PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 121958
5,0 3 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Piszemy dalej ;)

T:27
Poprzedni temat: http://www.filmweb.pl/serial/Pami%C4%99tniki+wampir%C3%B3w-2009-502112/discussio n/Stefan+Silas+i+przyjaciele,2313349

Slutty_Pumpkin

Przeciez Kath jest teraz zakladniczką Nadii - więc odciągnie to ją od Stefana na 5x04 i 5x05. W 5x06 juz biega po villi, ale chyba szybko się stamtąd zwinie, by isc do akademika.

Stefan gdzies off screen - nie mieszka juz na kanapie u Caroline, bo ona pojechala na studia. A nie wiem czy Liz by sama go tak zaprosila.

ocenił(a) serial na 1
robb264

Kath jest teraz z Nadią???????????
Cholera... jak ja ten serial oglądam :DDD

Slutty_Pumpkin

No przeciez na koniec odcinka Silas dzwonil do Nadii i wtedy KAth miala z nim nawet pogadankę. A w którejs wersji promo Nadia gada Kath ze Silas by zdestylowac na nowo lek sciągne z niej krew do ostatka

ocenił(a) serial na 1
robb264

Zapomniałam o tym, to był ten straszny odcinek.

ocenił(a) serial na 5
robb264

Kath zakładniczką Nadii? Od kiedy?
Chyba się muszę bardziej skupić na oglądaniu... ;d

ocenił(a) serial na 7
rose_fw

Też właśnie o tym zapomniałam kompletnie xD

ocenił(a) serial na 1
robb264

Wmówiłam sobie, że 100 odcinek będzie w moje urodziny, a SK będzie miłym prezentem xD
No ale chyba jednak nie...

Mniejsza o to :D

rose_fw

http://www.spoilertv.com/2013/10/the-vampire-diaries-episode-505_29.html

sneak peek Forwood - sex sex sex + widac duze napięcie - i nie chodzi tu o te seksualne, ale takie "przedrozstaniowe"

robb264

wersja yb
http://www.youtube.com/watch?v=ozQEVzou75M

ocenił(a) serial na 5
robb264

A szkoda, tylko z Tylerem lubiłam Caro.

rose_fw

Niby Plecowa jak zwykle klamala ze nadal kibicuje Forwoodowi, ale juz po 5 minutach widac ze bedzie dramat. Mam gdzies Forwooda, ale chociaz byl zabezpieczeniem przed Steroline. A teraz to tragedia, Caro pewnie poleci z placzem do Stefana bo "you have me". I Tyler taki plytki a Stefan taki glęboki oh ah i nagle epicka nic porozumienia się wytworzy. Moze ja sobie tak wymyslam, ale Julka moze próbowac przepchnąc nam SC rękami, nogami wprost do gardla.

ocenił(a) serial na 5
robb264

Boże, tylko nie to. Liczę mimo wszystko na to, że Stefan już wtedy będzie zainteresowany Kath, a nić porozumienia wytworzy się raczej między Caro i Jessiem, bo mam wrażenie, że po to został wprowadzony do serialu..

rose_fw

W sumie w 5x06 Caroline zajmuje się sprawą profesorka - wiec cos musi do tego prowadzic w następnym odcinku - i jest w nim Jessie. Ale wolę byc sceptyczny.

rose_fw

No i ah jeszcze pewnie Stefan się pojawi znienacka zrządzeniem losu przy Caroline minutę po tym jak zerwala z Tylerem, by ją pocieszyc. Stefka nie ma w opisie wiec jest jak ulal na taki podobczny wątek na ten odcinek. Nie dodali go pewnie do opisu, bo wiedzą ze fani SE, KC oszaleją - nikt nie jest taki glupi i wie co się swięci jak kilka razy z rzędu wciskają na chama sceny jednej "parki"

ocenił(a) serial na 1
rose_fw

Kolejny oryginalny temat dziś powstał, eh.
http://www.filmweb.pl/serial/Pami%C4%99tniki+wampir%C3%B3w-2009-502112/discussio n/Dosy%C4%87%21%21%21,2315592

ocenił(a) serial na 5
Slutty_Pumpkin

Huh, ten temat jest taki emocjonalny!!!
Te trzy wykrzykniki łapią za moje serce, nie za cenne, ale jednak serce niedojrzałej emocjonalnie kobiety!!!
Czuję ogromny żal i współczucie wobec autora i myślę, że należą się kondolencje. Dosyć marnowania czasu na takie seriale. Dosyć!!!

