you your first post, who made Jon bring you to court so we could be close to one another. You promised me you would never forget that.... You told me to put the tears in Jon's wine, and I did. For Robert, and for us! And I wrote Catelyn and told her the Lannisters had killed my lord husband, just as you said. That was so clever.
Petyr: My sweet silly jealous wife, I've only loved one woman, I promise you.
Lysa: Only one? Oh, Petyr, do you swear it? Only one?
Petyr: Only Cat.
Po czym to wlasnie Lysę wywali przez tę dziurę w przepasc :d
"Petyr: My sweet silly jealous wife, I've only loved one woman, I promise you.
Lysa: Only one? Oh, Petyr, do you swear it? Only one?
Petyr: Only Cat."
AHAHAHA, ALE Z NIEGO KLEMPAxd No to jej współczuję jak tak zginie co za paskud;)).
chocioaż jak mówisz że ona wpierw chciala załatwić Sansę no to właściwie chyba powinnam wstrzymać się z tym współczuciem, heh
Przysięgam jedna z najlepszych scen w sadze. Ale boję się ze nie oddadzą tego bezwzględnego i ironicznego klimatu, tak samo jak krwawe gody w ksiązce byly znacznie bardziej wstrząsające.
z tego ostatniego dialogu wynika takze ze Littlefinger nią manipulowal - i to ON kazal jej truc męza Jona Arryna - a przez 3 tomy wszyscy mysleli ze Lannisterowie to zrobili.
Littlefinger chce takze zrobic z Sansy wladczynię Doliny Arrynów - juz nie pamiętam czy przez malzenstwo z małym Robertem Arrynem, synem Lysy, czy tez chce wyeliminowac Roberta. Wiem tez ze Sansa staje się coraz bardziej obeznana ze sztuczkami dworskimi, intrygami etc. Moze wyrosnie na kolejną Cersei :d Sansa takze bedzie chciala odzyskac Winterfell.
Ciekawe czy Starkowie zacza walczyc ze sobą o Winnterfell. Bo Robb zostawil testament, w którym prawdobodobnie uznal Jona za pelnoprawnego Starka - a z racji starszenstwa i plci, on w 1 kolejnosci by dzidziczył.
• The episode is called “I Know What You Did Last Summer,” and we’ll find out what everyone’s been up during the period thanks to some back-and-forth emails between Bonnie (via Jeremy’s help) and Elena, who’s spent the three months getting hot-n-heavy with Damon every chance she got, it seems.
• Matt lost two important things during his very steamy summer abroad, one of which will cause trouble for him. Let’s just say executive producer Caroline Dries is making good on her promise that the busboy is not a peripheral character this season.
• Silas, who has his sights set one specific goal, doesn’t waste too much time pretending to be Stefan.
• Like Felicity and every college show ever, Elena and Caroline’s three-person dorm room is ridiculously large… and has its own bathroom!
• Yes, we said three-person room. Since unbeknownst to them Bonnie is dead, Elena and Caroline get a mysterious new roommate, and the blonde immediately doesn’t take a liking to her.
• Katherine is human now, but rest assured she hasn’t lost any of her spark. Case in point: “I’m weak, and I’m slow. Do you have any idea what it’s like to run in heels? I have blisters.”
• Damon and Jeremy share a scene that may just make you forget about the time the vamp tried to kill Elena’s little bro and instead go, “Awww.”
• Tyler is MIA because, apparently, a wolf pack in Tennessee really needs his help.
• Although Elena is definitely with Damon, Stelena ‘shippers will still get a little something to tide them over.
• Bonnie’s scream during that scene from the Comic-Con sizzle reel is for a very horrifying reason.
• You know what puts a major damper on your first college rager? Not being able to enter the party because you need to be invited in. On the other hand, maybe that’s for the best….
