PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 121989
5,0 3 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów
byledopiatku

Wojskowe klimaty, hm................

ocenił(a) serial na 6
Madame_7

Rewelka, nie wojskowe, bardziej wywiad, niz wojsko, CIA, FBI, wszystkiego po trochu.
https://www.youtube.com/watch?v=z2vvkPJ0-7g
Swietna obsada... Mnostwo Zlotych Globow.

byledopiatku

Muszę uporać się tymi z mojej listy :P

ocenił(a) serial na 6
Madame_7

To jest lepsze niz The Walking Dead.. a ja rzadko taki osad wydaje :D

byledopiatku

Mam Carnivale do skończenia, które także uważam za lepsze od TWD.

ocenił(a) serial na 6
Madame_7

Pewnie Ty tak :D Ale ja mam fiola na punkcie The Walking Dead, dlatego to tak podkreslilam :D
A jak tam Gra o Tron?

byledopiatku

Mnie się podoba, wiem że innym nie :P

ocenił(a) serial na 6
Madame_7

Mnie też się podoba :D Także nie jesteś sama :D

robb264

Katherine and Elena will finally have it out and "it definitely doesn't disappoint," says the executive producer.
Elena and Stefan will share a scene in which the former expresses the "truth of [her] feelings."
Klaus will return and a moment between this Original and Caroline will "make it clear" where they stand. With The Originals set for the fall, Plec says a door will remain open between these two.
The fate of Tyler will be "resolved."
Bonnie will prepare to sacrifice herself in the name of lowering the Veil and saving her friends.

robb264

Elena and Stefan will share a scene in which the former expresses the "truth of [her] feelings."
Jezeli Elena powie to co powiedziala w 4x10 tylko ubierze to w ladniejsze slowa to ta scena będzie zbędna

A w innym wywidzie Plec powiedziala
"Elena's realization is a great, great, great scene"

Czyzby Plecowa zdradzila za duzo....

Czyzby
"There will be an epic declaration of love"

robb264

“Definitely at the end of the season we’re right back to where we started, which is what does Elena really feel and who does she feel it for?” executive producer Julie Plec says in this week’s Vampire Diaries Bite. “One of those three [will also make] very clear steps to move on and start a new life and then the complications that come out of that will be a big part of Season 5.”
— TV Guide on the finale

użytkownik usunięty
robb264

I jak Wasze nastawienie przed ostatnim odcinkiem?

Dobrego dnia :)

Zobaczymy :D Jak odcinek będzie dobry to powiem ze i przed odcinkiem mialem dobre nastawienie :D

użytkownik usunięty
robb264

Haha :D OK, możemy się umówić, że o tym jakie mieliśmy nastawienie, opowiemy sobie dopiero po odcinku ;)

Poza tym w razie czego są inne seriale, które lubię i oglądam :D

robb264

Sorry, że tak nie do konkretnej wypowiedzi, ale chcę się odnieść do całej rozmowy Robba i Slutty_Pumpkin

Nie podobają mi się wasze możliwości "wyboru Eleny"
Rozumiem czemu tak jest. Robb lubi Stefana i chce żeby ten zachował honor a Damon go nie obchodzi. A Slutty chce żeby Damon nie był "kołem zapasowym" które można użyć jak coś pójdzie nie tak, mimo że go nie kocha bardziej.
Ja wolałabym żeby żaden z Salvatorów nie był wyjściem awaryjnym i żeby obaj zachowali honor. Było powiedziane że sezon zakończy się wyborem, ale nie że związkiem, może wybór nie zostanie zaakceptowany. Więc moje zakończenie wygląda tak:

Elena uznała ze kocha Stefana. Mówi mu to, ale on ją odrzuca. Tłumaczy że musi się uporać ze sobą, ze nie może z nią być po tym co się stało (najlepiej jakby dorzucił coś że Elena jest wredną małpą, ale ok nie ponośmy się wyobraźni :D)
Zrozpaczona Elena idzie do Damona, przekonana że w takim wypadku on ją przyjmie. Ale... takiego... Damon dowiedział się jakoś o tym co się stało wcześniej i powiedział Elenie że wie i że nie może z nią być jeśli ona kocha Stefana. Że gdyby naprawdę go kochała to ok, ale nie zwiąże się z nią wiedząc że nie kocha go tak naprawdę. Salvatorowie postanawiają być szczęśliwi bez Eleny.
Wtedy Elena zostaje sama :)
W najlepszym wypadku byłoby jeszcze tak że Elena idzie do Car lub Bonnie aby ją pocieszyły. Ale te są zajęte bądź już mają dość bycia ciągle na zawołanie Eleny. Wtedy ona zostaje już całkiem sama.

