Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 122874
6,0 5 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

T:22
Poprzedni temat:
http://www.filmweb.pl/serial/Pami%C4%99tniki+wampir%C3%B3w-2009-502112/discussio n/Stefan+Silas+i+przyjaciele,2290026

Slutty_Pumpkin

chodzilo mi o to jacy van de Campowie próbowali byc przed swiatem. Jaki obrazek chcieli sprzedac sądziadom.

ocenił(a) serial na 1
robb264

Wiem o co Ci chodziło, ale mimo wszystko nie umiem panować nad wyobraźnią :D

Slutty_Pumpkin

ha ha ha tumblr

I just read: "Why Elena's hair looks so ugly in s5 stills? That's what happens when you're not dating Stefan, you can't use his shampoo anymore" I'm still laughing so hard.

ocenił(a) serial na 1
robb264

xDDDD Prawda :D

ocenił(a) serial na 8
robb264

Hahaha so true ;D

ocenił(a) serial na 5
robb264

Hahahaha, nie mogę xD

Slutty_Pumpkin

i dlatego Jer powinien zostac martwy. Martwy.
Co następne? Piknik z Caroline?

Niech jeszcze zalozy pastele i będzie komplet.

ocenił(a) serial na 1
robb264

Tyle że Jeremy już w 3 i 4 sezonie miał całkiem niezły kontakt z Damonem. Nie ma co się aż tak temu dziwić.
Mimo to dziwi mnie to, że tym bidnym aktorom każą takie głupoty pieprzyć jak: "father-figure" No chyba kogoś z lekka poniosło. Rozumiem powiedzieć, że ich relacje się poprawiły, że nie ma już w Jeremiem dawnego żalu... no ale zaraz , że to dla niego ojciec? :DDD

Slutty_Pumpkin

az cos mnie rozrywa od srodka jak próbują na silę sprzedac Deremiego. Robią to tylko po to by jakos zatuszowac 2x01. Tylko po to. Jeremy czekal cale zycie na kogos takeigo jak Damon ? lol - czyli na kogos kto mu bez mrugnięcia okiem zlamal kark i nie blagal o wybaczenie?

Steven osobiscie nienawidzil Damona i Deleny - w prawie wszystkich wywiadach to podkreslal, a teraz takie bzdury musi gadac.

Damon i Jer nie muszą się nienawidzic, ale niech nie próbują przesadzac w 2 stronę. Strasznie to sztuczne. I co z Alarickiem? Chyba on bardziej był father-figure a nie Damon.

ocenił(a) serial na 1
robb264

Mnie wkurza fakt, że Damon jest taki bezkarny w zasadzie. Że nikt mu się nie może postawić. Jeremy i Matt - jego dwie ofiary traktuje on jak swoją własność. Nie rozumiem czemu żaden z nich nie mógł mu się nigdy postawić, tak by choć raz Damonowi musiało być głupio za to co zrobił.

Slutty_Pumpkin

tak samo jak Stefan skrytykowal wyłączenie uczuc Eleny przez Damona tylko raz i to tylko z usuniętej scenie LOL

ogólnie to mi wygląda jakby Damon kradl tozsamosc Stefana i zyl jego zyciem. trochę to przerazające.

Jeszcze dla zwiększenia efektu sprowadzą crazy Stefana, który bedzie chcial skręcic kark Jeremiemu i hero Damon go uratuje przy epickiej piosence z peleryną na plecach.

ocenił(a) serial na 1
robb264

Co do kradzieży tożsamości... Damon sam tego nie robi, to scenarzyści upychają go na siłę do takich samych/podobnych sytuacji w jakich był Stefan, bo ciągle trzeba ich porównywać ze sobą i dawać fandomom okazję do sprzeczek na temat który lepszy dla Eleny ;/

Np. ta scena z compulsion Kola w 4 sezonie - ile było gadania, że Stefan taki zajebisty, bo on wytrzymał w 3 sezonie i nie zabił Eleny bla bla.... taaaa jasne, tyle że nie wiadomo co by zrobił Stefan gdyby chodziło o Jeremiego, a nie Elenę. Nie da się tego ze sobą porównać, a jednak wszyscy Stelenowcy uważają to za naczelny argument.