Although Elena is definitely with Damon, Stelena ‘shippers will still get a little something to tide them over. --moze lepiej nie, blagam nie!! To obrzydliwe, zwlaszcza w kontekscie tego:
Elena, who’s spent the three months getting hot-n-heavy with Damon every chance she got, it seems. -bleeee
• Damon and Jeremy share a scene that may just make you forget about the time the vamp tried to kill Elena’s little bro and instead go, “Awww.” ----nie mam słów nawet. Ohyda
Mnie rozbawiło to zaproszenie na domówkę - nie pomyślałam nigdy o tym :D
Ciekawe czy oni naprawdę chcą iść z tym wizerunkiem Deleny jako wiecznie gorącego związku skupionego w 100% na seksie. To tak jakby nagle ze Stefanem nigdy nie sypiała albo on ją na tym polu ignorował. Czyli serialowy schemat właściwie.
No i Matt jako istotny bohater :O Nadal nie mogę w to uwierzyć.
Interakcje Jera z Damonem akurat mnie cieszą, ale siedzę cicho :)
Mnie sprawa seksu malo obchodzi. Niech robią co chcą. Ale to z Jerem mnie wkurzylo - typowe zagranie. Wiedzialem ze zrobią z niego cheerleaderke Deleny. Co za piękne pararelki miedzy Dalarickiem a Deremym. Damon obu zabil nie wiedząc ze mają pierscienie. Co za epickie przyjaznie. Normalnie magia. Przypomina mi się cytat Plec związany z Klaroline - "moze Damon zabil Jeremiego z rozmyslem, ale jest w ich relacji cos magicznego, ze to nie moze się tak skonczyc."
kolejny scoop - o Silasie:
“Swoon-worthy Silas: It wouldn’t be the first time we fell for a villain (ahem, Klaus!). As fans of Ripper Stefan know, Wesley is oh-so-good at playing bad, and he shines in a role that has him manipulate and intimidate his way to getting what he wants.”
— Robyn Ross — TVGuide — TVD s501 scoop!
+ mój gifsecik anti Elena:
http://robb264.tumblr.com/post/61773600578
Wątpię żeby był cheerleaderką DE jak mam być szczera. Po prostu akceptuje uczuciowe decyzje swojej siostry. Już w 4 sezonie nie miał problemu z Damonem. Wcześniej się spierali, ale nigdy tam nie było jakiejś nienawiści. Oprócz tego incydentu z zabiciem, można nawet mówić między nimi o nici porozumienia. No i przede wszystkim - z tego co pamiętam, to Jer jest jedyną osobą z gangu jaką Damon kiedykolwiek przeprosił za coś co zrobił.
wlasnie chcialem zapytac czy on Jera przeprosil, bo nie pamiętalem. WOW - przeprosil za zabicie, to z pewnością dla Damona byl wielki gest :D - ale nie będę okrutny - dobrze ze go takze przeprosil, a nie tylko zlotą waginę.
Za zabicie chyba nie :D
Przeprosił chyba za Vicky + raz Jeremy chciał go zabić i odbyli "męską rozmowę". Jeremy wtedy doszedł do wniosku, że to nie ma sensu.
I tu jest wlasnie problem. Wszystko dla Eleny. Damon szukal wybaczenia u niej, a nie u prawdziwej ofiary - UGH. Tak samo w 4x15 - wszyscy placzą nad Eleną, a za Jerem tylko Matt łzę uronił.
Elka też jakoś nie postawiła mu nigdy ultimatum w stylu "przeproś moich znajomych" jak zrobiłaby to normalna dziewczyna. Czasami boję się, że scenarzystom nie zależy tak na wizerunku DE, bo będzie powrót do SE ;/
A Threesome! Swoon-worthy Silas! 5 Teases from The Vampire Diaries' Season 5 Premiere
1. Can we say threesome: And within the first five minutes! Yep, one of the show's couples invite a third party to join them in a champagne-filled evening that doesn't leave the bedroom. Any guesses which parties are involved?
