PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 121947
5,0 3 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

W nowym odcinku przeszedł samego siebie! Sięgnął zenitu, po prostu fantastycznyyyyyy! A ta scena z telefonem - tyle emocji , jak nigdy, taka chemia, taka tęsknota, takie uczucie. Obiektywnie stwierdzam, że w chwili obecnej Damon może się co najwyżej schować przy Stefanie.

l578

Haha, no naprawdę jest przystojny.
Johnny Depp - wow! Ale nie jest męski i taka prawda.

ocenił(a) serial na 5
Madame_7

Ale ja żartowałam.

biedroneczka_90_8

Tak sądziłam ;)

ocenił(a) serial na 8
Madame_7

Się wetnę. Trudno powiedzieć, że jakiś facet jest taki 100% męski. Żeby mówić że coś jest na 150 męskie, przydałoby się mieć najlepiej odniesienie do ideału stworzonego przez Boga. Ponoć takowego nie ma

l578

Ale widać nieraz, że facet to facet kurcze :)
To samo się tyczy kobiet :)

ocenił(a) serial na 8
Madame_7

Trudno mi się w tej kwestii nie zgodzić

ocenił(a) serial na 10
Madame_7

może i nie ma ale Damon bije ich tam wszystkich. jeśli chodzi o twoje pytanie to nie wiem.. może co nie którzy oglądają ten serial tak o dla zabicia nudy a inni oglądają go z fascynacją i uwagą ;)

Wiki69

W serialu Elijah byłby najprzystojnieszy, gdyby nie jego włosy :D
Właśnie, mam wrażenie, że większość ten serial ogląda z fascynacją ale bez uwagi. Ot zobaczą ładną twarz i nic im więcej nie trzeba :P

ocenił(a) serial na 10
Madame_7

Elijah jakoś nie mój może właśnie te włoski go szpeciły nie wiem.. No ale ważne jest to że co nie którzy oglądają z tą fascynacją i .. uwagą :)

Wiki69

Oj Daniel fajny facet :)
Popatrz tylko http://cdn1.ouchpress.com/thumbs/celebrities/159677-daniel-gillies-200x200.jpg
http://images.fandango.com/r84.6.1/ImageRenderer/200/295/images/performer_no_ima ge_large.jpg/0/images/masterrepository/performer%20images/p352624/danielgillies- numb-3.jpg
I taka prawda, że Damon i Stefan przy Elijah to obydwie męczydupy są :P

ocenił(a) serial na 10
Madame_7

No ma coś w sobie pociągającego na tych fotkach :)
Dobra dziewczęta, Ja uciekam ;) żegnajcie i do usłyszenia ;))

Wiki69

Narazie :)

ocenił(a) serial na 5
Wiki69

Od Pierdzimączka to nawet Tajlor jest bardziej męski. /swoją drogą fajna ma pupcie :D

ocenił(a) serial na 10
biedroneczka_90_8

To też popre z taylora fajna dupa ;D

ocenił(a) serial na 5
Wiki69

Nie dupa z niego taka sobie, podoba mi się tylko jego tyłeczek, gładki jak pupcia niemowlęcia.

ocenił(a) serial na 10
biedroneczka_90_8

Mi sie tam on też podoba ;))
ogólnie przystojni facecie tam grają :)

ocenił(a) serial na 5
Wiki69

Przystojny to jest Johny Deep, oni są tylko ładni. Żeby facet był przystojny oprócz ładnej buzi musi mieć w sobie to coś, ogólnie nie musi być piękny, musi mieć w sobie coś co sprawi, że kobieta padnie przed nim na kolana ( tylko bez skojarzeń proszę).

biedroneczka_90_8

Gdybyś nie napisała tego w nawiasie, to może bym nie miała skojarzeń xD

ocenił(a) serial na 5
Evarini

To tak na wszelki wypadek, niektórzy mają bujną wyobraźnię.