Slutty_Pumpkin

No i widzisz - teraz nazywasz to 'bad writing'. A jak ja mówię ze robili bezczelne 'character assasination' Stefanowi w 4x07 i 4x08 by wybielic Damona, to wychodzi ze przesadzam.

Ta scena z 4x11 nic dla mnie nie znaczyla pod względem "czy Damon lepszy czy gorszy". Ale pokazala jak znacznie ciekawsza, bardziej dramatyczna i lepiej zagrana byla scena SE w 3x05. (scena DE przy tym to kiepska parodia, pastisz) No i zamknięto ryja Delenowcom, którzy bezczelnie gadali ze "Stefan jest bee, bo ugryzł Elenę, jakby ja kochał to by zaden urok Klausa go nie zmusił - widocznie nie kocha Eleny jak Damon." - a takie byly komenty fanów DE po 3x05. Widzialem kiedys temat poswiecony temu odcinkowi na filmwebie.

ocenił(a) serial na 1
robb264

Ale czy ja mówiłam wtedy, że to było dobrze napisane? Oczywiście, że nie... Tyle że skoro już tak to napisali, to nie mogę sobie teraz wyciąć z pamięci niekorzystnych dla Stefana scen, bo tak i już, natomiast te złe dla Damona zachowywać w pamięci i na ich podstawie tworzyć argumenty.To co nam pokazują niezależnie od tego czy jest napisane dobrze czy źle, mamy uważać za prawdę. Czytaj - może i faktycznie na siłę robili ze Stefana dupka, ale nie mogę teraz udawać, że nie jest zdolny do takiego zachowania, bo skoro już to pokazali tzn że taki właśnie jest.* I nie przesadzajmy... w charakterze Stefana lezy skłonnośc do oceniania, aż tak sobie tego z tyłka nie wzięli. Ale fakt - zgodzę się, że te "wady" Stefana jakoś za bardzo się skumulowały w momencie kiedy DE poszli do łózka i odkryli prawdę o SB.

*Bo tu wchodzi w grę taki mechanizm:
- Stefan robi coś złego w sezonie 4 (źle napisane - nie liczy się)
- Damon robi coś dobrego w sezonie 4 (źle napisane - nie liczy się)

Jakbyśmy mieli być w 100% uczciwi, to trzeba by było wyciąć z pamięci z 90% 4 sezonu, bo tam każdy zachowywał się sztucznie. Widać że bohaterowie służyli określonym wątkom, a nie na odwrót.

ocenił(a) serial na 6
robb264

http://25.media.tumblr.com/3704adbbc9e179624b4d21ae1d6e59d7/tumblr_mu0i2cFJFh1rx l69uo1_500.png

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Głosować w scenkach, bo nikt nie chce odpuścić ;p

Slutty_Pumpkin

lol
http://25.media.tumblr.com/0497c8471ac618415d36dcd1a4179f2b/tumblr_mu0nf9BosL1s0 fmn5o1_500.jpg

mamy tez Silasa :D w sumie nie wiem czy lepszy. Oba te plakaty dziwne. Za duzo PS za malo Paula.

robb264

mogli mu dac jeden a porządny. :d ale widac ze ta plachta mu nie sluzy za bardzo.

ocenił(a) serial na 1
robb264

Nie bójmy się użyć właściwego słowa - beznadziejne. Jeden mógł nie wyjść... no ale 2 tak spieprzyć? I to jeszcze zdjęcia ludzi którzy są seksowni? No jak można coś takiego spieprzyć....

Slutty_Pumpkin

juz ja bym zrobil lepszy plakat - wziąc screensoota Paula z jakiegos wywiadu, walnąc plachtę na ryj i juz będzie lepsze.

Na tym drugim to nawet Paula nie przypomina. Nie wiem kto to jest, ale twarz jest bardzo zdeformowana.

ocenił(a) serial na 8
robb264

Jezu...ten plakat jeszcze gorszy niż Stefana, wystarczy spojrzeć na szczękę i jak ona wygląda z przyklejoną do niej szmatą. Matko jedyna czy materiały promocyjne do serialu robią ludzie nietrzeźwi?

