PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 121958
5,0 3 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Piszemy dalej ;)

T:27
Poprzedni temat: http://www.filmweb.pl/serial/Pami%C4%99tniki+wampir%C3%B3w-2009-502112/discussio n/Stefan+Silas+i+przyjaciele,2313349

ocenił(a) serial na 1
martusia_47

Yyy ??? :D
Dziekuję :D

Też jakieś chcesz ? :D

Slutty_Pumpkin

Bo to wersja mini stroju Slutty Pumpkin dlatego zrobiłam zdjęcie <3 Wiem, że gówno widać, ale było ciemno xDD
Jak masz, to chcę :D

ocenił(a) serial na 1
martusia_47

Teraz zajarzyłam! :D Dziękuję, tym razem wiedząc za co :D
No to nie wiem co by tu wstawić, oprócz siebie rzecz jasna :DDD

Slutty_Pumpkin

Mogłam od razu napisać :DD
Nie rób nadziei, przecież wiem że i tak siebie nie wstawisz :((

ocenił(a) serial na 1
martusia_47

Sorki, ale się wciągnęłam w oglądanie zdjęć xD

http://oi39.tinypic.com/eq30gx.jpg
http://oi40.tinypic.com/14dnjvl.jpg my shadow self (po środku) i nie! Nie jestem gruba! Torba mi się przekrzywiła xD
http://oi44.tinypic.com/20uts8y.jpg <333 Mój kot z ananasem :D (być może się odbijam w kuchni, jak masz taki sprzęt jak w CSI Miami, to może mnie zobaczysz :P)

Slutty_Pumpkin

Zabiłaś mnie teraz <33333333333
Piękne zdjęcia! Cudowna Ty i Twój kot!!!
I gdzie Ty byłaś na tym 1 zdj, bo piękny widoki?;*

ocenił(a) serial na 1
martusia_47

Tatry po prostu :D

A to konkretne miejsce to chyba szlak z Kasprowego w stronę Giewontu, w połowie drogi z tego co pamiętam :)

Zdjęcia z ananasem oczywiście inspirowane himym :P
Ten owoc już do końca życie będzie "skażony", podobnie jak Dynia :)

Slutty_Pumpkin

Kurczę tęsknie za górami, tak dawno nie byłam.
Mi też już do końca życia ananas i dynia będę się kojarzyć z HIMYM ;D

ocenił(a) serial na 1
martusia_47

* Dynia chciałaś napisać :*

Ja dawno nie byłam nad morzem :(

ocenił(a) serial na 1
martusia_47

Teraz dopiero zobaczyłam, no nie mieli gdzie dać tej spacji :D
http://twoje-seriale.pl/wp-content/uploads/2013/09/3.jpg

ocenił(a) serial na 4
rose_fw

Ktoś mi popsuł photoshopa :(

ocenił(a) serial na 1
syllwunia14

Ty? :D

ocenił(a) serial na 4
Slutty_Pumpkin

Siema Dynia :D
niee to nie ja :(

ocenił(a) serial na 1
syllwunia14

Siema :D
No to sam się popsuł :) Mnie się ciągle samo coś psuje xD

ocenił(a) serial na 4
Slutty_Pumpkin

Wszystko tylko nie photoshop ;((((((

ocenił(a) serial na 4
rose_fw

http://www.youtube.com/watch?v=B_kMMYQISeg
Powiedzcie mi co to do kurvvy nędzy jest i dlaczego na yt jest w "najpopularniejszych"?

http://media.tumblr.com/tumblr_m5nxavHQ0V1qes42m.gif

ocenił(a) serial na 5
syllwunia14

Dlaczego mi każą cenzurować, a Tobie nie? xd

ocenił(a) serial na 4
rose_fw

się gra się ma :D w moim kurvva jest użyte Vx2 :D

ocenił(a) serial na 5
syllwunia14

Ooo, faktycznie! Gratuluję kreatywności xD

ocenił(a) serial na 6
rose_fw

Hahaha już ostatnio miałam to samo z Sylwunią i jej vv xD

ocenił(a) serial na 9
syllwunia14

Jestem po 8 odcinku :p
I nie mam zawału..niestety... :p Jest fajny, ciekawy, ale nie mam drgawek :D Jak w tv oglądałam kiedyś (to z jakieś 7 lat temu będzie) to jakoś bardziej mi się podobało, no ale też młodsza byłam :D
Może się rozkręci :)

ocenił(a) serial na 4
anulka88

SUPER! :)
Wiesz co, żeby oglądać ten serial trzeba lubić głównego bohatera :D A że ja Michaela ubóstwiałam to leciał jak z bicza strzelił :D