2. Steamy bubble baths: There's not one, but two bubble bath scenes. (If you've seen any of the previews, you know who is half-naked in them.) Although both scenes start off sexy, they actually have more somber (and scary) endings.
3. Multiple deaths: It wouldn't be a vampire show without a few stakings and neck bites. But both deaths carry weight that will be felt for much of the season.
4. Responsible Damon: As Dobrev recently reminded us, Damon has a penchant for messing things up. But he'll certainly make a concerted effort to keep the house — and little brother Gilbert — under control. It's actually pretty sweet watching Damon try his very hardest to be the world's best boyfriend.
5. Swoon-worthy Silas: It wouldn't be the first time we fell for a villain (ahem, Klaus!). As fans of Ripper Stefan know, Wesley is oh-so-good at playing bad, and he shines in a role that has him manipulate and intimidate his way to getting what he wants.
wiedzialem ze bedą 2 kapiele. Jedna z Kath, a druga z Eleną.
Byle Elena nie miala wizji Stefana, byle nie to. Wolę obejrzec i z 6 minut DEXu, niz scenę gdzie Elena pokazuje epic love do Stefana, poprzez dziwne wizje.
Pocieszające jest to, że obie się kończą strasznie, a zatem Silas naprawdę nie będzie podrywał Kath. Może się jednak Kath domyśli?
Podobno obie zaczynają się seksownie - czyli Elena musi miec cos z Damonem w tej wannie chyba - bo sama w sobie sexi nie jest LOL - no to by bylo naprawdę epic, jakby miala wizję Stefana podczas seksu w wannie. Epic tru luv.
Ze scena Kilasa romantyczna nie będzie to sie domyslilem - tylko kto tę scenę 'spie.przy.' ?- mam nadzieję ze Katherine się domysli czegos podejrzanego. Bo jak Silas się nią zabawi, to bedę rozczarowany.
Myślę, że wizje ma jednak w samotności - ale zaproponowany przez ciebie scenariusz wysoce podrażnił mój umysł. To by była dopiero epicka więź gdyby mimowolnie miała wizje Stefana będąc z Damonem, że nie wspomnę o tym, że biedna by musiała uważać z imionami - Damon byłby niepocieszony pomyłką.
Nie zdziwię się jeśli będzie to "napięcie przed pocałunkiem", po czym ją oleje i powie coś niepokojącego.
masz wywiad z "Jessie'm"
http://doppel-vision.tumblr.com/post/61779435264/the-vampire-diaries-s5-scoop-ke ndrick-sampson-aka
There's nothing better than walking into the office and unexpectedly seeing "The Vampire Diaries" Season 5 premiere episode screener sitting on your desk ... and that's exactly what happened on Friday (Sept. 20). We know you're just as excited as we are about the next chapter of The CW's fan-favorite series, so to help make these next two weeks before it officially premieres just a teeny tiny bit easier, here are 10 juicy spoilers from the dark, fun, and sexy episode that introduces a whole lot of new mythology for the new season:
1. When executive producer Julie Plec promised a lot of Delena goodness in the new season, she wasn't kidding. It seems like the two happy lovebirds haven't been able to keep their hands off each other all summer, losing hours holed up in Damon's bedroom. Though Stelena fans, don't give up all hope: there is one scene that should help to balance out the Delena-heavy episode.
2. Since Jeremy is living in the Salvatore mansion (thanks to Elena burning down the Gilbert house in Season 4), that means there is plenty of opportunities for awkward sibling moments when he accidentally catches the two vamps in the ... er, act.
3. Though Elena is heading off to Whitmore College for a normal, functioning-vampire college experience with Caroline and Bonnie (or so Elena and Caroline think), don't expect that to affect her and Damon. Sure, long-distance relationships aren't easy, but when you see how these two say goodbye, you certainly won't doubt that they can make it work.
