PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 122282
5,5 4 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

T:23
Poprzedni temat:
http://www.filmweb.pl/serial/Pami%C4%99tniki+wampir%C3%B3w-2009-502112/discussio n/Stefan+Silas+i+przyjaciele,2295930#topic_2295930

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

To ja jeszcze raz na nowy temat :D http://kwejk.pl/galeria/1923602/0/najbardziej-obrzydliwe-rzeczy-na-swiecie-czesc -1.html#gallerypic

ocenił(a) serial na 1
anulka88

To są nr tematów :D

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Aaa... A jakiś sens ma czy nie? ;p

ocenił(a) serial na 1
anulka88

Niewiele rzeczy które wymyślam ma sens, a jednak się przy niech upieram :P Lubię numerować, oznaczać, prowadzić rejestr. Trzymam porządek :D

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Dobrze, ja też lubię swoją drogą ;p

ocenił(a) serial na 6
Slutty_Pumpkin

No to stuknęło :D Także ja zmykam spać. Dobranoc ;)

A JEŻELI KTOŚ NIE WIE TO MARTA MA DZISIAJ URODZINY. KOCHAJCIE JĄ WSZYSCY I ŻYCZCIE STO LAT ZE MNĄ <3

ocenił(a) serial na 1
Kejt__

Przekleję jednak te moje życzenia tutaj :D

Dobranoc :*

Kejt__

<33333333333333 :*****

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

I skończony :D
Dobranoc, do jutra WampirkiMoje :*

ocenił(a) serial na 1
anulka88

Dobranoc :D Ja zostaje jednak xD

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Na odcinek??

ocenił(a) serial na 1
anulka88

No chyba... może się nie będzie zacinać xd

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Szalona ;p

Slutty_Pumpkin

Czy ktoś z was ogląda i ma stream?:P

ocenił(a) serial na 9
alien_2

Zapomnij :D
Dobranoc ;p

anulka88

http://ripsink.com/cw.html
Już znalazłam, ładnie działa;p spodobało mi się to Twoje lubimyczytac:D Namówiłam nawet kuzynkę żeby założyła konto, ona dużo czyta i mnie też do tego motywuje:)

ocenił(a) serial na 9
alien_2

Faaajnie, widziałam przyszalałaś z biblioteczką ;p

anulka88

Bo robię jak na filmwebie- coś zobaczę i od razu wiem, że chcę to przeczytać. Życia mi na to zabraknie:D

ocenił(a) serial na 9
alien_2

Dobrze, dobrze :) Ja ostrozniej zaznaczam pozycje, tylko te, ktore na pewno obejrze/przeczytam a i tak jest mnostwo, do tego co jakis czas cos dochodzi, wiec wychodzi na to, ze szybciej zaznaczam niz realizuje... :p

ocenił(a) serial na 9
alien_2

A tak w ogole to w nocy sie nawet nie przywitalam... <wstyd>
Co slychac, nie ma jak popisac, kazda w swoim temacie siedzi :p
Glosy ukrylas, nie moge podbierac filmow :p dobrze, ze chociaz ksiazki moge :)

anulka88

A rzeczywiście, filmy ukryłam a nawet nie pamiętam czemu. Z miesiąc nie widziałam nic nowego więc nic nie tracisz. Teraz intensywnie uczę się, czytam i gotuję. Lubimyczytac jest złe bo znalazłam bardzo dużo książek kucharskich, już dwie nabyłam. Zainteresowałam się też zdrowym odżywianiem i zamiast filmów oglądam Wiem co jem:) A no i oglądałam nowy serial- The walking dead. Nie nastawiałam się na cuda, ale bardzo mi się podoba;) A co tam u Ciebie?

ocenił(a) serial na 9
alien_2

Hehe :p Niedługo w tv będziesz gotować :D
Fajne zainteresowanie, pożyteczne :)
O zombie, ale to bieżący, co nie? Więc odpada ;p Ja zaczęłam "Statek" - fajny, polecam :D A reszta na profilu :)
A poza tym chora jestem... ;p Czas na serial :D

