screencapsy z sneak peeka
http://www.ksitetv.com/vampire-diaries/vampire-diaries-spoilers-shes-come-undone -preview-clip-screencaps/21939
I tak kazdy finał kręci się wokól Damona i jego bólu egzystencjalnego - nic nowego nie zobaczymy - biedny Damonek - umiera- jak mi przykro..... LOL
Zaczęłam oglądać "Oficer" :) Jestem po 2 odcinkach, na razie ciężko ocenić, zobaczymy dalej :p
LOL
Is Klaroline totally over now that The Originals was picked up? — Lisa
NATALIE: Not necessarily, and certainly not this season! When we asked Joseph Morgan about the "surprising encounter" that's being teased between the two this week, he told us, "It's going to come in the guise of an olive branch, and then it'll start as something that I think people have wanted for a long time — but we'll see where it goes." Could this be the kiss that some of you have been waiting for?!
Ale niech juz będzie - cokolwiek oddala wizję Steroline jest dobre w moim mniemaniu :D
ARE YOU SERIOUS? HE IS MAIN CHARACTER! IM SOO DONE WITH THIS SHOW!
w.t.f is wrong with you TVD? there is only ONE Stefan Still from 4x23 and he is in the background? ARE YOU FU.CKING KIDDING ME?
http://wesleywski.tumblr.com/post/49377030242/are-you-serious-he-is-main-charact er-im-soo-done-with
Jak Stefan nie dostanie zaje...bistego wątku w finale i'm done with this shit.
Od Candice - o nastawieniu Caroline do Eleny
"What I love about Caroline is that her perspective has grown tenfold as the series has gone on. So, I don't think she's going to hold Elena fully accountable for all those moments when she hasn't been the kindest ... but it will be addressed that Caroline is aware [Elena] hasn't been a very nice friend."
“Plec also won’t spoil what Elena decides are her true feelings for each of the Salvatore Brothers, or whether Stefan will head out of town for the start of season 5 – something Paul Wesley has rooted for. “It all hinges on what, if any truth comes out of Elena and Elena’s situation,” Plec says. “Stefan has been pretty clear about being ready to move on. So the question is will he need to?”
—
“Stefan has been pretty clear about being ready to move on. So the question is will he need to?”
LOL 2 clip
http://www.youtube.com/watch?nomobile=1&v=1lNIr-68FOw
Cos jest tandetnego w tej scenie - te ujęcia kamery , to kiepska gra Iana.....
LOL 3 clip
Stefan/Caroline
http://blog.zap2it.com/frominsidethebox/2013/05/the-vampire-diaries-clip-are-ste fan-and-caroline-ready-to-torture-elena.html
Kiepsko. Wszędzie widzę tylko Delenę. Stefan niedługo stanie się chyba postacią drugoplanową. Rozwaliło mnie zdjęcie ze Stefem w todze schowanym gdzieś z boku grupy uczniów. Może scenarzyści na serio chcą iść w kierunku rozwoju Deleny. Kiepskie to i mdłe ale przegięciem już jest wciskanie Stefa jako tło dla tej pseudo pary.
A w Pilocie Stefan mówił "To jest moja historia (...)" - wlasnie widzę...
ale z 2 strony moze oznacza to ze wolą ukryc jego sceny, bo są wazne i nie chcą spoilerowac. Np. W 4x11 nie było Stillsow ze Stefanem, a odcinek nalezał do niego. (chociaz ta teoria sprawdza się w kratkę...)
Swoją droga myslałem ze bedzie bardziej idiotycznie wyglądał w todze - nie jest źle, czerwony nawet do niego pasuje LOL powinien więcej go zakładac.
Sceptycznie podchodzę do tych odcinków może dlatego że nie chce sobie robić jakichkolwiek nadziei. Jak już mówiłem jeżeli nie poprawią roli Stefana to po tym sezonie kończę. Tak naprawdę to serial powinien nazywać się Damon i Elena a nie Pamiętniki Wampirów.