3. Speaking of Bonnie, we've known for a while that she's still dead, and only Jeremy is able to see her. However, she's keeping up the charade that she's alive and well, traveling the world so her friends and father don't worry. But when she doesn't show up to college to be Elena and Caroline's third roommate, expect the questions to start flowing.
4. As for Bonnie's spot in Elena and Caroline's room, obviously the university filled it. This mysterious third roommate actually seems pretty cool considering the weirdo they could have been stuck with -- but Caroline has some very specific (understandable) misgivings about her.
5. Freshman year of college ... oh, the memories. Elena and Caroline dive right in to traditional college experiences, including a party. But being a vampire -- functioning or not -- in a college setting won't be as easy as they had originally thought.
6. Tyler doesn't make a physical appearance in the premiere, but prepare yourself for one of his tear-jerking voicemails to Caroline. Michael Trevino knows how to steal a scene without even being in it (he's clearly been practicing for his latest project).
7. The token human, Matt, is fresh off his summer galavanting around Europe with Rebekah and a sexy mysterious beauty named Nadia, and his three months abroad with broads transformed him into a confident, happy, self-assured guy who is not the least bit upset about returning to Mystic Falls to work (unlike most guys coming off a summer like his)
.
8. Speaking of Nadia, the premiere sets up new mythology that will leave you with a ton of questions as to what her agenda is, and why she needs what she takes from who she takes it from (vague enough for you?).
9. Silas doesn't waste any time pretending to be Stefan (unlike Klaus who enjoyed pretending to be Tyler for as long as he could). He's been spending his summer getting more and more powerful, and the extent of his mind control will shock and terrify you along with the entire town of Mystic Falls.
10. Katherine's had a miserable summer learning how to be a human again ... namely, running from her many enemies ("Do you have any idea what it's like to run in heels? I have blisters!") now that she's weak, slow, and vulnerable. Her troubles will only get much, much worse in the final moments of the premiere when villains' agendas start to become a tiny bit more clear.
How's that for some juicy teasers? And to give you an idea just how jam-packed the episode is, we've barely even scratched the surface of what happens in the premiere.
"The Vampire Diaries" Season 5 premiere, "I Know What You Did Last Summer," airs Thursday, Oct. 3 at 8 p.m. ET on The CW.
Biedny Jeremy.......
Ten spoiler Deleny w połączeniu z koscią dla Stelenowcow jest zaje.biscie smieszny. Elena ruch.ala Damona cale lato, ale nie matwcie się - bedzie scena i dla was Stelenowcy. Alez to ohydne. Niech dadzą spokój juz z SE - to jakies ludzkie pojęcie przechodzi, by Stefan mógl ją wziąc z powrotem.....
The Honeymoon Stage. Elena and Damon have had a summer of sex…and maybe not much else. They seem deliriously happy after finally getting together and while Elena wonders whether they can have a long-distance relationship while she is at Whitmore College, they both seem determined to make this work. At the same time, Elena can’t shake the feeling that something might be “wrong” with Stefan, but she seems reluctant to tell Damon about this lingering feeling. Caroline thinks it’s residual guilt over choosing Damon, but Elena doesn’t necessarily agree. Stelena shippers will enjoy a particular moment in this episode, but I think it’s clear that Elena is happy with Damon. Whether that changes in the future will remain to be seen.
The Three Musketeers. Caroline and Elena are shocked when Megan – not Bonnie, who has been using Jeremy all summer to convince her friends that she’s still alive and traveling – shows up as their third roommate and Caroline isn’t exactly receptive to a new face. When they realize there’s more to Megan than meets the eye, you might agree with her chilly behavior.
A New Attitude. Matt had a whirlwind European adventure, complete with sex. A lot of sex. After he and Rebekah share a rather sweet goodbye despite their vow of “no strings”, he settles back into life in Mystic Falls, albeit with a suave new attitude. But it looks like Matt brought something back with him from Europe. But he’s rather shocked when a woman reveals that she followed him home after a meeting in Europe…and there’s a lot of reasons to be suspicious about her. While a lot of things aren’t clear right now, what is clear is that Matt has a big role to play this season.