ocenił(a) serial na 8
biedroneczka_90_8

Gdybyś nie napisała "bez skojarzeń" nie miałabym takowych. Zgadzam się z Tobą caałkowicie w sprawie Johnego,

ocenił(a) serial na 10
Madame_7

Madame twoje argumenty też są z dupy wzięte. O Stefanie można więcej pisać, a najważniejsze jest to, ze to jego kocha Elena :) i wy na to nic a nic nie poradzicie. Zresztą Elena nie jest głupia i wie co robi . Przesadzacie z tą sektą Damonowską, jak zaczęłam czytać waszą wymianę zdań o ofiarze, pomyślalam sobie, że jest to conajmniej żałosne. I w ogóle nie wiem z kim się wdałam w dysputę ;||

TheTusiax

Jak moje są z dupy wzięte, to ja nie wiem, gdzie Ty oglądasz TVD :D

użytkownik usunięty
TheTusiax

Damona też kocha i będzie to sobie uświadamiać w 3 sezonie ;)

Wiki69

My po prostu lubimy dyskutować i mamy przygotowane bardzo mocne argumenty. Bronimy nie Damona, ale naszych poglądów.
Nie nasza wina, ze Stelenowcy (za wyjątkiem naszej koleżanki z offtopu) ich nie mają i gadają jakieś rzeczy z kosmosu. W chwili zaś kiedy im zaczyna brakować argumentów, zaczynają się przytyki osobiste w stosunku do nas.

ocenił(a) serial na 5
Wiki69

Wymiękła.

biedroneczka_90_8

Nas jeszcze nikt prócz Anulki nie przegadał :D Ale ona w sumie też jest jedną z nas to się nie liczy :P

ocenił(a) serial na 10
biedroneczka_90_8

Pod jakim względem wymiękłam?

Wiki69

No, bo mówisz, ze już nie chcesz dyskutować.. A my pisać możemy całą noc :)

Madame_7

A my ją uwielbiamy taką jaka jest i nawet znajdujemy wspólnie nowe seriale

aivia

Oczywiście, Anulka super dziewczyna.

ocenił(a) serial na 5
Wiki69

Gdybyś podeszła do tego profesjonalnie i poszperałabyś trochę w naszych offtopowych pogawędkach ja NIGDY, powtarzam NIGDY nie byłam za Pierdzimączkiem. Powiem Ci więcej uważam, że ktoś kto nie ma własnego zdania ma słaby charakter a ja mam charakterek niczym diablica. Rrrrrr. Myślę, że nie trzeba tłumaczyć dlaczego nie trawię Stefka, wystarczy spojrzeć na jego miny, jakby miał wieczne zatwardzenie a miłość Elki i Męczydupy wcale nie jest epicka, jest żałosna.

ocenił(a) serial na 10
biedroneczka_90_8

tak jak bym chciała przeglądać wasze offtopy to nawet nie wiedziałabym od którego zacząć jest ich 90 ileś..

ocenił(a) serial na 5
Wiki69

Ale jaka ciekawa lektura, polecam na zimne jesienne wieczory.

ocenił(a) serial na 10
ocenił(a) serial na 8
Wiki69

Ja tam bym zaczęła od pierwszego, ale ja jakaś dziwna jestem

l578

A przeczytałabyś prawie 100 tysięcy postów? :D

ocenił(a) serial na 8
Evarini

Nie muszę, przeczytałam 60 tysi. Chociaż tak, aby załapać o co chodzi. Mówiłam, że jestem dziwna :D

l578

Nie, po prostu lubisz wiedzieć w co sie pakujesz :p

aivia

Jednak mój Awódz tu zagląda ;)