Wypowiedzi fanów na temat odcinków które przedstawiają serialowa Anna oraz Lexi
http://www.youtube.com/watch?v=NtInq4P9cHs&feature=player_embedded
Hejka :D Widzę, że u was kiepskie nastroje panują :D Mi się wydaję, że Stefan dostanie cure i w końcu jakiś porządny wątek tak jak tego chcecie :D
Szczerze to nie wiem kto moze miec jakies dobre nastroje na finał. Ten sezon to jedno wielkie gówno i set-up pod spin-off Oryginalsów. Zaniedbano wszystkie postacie ze starej obsady, by wypromowac Klausa (ulubienca Placka) i resztę pierwotnych. Na te ostatnie odcinki wcale nie chce się czekac. Będą torturowac Elenę - jakie to fascynujące ;/
W przedostatnim odcinku Elka znowu będzie miała pewnie jakąs nudną pogadankę z Mattem o miłosci do Salvatorów - powie cos tam mętnego nt. kazdego z nich, a potem w finale wybierze któregos (mam taką nadzieję bo nie zniosę dłuzej jej niezdecydowania), z jakims "ale" by dac furtkę dla drugiego kochasia w następnym sezonie. Najlepsze jest to ze Elena mysli ze ma 'wybór'. To jest zart roku, po tym wszystkim ona sobie moze jeszcze decydowac. Myslałem ze wybrala Damona i koniec gadki - wszystkie mosty spalone, ale najwyraźniej panna idealna mysli, ze ma jeszcze inne opcje i moze sobie przekalkulowac co będzie dla niej wygodniejsze - pomimo wszystkiego co zrobila w tym sezonie....
Niech sobie bierze Damona i niech przestaną mydlic oczy fanom, a Stef niech ma na pocieszenie (choc dla mnie to raczej głowna nagroda) wątek z utratą pamięci i to juz mnie zadowoli.
"Najlepsze jest to ze Elena mysli ze ma 'wybór'. To jest zart roku, po tym wszystkim ona sobie moze jeszcze decydowac. Myslałem ze wybrala Damona i koniec gadki, ale najwyraźniej panna idealna mysli, ze ma jeszcze inne opcje i moze sobie przekalkulowac co będzie dla niej wygodniejsze - pomimo wszystkiego co zrobila w tym sezonie...."
Chyba coś przegapiłam...
Z opisu odcinka finałowego i z wywiadów Julie Plec wynika ze Elena ma znowu dokonac 'wyobru',
Wybór jest, kiedy ma się conajmniej 2 opcje. Chyba po tym co nawyczyniala w tym sezonie, chocby ze skromnosci nie powinna Elena brac Stefana nawet pod uwagę.
No chyba ze wybór ma polegac - będę z Damonem/ nie będę z Damonem.
Najeżdżasz na Elenę jakbyś obejrzał już odcinek finałowy i znał wszystkie jej kwestie dialogowe. Kto powiedział, że któregoś wybierze? Plec lubi mieszać i ściemniać w wywiadach. Ja uważam, że jej decyzja będzie polegała na tym, iż zostawi ich w spokoju i wyjedzie do collegu. Tyle.
Plec milion razy powtarzała, ze któras para wyjdzie "na prowadzenie" na koniec sezonu. Jakąs decyzję musi chyba w razie tego podjąc. Nawet jak nie chce byc z kims od razu w związku w finale, to chyba powinna wiedzec kogo kocha. Stracę do niej resztki szacunku, jezeli powie obu, by na nią czekali az się w koncu zdecyduje. Jak mozna kogos przetrzymywac w takiej chorej sytuacji? A po tym co nawyczyniala z Damonem to chyba powinna raz na zawsze "uwolnic" Stefana od siebie.
No chyba ze Stefan z automatu ją oleje, bez względu na jej decyzje - wtedy rzeczywiscie jedna z par wyjdzie na prowadzenie. Ja sobie nie mogę wyobrazic, by facet z krztyną dumy i szacunku do samego siebie, mógł po tym wszystkim jeszcze jak wierny piesek czekac ze moze kiedys ona...się na niego znowu zdecyduje. Albo się kogos kocha albo nie kocha.
Skan z gazety - wato poczytac
http://images.wikia.com/vampirediaries/images/8/82/8700547445_61e8e42554_b.jpg
to tez jest dobre
http://undeadarmyyx.tumblr.com/post/49452417060/if-i-was-a-de-fan-i-would-honest ly-be-embarassed
Now plakat
http://25.media.tumblr.com/464dbe9c3984bfb87666aa067fb90aff/tumblr_mm6y9qgvvd1qj 912do1_500.jpg
rozszerzone promo:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=LtLSvRxczzM
Recenzję odcinka sam napiszę na wieczór :D - Stefan oczywiscie miał małą rolę, ale bardzo podobała mi się scena jak uspokajał Elenę.
