We're almost at the end of this season of The Vampire Diaries now - what hints can you give us about Silas and the cure in these last couple episodes?
"They're actually shooting scenes from the last three episodes at the moment, filling in all the gaps, everything they missed. And I can tell you... I mean, when I read the finale the main thing I wanted to know is, 'Who's going to get the cure?' That's what I was the most excited about - who on Earth is going to get the cure? And I can tell you it's not what you think. I can tell you that it's going to be... I think it's going to be a surprise for everyone. It certainly took me unawares. There's also some appearances in the coming episodes which people should get very excited about. There's some characters that people should be excited to see."
Nie wiem jak to zrozumiec. Serial jako oczywiste wybory na wampiry, które wezmą lekarstwo podaje Silasa, Rebekę i Elenę. Większosc widzów jednak stawia na Damona, który to się wydaje oczywisty. Ciekawe co dla tego goscia znaczy niespodzianka? Bo jak Damon to ten nieoczekiwany no to to nie jest to zbyt szkoujące.
A może Plec wymyśliła taki oto diaboliczny plan:
"Wszyscy stawiają na Damona, to zrobimy im niespodziankę i damy serum słabizny...Katherine. Powiedzmy, że Elena wciśnie jej trunek do gardła jakimś wielce sprytnym sposobem. Kaśka tez nie chciała tego całego "cure" więc wątek logiki odwróconej będzie zastosowany. Kaśka stanie się biedną bidulką a Elka będzie na nią polować jak pies na kiełbasę. Stefek postanowi stanąć w obronie swojej dawnej miłości. Na koniec Elena, która już całkowicie zmutuje we wstrętne suczysko, dostanie parę razy w japę, a potem jeszcze na dokładkę trochę z lewa i z prawa. Zaś Stefan i Kath będą żyli długo i szczęśliwie" :P
KONIEC
Mi tam pasuje twoje rozwiązanie :D Obawiam się ze nie będzie jednak tak dobrze...... cos tam w opisie było ze wzięcie leku moze wpłynąc na trójkąt miłosny .....Elenka odpada jako oczywisty wybór ...zostaje Damon i Stefan. Damon będzie bliski smierci + logika odwrócona z niechęcią do leku, a z drugiej Stefan w konfrontacji z Silasem który niby ma lek przy sobie + duzy foreshadowing dotyczący utraty pamięci. .......Cięzko zgadnąc....
"The Vampire Diaries": As we previously revealed, Damon and the rest of Elena's friends aren't going to have the easiest time torturing her... after all, they still believe that somewhere deep down, she's the girl they all love. So they have to call in the big guns. You know who won't have any issues taking Elena to task? The recently-scorned Katherine. Expect another showdown between the Petrova doppelgangers this week.
Info do 4x21
Elena is clearly well aware that Damon wouldn't dare inflict pain on her, and still loves her. However, Damon has been planning to slay Matt (Zach Roerig) because he's still alive following the Wickery Bridge accident.
Elena had saved the Matt's life, so Damon thinks that if he compromises Matt's livelihood once again, he may get Elena to become human again in the process.
Meanwhile, Klaus (Joseph Morgan) and Caroline's (Candice Accola) relationship continues to flourish, as he professes his love for the her, telling her he wanted her in New Orleans.
wyjeżdżam więc wpadłam wam życzyć udanej majówki! nie siedźcie przed komputerami :D
PS. Madame, GOT *___* póki co najlepszy odcinek w tym sezonie!
