O 4x21
"The Vampire Diaries": Elena's not going to get free from the Salvatore dungeon any time soon. Stefan and Damon team up with Caroline, Bonnie, and Matt in an effort to torture Elena's humanity out of her by stealing her ring and exposing her to sunlight. But there's a problem. They're trying to use fear to inspire emotion, but Elena's not afraid, because she knows that while everyone else might have reached their breaking point with her, Damon still won't ever let anything truly bad happen to her. He can't help but save her.
“That remains to be seen, but in next week’s episode, Damon will put one of Elena’s friends in extreme (aka life-or-death) danger in order to get some emotion — maybe even tears! —out of her. But who’s the pawn in Damon’s plan? Hint: He’s a dying breed on the series.”
Prawdopodobnie chodzi o Matta
Powrót Kola?
Question: Anything new on the season finale of The Vampire Diaries? —Maximilian
Ausiello: The May 16 climax finds Rebekah “just trying like hell to graduate and have that true-life human experience,” previews EP Julie Plec. But perhaps she should be more concerned about this teaser from Plec: “We’ll get a surprise visit from at least one more Original.”
Wywiad z Caroline Dries o kolejnym sezonie ----- O Stefanie nie wspomniala ani słowem - powód? Albo scenarzystów mało obchodzi ta postac i mają ją gdzies (co jest prawdopodobne) albo nie chcą zdradzac szczegółów bo finał 4 sezonu przyniesie dla niego duze zmiany i cliffhanger .....(moze... byłoby fajnie)
What can we expect for the rest of the season?
[clipped] …Then there is Elena, who we saw at prom as this heartless bitch who tried to kill her best friend. The boys need to put a stop to it because Elena is becoming her own worst nightmare. Elena has become the villain of the season at this point. So the Salvatores have to test their own limits with Elena, and do everything in their power to make her turn her emotions back on. It puts a huge strain on them because this is the woman they both love. How do you make her turn her emotions back on?
One of the things that was hinted at in the prom episode was that the only emotions Elena seems to respond to are fear and pain. Can we expect to see the boys just torturing the **** out of her?
Yes. In the least pretty fashion. This is where they realize - and the audience sees - how strong Elena is as a character - and as a villain, because she is able to withstand so much of their torture. [Damon and Stefan] torturing her is actually torture for them because they love her so much. So she is able to play with that dynamic. If you think Elena is a villain now, she manages to become an even greater villain. By the end of the season, we will find a way for her to become the Elena we know. Ultimately, we need to answer the question of the cure - the cure is still out there. And once Elena is back to being regular Elena Gilbert, with her emotions and her humanity, the question is hanging over our heads: were her feelings for Damon due to the sire bond? Were they real? Does she still love Stefan? So she has to answer that question, which is the big emotional journey for her this season.
O 4x23
WHO WILL TAKE THE CURE? — On Graduation Day, Mystic Falls is overrun with ghosts intent on settling old scores and fulfilling their supernatural destinies. Damon’s (Ian Somerhalder) life is in danger after a ghostly encounter, while Matt (Zach Roerig) and Rebekah (Claire Holt) join forces to battle a ghost determined to find the cure. As everyone gathers for the graduation ceremony and the ghosts converge, help comes from an unlikely hero. Caroline (Candice Accola) receives a touching and unexpected graduation present, and Bonnie’s (Kat Graham) plan leads to the closing of the veil. Elena (Nina Dobrev) makes a decision about the Salvatore brothers and faces an epic confrontation with Katherine (Nina Dobrev). Finally, Stefan (Paul Wesley) discovers a horrifying clue to the mystery surrounding Silas. Chris Grismer directed the episode written by Caroline Dries & Julie Plec (#423).
Moje przemyslenia w tym temacie: :D
No to finał juz cały znamy
- Elena zabije Katherine = pewnie zerwie jej barnsoletkę na słoncu
- Damon umrze i odrodzi się jako człowiek - Stefan go uratuje
- Elena powie ze kocha Damona
- Stefan nie dostanie wątku albo będzie denny
Prezentem dla Caroline będzie pewnie Tyler ....
Tylko ostatnia ewentualność mnie cieszy (Forwood). Jak żałosna Elena zabije Katherine to chyba kończę oglądanie. Nawet pisać mi się już nie chce co myślę o rozwoju fabuły. Zajrzałem dzisiaj na forum i pierwsze co widzę: Klaus zostanie tatusiem. WTF?! Szczerze to nawet nie mam ochoty ściągać odcinka. :\
Obejrzyj pierwszy i ostatni part
http://www.youtube.com/playlist?list=PL14a7ZExn4qwBLmi9pbq_Qjkm335hEqz3
Tylko to dotyczy samego TVD. I jest to dobre wprowadzenie do następnego odcinka.
