Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 122874
6,0 5 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

T:22
Poprzedni temat:
http://www.filmweb.pl/serial/Pami%C4%99tniki+wampir%C3%B3w-2009-502112/discussio n/Stefan+Silas+i+przyjaciele,2290026

ocenił(a) serial na 1
martusia_47

Mnie też, ale ja ogólnie wolę takie smutne sceny gdzie widać desperację, żal, są łzy :) Nienormalna jestem :D

ocenił(a) serial na 6
Slutty_Pumpkin

Myślałam, że wszyscy takie lubią :D

ocenił(a) serial na 6
Slutty_Pumpkin

Masakra co :P Tak mi było żal Zoe jak już się wcześniej domyślała wszystkiego :(

ocenił(a) serial na 1
Kejt__

Podobał mi się ten moment z matką Wandy, gdy opisywała zdradę jej męża i do Zoe docierało powoli. I dużo w tym było racji, czasem już wie się na starcie, ale chce się udawać, że nic się nie stało :(

Ale teraz mnie wkurza trochę ten hejt na Wade'a - rozumiem, zdradził, ale po co taką aferę robić? A co to? Wczesniej tego innym kobietom nie zrobił? Ale pani doktor taka wyjątkowa... troszkę przesadzili :D

ocenił(a) serial na 6
Slutty_Pumpkin

Też mi się bardzo podobała ta scena właśnie.

Jak dla mnie to Wade po prostu przegiął pałę. I tak jak przymykałam oko na ten związek, mimo że składał się tylko z Wade/Zoe (w zależności od odcinka) zrobi coś głupiego, wieczorem jedno przychodzi do drugiego przepraszać i seks, to po tym po prostu naprawdę nie chcę ich razem oglądać.

ocenił(a) serial na 1
Kejt__

A mnie już nawet nie zdenerwowała tak sama zdrada, jak sam fakt że ten odcinek odsłonił naturę Wade'a. Zoe stawała na głowie, żeby go motywować, żeby udowodnić mu, że stać go na więcej... a on się zachował jak typowy palant. To ohydne jak potraktował Georga. Wypiął się na wszystkich którzy go wspierali. To dopiero podłość.

ocenił(a) serial na 6
Slutty_Pumpkin

No właśnie, a na filmwebie pamiętam zawsze było takie ogromne bronienie, że Wade się zmienił dla Zoe i w ogóle bo ta miłość to normalnie cuda czyni.

A jego zachowanie względem George'a to już w ogóle ujawniło prawdziwą naturę Wade'a, zwykły dupek jakich w pierwszej lepszej wiosce znajdziesz na pęczki.

ocenił(a) serial na 1
Kejt__

No właśnie już zajrzałam sobie teraz do tych wątków o parach w HoD i przeczytałam o tym jak Wade jest wielbiony :D
Nie wiem, jasne, podoba mi się, sympatyczny nawet później był... ale bez przesady. Ten początek związku przez seks mnie zabił. Dobra, rozumiem że w życiu są różne układy, ale nie koniecznie chcę coś takiego oglądać.

ocenił(a) serial na 1
robb264

:O Nieładne to było z jej strony. Zaskoczyła go totalnie. Brawo dla JoMo, że wybrnął z tej głupiej sytuacji.

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Czemu?? Ian powinien stawić czoła a nie nie dość, że w serialu tyłek ratują to jeszcze poza? :D

ocenił(a) serial na 1
anulka88

No ale wywiady na temat serialu to jednak nie jest miejsce na takie pytania o życie prywatne. Z zaskoczenia go zaczęła podchodzić to zrobiło mu się głupio... co miał jej niby powiedzieć? Naturalna ludzka reakcja że się zmieszał.

