PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 122288
5,5 4 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

T:23
Poprzedni temat:
http://www.filmweb.pl/serial/Pami%C4%99tniki+wampir%C3%B3w-2009-502112/discussio n/Stefan+Silas+i+przyjaciele,2295930#topic_2295930

ocenił(a) serial na 6
rose_fw

Ja miałam kilka prób, ale teraz jak na to patrzę to się śmieje sama z siebie :D I po polsku i po angielsku ;) Po angielsku to w sumie jeszcze jakoś brzmi, ale po polsku, geeez :D

ocenił(a) serial na 5
Kejt__

Hahaha, ja jak czytam swoje stare twory to też mam niezły ubaw :D To chyba naturalne, nawet jeżeli owe wypociny nie są aż tak beznadziejne xd

Slutty_Pumpkin

kocham tę kwestię Silasa:
Silas: Damon, how well do you know your brother? Do you really think he would leave town for 3 months without so much as a phone call so you could live happily ever after with the love of his life? Or did you just delude yourself into thinking it would be that easy?

ocenił(a) serial na 6
WhiteDemon

http://robb264.tumblr.com/post/63083301661/steroliney-pure-truths-from-silas

to tez swietne :d

ocenił(a) serial na 6
robb264

Aż mi się prawie zachciało włączyć odcinek;)

ocenił(a) serial na 9
WhiteDemon

Hej, czyżby nastała faza na Paula Newmana ? Pamiętam, że w "Długim, gorącym lecie" zwalił mnie z nóg. Polecam "Kotkę na gorącym blaszanym dachu". Hot :)

ocenił(a) serial na 6
Kalina1710

Heh, dzięki ale Kotkę właśnie widziałam na dniach tak jak "Lato...";) W obu jest po prostu porażający i tak jak mówisz zwala z nóg...Serio jestem na siebie wściekła że zawsze z nim jakos tak filmy omijałam, głupia byłam;) Jeden z tych niezwykłych przypadków kiedy uroda idzie w parze z oszałamiającym talentem...Wczoraj obejrzałam "Huda, syna farmera". Wiem że może tytuł prozaiczny niespecjalnie zachęcający, w dodatku niby western ale Ci powiem że tak naprawdę to tam mało co w konwencji typowego westernu leżało;) Raczej liczą się tak jak we wcześniej przez nas wymienionych tytułach skomplikowane korelacje międzyludzkie;) Jezu, Newman tam takiego drania gra,( chociaż nie do końca z własnej winy stął się tam draniem) ale jest tam po prostu tak zabójczo magnetyczny i sexowny że czacha dymi. Boże, no brak mi słów żeby to opisać ale skoro widziałaś Kotkę i Lato to doskonale wiesz w czym rzecz, także polecam i ślę całuski:*

użytkownik usunięty
robb264

za to kocham już silasa :D
To normalnie jak damon w pierwszym sezonie, nie przejmuje się niczym i nikim, robi sobie żarty z każdego. :) moment jak wypomina damonowi "its always been me first" genialne! ;3

ja jestem baardzo zadowolony z gry Paula. Nie mam wątpliwosci ze to najlepszy aktor który został w obsadzie. Stworzył kilka odmiennych wersji Stefana (ten młody i niewinny z XIX w., ripper, wspólczesny Stefan) + Silasa. I potrafi żąglowac miedzy nimi bez problemu. A przy tym nie przesadza i nie robi z nich przerysowanych kreskówkowych bohaterów.

użytkownik usunięty
robb264

właśnie obawiałam się jego gry aktorskiej co do Silasa, gdy było zakończenie 4 sezonu nie sądziłam do końca, że to dobry pomysł. Tak samo jak Nina grająca Elene/Katherine - męczące dla aktorki, a była mowa (tylko ploty), że pojawi się jako jeszcze inny sobowtór. Wracając - Stefan z Damonem troche rolami się zamienili z pierwszego sezonu i według mnie Paul radzi sobie świetnie :)

Z nowego odcinka Silas mi się właśnie najbardziej podobał, ale tęskno mi troszkę jednak za tymi retrospekcjami z "młodym i niewinnym" Stefanem:D

Moją obawą bylo to ze Silas bedzie identyczny jak ripper - ale nie jest.
Nina Dobrev bardzo dobrze radzila sobie z podwójną rolą w sezonach 1-3. Po wyłączeniu czlowieczenstwa i pojawieniu się bezuczuciowej Eleny od 4x15, cos się zaczęlo piep.rzyc. Pogubila się trochę. Katherine byla raz przerysowana, raz zbyt Elenowa. A juz Silas w postaci Eleny w 4x23 to byla porazka na calej linii.

użytkownik usunięty
robb264

to samo zauważyłam właśnie :) sezon drugi szczególnie jak były retrospekcje, Katherina była zupełnie inna niż Elena. Różnica wtedy była ogromna między dwoma bohaterkami, ale teraz jak i Elena jest wampirem - wielkiej różnicy nie widzę. :)

ocenił(a) serial na 5
robb264

Jedyne ciekawe parte odcinka, moim zdaniem xd

ocenił(a) serial na 1
robb264

Moja to ta Katherine - “I like Elena-less Stefan.” Szkoda że nie inne okoliczności.