Slutty_Pumpkin

http://www.fanforum.com/72012559-post5.html

mamy i Steroline w 5x04

robb264

REMEMBRANCE DAY - While Mystic Falls observes its traditional Remembrance Day to honor the dead, Damon (Ian Somerhalder) and Elena (Nina Dobrev) try to help Stefan (Paul Wesley) through a confusing time, a task that ends up taking Elena on an emotional journey of her own. A worried Matt (Zach Roerig) tries to figure out the reason behind his mysterious blackouts, and Caroline (Candice Accola) makes an effort to get to know Jesse (guest star Kendrick Sampson) better. Jeremy (Steven R. McQueen) makes a startling confession that hits Damon hard. Finally, Dr. Maxfield (guest star Rick Cosnett) puts a plan in motion that will change everything. Kat Graham also stars.

ocenił(a) serial na 1
robb264

Fu.ck Czyli co? Jesse to tylko kolega? :D

ocenił(a) serial na 1
robb264

OK, OK dotarło po czasie :D

Slutty_Pumpkin

W tamtym temacie nie mogę odpisać, ale dodam tutaj ;)

Dziękuję <33333333333333333333333333333333
Najseksowniejsze Sto lat bez dwóch zdań! <3
I ta panda hahahahha tej wersji jeszcze nie widziałam xDDDD
No i mam nadzieje, że kiedyś się doczekam tego 100lat od Ciebie haha:******

ocenił(a) serial na 1
martusia_47

Marta !!!!!! 100 lat 100 lat 100 lat 100 lat niechaj żyje nam :D

Slutty_Pumpkin

Dziękuję dziękuję bardzo! :******

ocenił(a) serial na 1
martusia_47

Proszę bardzo kochana :*

Slutty_Pumpkin

Czytam wasze rozmowy o Marianie i śmieje się na głos hahahahha <3

ocenił(a) serial na 1
ocenił(a) serial na 1
martusia_47

Dobra Martusia, Ja idę spać, bo jutro niestety muszę wstać rano :D
Jeszcze raz Wszystkiego Najlepszego :***

ocenił(a) serial na 9
martusia_47

Sto lat, sto lat, zdrowia, miłości i spełnienia marzeń :* i jak najwięcej czasu na seriale/filmy :D

anulka88

Dziękuję bardzo Aniu! ;*

Slutty_Pumpkin

"Nawet Marian na mnie średnio działa xD"
"Hahaha, to już hetero na amen! "
"Nie no, cofam to. Marta to jednak Marta <3 "

jajahahahahaha padam <3

a no i dementuje te plotki o tym, że niby zachlałam xD Byłam w pracy i niedawno wróciłam. przeczytałam życzenia Kejcioszku, piękniejszych nie potrafiłabym sobie nawet wyobrazić!!

ocenił(a) serial na 1
martusia_47

Miałam chwilowe zwątpienie, wybacz :D

Slutty_Pumpkin

Ja się nie gniewam :*

ocenił(a) serial na 1
martusia_47

To dobrze :D Bo się bałam, że to Ci zepsuje urodziny xD

ocenił(a) serial na 1
Slutty_Pumpkin

Łobejrzałam :D W zasadzie bez spoilerów :)

DE - jak dla mnie nie było źle, tylko Damon robi okropne miny, ale fajny ma teraz fryz za to :P
Nie było wielkiej tragedii, a prawdę mówiąc nawet mi się podobało, bo dużo się działo. Caroline mnie nie wnerwiała :O i nawet mi było jej żal jak płakała, matko napisałam to...
Damon trochę był za elokwentny big hero... Myślę, że jedna scena wyda się Wam w szczególności na siłę. Silas cały odcinek tłumaczył kim on jest i co on potrafi, ale ogólnie to naprawdę fajne wrażenie na mnie wywarł.
Wizje Stefana - hahahaha xD Stelenowcy będą w raju :D Wymazuję to z pamięci :D
Datherine jako takiego nie było, choć Kath była zmuszona Damona w końcu poprosić, ale ja akurat nic w tym złego nie widziałam. Katherine była zajeb.ista do pewnego momentu, sprytna jak zwykle, bo potem niestety zrobiła już coś w mojej ocenie strasznego i będę jej to pamiętać.
Wątek Matt'a :O Szok, nie wiem co kombinują, ale faktycznie się chłopak wyrobił. Sceny z Reb do przejścia :) Nadia jest chyba zła jednak :DDD
Bonnie żal.
Jeremiego żal.
Chyba więcej razy padło Stefan z ust Eleny niż 3 czy 4 :D