Na IMDB juz bardzo dawno temu znalazłem spoilery dotyczące finału - jeszcze zanim zaczęli mówic o zombiakach i drugiej stronie - gdzies w okresie emisji 4x08 - więc bardzo dawno temu. Podobno wypłynęly juz na samym poczatku 4 sezonu - zwolniony scenarzysta je wypuscił - oczywiscie była to bardziej rozpiska jak ma sezon wyglądac i jaki ma byc koniec. Juz w tych spoilerach był ponoc news o sire bond i reszta spoilerow podobno tez się sprawdzała. --mówię tak bo tylko znalazłem ten fragment dotyczący 4x23, bo reszty juz nie chcieli udostępnic - podobno te posty bardzo szybko usunęli by info nie wyciekło. I więc tak:
4x23 W finale miały pojawic się ozywieńcy z 'other side' - Damon próbując ocalic Elenę miał zginąc z rąk jednego z nich. Stefan i Elena do siebie wrócili (bo najwyraźniej Elena nadal go kochała), jednak jej uczucia do Damona takze miały okazac się prawdziwe. Jako cliff-hanger Damon miał wrócic jako człowiek, zmuszając Elenę w następnym sezonie do wyboru. Sire bond mialo zostac zerwane przez smierc Damona. -----> ta wersja by się pokrywała z pararelami między premierą a finałem sezonu ---> Damon "samolubny" - Damon bezinteresowny. Stelena razem w premierze i zjednoczona w finale. (ile prawdy w tym spoilerze było to sam nie wiem)
I teraz wiemy ze w połowie sezonu (czyli gdzies po 4x09, które bylo mid-season finale) Julie Plec zmieniła zdanie, na temat tego kto ma wziąc lekarstwo. Czyli jezeli tamten spoiler byl prawdziwy to Damon nie weźmie lekarstwa.
Julie Plec gdzies w twittcie podala ze smierc niekoniecznie jest wymagana do przerwania sire bond - co oznacza ze zmienila swoją koncepcję, by nie wymuszac smierci Damona. Śmierc zastąpił "pstryczek" człowieczenstwa.
Taki obrót spraw byłby beznadziejny. Elena wróciłaby do Stefana tylko dlatego, że Damon zniknął gdzieś na chwilkę. Zaprawdę piękne perspektywy dla Stefana. Dziewczę oczywiście nie poradzi sobie bez swojego "romantic interest". Potem Damon wraca i wszystko kręci się od początku. A niech już tą Elenę zabiją. Mam dość jej wiecznego "I dont' know what I feel" (i to nie tylko w temacie Salvatorów). Na szafot z hipokrytką! :P
No mi tez się to nie usmiecha. Niby by była ze Stefanem a i tak wiadomo ze większosc czasu by spędziła z biednym Damonkiem - człowieczkiem, który potrzebuje jej pomocy. Słaby sposób by zadowolic wszystkich fanów jednoczesnie.
Myslę ze (przyjmijmy ze ta wersja ze spoilera jest prawdziwa) Plec odwróciła sytuację. To będzie duzo lepsze posunięcie z jej strony. Po 4x07 sypały się na nią gromy z nieba od Delenowców, ze nie chce dac Delenie szansy na normalny związek. Sypały się tez gromy ze Stefan nie ma własnego wątku i jest tłem dla sirebondowej Deleny. Ian nie chce grac człowieka (Carina McCanzie nawet o tym wspomniała), fani Damona nie chcą by był człowiekiem, uzdrowienie Damona byłoby przy tym bardzo przewidywalne - wielu fanów juz w połowie sezonu rozgryzło jak cała sprawa moze się potoczyc. A tak moze upiec 2 pieczenie na jednym ogniu : Delena będzie 'miała szansę' na normalny związek, Stefan będzie miał duzy i wazny wątek z lekarstwem i szansę na powolną i logiczną odbudowę Steleny. Wszyscy wygrywają.
Mam nadzieję, ze finał potoczy się z moim planem minimum - i Stef weźmie ten cholerny lek + utrata pamięci. Będę wtedy bardzo bardzo zadowolony. Szczerze mowiąc ja juz nawet nie wyobrazam sobie innej opcji - w mej swiadomosci juz zakodowałem sobie ze Stef bierze ten lek.
http://www.milionkobiet.pl/rozrywka/ktorego-serialowego-przyjaciela-darzycie-naj wieksza-sympatia,12201,1,a.html#sonda_969 :)
Whiteee!! Gdzie będziesz ogladac mecz?:D Bo też chcę, a niestety nie mam szlacheckiego canal + sport:D
Najpierw szukałam streama, potem się zacinał, potem nuda, nuda ale ostatnie 10 min było super. No i wynik mnie satysfakcjonuje:D Nie jestem jakąś wielką fanką piłki nożnej, ale jak jest jakiś ważny mecz to obejrzę:)
Chlip...a JUŻ JUŻ było tak blisko, że zaczynałam wierzyć w cud...eh:/
To znaczy ten, ciesze się chociaż z tego że moje Białaski przegrały ten dwumecz walcząc do końca, nie dali dupy całkowicie;)
Ale Ramos mógłby się przynajmniej zachowywać, CO TO BYŁA ZA DZICZ??! jak on mnie czasem wkurza, taki gamoń z niego wychodzi momentami...że nie dostał czerwo to cud boski...Taki z niego kapitan jak ze mnie Mulatka.