Oczywiście mogłoby też być w drugą stronę, czyli że Elena wybiera Damona, ten ją odrzuca, idzie do Stefana, on o wszystkim wie i nie chce z nią być na takich warunkach. Wtedy też zostaje sama :)

Ale jednak osobiście wolę wersję nr 1 bo jest bardziej sensowniejsza zważywszy na 3x22 i to jak Elena traktowała Stefana w 4 sezonie. To on byłby bardziej skłonny ją odrzucić, mimo że to jego wybrała. Damon mógłby to zrobić ale raczej tylko z powodu honoru, gdyby wiedział że jednak nie kocha go bardziej. Gdyby go wybrała jako pierwszego to nie wiem jaki by mógł dać argument na "NIE" Stefan ma chyba więcej co do tego powodów.

Uwzględniono:
- szacunek do Stefana
- szacunek do Damona
- nienawiść do Eleny
i wszystko gra :) choć znając moje szczęście do TVD to na pewno tak nie będzie

Co o tym sądzicie??

immortal13

Koncepcja dla "milosników Eleny' he he

Nie wierzę w takie cuda. W pierwszą częsc mogę uwierzyc - Elena i Stef mają scenę w finale gdzie ona mówi o swoich uczuciach. Jezeli by wybrala Damona to by bylo malo dramatyzmu, bo juz praktycznie to jest ladnie ulozone - Stefan chce ruszyc dalej, Damon juz czuje salwy zwycięstwa....zbyt ladnie to się uklada moim zdaniem - więc myslę ze Stefanowi moze MOZE wyznac milosc. I Stefan ją odrzuci - zwlaszcza ze Paul napomknąl w wywiadzie kiedy wspomnieli o wyborze Eleny, ze KTOS musi podjąc znacznie wazniejszą decyzję (czyli Stef względem Eleny).

No i tu niestety Elena postanawia ze da szansę Damonowi, bo nie ma sensu się kryc z uczuciem jak Stefan jej nie chce + Damon zrobi cos heroicznego i Elka da mu szansę.

robb264

Wiem, ze nie będzie tak już do końca TVD że Salavatorowie mają ją w du*ie, ale jakby się tak chociaż ten sezon zakończył to by było super. I byłoby zaskoczenie :)
W 5x01 pewnie już by jej pobiegli na ratunek, ale przez te parę miesięcy byłabym przekonana że ją zostawili. A 5 sezon mógłby się zacząć tak, ze minęło parę miesięcy, które Salvatorowie spędzili z dala od Eleny, naprawiając swoje braterskie więzi (które pewnie by się zepsuły z następnym ujrzeniem Eleny, ale ch.uj ) I wróciliby po tych paru miesiącach i wtedy niech się dzieje co chce. Może przez ten czas Elena przemyślałaby swoje samolubne zachowanie i by się zmieniła. Przez ten czas próbowała by odbudowywać swoje relacje z Car, której winna jest przeprosiny i to takie porządne.

immortal13

NOT GONNA HAPPEN :P

mają byc 2 cliffhangery - jeden będzie mial na moje oko Stefan, jak mu Silas zrobi male pranie mózgu i wymarze pamięc....

robb264

Czyli dają nam do zrozumienia, ze Elena może robić wszystko? Przez 4 sezony pokazują nam że jakakolwiek Elena by nie była to i tak uchodzi jej wszystko na sucho.
Zaczynam uważać że Salvatorom naprawdę chodzi tylko o wygląd Eleny. W poprzednich sezonach była wartościowa, dobra, troskliwa, dbała o przyjaciół, poświęcała się, a teraz jest wredną żmiją ale ich uczucia do niej się nie zmieniły? Naprawdę? Czyli to jaka jest Elena nie ma znaczenia, ważne że po prostu jest... bez sensu

immortal13

??? A skąd teraz twoja wypowiedz wyplywa? :D Na moje oko Stefan ją odrzuci - więc jakies konsekwencje to ona poniesie chyba. Kol ma się na nią tez zaczaic w tym odcinku, Kath ją probuje zabic - ma trochę dziewczyna zmartwien w tym finale :D

robb264

Ale wynikało by z tego że jak Stefan ją odrzuci to Damon przyjmie. Ma zbierać niechciane resztki ze stołu? Wolałabym żeby uniósł się honorem i też ją odrzucił. Bo jak przyjmie ją z otwartymi ramionami to i starci szacunek w moich oczach i okaże się ze Elena jednak może robić co chce. Jak nie jeden to drugi.

