T:23
Poprzedni temat:
http://www.filmweb.pl/serial/Pami%C4%99tniki+wampir%C3%B3w-2009-502112/discussio n/Stefan+Silas+i+przyjaciele,2295930#topic_2295930
Dopiero do mnie dotarło! 2x15 - czyli Sexi - czyli Landslide - czyli Brittana! :D Dobrze mówię? xD Co jak na razie o tym sądzisz? ;p
Nie pytaj mnie, bo ja za szybko ogladam i nawet nie zapamiętuję nazw odcinków :P
Postać Brittany według mnie bardzo zyskuje dzięki Santanie (właściwie to i vice versa). Gdyby nie te ich rozmowy przy szafkach, to Brit zostałaby sprowadzona do roli fabularnego żartu.
W pierwszym sezonie uwielbiałam to ich splatanie paluszków <3 Urocze to było... No ale to się chyba będzie skupiać bardziej na Santanie i jej przyznaniu się do uczuć i nabraniu odwagi do okazania ich oficjalnie i publicznie.
Jak już wcześniej ustaliłyśmy, lecę na Santanę także czekam co dalej :P
Owszem, to bardziej historia o Santanie niż o Brittanie co mnie czasem irytuje, bo chciałabym żeby skupili się także na Britt (mimo wszystko nie tracę nadziei.. xd) ale to nie przeszkadza mi w shipowaniu ;d (są jeszcze fanfici, które dobrze wypełniają dziurę po tym o czym zapomnieli twórcy ;p)
Zresztą, czym więcej Santany tym lepiej :D Chociaż mam wrażenie, że czym częściej oglądam Glee tym czuję się jakoś bardziej.. niepewna swojej orientacji xD A przy Supernatural jak bumerang wracam do naturalnych skłonności heteroseksualnych ;d
Santana really makes me sexually confused as a straight girl - idealny komentarz spod Like a virgin. Swoją drogą komentarze pod tym filmikiem są świetne xd
Taaaa Santana i Finn... Myślałam, że go zdzielę, jak po wszystkim powiedział "nic nie czułem" xD Jak mógł... no jak.... jak? :D
Hahaha, dokładnie :D Głupio mi to pisać z uwagi na okoliczności, ale do cholery, trzeba być chyba impotentem... xD
SPOILERY z TO 1x02!
Nowy odcinek, według mnie, świetny! Rebeka zaczyna ponownie zdobywać moją sympatię odkąd nie ma w pobliżu niej Matta i zajęła się czymś ważniejszym niż bale. Mam nadzieję, że niedługo Elijah znowu pojawi się na ekranie, poza trumną rzecz jasna. Klimat zdecydowanie lepszy niż w TVD, historia ciekawsza, cała sceneria jakaś mroczniejsza i dojrzalsza. I o dziwo zaczynam lubić Hayley :D Podsumowując: jestem na tak xd
Mnie też Hayley już tak nie denerwuje (poza paroma momentami w stylu "rodzice mnie zostawili" "to dlatego ze rodzice mnie porzucili" "nigdy nie miałam rodziny" ) Oby tak dalej, a może w końcu powiem że ją lubię :)
Liczę że Elijah niedługo wróci, w końcu to główna postać.
Pisałaś do mnie w kilku miejscach i wszystko przeczytałam, ale już nie będę tam odpowiadać :)
Nie zgadzam się co do Hayley - owszem, może się powtarza, ale równie dobrze możemy to zarzucić i Klausowi. Ciągle ktoś powtarza, że tatuś go nie kochał. Już taka jest forma w amerykańskich serialach, że powtarzają coś do porzygu aż :D Jeszcze ze dwa razy powtórzą i przestaną, nie martw się :)
Opinię o TO i tak już podpięłam "pod Ciebie" tam na forum także... :)
Szefa naprawdę współczuję. Lubie dwuznaczne żarty, ale niektórzy ludzie nie wiedzą jak i kiedy. Zupełnie bez wyczucia posyłają coś takiego i nie wiadomo jak reagować.
No i fajnie, że nie rezygnujesz też z forum, Jak coś to będę Ci truła o Stelenie i Stefanie, bo najprędzej zrozumiesz xD
To też kilka osób o czymś konkretnym powtarza - mam pretensje do scenariusza, ale jak jedna i ta sama postać powtarza ciągle to samo - to to już nie tylko scenariusz, ale i ta postać traci w oczach. Ale, ok, mniejsza o to. Tak czy inaczej TO jest w porządku.
Co do szefa - w miarę się ostatnio uspokoił (pomijając to że kilka razy wpominał mi już że powinnam przychodzić do pracy w bikini). Ale myślę że zauważył że go olewam i trochę... przystopował. Także nie jest źle.