Silas’ Ruse. As it turns out, Silas isn’t all that interested in pretending to be Stefan and he also reveals some very interesting facts about his physiology. Most importantly, his mind control powers are a thing of sheer power. I can’t spoil it for you, but you will be very impressed – and terrified – with the beginnings of Silas’ master plan and his execution of it.
Putting Your Life Back Together. Jeremy has to find a way to convince everyone that he just faked his own death and fit back into Mystic Falls High without the presence of his sister and friends. When he doesn’t get a warm reception from his fellow students, he puts his new hunter skills to very good use. Cue Damon, who is acting as Jeremy’s de facto guardian now that the younger Gilbert is living in the Salvatore mansion while his sister is away at school.
A Missing Boyfriend. Tyler’s absence over the summer will be addressed and we’ll get an update about his plans…at least for now.
Adjusting to Humanity. Katherine is a mess after surviving her first summer as a human again (the poor girl looks like she can’t even find a brush!) and she seeks out Damon for help. But she’s a survivor and despite a quick fix suggestion by Damon, Katherine reveals that she’s playing the long game here. Don’t ever underestimate this girl.
Pure Agony. Watching Stefan in the box is actually terrifying, especially if you fear drowning (and who doesn’t?). He’s suffering as well, complete with hallucinations, beautiful as they may be. But he has a choice to make that could help him…or will it just ultimately hurt him?
Pure Agony. Watching Stefan in the box is actually terrifying, especially if you fear drowning (and who doesn’t?). He’s suffering as well, complete with hallucinations, beautiful as they may be. But he has a choice to make that could help him…or will it just ultimately hurt him? ---co to znaczy? Niech mi nie mówią, ze ma jakies "piekne sny związane z Eleną" LOL
Elena and Damon have had a summer of sex…and maybe not much else.(...) At the same time, Elena can’t shake the feeling that something might be “wrong” with Stefan, but she seems reluctant to tell Damon about this lingering feeling. Caroline thinks it’s residual guilt over choosing Damon, but Elena doesn’t necessarily agree. - LOL Caroline - kochanie, Elena nie czuje zadnego wstydu i wyrzutów sumienia - stala się Damonem 2.0 - piękny character development. I tak jak myslalem, Delena jest pusta niczym bęben - tylko SEX. To bylo do przewidzenia po 3 sezonach gapienia się sobie na usta i rozmów o Stefanie.
http://24.media.tumblr.com/tumblr_lwdpu6zyHj1qcevdro1_500.jpg
Stelena shippers will enjoy a particular moment in this episode, but I think it’s clear that Elena is happy with Damon. Whether that changes in the future will remain to be seen. - to ta scena w wannie.
Czyli dokładnie tak jak przewidywałam - przeczucia były przez całe wakacje, ale powiedziała o nich tylko Caroline, bo Damona nie chciała pewnie martwić.
A Caro znów udowadnia jaka z niej beznadziejna przyjaciółka, nie jest zainteresowana najwyraźniej tym że za Stefanem naprawdę jest źle, tylko woli to zwierzenie wykorzystać by wzbudzić w Elenie poczucie winy. Brawo.
A gdzie tu jest napisane ze miała to przeczucie cale wakacje? Bo z tego wynika ze cale wakacje rżnęla się z Damonem. Przeczucie mogla miec później. Nie jestem pewny czy Caroline chce wzbudzic poczucie winy czy po zgaduje przyczyny takiego stanu Eleny.
Jedyną beznadziejną przyjaciólką jest Elena, która DALEJ nie przeprosila za ohydne zachowanie wobec Caroline i za te obrazliwe uwagi pod rzucane pod jej adresem.