Kol - może coś jej tam zrobi, ale pewnie znów odrą go z honoru i znów ktoś go pokona :(
Kath - nad nią wiszą czarne chmury. Możliwe że Elena ją zabije, albo ktoś jej w tym pomoże.

No i Elena ma czego chciała.

immortal13

Tylko dlaczego myslisz ze Damon będzie wiedzial o tym co się stalo miedzy nią a Stefanem. Nie sądzę by mu ona powiedziala. Poza tym nie wiadomo jakie cuda będą się dzialy z Damonem - moze on utknie w other side, bo widzialem takie spekulacje...

robb264

Nie wiem jak miałby się dowiedzieć, może by ich razem widział albo coś. Mało istotne jak. Ważne żeby wiedział i dlatego nie chciał być z Eleną.

Damon w other side ? Mało mi to pasuje, ale jakby miał być tam z Alaricem to może i bym się na to pisała :)

immortal13

Slyszalem crazy teorie ze ma tam utknąc z Bonnie - i tak się zacznie Bamon :D

robb264

O kur.wa

robb264

Nie trawię Bamona. Ile razy on chciał ją zabić? Albo ona jego?
Jeśli miałby być tam z nią to nie, dzięki, nie wchodzę w to.

immortal13

No widzisz:D Są kwita :D

Nawet na wiki są zaliczeni jako - best friends :D - jeszcze ten hug w 4x15 :D Duzo ludzi wbrew pozorom shipuje Bamonowi - zwlaszcza ze wzgledu na ksiązki :D

Ale to by byly jaja.....chcialbym zobaczyc rekację Delenowców .....o tak.... ... DAWAC BAMONA "!!!!!!!! ^^

W sumie lepsza Bonnie niz Caroline. I Bonnie to jeszcze dziewica - wiec Damon będzie mial ją na wyłącznosc.

robb264

Nie. Nawet tak nie mów. I gdzie zasada z zachowaniem honoru Damona? Nie rób tego.
Tak jak Stefan&Caroline nie jest dobrym pomysłem to i Bamon jest poroniony.
Co to w ogóle za przyjaźń? Jakie przytulania? Damon, wstydź się. Następnym razem spróbuj ją podgryźć a nie uściskać!!

Jaka dziewica? Z Jerem myślisz że się tylko całowała?

immortal13

Kevin Williamson potwierdzil ze Bonnie jest dziewicą :D Z resztą daliby scenę sexu a nie off screen.
Bonnie umarla jako dziewica - smutne - nawet raz nie zasmakowala "zycia" he he he

ocenił(a) serial na 8
robb264

Hahahahaha

robb264

OMG!!
Biedna Bonnie, już jest mi jej żal trochę bardziej niż wcześniej :P

ocenił(a) serial na 1
robb264

http://www.youtube.com/watch?v=ADY8F9EFZTg

Tu było blisko ;D A tu cockblocker i to jaki...

Będzie Bamon jak nic!

Slutty_Pumpkin

Wypluj te słowa!! :P

Slutty_Pumpkin

W sumie to serio moze cos takiego byc. W ksiązkach bylo, jest szansa ze razem utkną w OTHER SIDE albo w mrocznym wymiarze. Elena wspominala w 4x15 ze Damon ją "kocha" i potem byl hug. Wspołpracowali w ostatnim odcinku. Jeremiego usunęli. Damon by mial babkę, której Stefan nie mial....

ocenił(a) serial na 1
robb264

Ostatnio powiedziałam, że jak Damon zaliczy tez Bonnie to przestaję oglądać... A teraz tak jakos chcę to zobaczyć i tak mi z tym głupio.

Potencjał jest ;)

Slutty_Pumpkin

http://www.youtube.com/watch?v=FYeoZJmNEWg&list=PL14a7ZExn4qzSmyXwA1ZsMqgaBtaVA6 zo&feature=player_detailpage#t=87s

:d

ocenił(a) serial na 1
immortal13

Mnie się bardzo podoba Twój pomysł. O to mi mniej więcej chodziło, tyle, że pora była późna, a mi siadła składnia i ortografia :D