JB @JBlackson
@julieplec Lol I've been tweeting you for years but you never notice me. I think you're so amazing. Please don't kill Katherine. Thank u
julieplec julieplec @julieplec
@JBlackson light a candle and say a prayer for our lady Katherine
Miley's milesbian ∞ @Nektaria_16
@julieplec So if no humanity Elena does speak the truth, will she & Stefan give another try to their relationship?
julieplec @julieplec
@Nektaria_16 no promises!
julieplec @julieplec
Cut a dreaded 7 minutes out of the finale today and it's still awesome. The power of strategic line lifts....
Moje wrażenia po 4x21
Niestety jest coraz gorzej. Nudziłam się na tym odcinku jak nigdy dotąd.
Elena - już bardziej jej chyba znienawidzić nie mogę. Czy komuś tu było jej żal gdy jej emocje wróciły? Bo mnie nie. Marna podróbka 4x15. Narzekałam na to jak Elena wyłączyła uczucia - mechanicznie jak za wyłączeniem przycisku. A jak je włączyła? Dokładnie tak samo. Myślałam że uczucia będą powoli do niej wracały. A co się okazało? "Śmierć" Matta i BUM wszystko naraz do niej powróciło. Myślałam że to będzie takie fragmentaryczne, że najpierw dojdzie do niej śmierć Matta i to nią wstrząśnie a dopiero potem POWOLI wszystko inne co się stało. A tu tak mechanicznie wszystko wróciło w ciągu sekundy (zdaje się że inne wampiry powoli odzyskiwały emocje, nie w ciągu sekundy) Wiem jaki cel mieli w tym scenarzyści. Chcieli pokazać jak to bardzo przytłacza Elenę, jak jej jest ciężko i jak teraz cierpi, ble, ble, ble. Tak czy inaczej nie podoba mi się sposób w jaki to przedstawili.
Ta dziewucha tak mi teraz działa na nerwy że zaczęłam doceniać Salvatorów. Naprawdę :) Każda sekunda w której nie musiałam słuchać czy patrzeć na Elenę był wybawieniem. Utrudniało to jedynie to że jak pojawiali się Salvatorowie to ich jedynymi tematami rozmów są Elena, Elena i.. ah tak - Elena. Silas biega sobie po MF z lekarstwem, zastrasza innych i chce przywrócić zmarłych. Ale kto by się tym przejmował, przecież jest większy problem - biedna Elena nie ma swoich emocji. A kij jej w oko!! Trzeba było jej pozwolić spłonąć. Przez chwilę nawet zapomniałam że ona jest główną bohaterką i nawet myślałam że zginie :)
Matt - biedak z niego. Nie dość że jako jedyny który może jeszcze do tej szkoły chodził to właśnie on ma problemy z nauką, to jeszcze został pogryziony, miał skręcony kark i jeszcze jakby tego było mało to wygląda na to że przez najbliższy czas będzie skazany na towarzystwo Reb. W momencie kiedy prezentuje ona swój najżałośniejszy jak dotąd charakter.
Klaus/Silas - Wolę go oglądać jako Klausa, ale jako Silas też jest dobry. No za dużo nie mam o nim do powiedzenia bo i nie ma o czym tym razem.
Sojusz Kath i Bonnie jest ciekawym obrotem sprawy. Mam nadzieję że Bonnie nie blefuje i naprawdę Kath będzie całkiem nieśmiertelna bo wtedy Elena może jej skoczyć. Tyle że jak dotąd Bonnie nie sprzyjała wampirom. Raczej udawała że mogą jej ufać żeby obrócić się przeciwko nim. Więc wątpię żeby miała pomóc Kath. Normalnie powiedziałabym że Kath jest sprytna i nie da się oszukać, ale w tym serialu coraz częściej podstawowe zasady i logika nie mają miejsca bytu. Niestety. Nie mniej jednak fajniebyłoby gdyby Elena myślała że zabiła Kath i tu nagle - niespodzianka - Kath wraca do "życia". Tak jak Elijah w 2 sezonie jak Damon go zabił a ten później się wybudził.
Caroline - było mi jej troszkę przykro, jak tak musiała uciekać przed Silasem. Żartuję :DD nie było mi jej żal :PP Nasza Blondyneczka zapomniała chyba że jest wampirem i może biegać "odrobinę" szybciej niż człowiek. Liz - mam nadzieję że nie wróciła jako wampir. Bo byłaby najgorszym wampirem w historii (pomijając Elenę)
No dobra to i ja napiszę reckę. W ogóle co taka dzisiaj posucha? Ani zywej duszy.....no ale ok.