Tylera nie lubię za bardzo, ale jak go wprowadzą to załosna Plec nie będzie kombinowała z romansem Steroline -- i to mnie cholernie cieszy. To będzie chyba jedyny plus odcinka.
Elena zabije Kath??? Co??? Może jednak nie o to chodzi. To by było durne. Pomijam fakt że Kath jest jedną z ostatnich interesujących postaci. Ale przecież tyle osób chciało ją zabić. Salvatorowie w 2 sezonie, a są starsi od Eleny i przez to dużo silniejsi. Nie mówiąc już że dużo razy sprytniejsi od Elki. Poza tym Klaus. Jeszcze za czasów swojej świetności kiedy naprawdę chciał ją zabić (bo potem to już Kath uciekała tylko przed legendą) Kath nie jest na tyle głupia żeby dała się podejść jakiejś marnej licealistce, której największym zmartwieniem jest którego z braci wybrać (i komu ukraść sukienkę).
A ja dalej nie mogę się pozbierać po dzisiejszym odcinku... Przecież Klaus jest martwy prawda? Esther ich pozabijała, by mogli zostać wampirami, czy mam problemy z pamiecia? Więc co z tego, ze Klaus jest wilkołakiem, przecież ciągle jest martwy, więc jak mógł zmajstrować tego dzieciaka? Nie ogarniam -.-
Bo jest jakas luka spisana małym druczkiem LOL
Bo niby Klaus najpierw urodzil się wilkołakiem a potem stał się wampirem.....nie wiem jaki w tym sens, ale podobno w ksiązce był bardzo podobny wątek u Forwood, dzięki czemu Caroline mogła zajśc w ciązę z Tylerem......
I tak pewnie to dziecko umrze - Klaus pewnie zacznie je kochac i go pragnąc, jednak Hayley poroni albo dziecko umrze w kołysce czy cos. Dziecko to tylko narzedzie by nieco poruszyc Klausa i dac mu powód, by wkroczył na scieżkę odkupienia.
Hahahaha beeeeez kitu! Co za nędza z tym dzieciakiem! A myślałam, że JP już niżej upaść nie może. Ależ mnie to niemiłosiernie wkurzyło... WTF!? Nie będę oglądała tego serialu, oj na pewno nie... Jedynie soundtrack był fajny.
Oglądając scenę Kath/Elajdża - czy jeśli faktycznie Elka zabije Kath to Elajdża się zemści na Elce? Oby tak!
W całym odcinku tylko ostatnia scena pomiędzy Elką a braćmi była spoko, ale bez szału.
W ogóle o co kaman z dzwonieniem do Caroline... Przecież chwilę wcześniej była scena wprowadzająca do przyszłego romansu Klausa z barmanką.. Nie wierzę, że ta słitaśna scena nie miała większego znaczenia
Ogólnie - KUTWA ALE CZUJĘ NIESMAK PO TYM ODCINKU! NĘDZA! NĘDZA!! A mogło być tak fajnie...
Ta scena z Caroline miała byc koscią dla fanów Klaroline, by nie tracili nadziei...LOL Plec mówi ze to nie koniec Klaroline, ale juz w pilocie widac ze Camille zajmie miejsce jako opcja romantyczna.
Kalijah mnie w ogóle nie rusza, nie czuję chemii ani zadnego większego uczucia między tymi dwoma. Elijah nic nie zrobi Elence, przeciez to Elenka - jej wszystko uchodzi na sucho. Kola Elena zabiła i Elijah ją jeszcze pocieszał, a za Kath będzie biadolił? LOL Jezeli logika by rządzila tym serialem to Klaus lub Elijah lub Rebeka by juz dawno temu zarznęli Elenę. Ale logika to cos rzadkiego w tym serialu. To tak samo logiczne jak Elena "wybierająca" kochasia w finale - LOL jakby ona miala jeszcze wybor.... co za tupet ma ta dziewczyna. Jakby byla takim goracym i wyjątkowym towarem....ładna buzia, ale móżdzek malutki - do tego total bitch, klamczucha, manipulatorka i egocentryczka.
http://media.tumblr.com/b93d472a69e20e010c8b23d2f01c6526/tumblr_inline_mlv5inheT F1qz4rgp.gif
:DDD Po Dżuli nie ma co się spodziewać nic normalnego czy logicznego :D
Ja też nie czuję chemii pomiędzy Elajdża a Kath no ale to chyba już pewne, że ona kochała tylko jego, on jest tym jedynym :D No trudno, mniejsza o to... Powrót na Steferine już nie ma co liczyć, a jeszcze jak Kath zginie w najbliższym czasie to już w ogóle...