ocenił(a) serial na 9
syllwunia14

No nie jest zły, fajny, ale bez euforii :)
Skończyłam 10 :p

ocenił(a) serial na 9
rose_fw

http://blogs.disney.com/oh-my-disney/2013/10/29/disney-princess-inspired-rock-st ars/?cmp=SMC|blgomd|OMDOctober|FB|Rock-Disney|InHouse|102913|||esocialmedia||| :D :D :D

ocenił(a) serial na 1
anulka88

Nie wiem która ulubiona, ale na tamburynie to bym sobie pograła xd

ocenił(a) serial na 1
rose_fw

Nadrobiłam właśnie TO, bo jutro już nowy odcinek :D
Zajebiste jest naprawdę.
Nawet Cami, która początkowo po 4x20 mi się nie spodobała. Normalnie shippuję już Klausa z nią i o dziwo z Hayley :O

ocenił(a) serial na 5
Slutty_Pumpkin

W sensie, że Cami z Hayley? xd

ocenił(a) serial na 1
rose_fw

Cholera, miałam nadzieję że nikt nie zwróci uwagę na zły szyk xD
No ale na co ja liczyłam :DDD
Toż to się prosiło o taki komentarz :P

Klausa z Hayley :D
Byłam za Halijah, ale teraz sama nie wiem xD

ocenił(a) serial na 5
Slutty_Pumpkin

Czytam tamten komentarz drugi raz i już sama nie wiem czy Ty źle napisałaś czy u mnie zaczynają się ujawniać problemy z czytaniem ze zrozumieniem xD
Wiesz, możesz shipować Cami z Hayley, http://media.tumblr.com/623f422ccce5998a63ab7808f0189e75/tumblr_inline_ms5nprKU8 a1qz4rgp.gif ;d

No ja właściwie ostatnio jakoś straciłam sympatię do Elijaha, więc też go już nie shipuję z Hayley. Chociaż nie, może inaczej. Nie żywię już ani sympatii ani antypatii do Elijaszka, zwyczajnie zaczął być dosyć nudną postacią, brak mu wyrazu.

ocenił(a) serial na 1
rose_fw

No dokładnie :P

Klaus wymiata, jest zabawny, a jego postać znów ma jakąś głębie.
Elijah - cóż niewiele go do tej pory było, a jak był to się nudziłam. Sceny z Hayley były ładne, ale chyba za szybko na taki romans znikąd. Inaczej to widziałam.

ocenił(a) serial na 5
Slutty_Pumpkin

Klaus zyskał bez Caroline :D
Romans Elijaha z Hayley byłby chyba nudniejszy od Mabeki. Mam nadzieję, że albo Elijah stanie się z czasem barwniejszą postacią, albo zwyczajnie nie będzie miał romansu z Hayley, bo zaczęłam ją lubić, a boję się, że przez to mogłabym ponownie stracić do niej ciepłe uczucia ;p

ocenił(a) serial na 1
rose_fw

A widziałaś ost. odcinek? :D Bo mam pytanie :DD

ocenił(a) serial na 5
Slutty_Pumpkin

Widziałam :D Czekam na pytanie *.*

ocenił(a) serial na 1
rose_fw

Nie miałaś wrażenia, że Klaus pod sam koniec jakby zwrócił uwagę na to, że Hayley ucieszyła się gdy Reb wspomniała o Elijahy? I nie wyglądał na ucieszonego. Reakcja H była bardzo wymowna, ale Klausa już taka trudna do rozszyfrowania (choć może to sobie wmawiam :D)

Skoro shippuję go z Hayley, to uznam, że poczuł się zazdrosny o brata xD

ocenił(a) serial na 1
Slutty_Pumpkin

Chyba zaczną używać ELAJDŻA jak człowiek xD
Bo już mnie dobija, niby wiem jak napisać, a praktycznie zawszę się jebnę :P

ocenił(a) serial na 5
Slutty_Pumpkin

A propo jego imienia to też nie wiem jak odmieniać xd
W tym Twoim poście użyłabym "Elijahu" zamiast "Elijahy" bo chociaż czytam "wspomniała o Elajży" to gdy piszę to w głowie "dyktuję sobie" tak jak się pisze czyli "wspomniała o Elijahu". Nie wiem czy coś z tych moich wypocin zrozumiałaś... ;d
Oglądając odcinek też miałam podobne wrażenie, ale uznałam to za nadinterpretacje, bo podobne wrażenie mam często przy sytuacjach KlausxCami. No ale skoro nie tylko ja odczytałam tak jego zachowanie to może coś w tym jest? Będzie BIG HAPPY FAMILY, hahaha xD