Winnie: Any TVD scoop?
Grayson Gilbert is returning! No, not from the dead, but in a flashback. Fans will see Papa Gilbert again when a younger Elena catches him off guard while he's busy at work in their basement, which may be harboring some secrets.
http://doppel-vision.tumblr.com/post/63643884933/steven-shaun-charles-and-kendri ck-leg-day
filmik Stevena z siłowni. Widac na nim serialowego Marcela, Aarona, Jessiego no i Jeremiego. Filmik nic ciekawego, ale pokazuje ze Jessie i Aaron jeszcze zyją mimo ze kręcą juz 5x08/5x09. <dzięki Bogu Jessie zyje - romans z Caroline musi trwac :) >
swoją drogą ludzie zwrócili uwagę ze fotki z 4x05 pokazują nocną imprezę przy ognisku. Jest to pararela z 1x01. Wtedy Caroline zalecala się pijana do Stefana i ten ją odrzucił. A teraz pewnie zniszczony i podlamany Stefan spróbuje tego samego numeru i raczej Caroline go odrzuci (zwlaszcza ze ma przez caly odcinek wesole sceny z Jessiem i on jest niedaleko Caro kiedy Stefan próbuje ją 'oczarowac') Pewnie bedzie to trochę zenujące widziec Stefana w takim stanie, ale będzie to ostatni gwóźdź do trumny dla romantycznego SC. Pewnie dlatego Paul powiedzial ze nie jest pewny jak Caro zareaguje....
http://www1.pictures.zimbio.com/gi/Celebrities+At+The+Lakers+Game+vNlPmq4dc9el.j pg
Popatrzcie, jego mina mówi "I need someone to hug me" *.*
... http://static.tumblr.com/gnizkwo/W8zluofq7/i_volunteer_2. gif ;d
http://24.media.tumblr.com/tumblr_lwghf5trd91qma35vo2_500.gif
http://media.tumblr.com/tumblr_lvea3sDZeI1qzcnvbo2_r2_500.gif
http://s3.uploads.ru/OI1KZ.gif
Puppy eyes *.*
http://www.ksitetv.com/wp-content/gallery/tvd-5-5/vd505b_1055b-jpg-83c29a3f-t3.j pg
http://www.ksitetv.com/wp-content/gallery/tvd-5-5/vd505b_0630b-jpg-9ba1d1db-t3.j pg
Delenowe stillsy z 5x05 lol
Henryk VIII i Anna Boleyn. A wiadomo jak Anna skończyła, ha !
Nie wiem dlaczego, ale Damon na tym pierwszym zdjęciu przypomina mi Jamesa Purefoy`a w roli Marka Antoniusza w serialu "Rzym".
smiechu warte. Udają jedną z najgorszych par w historii LOL Moze to jakis zwiastun przyszlosci ich porazkowego związku (nie mówię to o scięciu rzecz jasna, ale o fakcie ze Damon zdradzi ją w jakis sposób (niekoniecznie przez łozko)) i Elenka bedzie cierpiec.
Damon jakos dziwne ma to wdzianko - ja rozumiem ze to mial byc taki Henryk w neglizu który nie nalozyl na siebie kolejnych warstw tkanin, ale jakos tutaj wygląda mi bardziej na hipisa LOL A z Elena by nie bylo tak zle, jakby zrobila wlosy z Epoki a nie ten hot mess jaki ma po scięciu z ostatniego sezonu.
Właśnie jego strój mi się totalnie kojarzy z tym jak Meyers wyglądał w Tudorach :D
Czyzby Damon zmienil fryz?? :D
A co to za epoka? Chyba nie bardzo wspolczesna, wiec co tam robia krolicze uszy?? :D
Wystarczy ze przeczytasz z 5 postów nad sobą. Bal przebieranców. I Delena przebrala się za Annę Boleyn i Henryka VIII
Faktycznie jest, ale staram się nie czytać takich spoilerów do przodu ;p I po drugie post był po angielsku... :PP
oglądalem odcinek w kawalkach bo na yb jeszcze tego nie wrzucili a nie będę się trudzil ze sciąganiem. Na podstawie tego co widzialem...
serial traci wg mnie klimat. Wszystko jest jakies takie meh. Nawet 4 sezon mial wiecej tego czegos w sobie. Podobala mi się Katherine mimo ze nie moglem obejrzec wszystkich z nią scen. Delena to zart. I zauwazylem, ze bohaterowie naprawdę mają kamienie zamiast serca. Reakcja na smierc Bonnie, reakcja na cierpienia Stefana? Zadna praktycznie. Caroline niby przyjaciólka Stefana a ma go w du.pie. Elena taka przejęta Stefkiem, a chwilę pózniej sobie wesolo baraszkuje z Damonem. Cos jest to nie tak. Kompletnie zatracono tutaj jakis realizm w kreacji postaci bohaterów i ich naturalnych reakcji.