Widziałeś rozszerzony zwiastun odcinka? Myślisz, że do kogo Elka mówi że go zabije? http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=KqoIvZuZKZw#!
Pasowałoby gdyby to była Kath, ale to chyba jest któryś z braci.
Niestety Plec zmarnowała kolejną szansę...moje Steferine. To mógł byc zaj....isty romans jakby ładnie to rozpisali. Jak juz chceli tę Delenę to czemu Stefan nie moze dostac czegos od zycia? 3 sezony build upu na marne ...dla jakiegos wziętego z dupy romansu. A jak jeszcze te głupie Steroline zrobi to mnie w ogóle cos skręci.... no jasne bo romantyczneSteroline>Steferine . Nie mam słów.
Myslę ze to mówi albo do Stefana albo do Damona. Moze do Stefana - ujęcia kamery pokazują ze Elena spogląda w tę stronę, gdzie powinien stac/kucac Stefan. Tyle tylko ze mało mnie to rusza - moze nawet ona powiedziec ze go nienawidzi, i tak to bez znaczenia :D
I tak to dziecko umrze gdzies pod koniec 1 sezonu TO i będzie pewnie jego smierc punktem zwrotnym dla odkupienia Klausa. W zyciu nie będzie malego bobaska nikt nianczył :D To nie 7 niebo czy inny familijny :D
Tak dla zasady - promo z następnego odcinka
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=KqoIvZuZKZw#!
Will The CW have two Vampire Diaries shows next season?
Maybe … maybe not: The Vampire Diaries spinoff pilot had a disappointing performance in the flagship show’s 8 p.m. slot last night. The Originals delivered 2.2 million viewers and a 0.9 among adults 18-49 last night. Not only did the episode not demonstrate a spike of interest — which is what you hope to see when debuting the pilot for a potential new series — the rating was down 10 percent from the show’s last episode. The episode was also down 31 percent from The Vampire Diaries‘ average this season.
The CW has several pilots in contention for next season with supernatural and sci-fi themes, so The Originals has some competition too. But it’s always easier for a network to launch a show that has a built-in audience than jump-start a concept from scratch, and a weak Vampire Diaries rating is still better than the vast majority of other CW shows. In the end, what fans say online about The Originals pilot (and how the network’s executive team feels about the project creatively) might have just as much impact on the series-order decision as how many viewers initially showed up. In other words: Lousy ratings or not, a pickup is still more likely than not
So true...Zawiodłem się na odcinku pilotażowym ;/ Klaus pierwotny boi się zwykłych wampirów i nie może zdobyć miasta? Żałosne
Wystarczyłoby gdyby ugryzł Marcela i koniec dyskusji. Jest niesmiertelnym wampirem - i tak nie mogą go zabic....
A co do ostatniej sceny Elena-Stefan-Damon, rozbawiły mnie pseudo groźby Eleny haha
Ostatnia scena mi się podobała. Fajne były te spojrzenia Eleny i Stefana na siebie. Stefan nie musiał mówic ani slowa - wystarczyła sama mimika. Ale nie wiem jak ty, ale ja widziałem tam tak ukryty podtekst seksualny. Dwóch facetów zamyka się w celi z atrakcyjną kobietą - Elena mówi tekst w stylu ...."Zobaczymy kto się pierwszy złamie - ja czy wy". Na yb i tumblr juz byly nawet gify z tym związane :D
Ja mam nadzieję, że Elena w 6 sezonie (bo pewnie będzie, oby ostatni) nie zajdzie w ciążę. Skoro dla Klausa jakieś wytłumaczenie znaleźli, to dla E też coś by się znalazło, tutaj może Julie kochana wymyślić, że nie wie z którym z braci. I będzie epicka wpadka.
A tak na serio, po wczorajszym odcinku lepiej się na to szykujmy. :P
Taaaa juz to widzę :/ Z jednym będzie w związku (Stefan), a zeby fani drugiego shipu byli zadowoleni to będzie miała z tym drugim dziecko (Damon, któremu się umarło w finale finałów) ----LOL - to by bylo komiczne, ale całkiem prawdopodobne ha ha ha
The Oryginals dostało zielone światło od stacji CW
http://blog.zap2it.com/frominsidethebox/2013/04/the-originals-picked-up-to-serie s-vampire-diaries-spinoff-gets-a-full-green-light-at-the-cw.html
Dzisiaj znalazłem przeglądajac tumblr - pięknie zmontowane
Stefan & Elena 4x19 - Stay (Vampire Diaries)
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Pg7qGRqYu8M#!