ocenił(a) serial na 1
rose_fw

Miałam tam napisać, że rzygam takimi tematami, ale mam humor dobry, to się powstrzymałam xD

ocenił(a) serial na 5
Slutty_Pumpkin

Mnie korci, ale już się dziś gdzieś wypowiedziałam i pewnie zostanę zhejtowana, a właściwie nie wiem po co się udzieliłam.. wystarczy na dziś xd Z tej rozmowy z owym założycielem tematu też pewnie nie doszlibyśmy do żadnych ciekawych wniosków i konkluzji, więc po cholerę zaczynać? :D

ocenił(a) serial na 1
rose_fw

Też prawda :D
Milczenie jest bardziej wymowne, chociaż ja lubię czasem dla uświadomienia wklejać linki do podobnych tematów :)

ocenił(a) serial na 5
Slutty_Pumpkin

Mnie do dziś rozbraja, że pod każdym serialem/filmem gdzie jest jakikolwiek, mniej lub bardziej ważny, wątek dotyczący homoseksualizmu muszą się pojawić tematy gdzie rozgrywa się dosłownie wojna na "to nienaturalne!" i "jesteś homofobem!" xd

ocenił(a) serial na 1
rose_fw

Mnie ogólnie zrobrajają takie światopoglądowe dyskusje na forach serialii komediowych, tyle że takich sitcomów.
Na jednym z forów dowiedziałam się np. że mój ukochany serial PROMUJE judaizm xDDD
Nie mogę z takich ludzi.

ocenił(a) serial na 5
Slutty_Pumpkin

Promuje judaizm? Hahaha, mogę wiedzieć jaki? :D
Mnie najbardziej rozwalają teksty informujące, że czym większa tolerancja tym bliżej koniec świata, to samo zresztą według niektórych tyczy się małżeństw homoseksualnych. Tak jakby każdy hetero facet po legalizacji takich związków nagle przypomniał sobie, że zawsze chciał mieć męża XD

ocenił(a) serial na 1
rose_fw

http://www.filmweb.pl/serial/Teoria+wielkiego+podrywu-2007-402989/discussion/Dob ry%2C+g%C5%82upkowaty+serial+o+walorach+odpr%C4%99%C5%BCaj%C4%85cych%2C+ale+jedn o+mnie+zastanawia%3A,2306102

Taaa... ja ogólnie nie chcę komuś wciskać na siłę swojego skrajnie tolerancyjnego podejścia do życia, ale czasem niektóre przypadki mnie kompletnie rozbrajają.
Te dyskusje o strachu związanym z legalizacją bardzo mnie śmieszą. Nie trafiają do mnie argumenty o wierze i religii <Bóg chciał inaczej> gdyż nie wszyscy są w końcu osobami wierzącymi i też mają prawo swoje życie przeżyć jak chcą. I póki nikogo bezpośrednio tacy ludzie nie krzywdzą, to wara innym od tego jak żyją.

Ja to bym się pedofilią raczej zajęła albo przemocą w rodzinie, bo to są prawdziwe problemy.

ocenił(a) serial na 1
Slutty_Pumpkin

* nawet mi się nie chcę czytać tych wywodów z tamtego tematu.

Na forum HIMYM też widziałam oskarżenie o promowanie czegoś ZŁEGO, już nie pamietam czego :DDD

ocenił(a) serial na 5
Slutty_Pumpkin

Zgadzam się.
Taa, argumenty związane z religią szczególnie mnie irytują. Zresztą jakby chcieć się czepiać to w biblii pisze też, że obrzydliwe jest jedzenie owoców morza..
Najbardziej mnie rozbroiło "It's Adam and Eve, not Adam and Steve" ;d

A co do tematu to jakoś mnie bawią takie wywody w wątkach o serialach komediowych.. xD

ocenił(a) serial na 1
rose_fw

Biblia oraz inne księgi religijne (także innych wyznań) pisane były ręką ludzką, wedle interpretacji autora zgodnej z trendami panującymi w jego czasach, a przecież wiadomo, że człowiek istota omylna...

Przypomina mi się odcinek o religiach w Glee i słowa Kurta:
"[God] makes me gay and then makes His followers go around saying it's a choice, as if I'd choose to be mocked every day of my life."

Święte słowa.

Czasem też bawią, szczególnie jak są takie "inteligenckie" :D

ocenił(a) serial na 5
Slutty_Pumpkin

Pamiętam to, święte słowa ;)

Przeczytałam posty w tym wątku, który wkleiłaś i się zastanawiam czy może to ze mną jest coś nie tak, że oglądając serial komediowy nie mam ochoty na egzystencjalne wywody i dyskusje światopoglądowe.

ocenił(a) serial na 1
rose_fw

Czyli po przeczytaniu wiesz, że w serialu występują ludzie różnych wyznań, a także ateiści.
Wszystko to jest wyśmiewane i twórcy bawią się stereotypami.
Nie ma mowy o promowaniu - trzeba być bardzo przewrażliwionym na punkcie własnych przekonań, żeby na takie głupoty zwracać uwagę :)