Zgadzam się co do wszystkiego. W ogóle to ten serial coraz mniej mi się podoba.. Sposób w jaki kreowane są postacie zaczyna mnie denerwować..
Dobrze, że wspomniałeś o Caro, bo też zwróciłam na to uwagę - taka oddana z niej przyjaciółka w 4 sezonie a teraz nawet się specjalnie nie przejęła, że ze Stefanem jest coś nie tak :/
Co do Deleny brak mi słów, no po prostu sztuczność bije w oczy tak, że źle mi się ich ogląda! Ja nie wiem co Delenowców tak jara w ty shipie, zanim byli razem to jeszcze wszystko rozumiałam bo zakazany owoc zawsze smakuje najlepiej ale teraz? Porażka na całej linii. Oni prawie ze sobą nie rozmawiają, oni się non stop migdalą :] Poza tym powrót Steleny jak dla mnie jest już pewny, nie od razu ale uważam, że scenarzyści zaczynają torować im ścieżkę powrotną.
Bonnie - scenarzyści chyba nie mają pomysłu na jej losy. Wybili całą jej rodzinę, ją samą też i teraz tak właściwie Bonnie nie ma większego znaczenia w serialu.
Nie mam specjalnych przemyśleń co do Matta ani Jerra.
Silas i jego nowa wróżka, to może być ciekawe połączenie.
Katherine - czy naprawdę nie może nigdzie skorzystać z publicznego prysznica i umyć tych kudłów i jakoś ich uczesać? Rozumiem, że jest teraz człowiekiem, może nie mieć kasy, no ale jednak jakoś sobie przez wakacje radziła, czy to znaczy że ogarnięcie się pod względem wyglądu to była jakaś super skomplikowana sprawa? Przecież ona wygląda jak włóczęga :D Mimo to ją dalej uwielbiam + jej dzisiejszy tekst "I am freakin' Moonstone!" To mi się podobało :D
I rzecz ostatnia - fryzura Eleny, o zgrozo! Jak ona paskudnie wygląda... Darowaliby sobie ten new image...
Obejrzalem juz caly odcinek. I jak się ogląda tak w ciągu u ze wszystkimi scenami, to jednak bylo lepiej.
Caroline i Jessie - w sumie mi się podoba. Moze nie będzie z tego nic wielkiego, ale nie przeszkadza mi ten wątek. Dziwne jest dla mnie to ze Caroline tak malo interesuje się Stefanem. Niby przyjaciólka ale woli się zajmowac tajemnicą studencką.
Katherine - dobre sceny, i widzę jakis rozwoj postaci. Lubię Katherine, ma w sobie cos sympatycznego. I nawet z szopą na glowie wygląda lepiej niz Elena. Elena ma natomiast cos takiego w sobie ze mnie irytuje. Nie wiem co to jest ale strasznie mnie wkurza.
Delena - nie mam nic do powiedzenia, bo ten związek jest zalosny. I punktem krytycznym bylo jak Damon kazal Elenie myslec o Stefanie przy przerwac zauroczenie LOOOL Sex & Klamstwa. Esencja ich związku. Damon niby szukal Stefana ale by Elenę wyr.uchał bez zastanowienia. Elena niby zmartwiona ale na koncu odcinka wesolutka. Czy ona zdaje sobie sprawę ze bliska jej osoba, która zawsze robila wszystko z myslą o niej, cierpi niesamowite katusze przez wiele miesięcy? Ja bym nie byl taki wesoły, gdyby mój przyjaciel cos takiego przezył.
Bonnie - ja nie wiem co chcą z nią zrobic ale niech się zdecydują. Nie moze ona się bląkac i ze smutkiem patrzec na przyjaciól.