Odcinek nie zrobił na mnie szczególnego wrażenia. Zminimalizowano udział Eleny co samo w sobie zasługuje na uznanie. Z pewnością zainteresuję się spin-off'em aczkolwiek już na starcie widać symptomy choroby toczącej również TVD.
Klaus - niestety można przewidzieć kierunek rozwoju tej postaci. Sam w sobie motyw odkupienia nie jest zły. Jednak twórcy TVD kompletnie nie potrafią wiarygodnie zaprezentować takich wątków. No ale w końcu sytuacja jest wyjątkowa, Klaus zostanie ... tatusiem. Niedobrze, bardzo niedobrze. Zbyt dużo kobiet chyba macza rączki w scenariuszu.
Klaus zachowywał się jak jakaś przybłęda a nie najpotężniejszy wampir w lokalnym półświatku. Już myślałem, że Marcel wsadzi kołek prosto w jego godność osobistą. No ale troszkę się zrehabilitował kiedy postanowił tradycyjnie dziabnąć postać epizodyczną. Dziwne jednak, że owa postać epizodyczna przeżyła. Niepokojące.
Oczywiście bez trójkątów się nie obejdzie. Jest więc Hayley i cud poczęcia. Jest lokalna blondynka, z którą main hero nawiązuje uduchowioną konwersację. I jest nawet ochłapek dla fanów Klaroline (i na szczęście na tym chyba się skończy).
Gdyby nie ta cała ciąża to wszystko byłoby ok. Mogłabym nawet strawić tą całą Camile (choć szkoda że jej Marcel nie zjadł) i całe to wzruszenie Klausa kiedy z nią rozmawiał, mimo że jak to zobaczyłam miałam ochotę wyłączyć. On płakał kiedy ona opowiadała takie pierdoły.
No ale tak czy inaczej nie mogło być nic gorszego niż wątek z ciążą. Swoją drogą to Klaus i tak miał szczęście że wcześniej nie wpadł :P przecież hybrydą jest już od końca 2 sezonu, a od tego czasu już trochę minęło, więc i tak dość że dopiero teraz :P
Ten pomysł jest tak głupi że aż brak słów. Klaus sam w sobie był ok. Miał to wszystko głęboko gdzieś i dobrze (nie żebym miała coś przeciwko dzieciom, po prostu mam coś przeciwko temu żeby Klaus miał dziecko) To że chce przejąć władzę bardzo mi się podoba. I ten moment kiedy ugryzł tego wampira też na plus, szkoda tylko że go uzdrowił. No, ale to też zrozumiałe - chciał pokazać Marcelowi że niby akceptuje jego zasady. Nie podobało mi się tylko ta rozmowa z Camile i to że pośród tych wszystkich wampirów Klaus wyszedł na takiego przeciwnika rozlewu krwi :/ poza tym ok
Elijah - klasa sama w sobie, myślę że był on gwiazdą tego odcinka i zdecydowanie najlepiej patrzyło mi się właśnie na niego. To jak zabił tamte dwa wampiry było świetne (zostało same serce :P) Elijah zawsze miał dobre wejścia. Scena z Kath była niezła, ale na dobre wyjdzie mu rozstanie z nią. Chyba że zrobią z niego niańkę :P Mam nadzieję że Elijah nie będzie blisko związany z wątkiem ciąży Hayley. Mówiłam już że Hayley bardzo mnie drażni?
Marcel - pozytywny gościu, fajne są sceny z nim, dobrze się ogląda (karaoke mnie rozwaliło ) ale jednak to Klaus ma być królem.
Nie rozumiem czemu oni tak wszystko lubią sobie utrudniać. Przecież Klaus i Elijah mają nad nimi ogromną przewagę. Reszta może im skoczyć. Przecież nie mogą zabić Pierwotnych. Mogli by ich łatwo ustawić do pionu, i Klaus z Elijahem by nimi rządzili, nie wiem po co ten cały ich plan i szukanie dziury w całym. Gdyby tylko chcieli to miasto już byłoby ich.
W ogóle pamiętacie w pierwszym sezonie, był facet, który opiekował się domem Salvatorów i mówil do Stefana wujku (nie wiem czy tylko ja go pamiętam :P), co się z nim stało, bo nie potrafię sobie przypomnieć
Po zamknięciu Damona w celi przez Stefana (dzięki uzytej werbenie na nieswiadomej i potem ugryzionej przez Damona Caroline) Zach dopatrywał Damona w jego celi. Damon przy najblizszej okazji uciekł i zabił Zacha - z zemsty i gniewu.