Slutty_Pumpkin

wyniki oglądalnosci:
THE CW | The Vampire Diaries returned to 2.6 mil/1.2, down 19 and 25 percent from its previous premiere. The Originals (in a “special” time slot) led out of that with 2.15 mil/0.9, down 25 percent from Beauty and the Beast‘s year-ago launch but delivering the same retention (75 percent) out of TVD.

w tamtym roku premiera TVD zgromadzila 3.18

Slutty_Pumpkin

http://31.media.tumblr.com/6c522b54cb937e3ee2c2b790a700efaf/tumblr_mu5f4xPRHD1qh fhs3o2_250.gif

<3 czas by Katherine miala wizje :d

ocenił(a) serial na 2
Slutty_Pumpkin

Wakacje minęły, seriale wróciły, jest spoko.

W całym nowym odcinku zaciekawił mnie tylko wątek Silasa, Stefana,Katherine i ewentualnie Bonnie (szkoda mi jej ojca, ale jak widać scenarzyści uwzięli się na jej postać i dziewczyna chyba nigdy nie będzie w pełni szczęśliwa)
Delena masakra, źle mi się ich razem ogląda + nowa fryzura Eleny jest paskuuuuuudna
Jeremy masakra, nie umiem się przekonać ponownie do jego postaci
Studia masakra
Matt/Rebekah/Nadia/magik w ostateczności ujdą, trochę razi mnie ten Supernaturalowy motyw oczu demona, ale jeszcze nie wiemy czy to to samo, więc z opinią się wstrzymam :p

ojla

allle dawno cię nie bylo. Witaj :d

zgadzam się z przemysleniami :d

ocenił(a) serial na 2
robb264

Córka marnotrawna wróciła bo długiej nieobecności żeby ponarzekać trochę na słitaśną Delenkę :D
Mam nadzieję, że wypoczęliście i jesteście gotowi na wszelkie absurdy i perełki przygotowane przez JP na nowy serialowy sezon :D
Robb fajny awatarek, pasuje do wątku :D

ojla

Oh, dziękuję za komplement. Te zdjęcie ma swój urok nieprawdaż :d ?
Ja jeszcze muszę obejrzec premierę The Oryginals.
Na absurdy Plec nigdy nie jestem przygotowany, zawsze potrafi mnie zaskoczyc :D No ale cóz - nauczylem się - bierz co dobre, a resztę wyrzucaj z pamięci :D

ojla

o LOL
http://supportstilas.tumblr.com/post/63100509637/paulwelsey-me-you

ocenił(a) serial na 2
robb264

Hahaha! Cudowne ujęcie + mina Elki bezcenna :D

Hmm ja do Originalsów jestem zniechęcona przez ciążowy motyw... :/ Ale z drugiej strony, w 1 odcinku TVD odczułam brak Klausa i Elajdży, więc może pooglądam sobie serial tylko po to, żeby na nich poparzeć :P

Obejrzałam zwiastun 2 odcinka i tak sobie myślę, że w sumie JP nie dała się Delenowcom nacieszyć ich parką bo już zaczynają się wątki z poszukiwaniem Stefka (nie żeby mi to przeszkadzało, no ale myślałam, że jednak dłużej nas pomęczą Delenką). Czyżby ten sezon miał oznaczać powolny rozkład ich związku żeby znów powrócić do Steleny?

ojla

Realistycznie patrząc - jezeli Julie ma plany powrotu do Steleny, to i tak trzeba bedzie się przemęczyc ten sezon z Deleną. Dadzą im pełen sezon związku - by bylo "uczciwie". Ale gdzies w polowie albo i prędzej zacznie się powolny rozklad tej parki. Kropla drązy skałę. Elenka przez pól sezonu bedzie nieugięcie zakochana w Damonie, a potem zacznie kątem oka swidrowac Stefana. Poza tym Elka nie moze byc taką pileczką ping pongową bo bohaterka i serial straci caly szacunek fanów. Stelena jest tak ropie.przona ze potrzebuje tony odcinków na odbudowę. Jestem wręcz przekonany ze jezeli SE jest endgame, to nie ujrzymy ich w związku juz nigdy - bedzie tylko koncowe reunion w 6 (ostatnim)sezonie i pewnie w samym finale.

ocenił(a) serial na 2
robb264

Myślę, że ostatecznie SE będzie endgame, jednak nie daje mi spokoju myśl, że Julie zrobiła ze Stefana sobowtóra właśnie po to, żeby pokazać, że on i Eleną są sobie przeznaczeni i że to zostało już ustalone w momencie, gdy Silas zakochał się w pierwotnej wersji Eleny. Dlatego też, jeśli SE faktycznie będzie endgame, to właśnie ten motyw będzie powodem, przez który poczuję niedosyt w związku SE. Obym się myliła :)

Slutty_Pumpkin

nowe sekundowe promo z Deleną
http://www.youtube.com/watch?v=Iv-p-Y4r2dc&feature=player_embedded

co Elena gada? ....Stefan & still love you?

robb264

ciekawe czy to halucynacja czy oni naprawdę piep.rzą się nad wodospadem?
No nie. Naprawdę nie chcę by z Damona zrobili takiego.....

robb264

chociaz ktos pisal ze tam lezy Stefan z Eleną i jest to halucynacja - bo niby Nina na IG wrzucala filmik jak miala sceny nad wodospadem z Paulem.