A sorry, nie zauważyłam - (...) Myślałam, że oba te zdania następują po sobie. Ale nadal przypuszczam, że tak właśnie będzie.
to calkiem zabawne:
http://extremeviki54.tumblr.com/post/61786500413/omg-look-how-perfect-we-are-d-i -really-like
5 minut na tagu Steleny i mi ciśnienie skacze do góry. 2 różne fandomy, a te same spoilery potrafią skomentować na swoją korzyść. Podziwiam.
I really see Stelena happening this season
Seriously, Elena says she loves Damon, but I think the short leash he will keep her on, the lies he tells her etc. will make her re-think the relationship she had with Stefan. She will have a longing, miss the assurance and love of Stefan. She can trust Stefan, and she knows his heart is her home. Damon cannot provide that. The bad boy never wins, no matter what. You can’t teach an old dog new tricks.
Taaa, to by było dopiero super gdyby Elena wróciła do Stefana, bo Damon ją okłamał, a raczej nie powiedział co się dzieje. Sama będzie zatajać przeczucie, ale to Damon jest znowu zły, bo zataja "akcję ratunkową". W 3 sezonie też jej o tym nie mówił, bo nie chciał jej martwić. W czym problem? Elena kilkukrotnie zatajała fakty przed Stefanem, Jerem i kilkoma innymi, a zatem dlaczego ją ma denerwować odwrotna sytuacja? Nie mówiąc już o tym, że kłamać na bezczela też potrafi - sytuacje z Reb, Eljaszkiem, powiedzmy że Kol się nie liczy.
Sądzę, że Damon nie spieprzy. Jedyną kartą przetargową będzie ta durna więź, która <z tego co widzę>, wcale nie jest zła, to SB było złe. Więź jest OK. Szok :D
nie wiem czy piszesz do mnie czy jak :d ale ja na tag Steleny od dawna nie wchodzę, bo mi jako fanowi Stefana, krew sie podnosi na samą mysl ze Stefan by mógl ..to cos...wziąc z powrotem.
z resza to mój dzisiejszy wpis na tumblr:
http://robb264.tumblr.com/post/61829948117/spoiler-about-elena-delena-stefan
Szczerze mówiąc chcialbym by Delena posypala się na koniec sezonu i jak Elena by chciala leciec do Stefana, to ten by jej nie przyjął i wybral Kath ponad nią. To z resztą jedyny sposób, by nie bylo wątpliwosci ze się naprawdę odkochal i nie traktuje Kath jako nagrody pocieszenia. Poza tym wolę by to Stefan mial ostatnie slowo w kwestii Steleny - chcę satysfakcję. Chcę by nie bylo SE nie dlatego ze Elena Stefana nie chciala, ale dlatego ze Stefan jej nie chcial.
Powiedzmy, że posty bezpośrednio do ciebie zaczęłabym od "robb..." :) I chyba nie podpięłabym pod główny. Tak ogólnie chciałam wyrzucić złość.
No i tak prawdę mówiąc skończyłam z nazywaniem Eleny dziwką. Raz, że próbuję ogólnie zacząć się lepiej wyrażać <co się raczej nie uda>, a dwa, że nie uważam że ona zasłużyła na takie określenie. Nie lubię Eleny, ale jak mam ją winić za seks z Damonem? Przecież to jej chłopak, co mają niby robić? Grać w srabble? :D
"Poza tym wolę by to Stefan mial ostatnie slowo w kwestii Steleny - chcę satysfakcję."
Niby rozumiem. Każdy ma prawo mieć jakieś oczekiwania. Tak jak ja nierealnie marzę o pozbyciu się Caroline. Jeśli o to chodzi, to jestem za Deleną, a niekorzystne dla niej spoilery mnie w tym utwierdzają. Poza tym twój scenariusz wydaje mi się nieprawdopodobny. Zapewne to o Elenie będą te halucynacje.