HomeBird

Jak takie mają dawac, to niech lepiej zadnych plakatów nie dają. Mialem spore nadzieje na plakaty Paula, bo na grupowym plakacie wygldal swietnie - zdecydowanie najlepiej z nich wszystkich i tak jak ja myslala z resztą większosc fanów. Na tym normalnym "szkolnym zdjęciu" z bialym tlem tez wyglądal dobrze. A tutaj kogos poniosla fantazja.

HomeBird

ktos te fotki podkolorował i rozjaśnił
wyglądają moim zdaniem trochę lepiej
http://24.media.tumblr.com/01fee0d69bd8590650053202860ab8db/tumblr_mu1c22gJG01qh fhs3o1_500.png

ocenił(a) serial na 9
robb264

Lepsze niż oryginały, ale i tak tragiczne ;p

ocenił(a) serial na 8
robb264

Według mnie niestety tych fotek nie da się już uratować :\
Zniszczyli Stefana...i Silasa razem z nim

ocenił(a) serial na 8
HomeBird

PS. Stefan wygląda jakby mu wychodził z nosa czarny glut, którego porwał wiatr ;|
Zaś Silasowi czarna szmata zniekształciła szczękę

HomeBird

myslę ze by bylo trochę lepiej jakby dali mu bialą szmatę, faldy tak bardzo nie znieksztalcają tam rysów twarzy i jakos delikatniej to wygląda.

ocenił(a) serial na 9
HomeBird

Stefan wygląda jakby mial pelny makijaz jaki robią sobie kobiety przed wyjsciem na randkę, a Silas wygląda jakby mial 50-tkę na karku.

ocenił(a) serial na 1
Slutty_Pumpkin

2 DNI DO TVD !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :P

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Trzeba rozkręcić forum ;p

ocenił(a) serial na 1
anulka88

No to dajesz Anulka, rozkręcaj... :D
Bo znowu nam tematu braknie xD

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

O matko... :p ale o serialu czy lecimy na totalny offtop?? :D

ocenił(a) serial na 1
anulka88

Ja i jedno i drugie praktykuję także wiesz :D

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Jutro juz pamietniczki :D
Chorobsko mni bierze... :/

ocenił(a) serial na 1
anulka88

U nas pojutrze :D
Uuu to niedobrze ;/ Mam nadzieję, że mnie nic nie weźmie.

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Online z napisami pewnie kolo soboty bedzie odcinek...
Szykuje polopirynke, i w grubych skarpetach pod koldre serial ogladac :D

ocenił(a) serial na 1
anulka88

Ja tam i tak nie czekam na napisy... może w piątek zobaczę wieczorem albo rano - zobaczę czy się będę mogła doczekać.
Też zaraz spadam nadrabiać swój :)

Slutty_Pumpkin

ja w piątek rano na kanale na yb obejrzę.

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

No ja muszę czekać...
A co nadrabiasz? :)

ocenił(a) serial na 1
anulka88

Ale jaja, ledwo weszłam i akurat w to samo miejsce dostałam 2 powiadomienia :D

Hart of Dixie. Zaczęłam niedawno oglądać. Są już 2 sezony, a zaraz się zacznie 3, a mi jeszcze 7 odcinków zostało i bedę na bieżąco.

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

:D
Eee... Bieżący... ;p

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Z Bilson... ;p

ocenił(a) serial na 1
anulka88

Tak :D Ja lubię bieżące :D Mam co oglądać przez cały tydzień wtedy.

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Ja wolę się wkręcić w jeden i w tym się zatracić niż w 15 i skakać po odcinku i czekać tydzień na następny... ;p

ocenił(a) serial na 1
anulka88

Wiem wiem :D

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

:) Jedna z moich żelaznych zasad ;p

ocenił(a) serial na 1
anulka88

Zasady są po to żeby je łamać :P

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

I też dlatego teraz nietstey troszkę ją nagnę zaczynając "The Originals" :D

ocenił(a) serial na 1
anulka88

O widzisz! Od kilku dni się chciałam zapytać czy będziesz oglądać, bo nie mogłam sobie przypomnieć czy już widziałam gdzieś Twoją deklarację :)