Silas - coraz bardziej zaczynam rozumiec jego charakter. Juz go lubię bardziej niz większosc starych postaci :D Piękną bombę posłał Elenie. A ta powiedziala "ałć" - serio? Ona chyba nie rozumie jak bardzo zdradzila i skrzywdzila Stefana. No cóz głupia pinda pozostanie głupia. Podba mi się twist z nadią
!!!Silas powiedzial po polsku "odpowidz mi" jak zlapal Matta za głowę. Witaj rodaku :d !!!!!!!! Oby byl jednak Polakiem z pochodzenia a nie jakims Czechem czy cos, bo będę zly!! Zły!! :D
A i jeszcze cos. Co to mialo byc ze Stefanem. Jedna scena z Eleną? WTF? Myslalem ze dadza mu jakies ciekawe wizje, które bedą dla niego jak objawienie. Nawet takie chore. Ale jak widzę jego sny sluzą tylko za fanserwis dla fanów Steleny, by mieli w tym samym czasie jakies scenki ze swoją ulubioną parą, by miec na co czekac w kolejnych odcinkach. Dzięki Bogu juz wyszedl z trumny i skonczy się ta maskarada.
lol
http://zuzuzane.tumblr.com/post/63723067708/stefansalvation-dont-trust-elena-gil bert-if-i
nie ufaj Elenie :d
Ogladajac ta scene "I love You" z ostatniego odcinka wlasnie przed oczami miala taka migawke z bardzopodobnych scen, tylko, ze wypowiadala je do Stefana... Wiadomo jak to wyglada teraz z perspektywyczasu... Slowa Eleny sa puste jak ona sama... Niestety postac bardzo zniszczona... Wrecz zeszmacona delikatnie mowiac...
Jak slyszę te jej zapewniena. Kocham ciebie i tylko ciebie. Zasze i na zawsze. Oh ah. Wszydtko to takie sztuczne. Klamstwo za klamstwem, poganiane klamstwem. Przy Delenie nie pomaga fakt ze ich chemia się rozplynęla jak sopel lodu. (jednak bylo w serialu kilka postaci, które skakaly ze związku do związku i bylem w stanie kupic ich milosc) Serial bylby lepszy gdyby ją wycięli. Strasznie mnie cos w niej irytuje.
Te ich zapewnienia są podobne do sceny Steleny na dachu z 4x01 chyba, gdzie Elena powiedziała, że teraz spędzi ze Stefem wieczność (jeśli będzie chciała), no i wiadomo jak te zapewnienia się skończyły :) Tak samo skończy Delena, niby zapewniają się, że zawsze będą razem ale to wszystko tylko cisza przed burzą.
Co do Stefana - to on faktycznie wyszedł z tej trumny? Wydawało mi się, że czytałam gdzieś, że to Kath ma znaleźć miejsce w którym znajduje się Stefan (http://vampirediaries.pl/11580-spoiler-kto-odkryje-miejsce-uwiezienia-stefana), dlatego oglądając końcówkę odcinka, myślałam, że ta trumna z lasu to jakaś podpucha i zmyłka.
Co do polskiego akcentu w serialu - dopiero po przeczytaniu postów na filmwebie dowiedziałam się, że ODPOWIEDZ MI zabrzmiało w ustach Paula, bo w tym momencie serialu przestraszyłam się, że Matt może nie nosić swojego ochronnego pierścienia i jakoś mi to umknęło :D Ale fajna sprawa, lubię takie niespodzianki i wzmianki o Polakach i Polsce w serialach :D Dużo takich wzmianek jest też w 2 Broke Girls ale tam wszystko ma charakter żartobliwy :D
Stefek jest na wolnosci. Bo jest juz promo 5x03 - i Stefan tam glodny atakuje barmankę.
Wlasnie mnie zdziwilo ze dali spoiler o Katherine - ale w odcinku nie widzialem zadnych wizji z jej strony. Chyba ze się pomylili i dot. to 5x03, gdzie Elena i Kath mają miec sny o Stefanie i moze wtedy Kath pomoze.
Tak właśnie widziałam promo. No ciekawe, ciekawe, przecież szło mu coraz lepiej z samokontrolą? Znowu wszystko szlag trafił? Bo uczuć chyba nie wyłączył?
No ja mam nadzieje że jednak Ripper nie powróci, no strasznie mi żal Stefana 3 miesiące sie powstrzymuje i łamie wtedy kiedy niemal go znajdują, no dajcie spokój. Liczę na to, że jednak szybko go znajdą i beda próbować jakoś doprowadzić do ładu, jeżeli znowu wyłączy emocje, to będzie to już strasznie odgrzewany i niesmaczny dla mnie kotlet.
A i jeszcze co do fryzury Eleny. Masakra totalna. Wygląda tragicznie. Ta grzywa zaczesana tak mocno na jeden bok, jakies pasemka, tysiąc warstw włosów - kazda innej dlugosci, ze wlosy wyglądają na cienkie i slabe. Wygląda jeszcze gorzej niz pod koniec 4 sezonu, bo chciaz wtedy trochę to ulokowala, wiec efekt cieniowania i grzywki nie byl az tak raząco widoczny. Ale teraz jak wlosy są proste to nędza straszna. Juz szopa Kath wygląda bardziej naturalnie i sexi.