Chociaż gdzieś po cichu liczę na to, że to Steferine się wydarzy, może nie zaczną od początku, ale na jakimś etapie tego sezonu na siebie w końcu trafią.
Poza tym twój scenariusz wydaje mi się nieprawdopodobny. --- w jakim sensie? 1) Ze Delena bedzie niezniszczalna? Lol - to ze się rozstaną w któryms momencie jest oczywiste. Kazda para w TVD to zrobila - a zwlaszcza "ognista" Delena rózwniez przejdzie przez ten etap. 2) Ze Elena nie bedzie chciala wrócic do Stefana? Przejedzie się na Damonie, cos ją mocno zaboli i będzie chciala swoim naturalnym zwyczajem wrócic do "bezpiecznego wyobru" - zwlaszcza jak Caroline ją bedzie przekonwyac jacy są epic i sobie przeznaczeni. 3) Ze Stefan nigdy nie przepusci okazji by wrócic do Eleny? Te słowa z finalu "ze wezmie ją w uderzenie serca" nadają się na piękną kontrastową pararelę - zwlaszcza ze padly zanim uslyszal epickie wyznanie milosci i zanim przeszedl przez podwodne piekło.
Steferine zacznie się wczesniej niz później. Watek Katherine wydaje się ekatremalnie mocno związany z Silasem a przez to ze Stefanem. Jak juz w 5x02 wiedzą kto kim jest, to jak dlugo zejdzie im znalezienie Stefana? Max w 5x04 wyjdzie na powierzchnię.
A Delena - mam ją gdzies dopóki nie będzie ingerowac w wątki dla których serial oglądam. Choc nie przeczę ze ich upadek bedzie lepszy do oglądania niz sceny mojego OTP.
Punkt 1 i 2 - zgadzam się i wiem, że istnieje takie ryzyko.
Punkt 3 - Pobożne życzenia. Może to "in a heart bit" padło przed wyznaniem, ale już "co jeśli to Elena była tą jedyną" padło po dłuższym czasie, miał więc czas do przemyślenia sprawy.
Stefan nie odrzuci Eleny. Nie wierzę w to. Żaden jej nigdy nie odrzuci. Mogą mieć pojedyncze odcinki gdy mówią jej coś niemiłego (obaj mieli), ale potem znów sytuacja wróci do "normy". Jedyną szansą na szczęście Stefana wykluczające SE, jest "Zabezpieczenie" Eleny Deleną, jedynie to mu pozwoli ruszyć na przód. Wolna Elena to powrót do SE. Oby nie dali SK jako romansu jak było z Stebekah - Zrównają ich wtedy w "złym wyborze" i mamy otwartą furtkę na SE.
Ja uwazam ze po to są kolejne seozny by oglądac COS NOWEGO - i rozwój postaci jest nieunikniony. Dlatego tez myslę ze Stefan się zmieni - na tyle by zaryzykowac i pójdzie na calosc - z pewnioscią nie od razu, ale rozwinie w sobie asertywnosc wobec Eleny. Nie wierzę - NIE WIERZĘ ze weźmie ją od ręki. W finale bylo tylko takie gadanie, by wbic sztylet mocniej w serce. Wierzę w foreshadowing. On dosyc często się sprawdza. Poza tym nie chcę SK, gdzie Stefana przy niej trzyma fakt ze Elena jest zajęta. Chcę widziec jak Stefan przezywcięza klątwę zlotej waginy i przerywa tę patologię.
Poza tym - jezeli zrobią SE - to juz na koniec - nie moze byc wiecej przeskakiwania Eleny. Musialaby stac za Stefanem murem, zadnych wątpliwosci. To by byla komedia jakby Stefan postradal resztki godnosci, wziąl ją z powrotem na koniec 5 sezonu, by znowu w 6 ona byla niezdecydowana. Więc nie widzę szybkiej SE reunion. Na pewno nie w 5 sezonie.