Wszystko przez to że Lewy tydzien temu złapał Bozię za nóżki i nie chciał skubany puścić;P
Wiedziałam, że ten mecz będzie dla Ciebie traumatyczny, ale może pocieszy Cię to, że Barcelona w finale też nie będzie:) Takie są ploty. A niech ma raz inny zespół niż Real;p
Może to szokujące, ale nie pocieszy mnie, że Barcy też nie będzie...
Teraz fama głosi po Europie że futbol hiszpański to przy niemieckim kaszana, ja się nie zgadzam!!;)
Po prostu w tym momencie mają szczęśliwy okres.
Kibicuję dziś Barcy i sru:))) Drugi raz ostatnimi czasy robię ten wyjątek, niech zrobią historyczną remontadę i dowalą Niemcom, ot co;P
Ja też bo już myślałam, że Ci twoi wygrają:D Jak oglądam mecz raz na pół roku to chcę żeby wygrał ktoś komu kibicuję:D Ja dzisiaj nie kibicuję nikomu, obejrzę dopiero finał z tata:D
Za Polakami;p On też ogląda tylko sezonowo i mecze reprezentacji. Na EURO się uaktywnił i oglądał wszystkie mecze, a teraz tylko jak coś ważniejszego;)
:D
alien ukryłaś głosy, nie mogę sobie oglądać co ciekawego oglądałaś... :/ :p
A zapomniałam żeby to odkręcic:D Kolega mnie prześladuje i się śmieje co oglądam i ukryłam:D
A już wiem, bo ja to ustawiłam tylko dla znajomych:D
Co do cholery jeszcze scenki nie ma ? Nie powinno byc juz 2 do tej pory? Oglądalnosc spada a ci jeszcze zrezygnowali z materiałów promocyjnych?
Znalezione na tumblr
http://caitlindobrev.tumblr.com/post/49279335265/tvd-finale-graduation-elena-in- the-crowd-i-wonder
Mam tylko nadzieję ze Stefan nie ma na sobie tej idiotycznej togi. To by była komedia....
Zdjęcie z finału
http://static.tvguide.com/Includes/newsletter-images/blog-images/130430vampire-d iaries-embed.jpg
byle tylko nie było powtórki z 2x22 ze Damon jest ugryziony czy cos innego zakaziło jego organizm i potrzebuje leku.....ble
Jezeli to odpowiedz na to kto wezmie lek no to fajnie. Strasznie szkoujące, nawet nie wysilili się by ukryc to przed emisją odcinka LOL
Musiałam zerknąć... Ale zdjęcie za dużo nic nie mówi na szczęście...ale...jeżeli on znowu przeliczy swoje siły, zechce dupą słońce złapać i oczywiście mu to się nie uda, bo nie jest taki wspaniały za jakiego się uważa i Stefan tą jego dupę będzie musiał uratować to jebne...
Question: So we know there are ghosts appearing on The Vampire Diaries soon. Do you know if any characters are actually getting resurrected permanently? Or are they all just ghosts? —Audrey
Ausiello: Rumor has it that one resurrection may stick =pewnie Alarick
Question: I need some Vampire Diaries scoop on Caroline. —Calleigh
Ausiello: These 15 words will leave her mouth in the May 16 season finale, per exec producer Julie Plec: ““Come hell or high water, hell will freeze over before I let anybody cancel graduation.” As Plec explains, “The instinct to miss graduation is going to be on [everyone's] minds because there’s greater things afoot. And Caroline, as we know, finds these moments and high school events very precious and gets very angry when anybody tries to mess with them.”