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Jest jeszcze ktos?
Hiszpanie jak kreca to na calego :p finalowy odcinek sezonu trwal 95 minut! :D

ocenił(a) serial na 1
anulka88

Moja koleżanka obecnie ogląda Statek i Internat i strasznie chwali. Ma odcinki ściągnięte, więc może sobie kiedyś od niej "pożyczę" :)

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Niech to kiedys bedzie szybko :D

ocenił(a) serial na 1
anulka88

I tak nie jest źle - w zeszłym tygodniu nawet nie było jeszcze w planach, także wiesz... :)

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Ooo... To faktycznie, ale i tak nalegam, bo waaartooo! :)

ocenił(a) serial na 1
anulka88

Jak kiedyś, może zacznę to dam Ci znać :)

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

OKi, OKi :D

Slutty_Pumpkin

ten plakat co juz kiedys się z niego smialismy - w przyzwoitej jakosci
http://24.media.tumblr.com/f207dc712b66246716c7f73f0975c985/tumblr_mu65ly0YWy1qi k2bvo1_r1_500.png

ocenił(a) serial na 9
robb264

No o niebo lepiej ;p Ale szału nie ma i tak ;p

anulka88

ale grafik nie mial oka. Spojrz jaka mala jest stojąca Caroline względem siedzacego Damona lol - proporcje się zwalily.

ocenił(a) serial na 9
robb264

No jest ciutkę wyższa a fotel jest bardziej w głąb, to też swoje robi.

Slutty_Pumpkin

to mnie rozsmieszylo :D
http://25.media.tumblr.com/5ffb19e0fa8b4bc46dee674ad48bc95e/tumblr_mu5s2kJ4GP1r5 ui9fo1_500.png

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Oglada ktos dzisiaj walke?? Klitschko - Povetkin :)

ocenił(a) serial na 8
anulka88

Ja będę oglądał :}

ocenił(a) serial na 9
p3rla

Ooo :) fajno ;)

ocenił(a) serial na 8
anulka88

Jestem fanem boksu, a taka walka na pewno przyniesie dużo emocji :P

ocenił(a) serial na 9
p3rla

Ja pokochałam braci Klitschko jakieś 3 lata temu :D
A KSW tydzień temu oglądałeś? :)

ocenił(a) serial na 8
anulka88

Oglądałem :} Powiem Ci że jakoś nudziło mnie to, nie było jakiś tam walk na które specjalnie czekałem ;<. Bracia Klitschko to potęga i niepokonani mistrzowie w boksie, choć dziś ten Povetkin jako jedyny może coś zwojować :}

ocenił(a) serial na 9
p3rla

Ja powiem Ci, że KSW to pierwszy raz oglądałam :D I fajne było :) Laski spoko no i sentyment do Pudziana :D
A ja jakoś się go nie boję... ;p Ne jst jakimś extra przeciwnikiem ;p

ocenił(a) serial na 8
anulka88

Gdyby nie byłby wymagającym przeciwnikiem Aniu to Klitscho by wyzwania nie przyjął ;) Zresztą oglądałem walki niektóre Povetkina to powiem Ci że potrafi zdrowo przyłożyć :D

ocenił(a) serial na 9
p3rla

Ale jak byla walka z Adamkiem to raczej jezeli ktos kibicowal naszemu to tylko patriotycznie, bo wiadomo bylo kto wygra, takze argument bym podwarzyla, niekoniecznie musi byc tak jak piszesz, do konca to tylko zainteresowani wiedza dlaczego podejmuja walke, kasa, rozglos, ale tez ipewnie faktycznie umiejetnosci, ze warto sie zmierzyc zkims.
Jezeli ktos jest w wadze ciezkiej to przez samo to musi cos soba reprezentowac, miec osiagniecia no i umiejetnosci, wiadomo, ale po prostu jakos jestem spokojna o wynik, moge oczywiscie tez byc wb ledzie, nie ukrywam, ze jestem troche laikiem w tej dziedzinie i malo widzialam, ale od czegos trzeba zaczac :p

ocenił(a) serial na 8
anulka88

Ja nie biorę niczyjej strony, ale dobrze by było gdyby zdarzyła się jakaś sensacja :) Nie każdy od razu był znawcą :)