PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 122366
5,5 4 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

W nowym odcinku przeszedł samego siebie! Sięgnął zenitu, po prostu fantastycznyyyyyy! A ta scena z telefonem - tyle emocji , jak nigdy, taka chemia, taka tęsknota, takie uczucie. Obiektywnie stwierdzam, że w chwili obecnej Damon może się co najwyżej schować przy Stefanie.

TheTusiax

Nie ma nic cudownego w miłości? ;)
Świetny gość, mówisz? A chciałabyś być z kimś, kto chciał się z Tobą związać, bo wyglądasz, jak jego była? Kto ukrywa ważne rzeczy przed Tobą? Uzależnienie na przykład? ;)

ocenił(a) serial na 10
Evarini

Jeśli miałabym wybierać, to oczywiście wybrałabym Stefana :D!!! Zresztą co za pytanie, oczywiście, że tak! W prawdziwej miłości (Stefan & Elena) takie rzeczy na nic nie wpływają.

TheTusiax

A kto powiedział, że to jest prawdziwa miłość? Sama Elena powiedziała, że nie wie jeszcze, czym tak naprawdę jest miłość ;)
No a skoro wybrałabyś Stefka, to ja już się nie odzywam. Tylko zapytam o jedno: gdybyś była z facetem i nagle odkryła, że ten jest narkomanem i wrócił do nałogu, nic nie mówiąc wcześniej, że w ogóle ten nałóg ma, wybaczyłabyś mu bez gadania?

ocenił(a) serial na 10
Evarini

tak , wszystko bym wybaczyła, zwłaszcza komuś z osobowością Stefana.

TheTusiax

Biedna przyszłość przed Tobą...

Madame_7

Nie przesadzaj, Elenie to odpowiada to i może TheTusiax także :)

aivia

Tak, mąż ją ją uderzy poraz pierwszy ta mu przebaczy i będzie cudnie.
Potem się dowie, że poprzednie żoby też bił, ale on przecież się zmienił. Naiwność weźmie w górę i znowu mu zaufa ;]
A potem plask
Plask
Chlast
Na nana
;]

ocenił(a) serial na 10
Madame_7

...Napisała że wybaczyła by mężczyźnie z charakterem Stefana, Stefan taki nie jest nie uderzył by ukochanej po tym bardziej spodziewałbym sie już po Damonie a jak nie bicia to zdrady.

Wiki69

Mam Tobie przypomnieć, jak Stefan się rzucił na Elenę w 1 sezonie?

Madame_7

I jeszcze dodajmy, że to był prawdziwy Stefan, na ludzkiej krwi ;) Czyli bez udawania męczennika i marszczenia czoła ;)

ocenił(a) serial na 10
Madame_7

W którym odcinku? Jakoś nie moge skojarzyć.
A jak Damon sie rzucił na "Andy"? (chyba tak miała na imię)..

Wiki69

Wtedy jak miał problemy z krwią.
Po tym balu, popchnął ją na szafę.

Wiki69

Odcinek 1x19.
Damon rzucił się na Andie, bo był wkurzony i nad sobą nie panował, jest impulsywny z natury. Nie pochwalam tego, zachował się jak zupełny kretyn. Ale ostrzegał Andie, ona dobrze wiedziała, czego może się spodziewać.
I śmiem twierdzić, że Elenie - czy jakiejkolwiek kobiecie, z którą byłby z miłości - by tego nie zrobił.

Wiki69

1x19
Uważaj, dyskutujesz z osobami, które serial oglądały trzy razy i naprawdę znają go na blachę.
Podobnie jak wypadałoby znać imię istotnej postaci w VD jaką była Andie.

użytkownik usunięty
Wiki69

Bo złego fan Steleny nigdy nie kojarzy;)

TheTusiax

To szczerze, szczerze współczuję.

ocenił(a) serial na 10
Evarini

pozwól że odpowiem na tego posta.. Elena wygląda jak Katherina ale z charakteru są w ogóle do siebie nie podobne Stef chciał ją poznać i poznał i pokochał ją nie dlatego że wyglądała jak Kat tylko że była jej przeciwieństwem jeśli chodzi o charakter.. troche chaotycznie to sformułowałam
Może i masz troche racji bo jak by nie wyglądała Jak Kath nie zwrócił by na nią uwagi.. no ale Katherina go potem zauroczyła i takie tam więc jej nie kochał :P

Wiki69

Pewnie, że kochał Kat :P To, że nie chce się do tego przyznać, to zupełnie inna sprawa ;)

Wiki69

Mam prośbę. Napiszesz mi dlaczego Kath wolała Stefana?
Chcę poznać Twój punkt widzenia w tej sprawie.

ocenił(a) serial na 10
Madame_7

Skąd mam to wiedzieć dlaczego wybrała jego pewnie z tego samego powodu co Elena.
Zresztą Stefan jak już kręcił z Kat to Damon też nagle chciał tak samo było z Eleną Stefan z nią jest Damon też sie nagle w niej zakochuje wiec to troche bez sensu.. jak by Damon chciał mu zrobić na złość.

Wiki69

Damon był z Katherine pierwszy. To Stefcio się do niej doczepił później i, jak sam powiedział, "nie obchodziło go, co czuł jego brat" ;)

ocenił(a) serial na 10
Evarini

Z tego co ja wiem to Stefan poznał ją pierwszy. Ale nie jestem pewna tego co teraz napisze potem chyba jakoś Stefan poznał Damona z Katheriną.