Prawdziwą recenzję napiszę jak porządnie obejrzę ten odcinek, a prawdę mówiąc pierwszy raz od początku 4 sezonu mam ochotę obejrzeć jeszcze raz :)

Slutty_Pumpkin

Chcialem obejrzec w nocy - ale stream mnie wykonczyl po kilku minutach.

Ogólnie beznadziejny dla mnie odcinek.
DE bylo ale jakos w ogóle nie czulem ze bylo. Jakies ich sceny takie meh, Ani na plus ani na minus bo nic nie czulem :d
Silas mi się podoba -czuc chłód od niego, ale bylo za duzo ekspozycji - zbyt duzo powtarzal to co juz wiedzielismy o nim w 4x23 - ale to celowe, by widzom przypomniec.
Stefan - wiec on mial w czasie wizji takiego diabelka(Damon) i aniołka(Elena) którzy go zachęcali i odradzali wyłączenie czlowieczenstwa. ha ha ha - Scena SE czysty fanserwis. :D
Elena mnie wyjątkowo irytowala na uczelni, kiedy próbowala na silę udawac normalną i nie zajęła się Maeghan wczensiej.
Matt - co powiedziec - dziwne to - jakis gosciu zlapal go za glowie - i tyle :d
Caro byla ok. Ale rozj.ebal mnie break up przez telefon ła ha ha ha ha ha
Oh - jak Damon troszczyl się o Jeremiego, lo ho ho ho
Nie kapuję tej sceny z Kath i Silasem (pominę ze w promo byla inna wersja) - to ona wiedziala kim on jest ale udawala ze nie, czy co? Bo sekundę potem wiedziala ze to Silas ją goni - to bylo dziwne.

ocenił(a) serial na 1
robb264

Generalnie mam podobne przemyślenia, ale w nocy już nie miałam siły tego precyzować :D
Trochę te opowieści Silasa były sztuczne, no ale tak już jest w serialach z USA, że wszystko trzeba powtarzać 5 razy, żeby dotarło.

Wyjątkiem jest jedynie sam odbiór - ja odebrałam pozytywnie głównie przez to, że dobrze wiedziałam, że nie dostanę tego czego chcę. A odcinek sam w sobie był jednak mniej landrynkowy niż zakładałam + akcja była naprawdę szybka, bez zbednych postojów.
Żenującym momentem była dla mnie scena w barze gdy Silas dotyka Jeremiego i ten zaczyna swoją gadkę... ogólnie to fajnie, bo takie było założenie, że Damon ma się nie domyślać, ale niestety Steven dał popis swojego drewnianego kunsztu :D

Co do sceny kąpieli Kath - Nie wiem czy nie trudno się było domyślić skoro zaczął ją podtapiać i gadać dziwne rzeczy :D Wtedy Kath mi się jeszcze podobała. Zareagowała szybko i stanowczo.
No ale potem ta akcja z Jerem... Nie mam słów - miała okazję wszystko w moich oczach naprawić, to była taka typowa scenka gdzie pokazuje się jakim się jest człowiekiem. No i ona ten test oblała, głupia sz.mata ;/
Za to chwilę później scena Damon/Jer to była trochę komedia... Na siłę jak nie wiem :D
DE mi w żadnym stopniu nie przeszkadzała, ale ja na to patrzę inaczej.
Elena nie zrobiła nic dziwnego czy złego w tym odcinku (nie licząc wizji Stefana :D).

ocenił(a) serial na 1
Slutty_Pumpkin

Nie wierzę już w SK za bardzo i po akcji z Kath nie wiem czy go chcę ;/

Będę oglądać dla Silasa raczej i żeby ogólnie zobaczyć co i jak.