użytkownik usunięty
TheTusiax

Dajcie sobie spokój,mówi się jak do słupa a słup stoi jak dupa:D na offtop!! :P

użytkownik usunięty

Ależ się tu działo:D

użytkownik usunięty

Pompeje:P

użytkownik usunięty

Powoli nadrabiam :P

ocenił(a) serial na 8
TheTusiax

Łoo ! Ale dyskusja xD :D Ciężko się nie przyłączyć choć na chwilkę.
Cóż, ja jestem za Damonem, niezaprzeczalnie. Jest genialny. :D (Chociaż od kiedy Tyler przestał być aż takim dupkiem, to na nim najbardziej się skupiam w tym serialu :D)
A Stefan... hm... szczerze mówiąc, nie wiem, co o nim myśleć. Z jednej strony jest z tych, o których marzą "małe dziewczynki" (wiecie, taki książę na białym koniu, który mi osobiście kojarzy się z jakimś psychopatą, co tutaj się sprawdziło - w końcu Stefcio lubuje się w krwi, wystarczyło mu tylko kazać spróbować xD), a z drugiej dziwną osobowością, bez której ten serial nie byłby taki, jaki jest teraz. Bo nie kryjmy, zawsze przyda się ktoś taki jak on xD
Scena z telefonem ? W sumie żal mi się trochę Stefcia zrobiło, ale nadal jestem wściekła, że Elena jeszcze nie zaczęła doceniać Damona. No i podziwiam jego silną wolę xD Inny mężczyzna już dawno wykorzystałby sytuację i spróbował się do niej zbliżyć, w końcu rywal zniknął, czyż nie ? To pokazuje, że Damon nie jest tak zły, za jakiego niektórzy go mają. Naprawdę chciał znaleźć brata. Nie jego wina, że Stefan okazał się być tym samym potworem, jakim był dawno temu.

Nie zgadzam się tylko z tym, że był egoistą, chcąc ją poznać. Każdy podejmuje takie ryzyko w życiu. Chciał ją poznać, bo zaintrygowała go jej postać. Poza tym wiadomo, raczej nieczęsto spotyka się sobowtóra swojej byłej.

To chyba tyle.

Mam nadzieję, że nikt mnie nie zlinczuje :)

użytkownik usunięty
bloom_2604

Zgadzam się z Tobą, oprócz końcówki;)
Słowa "I know the risk but I have to know her". Dla mnie to niezaprzeczalnie egoistyczna wypowiedź.

ocenił(a) serial na 8

Ludzie, czy nieludzie (xD) często są egoistami, ale on po prostu musiał ją poznać. Może myślał, że pozna, przekona się, że nie jest taka fajna i będzie mógł odejść w spokoju ?

Wcześniej zgodziłabym się z Tobą, napisałabym, że był egoistą, tylko sama wiem jak to jest "musieć kogoś zobaczyć / poznać". Wiesz, w przeciwnym razie mógłby potem żałować przez całe swoje życie - wieczność.

użytkownik usunięty
bloom_2604

To teraz może żałować przez całe swoje wieczne życie, że Elena straciła wiele bliskich osób.

ocenił(a) serial na 8

Tego on akurat nie był w stanie przewidzieć. Za to nie możemy go obwiniać.

Zresztą, serial nie miałby sensu, tak samo jak i same książki, gdyby Stefan wybrał 'mniejsze zło', i odszedł, nie sądzisz ?

użytkownik usunięty
bloom_2604

I widzisz, tu znów wracamy do słów "I know the risk but I have to know her" ^^

Książki to chyba w ogóle nie mają sensu, z tego co słyszałam i trochę przeczytałam.
Oczywiście, że tak musiało być.

ocenił(a) serial na 8

Te słowa można interpretować na różne sposoby. Jednym z ryzyk mogło być to, że jak ją pozna, to jednak okaże się 'fajna' i nie będzie chciał już odejść. Nie chcę go bronić w tej chwili, ale wiadomo. Mógłby jedynie domyślać się, że to nie wniesie niczego dobrego, ani do jego życia, ani Eleny, ale że poznanie jej pociągnie za sobą aż tyle nieszczęść ?

Ja przeczytałam część 1 tomu i nie spodobał mi się za bardzo, więc nie czytałam dalej xD Tym większe brawa dla twórców serialu, którzy stworzyli coś pięknego :D