Jestem dużo bardziej krytycznie nastawiona do zachowania Eleny niż braci. Niby jest przedstawiana jako ta lepsza od Kath (i połowy MF), a sukcesywnie przyczynia się do niszczenia relacji-Defan. Ja chcę zakończenia w którym i wilk będzie syty i owca cała. Mam gdzieś czy będzie to Stelena czy Delena, byle tylko serial odzyskał swój utracony urok. (Chociaż wiadomo, że to będzie Stelena :D)

To nie tak, że ja mam gdzieś uczucia Stefana, bo on sobie jakoś poradzi, a Damon nie i Elena musi go wybrać z poczucia obowiązku. Absolutnie nie to miałam na myśli! Po prostu zaproponowany przez robba pierwszy scenariusz nie wydawał mi się stawiać Eleny w pozytywnym świetle jako kobiety. Gdyby Damon zgarnął "resztki po obiedzie" będąc tego świadomym lub nie świadomym, to ja bym już nie miała do tego komentarza.

I jeszcze jedno, myślę, że w zamyśle Julie nie ma opcji, że którykolwiek z Salvatorów mógłby jej odmówić. Przecież mówimy tu o Elenie. Gdyby to było normalne życie, a Elena była normalną dziewczyną, to wstrzymała by się ze swoją "decyzją" przynajmniej do czasu jak sobie poukłada w główce co czuje, do kogo i dlaczego. Tyle.

Slutty_Pumpkin

Elena od początku zamiast udawać cnotkę powinna była zachować się jak Kath i zgarnąć obu na raz jak już tego chciała a nie zmieniać zdanie co 5 sek, bo się w końcu Salvatorowie wkurzą. A jakby od razuzaryzykowała i im powiedziała że chce ich obu na raz to moze by na to poszli i nie byłoby problemu :D

A tak serio, to zadowoli mnie każdy scenariusz który zachowa godność obu braci i da Elenie mocno po tyłku, tak żeby nią wstrząsnęło porządnie i żeby się obudziła z tego samouwielbienia.

immortal13

chyba twoja ulubiona scena w sezonie HE HE HE
http://www.youtube.com/watch?v=6lLOF7TyhZI&list=PL14a7ZExn4qxikjdt2ZnrCPqEik6d_k bt&index=13

robb264

Jedna z ulubionych Stelenowych :)
Obojętność Stefana. Powinien ją częściej okazywać wobec Eleny. Lubię też tą w szkole. Kiedy ona za nim biegnie a on nie odwraca się tylko spokojnie odchodzi :D

immortal13

Damon nie ma takich :D Moze się jednak kiedys doczeka - zgarnie z ziemi swoje jaja i godnosc i tez tak zrobi...

ocenił(a) serial na 8
robb264

Moja ulubiona scena po prostu miodzio - mina Eleny, łzy w oczach i obojętność Stefana ;D

P.S Macie może tą scenę w korytarzu i ogólnie ten moment gdzie Stefan prosi Rebekę o wymazanie pamięci ?

p3rla

http://www.youtube.com/watch?v=jy_4vMnEfnM&list=PL14a7ZExn4qzyaQU6ua8v5ysNAKqW0G Wd&index=12

na tym kanale masz wszystkie odcinki z tego sezonu - zawsze oglądam tam TVD

ocenił(a) serial na 8
robb264

Dziękuję :)

robb264

Oby :)
Za to w 1 sezonie miał dużo fajnych scen :)

"Kiedy jeszcze miałem kły, czyli niewiarygodnie prawdziwa historia Damona"
http://images4.fanpop.com/image/photos/16400000/1x03-Friday-Night-Bites-damon-an d-caroline-16427878-1280-720.jpg
http://i1.ytimg.com/vi/X-9Gtet2gws/hqdefault.jpg
Na scenie kiedy zagryzł trenera zawsze miałam wrażenie że jego zęby wyglądają jakby były połamane :P

ocenił(a) serial na 1
immortal13

Myślę, że Julie to przeszło nie raz przez głowę. Kwestia zmienić godzinę emisji. ;) W sumie od triangle do threesome droga niedaleka.

Slutty_Pumpkin

http://www.popartuk.com/g/l/lg20618.jpg

ha ha ha

ocenił(a) serial na 1
robb264

Wierzę Ci na słowo, że to było zabawne, niestety nie dostałam "permission" do tej strony ;)

ocenił(a) serial na 8
Slutty_Pumpkin

Nieco inne ujęcie tego
http://p.nodal.in/getframe.php?itmSRC=http://www.popartuk.com/g/l/lg20618.jpg&it mWidth=91.5&itmHeight=61&mid=2&mouldWidth=2.4

nie wiem czemu wam się nie wyswietla...:/