Slutty_Pumpkin

ale zabawne jest to ze nauczyl się jednej formulki "Delena jest urocza. Damon jest szczęsliwy, ale to MF i szczęscie nie moze trwac dlugo, bo by nie bylo wtedy dramy" - juz to slyszalem wiele razy.... :D

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Może i tak, ale nie spytała go o ulubioną pozycję łóżkową, że mógłby się zawstydzić, tylko ogólnie, a nie jest zwykłym Kowalskim, tylko chyba ma troszkę obycia w szołbiznesie, dziennikarze, flesze itp. Z jednej strony gwiazdorzy, wdzięczy się do zdjęć a na prostym pytaniu chowa głowę w piasek...? :)

ocenił(a) serial na 1
anulka88

Paradoksalnie już wolałabym żeby mnie ktoś zapytał przed kamerą o seks, bo takie pytanie można łatwo strącić przez śmiech i obrócenie tego w żart. Babka (nie wprost) ale zapytała czy łatwo jest grać sceny bliskości z osobą z którą naprawdę się w tym związku było a już nie jest. Można się zaplątać w odpowiedzi, tym bardziej że się tego raczej nie spodziewał - JoMo miał do tego większy dystans, dlatego tak łatwo mu przyszło zrobienie z tego żartu właśnie.

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Będę obstawać przy swoim ;p

ocenił(a) serial na 1
ocenił(a) serial na 6
Slutty_Pumpkin

Jak ja nie ciepię takiego chamskiego dziennikarstwa.

Slutty_Pumpkin

A tego niezwykle krótkiego (minuta i 30 sekund) wywiadu z Paulem nie komentowałas?
http://www.youtube.com/watch?v=fV6-zPP8e4o

ocenił(a) serial na 1
robb264

Nic dzisiaj chyba nie komentowałam nowego, teraz dopiero rzuciłam okiem na plakat Niny.
Czyli raczej Stefanowi nie będą romanse w głowie, a trójkąt podtrzymają obawami Damona i żalem Eleny.

Slutty_Pumpkin

zalem Eleny? :D ? Do kogo ona ma zal :d?

ocenił(a) serial na 1
robb264

Złe słowo - współczuciem Eleny.

Slutty_Pumpkin

Na czyms takim daleko nie zajadą. Albo cos drgnie w relacji SE albo dadzą Stefkowi powazną love interest. Fani Stefana nie wytrzymają dluzej. A samotny Stefan którego Elena przyjacielsko klepie po ramieniu nie wystarczą.

ocenił(a) serial na 1
robb264

Nie wiem czy ich to w ogóle obchodzi czego chcą fani Stefana.

Slutty_Pumpkin

Raczej obchodzi, bo to spora częsc fandomu. A nawet jezeli nie jest czyims ulubiencem to i tak wielu woli go ponad Damona - "z dwojga zlego" - te fandomy Caroline, Bonnie i tym podobne.

Slutty_Pumpkin

Zwlaszcza teraz powinno obchodzic kiedy duze fandomy Pierwotnych juz przerzucily się na TO.

ocenił(a) serial na 1
robb264

No to może znów się źle wyraziłam, obchodzić ich obchodzi, ale nie potrafia ciemnoty sprostać oczekiwaniu fanów.

Głowa mi pęka - dobranoc.

w zasadzie 1 dzień do TVD :O

Slutty_Pumpkin

katherine:
http://24.media.tumblr.com/d417345b2aa3f06e1902fd003b972609/tumblr_mu2alcR9Hz1so 55buo1_500.jpg

ocenił(a) serial na 9
robb264

Pierwsza ;p

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/575665_10152336858234968_ 1840425579_n.jpg Katherine :)

anulka88

wersja z aktywnym linkiem:
http://24.media.tumblr.com/d417345b2aa3f06e1902fd003b972609/tumblr_mu2alcR9Hz1so 55buo1_500.jpg

ocenił(a) serial na 9
robb264

Mój też, tylko spacje trzeba usunąć :PP

anulka88

no ale link nie jest 'clickable'

jeszcze spoilery:
Is Katherine still on flirty mode? — @alexamealexa
She’s more in I’m-desperate-and-need-someone-to-save-me-mode, but yes, Katherine (Nina Dobrev) does manage to get her flirt on with both Damon and Stefan (aka Silas). To top it off, the puppy dog eyes have their desired effect on at least one of the guys. Any guesses?