Ja powiem na przekór ze akurat odcinek był jednym z lepszych z ostatnio wypuszczonych - moze dlatego ze w koncu irytujący wątek Eleny ruszył z kopyta.
No ale tak:
Elena - od kiedy ona się zrobiła taka pyskata jakby pozjadała wszystkie rozumy? Sam nie wiem. Ta jej pewnosc siebie, ze bracia ją uratują była trochę irytująca. Dziwi mnie ze tak mechanicznie przywróciła człowieczenstwo - Stefan zbierał się do kupy całą II poł. 3 sezonu. No ale ok - mało odcinków do konca, a oni muszą jakos uprzątnąc ten bajzel jaki narobili.....
Kath - jedyna konkretna kobieta, dobrze nagadała Elenie - wreszcie głos rozsądku. Przewiduję ze ją zabiją - bo jak Elena czegos chce to zawsze to dostaje. Nie ma zmiłuj - czy to logiczne czy nie. Elena jednym palcem pewnie ją pokona - trening Alaricka zdziala cuda. :D
Damon aka wytrzeszcz wpadł po wielku odcinkach na dobry pomysł. Muszę mu to przyznac. Jednak dalej ponad miarę debnerwują mnie te gadki przypadkowych osób, jak to Elena pobiegnie do Stefana. Czuję się jako widz zazenowany, ze w taki mało subtelny sposób Plec próbuje wzbudzic moją sympatię do Damona - tak, kapuję. Damon zgarnie Elenę w finale - dotarło to do mnie. Mam nadzieję, ze juz więcej tych zalosnych gadek nie bedę słuchal - kto teraz? Liz wyskoczy z tym tekstem do Damona, a moze Bonnie?
Stefan - zadziwia mnie to, ze głowny męski bohater(jeden z dwojga) ma tak ograniczoną rolę w tym sezonie. No ale musze przyznac obiektywnie czy nie, ze ten moment jak nawiązał nić porozumienia z Eleną bardzo mi się podobał. Dają dobre sceny Stelenie przed finałem, by nieco złagodzic gorycz finalowego odcinka. Wspomnę tylko, ze jezeli Stef nie zgarnie jakiegos gigantycznego wątku w finale to zegnam się z serialem na dobre.
Caroline - jeden z lepszych odcinków dla niej jako postaci. Mało Klaroline - i dobrze. Podobała mi sie scena ratowania Liz.
Silas - jego postac jest wręcz groteskowo naszkicowana. Ale powiem szczerze, ze mi się to podoba. Chcę złego villana bez zadnych łzawych bajeczek. Jego wątek został nieco zle poprowadzony, bo kazdy go miał w du.pie i się nie przejmował jego obecnoscią w MF - trochę to dziwne - teraz tak znienacka wszyscy dopiero zaczną się przejmowac jego istnieniem, kiedy juz jest za poźno.....
Matbekah - dno i wodorosty. Rebeka zrobiła się załosna. Nie mam słów. To jaka była w 3x03 i 3x04 a to jaka jest teraz to niebo a pieklo. Szkoda mi słów.
To chyba jedyna mam tu inna odczucia do ogółu tego odcinka :P ale to nic.
Przypomniałeś mi o czymś w związku ze Steleną. W tym odcinku jak Elena zasugerowała że może się przeżuci na Stefana (czy jakoś tak to ujęła) - ale to było zdzirowate. Miałam nadzieję że Stefan da jej mocno w pysk za ten wredny tekst. Co ona sobie wyobraża? Traktuje ich jak swoją własność.
Mnie zaskoczyło, ze Elena powiedziała ze to ONA rzuciła Stefana. Nie wiem czy to miało jakis podtekst czy to tylko kolejne przeoczenie. Zadziwia mnie ze ona ma taką pewnosc, ze Stefan by ją wziął z powrotem. Wiem ze w tym finale będzie Delena, ale poczułbym niebywalą satysfakcję gdyby Elka chicała wrócic do Stefana, a ten by ją olał. Su.czysko by się moze nauczyło ze nie mozna pogrywac z cudzymi uczuciami.
Ja tam nie byłbym pewna tej Deleny....
Najlepiej byłoby gdyby obaj ją olali :) uświadomili sobie że zawsze mogli liczyć tylko na siebie i Defan byłby endgame :DD
A wiesz ile było nienawisci wobec Stefana za ten moment z Eleną LOL? Powrociła cała nienawisc Delenowców. No ja nie moge z tego fandomu. Na tumblr nawet fakt ze oddycha ich wkurzył....