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Też tak robię czasami :D

ocenił(a) serial na 1
ocenił(a) serial na 5
Slutty_Pumpkin

Oglądasz SFU, prawda? Ja się właśnie zabieram do pilota.. mam nadzieję, że nie stracę swojego, niezbyt cennego, ale jednak czasu xd

ocenił(a) serial na 1
rose_fw

Marta jak przyjdzie i to zobaczy to Cię zapewni, że nie stracisz czasu :D Chociaż ja też uważam że to rewelacyjny serial.
Utknęłam na końcu 2 sezonu i nie mogę ruszyć dalej ;/

Może jak zaczniesz to będę mieć mobilizacje!!!
&lt;Błagam, niech jej się spodoba, niech jej się spodoba xD>

ocenił(a) serial na 5
Slutty_Pumpkin

Ja planuję obejrzeć do końca jeżeli już zacznę. Po przeczytaniu tego wątku: http://www.filmweb.pl/serial/Sze%C5%9B%C4%87+st%C3%B3p+pod+ziemi%C4%85-2001-8954 6/discussion/SFU+OGL%C4%84DAJ+NA+W%C5%81ASNE+RYZYKO+%28bez+spoiler%C3%B3w%29,182 7594 uznałam, że to coś dla mnie, hahaha xd
Poza tym uwielbiam czarny humor i Micheala C. Halla, więc myślę, że mi przypadnie do gustu. Zresztą.. Michael jako gej, jak mogłabym tego nie obejrzeć? xd

ocenił(a) serial na 1
rose_fw

Ja też planuję, ale są momenty kiedy ten serial naprawdę ciężko wchodzi :(
Np. kiedy w życiu realnym ktoś umiera, to potem ciężko się zabrać za SFU albo nawet jak ma się jakiś cięższy okres.
Serial jest meeega wartościowy, ale trzeba trafić na odpowiedni moment.
I tak już na nim hektolitry łez wypłakałam.

Może jak zaczniesz, to umówimy się na wspólny finał, co? Bo to jest coś strasznego i nie chcę tego obejrzeć "sama" (wiesz co mam na myśli) :D

ocenił(a) serial na 5
Slutty_Pumpkin

Okej, w ogóle napisz gdzie dokładnie przerwałaś to możesz nadrobić później ze mną jak dotrę do tego odcinka ;d

ocenił(a) serial na 1
rose_fw

Napisz mi jak zaczniesz 2 sezon po prostu, ja go już kończę i spotkamy się w 3 :D

ocenił(a) serial na 5
Slutty_Pumpkin

Okej, na razie przydałoby się zacząć pilot ;d

rose_fw

Oglądaj, oglądaj, oglądaj!
Serial jest cudowny i jedyny w swoim rodzaju, aktorsko wymiata, wątki też zaje*biste. Nie unikniesz hektolitrów wylanych łez, ale także nieraz się pośmiejesz ;) Poza tym soundtrack świetny.
Polecam ;)

ocenił(a) serial na 5
martusia_47

W moim przypadku na pewno nie uniknę tych hektolitrów, ale to mnie bynajmniej nie zniechęca :D

Slutty_Pumpkin

Jak Ty mnie znasz <3

ocenił(a) serial na 1
Slutty_Pumpkin

https://scontent-a-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-prn1/q71/1385166_10153403068550022_1 177147196_n.jpg

Fajnie razem wyglądają ;) w ogóle nie wiem czemu tak mało tej matki na razie, przeszkadza mi to trochę
Oglądałaś może najnowszy odcinek? Ja w sumie tylko fragmenty, ale bardzo mi się podobały Marshall pod koniec odcinka, jak mówił o Lily, chociaż liczyłam że ona troszkę inaczej zareaguje ;D

ocenił(a) serial na 1
martusia_47

Gdzie jest spacja? Bo invalid request... :((

Nie widziałam. Zobaczę dopiero w weekend jakoś dla uspokojenia nerwów xD

Slutty_Pumpkin

https://scontent-a-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-prn1/q71/1385166_10153403068550022_1 177147196_n.jpg

kurczę nie wiem czemu nie działa :< Wstawiłam jeszcze raz, może otworzysz

martusia_47

ee znowu nie działa -.-

martusia_47

aaaa już wiem, przed pierwszym "_" jest spacja ;D

ocenił(a) serial na 1
martusia_47

A co jest na zdjęciu? To z fb? :D

Slutty_Pumpkin

Ja xDDDD
Dobra, nie działa, już się wkurzyłam no ale nic xD Takie fajne zdjęcie Teda z Matką widziałam i chciałam Ci wstawić, no ale trudno :<

ocenił(a) serial na 1
Slutty_Pumpkin

Masz za to zdjęcie jakie ostatnio zrobiłam, już wcześniej miałam wstawić ;D
http://oi43.tinypic.com/mrcug3.jpg

dla Ciebie<3