ohydne Datherine

robb264

Stefan and Elena scoop/a scoop on Stefan please — @tonkinshale

She may be with Damon, but Stefan still isn’t completely off Elena’s radar. The two even share a moment (though it’s a bit one-sided). As for what Stefan is up to sans his ex? He’s “adjusting” to his new, cozy underwater abode, obviously.

robb264

How much pain will we feel when we see Stefan? I NEED TO BE PREPARED. — @AllTheAwards4PW

Poor Stefan just can’t catch a break. First he loses his girl (to his brother!), then he gets royally screwed by Silas. You’ll see him grapple with all these emotions. Vampires + feelings, the result is never good. How’s that for preparation?

ocenił(a) serial na 9
robb264

Wiem... Dlatego Twój jest lepszy, ale tym razem to ja byłam szybsza Encyklopedio :D :PP

ocenił(a) serial na 1
anulka88

Skomentuję Twój Anulka, bo byłaś pierwsza :P
Okropny, taki wredny grymas, u Eleny było to samo zresztą... jakby coś gorzkiego połknęła.
:D

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

:D
A mi się nawet podobają, nie są krzywdzące jak w przypadku Stefana/Silasa... :/

ocenił(a) serial na 1
anulka88

Na pewno jakość zdjęcia jest dużo lepsza, ale mimo wszystko mało to wg mnie podobne do Dobrev. I trochę to sukowato wygląda. Tyle że.... może dużo w tym racji właściwie :P

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Wygląda tak jak się zachowuje ;p

Slutty_Pumpkin

http://thevampirediaries.co.vu/post/62884639114

Slutty_Pumpkin

to sie nazywają priorytety :D lol
http://25.media.tumblr.com/88a2408c8b784d0ee3318cea7d4c0acf/tumblr_mu2hhbGwNQ1rm aicro1_500.jpg

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Jak nastroje? Kończyć temat ;p

ocenił(a) serial na 1
anulka88

Związane z TVD? :D
Całkiem się cieszę. Od rana o tym nadaję koleżance, także chyba mam już te delikatne objawy "przedodcinkowe".

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Si ;p
Ja w sumie na razie zdążyłam się wciągnąć w coś innego, ale jak tylko ruszy temat odcinkowy to i u mnie podskoczy zainteresowanie (mam tylko nadzieję, że może tym razem obędzie się bez zbędnych jednowpostowych tematów z pytaniem o piosenkę czy westchnięciem nad oczami Damona lub jakimś ważnym spoilerem... :/) a jak już będzie odcinek z napisami to oczywiście od razu seans :D
A poza tym choróbsko mnie rozkłada... (seriale się cieszą :D)

ocenił(a) serial na 1
anulka88

Temat odcinkowy już jest założony :P Ktoś z serialowych się nie mógł doczekać :D Jak chcesz tam zaznaczyć swoją obecność, to już mozesz xD

Nie obędzie się. Ostatnio zakładałam temat odcinkowy do premiery na innym forum, a i tak się znajdzie z kilka osób, które muszą skrytykować jakąś kwestię/osobę w nowym temacie ;/

Nie no, nie daj się chorobie Anulka , nawet jeśli seriale miałyby sie cieszyc :D

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Wiem, wiem, Ale na razie tak pojawia się i znika na głownej, co mają tam pisać? Przypuszczenia? Można, ale ja wolę poczekać z opinią :)
Tak mnie wqrwiają takie osoby... W ogóle zero wyobraźni... :/
Staram się... Ale...ja chyba też troszkę razem z nimi się cieszę :D

ocenił(a) serial na 1
anulka88

Wydaje mi się, że taki temat się raczej powinno założyć dzień/dwa przed odcinkiem... no ale.
No już trochę przypuszczeń tam padło... sama nawet weszłam. Pytanie czy po odcinku mi się będzie w ogóle chciało pisać recenzje czy sobie odpuszczę :)

Staraj się mocniej, zdrowie trza szanować ! :D

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Ja tam się postaram coś naskrobać ;p
Idę chyba zapalić, tzn. spróbuję :D I herbatkę z miodem zrobię :)

ocenił(a) serial na 1
anulka88

Jaka inhalacja :DDD

ocenił(a) serial na 1
anulka88

A tematu ma starczyć, bo znów się Immortal zdziwi :D