Slutty_Pumpkin

http://www.youtube.com/watch?v=ag0_KJr4RVk

promo 5x02 Stefan ma wizje DExu LOL

ocenił(a) serial na 1
robb264

Stefan po tym odcinku to jednak udowodnił że z niego piesek Eleny. To ona jest ta dobra, a brat ten zły co go na złą drogę sprowadził i dziewczynę zabrał haha.
No i jeszcze teraz nie ma czym się zajmować tylko zastanawianiem się jak jego brat z jego byłą seks uprawiają ;/
Coraz mniej mnie interesuje Stefan, bo nic mądrego pewnie z nim nie wymyślą + nie jestem już tak zainteresowana SK. Kath może być dalej vilanem, to jej wychodzi najlepiej.

Slutty_Pumpkin

No to moze trochę szerzej opiszę, bo pisalem z rana, spiesząc się na uczelnię.

Okropna muzyka - nie wiem kto dobieral, ale totalne dno.
Delena byla taka jak oczekiwalem - pusta, drewniana, pelna seksu. Nic szczególnego, jak dla mnie taka moze byc - wszystkie uprzedzenia jakie mielem tylko się potwierdzily.
Caroline mi nie przeszkadzala, nie ujadala za mocno za Steleną, a z 2 na tyle mocno ze SC to jakas kpina. Dlatego jestem po tym odcinku spokojny. Do tego podobalo mi się jak obstawala za Tylerem, + jej zapobiegawcza reakcja względem Meghan. Elena wprost przeciwnie - jaka z niej idiotka- dziewczyna miala wodę z werbeną, dziwna byla, wszystko przemiawialo na niekorzysc a ta i tak byla frywolna i beztroska.
Nie wiem jak ktos mógl uznac wątek Matta za mega ciekawy. Przeciez nic się nie wydarzylo. Tylko ktos go uspil/sparalizował.
Silas byl dobrze zagrany - mialem male wątpliwosci czy nie bedzie drugiego Rippah ale Paul uciągnąl i wykreowal cos innego. Subtelna i dobra gra aktorska. I to Silas wyskakiwal z tekstami ze Damon ukradl dziewczynę Stefanowi - nie Stefan. Podwodne halucynacje byly dosyc przewidywalne, ale Damon tam pokazany byl idealnie odwzorowany. Damon taki jest - nie umie sobie radzic z uczuciami, więc najlepszym rozwiązaniem wg niego jest wyłączyc pstryczek. Nie wiem jak mozna cos tu zarzucic. Jest to zgodne z charakterystyką postaci. Scena SE - krótka, prosta i ladnie nakręcona - pelna pararela 3x01. Ladna scena, nie zaprzeczę - z pewnoscią lepsza niz wszystko co zaprezentowala Delena.
Bonnie - co tu mówic. Mam nadzieję ze skonczy z zaprzeczaniem i w koncu się obudzi. Jednak smierc jej ojca byla taka...niepotrzebna.
Katherine - dla mnie Dobrev az za bardzo ugladzila Katherine. Brakowalo jej blysku w oku. A to ze Kath nie uratowala Jeremiego tez jest zgodne z charakterystyką postaci - jestem przekonany ze to zostanie spararelowane na zasadzie kontrastu w dalszej częsci sezonu. Zeby villain się odkupil, musi od czegos zacząc. Cos mnie martwi trochę Datherine, bo Damon az za bardzo robil oczy do Katherine.

robb264

*z 2 strony

ocenił(a) serial na 6
robb264

Nie wiem jak ktos mógl uznac wątek Matta za mega ciekawy. Przeciez nic się nie wydarzylo. Tylko ktos go uspil/sparalizował.

W jego sytuacji to bardzo ciekawy wątek xD

Kejt__

a ty oglądalas :D ?

ocenił(a) serial na 6
robb264

Nie, rzucę może okiem na sceny Silasa na youtube ;)