I od razu życzę dobrej nocy ;)

ocenił(a) serial na 1
rose_fw

Zrozumiałam, ale i tak wolę formę Elijahy xD Prawdopodobnie ja dodaję sobie w myślach inne słowo :DDD
Zresztą, od dziś Elajdża i tyle :D

Dobranoc :)

Slutty_Pumpkin

To ty w koncu shipujes Haylijhah czy Klayley ? :P

ocenił(a) serial na 1
robb264

Tak jak wyżej już z Rose pisałam - Elajdża jest nudny i praktycznie go nie ma. Hayley jest naprawdę świetna i wydaje mi się, że trzeba być naprawdę uprzedzonym żeby jej nie lubić w TO. No a Klaus odzyskał to co stracił.

Ja wiem, że fani Klaroline by Julie zaje bali... no ale... serce nie sługa. podobają mi się ich sceny. On z pozoru o nią nie dba, a ona niby już coś czuje do jego brata. Łączy ich TYLKO dziecko, ale to niezaprzeczalnie dużo.
Widzę w tym potencjał.

Slutty_Pumpkin

tez widzę potencjał. Ale to zdecydowanie nie historia na 1 sezon. Moze jakies tam lekkie wskazówki. To by byla raczej milosc 'zapracowana' po obu stronach, nie przebojowa ale solidna. Takich w serialach tez trzeba.

A czemu nie ma Elijaha? Giles ma taki badziewny kontakt czy co? W stylu Trevino?

ocenił(a) serial na 1
robb264

Mogłoby tak właśnie być.

Tzn już wrócił w tym odcinku, miał sceny ze 2.

Nie mam pojęcia. Może właśnie nie będzie w każdym odcinku i doszli do wniosku że nie pokażą go w 2 na początku, a potem już może być do samego końca.
Ale przyznam szczerze, że się nie interesowałam. Nie czytam spoilerów. TO ogląda mi się naprawdę przyjemnie, także bazuję jedynie na promo odcinka i to mi starcza do szczęścia :)

Slutty_Pumpkin

Znaczy ja tak TO na raty oglądam. Chcę sobie zrobic maraton jak będę mial czas i moze jak bedzie mid season finale. Ale cos tam sledzę. Widzialem jakiegos dziwnego Elijaha który nawiedzil Davinę..

ocenił(a) serial na 1
robb264

Rozumiem, też o tym myślałam, ale jak znajdę czas to sobie jednak oglądam.

Davina to póki co jedyna postać, która mnie nie intryguje ani nic.
Nawet Cami mi się podoba, równa z niej babka. Te jej mądrości nie są już takie sztuczne i wymuszone jak w 4x20.

Slutty_Pumpkin

I co do nudnego Elijaha. To jest postac która się sprawdza jako taki ktos kto pojawia się i znika, a nie zostaje na stale. Wtedy widac ze jest dosyc sztywny i nudny. I obawiam się o jego rozwój postaci - jak on moze ewoluowac? Jest juz taki 'idealny'.

ocenił(a) serial na 1
robb264

Może i w życiu cenie takie cechy u facetów, ale prawda jest taka, że w serialu przyjemniej mi się patrzy na psychopatę jakim jest Klaus.
To prawda, jest sztywny. Może później będzie lepiej, ale obecnie znów mam to odczucie, że nie umiem go sobie wyobrazić bez marynarki xD

ocenił(a) serial na 5
robb264

Zgadzam się. Ile można słuchać jak mówi o tym jak ważna jest rodzina, jaki to on jest lojalny i jak dotrzymuje słowa?
Wydaje mi się, że Kol byłby ciekawszy, szkoda że się go tak szybko pozbyli :(

rose_fw

"THE VAMPIRE DIARIES” — “Dead Man on Campus” (8:00-9:00pm)

THE PARTY’S OVER — At Whitmore College, Elena (Nina Dobrev) and Caroline (Candice Accola) decide it’s time to throw a big party, but their plans are interrupted when Jesse (guest star Kendrick Sampson) suddenly needs Caroline’s help. Finally, Damon makes a terrifying discovery about a secret society

robb264

nikt nie spojrzał? Caro bedzie kręcic z Jessie'm a Stefan i Kath nie są w opisie...co mi mówi ze cos moze się szykowac....

ocenił(a) serial na 1
robb264

Bardziej uderza mnie fakt, że według dziewczyn czas już na wielką imprezę...

Bonnie umarła, ja pier dolę.

Slutty_Pumpkin

a widzialas sneak peek forwooda - piep.rzą się jak króliki i wyglądaja na szczesliwych (w sensie widac ze zerwą ale nie wyglądają na przejętych ostatnimi wydarzeniami)