Wiki69

Owszem, Stefan POZNAŁ ją pierwszy. Ale jako pierwszy sypiał z nią Damon, co wyraźnie widać w scenie, jak Stefan odprowadza ją po balu (2x04). Stefcio pozwala sobie na bardzo nieśmiały pocałunek w usta (o zgrozo), a Damon praktycznie rzuca się na Kat, wyraźnie mając zamiar późniejszego zdarcia z niej ubrań ;)

Wiki69

Poznał ją jako pierwszy, bo Damon był wtedy na wojnie, ale sam przyznał, że wiedział o uczuciu brata do Kath. Gdyby był tak wspaniałomyślny to by odpuścił, ale jak napisał Everini "nie obchodziło go, co czuł jego brat" - słowa Stefa

Wiki69

Kath jest zupełnie inna, wiemy o tym ;)
Dlaczego wybrała Stefana? Proste, bo jest bardzo podobny do niej. I taka jest prawda i nie mówcie mi, że nie. Gdyby nie Lexi Stefan nawet na ileś lat by się nie ogarnął.
Stefan prawdziwy to Stefan rozpruwacz, nie liczący się z innymi. I nie pisz mi, że tak nie jest.

Wiki69

Offtop tryska dobrym humorem zawsze i wszędzie :)

Wiki69

Przecież to z humorem zostało stworzone :D

Wiki69

I nie Mademe tylko Madame.
Dziękuję.

ocenił(a) serial na 10
Madame_7

... -.-'

ocenił(a) serial na 9
Madame_7

nawet ci się zrymowało :P
racja, chociaż Stefana rippah jestem w stanie oglądać, normalnego Stefano raczej nie...

ocenił(a) serial na 6
TheTusiax

Dziewczęta, nie rozumiem po co tyle negatywnych emocji. :P
Tak apropos, to bardziej lubię Stefana jako 'rozpruwacza', chociaż i tak strzela te swoje miny. "hello brother" było dobre, takie odwrócenie ról, co faktycznie widać, ale przecież to wcale nie znaczy, że Damon stanie się potulny jak baranek.
Stef jako egoista, w sumie się zgadzam, nie myślał o tym co wyniknie z nawiązania kontaktu z Eleną. Ale, przecież Damon i tak przyjechałby do miasta i prawdopodobnie spotkałby się z nią, także zostałaby wplątana w to wszystko tak czy siak.

A scena z telefonem? Moim zdaniem dużo bardziej emocjonalna była scena w której Damon robi przemeblowanie w pokoju Stefa.
Ale piosenka fajna na końcu.

Lellandra

Mnie się Stefan naprawdę podobał jako luzak w 1 sezonie.
Nie lubię go jako rozpruwacza, bo nie podoba mi się takie coś. Stąd nienawiść moja do Klausa ;]

Madame_7

Ja lubię wersję Rippah, bo przynajmniej Stefcio jest prawdziwy. Zakłamanie to jego najgorsza cecha.

Evarini

Tak tylko chodziło mi, że ja nienawidzę rippaaaaaaaaaaaaaaaah :P
Mam za miękkie serce.

Madame_7

Wiem, o co Ci chodziło ;) Ja pisałam, dlaczego mam przeciwne zdanie ;)

Evarini

Rozumiem :)
Stefan jest naprawdę strasznym wampirem, nie chciałabym go spotkać na swojej drodze.

ocenił(a) serial na 10
Madame_7

Klaus jest rozpruwaczem? kiedy niby?

Wiki69

Teraz sobie żartujesz prawda?

ocenił(a) serial na 10
Madame_7

Boże.. źle cie zrozumiałam.. no to masz racje jest rozpruwaczem.

Wiki69

Dlatego wybrał Stefana nie Damona :)
Pomijając kwestię, że Stefan i Klaus są spokrewnieni. To moje domysły.

ocenił(a) serial na 10
Madame_7

dlaczego tak uważasz że są spokrewnieni?

Wiki69

Nie widzę innego powodu dla którego Klaus aż tak by się Stefanem interesował. Śledził go od dawna zauważ. Dobrze wie kim on jest, a przecież złych, pozbawionych skrupółow wampirów jest mnóstwo.
Klaus jako odrzutek, zamierza stworzyć swoją własną rodzinę.
Wydaje mi się, że od lini ojca jest z nim spokrewniony. Zobaczymy.

Wiki69

Te dwie dziołszki z Tennessee to od urodzenia miały oderwane główki :)
Podobnie jak w 1864 rodziny założycieli zaszlachtowały sie same :P
Nie wspominając o pewnej meksykańskiej wiosce w 1919 :)

ocenił(a) serial na 10
aivia

No dobrze, Stefan zabijał ale Damon też. Więc żaden mi to argument.

Wiki69

Ale z Damona nie robią świętego i męczennika, nawet my Damono-fanki wiemy że ma swoje wady.
Tymczasem Stefano-fani mają go za wzór cnót

ocenił(a) serial na 8
Wiki69

A co może, pasztetem z królika przy Mam Talent się zażera????????

ocenił(a) serial na 10
l578

że co? o.o

ocenił(a) serial na 8
Wiki69

Klaus nie praktykuje krwi z woreczka tylko tą z aorty

l578

Kotku, co za riposta :D Bravo!

ocenił(a) serial na 8
aivia

Dziękuję Awodzu :D