PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 122291
5,5 4 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

T:41
Poprzedni (40): http://www.filmweb.pl/serial/Pami%C4%99tniki+wampir%C3%B3w-2009-502112/discussio n/Stefan+i+przyjaciele,2393101

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

58% mam, czyli tak o... :p
Ale 2 znajomych dało po 8 :p (w tym Mój) :p

ocenił(a) serial na 1
anulka88

Ja też mam 8/10 jeśli to ma jakieś znaczenie ;P

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Dopełniające :p

ocenił(a) serial na 1
ocenił(a) serial na 1
Slutty_Pumpkin

Gdybyście nie zauważyły - obejrzałam Dinozaura ;)

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Haha, miałam to pisać! :D

ocenił(a) serial na 1
anulka88

Wyprzedziłam Cię! ;D

ocenił(a) serial na 5
Slutty_Pumpkin

Nawet Ci lajknęłam xD

ocenił(a) serial na 1
rose_fw

Dzięki, co ciekawe telefon mi "powiedział" pierwszy ;D

ocenił(a) serial na 5
Slutty_Pumpkin

Też nie masz na telefonie opcji edycji postu? :< :D

ocenił(a) serial na 1
rose_fw

Ale w sensie, że wchodząc na forum z telefonu? ;D Chyba jest... ;) Ale raczej z telefonu tylko oceniam, bo nie chciałabym ryzykować udziału autokorekty na forum ;D Raz tak na Fb mi niefortunnie coś się zmieniło xD
Nie mówiąc już o tym, że nie zapomnę co moja przyjaciółka odwaliła korzystając z FB w telefonie. do tej pory się z tego śmieję xD

ocenił(a) serial na 5
Slutty_Pumpkin

Nie mam autokorekty na szczęście :D
No i ja właśnie na telefonie nie mam tej opcji. Wkurza mnie to bardzo, szczególnie że pisząc w ten sposób łatwiej zrobić literówkę.

Podzielisz się tym wspomnieniem czy zostawisz mnie w takiej okropnej niewiedzy? :D

ocenił(a) serial na 1
rose_fw

;D

Przyjaciółka chciała mi pokazać na fb jakiegoś chłopaka, jej znajomego, który "robił fajne rzeczy" ;D (już nie pamiętam co to było, jakieś takie dosyć oryginalne hobby). Problem polegał na tym, że to było jakoś przed świętami chyba, siedziałyśmy same w mieszkaniu, padł nam internet i w ogóle bida ;D No to ona wzięła telefon i że mi go znajdzie i pokaże na telefonie. Tyle że nie była zbytnio zaznajomiona z aplikacją fb na tel ;D No i nie bardzo wiedziała gdzie tam jest wyszukiwarka... I oczywiście zamiast wpisać jego imię i nazwisko w wyszukiwarkę, to napisała to w tym "o czym teraz myślisz" (czy jak to się nazywa, w każdym razie ta chmurka do tworzenia posta ;D) no i oczywiście to opublikowała xD
Gdyby to był jakieś jej bliski przyjaciel, to spoko... ale to raczej taka luźna znajomość, więc trochę dziwnie publikować czyjeś imię i nazwisko w postach, tym bardziej, że przyjaciółka raczej nigdy nic nie udostępnia na fejsie ;D Zaraz po tym oczywiście padł internet w telefonie, a my zaraz miałyśmy do domu na Święta wracać ;D Jakoś udało jej się znów połączyć, ale potem znowu nie umiała tego skasować za Chiny ;D Taka panika, że szok, no bo przecież jak się wpisze nazwisko znajomego w post, to od razu tej osobie się odhacza oznaczenie i idzie do niej powiadomienie, także zależało jej, żeby to usunąć zanim on odkryje, że ma Stalkera ;P Pamiętam jej łzy w oczach i mój atak śmiechu, prawie już dzwoniła do siostry, żeby ta jej weszła i z komputera w domu to usunęła ;D
No ale w końcu samej jej się udało i do siostry zadzwoniła tylko po to, żeby się upewnić, że nic głupiego nie ma na tablicy ;D

ocenił(a) serial na 5
Slutty_Pumpkin

Hahaha, prawie żałuję, że tego nie odczytał, bo historia byłaby jeszcze zabawniejsza xD (wiem, okrutna ze mnie istota :D). To ja kiedyś jakimś cudem zamiast napisać w oknie rozmowy napisałam w tym właśnie polu i opublikowałam. Dobrze, że tam nic osobistego czy czegoś za co musiałabym się wstydzić nie było ;D
Ale ja ogólnie mam talent do takich rzeczy. Niezliczoną ilość razy na gg pisałam odpowiedź nie do tej osoby co trzeba.. xd

ocenił(a) serial na 1
rose_fw

Czy ja wiem czy okrutna? ;D To moja przyjaciółka, a prawie się tam na dywanie tarzałam ze śmiechu z jej nieszczęścia xD Muszę jej to przypomnieć... chociaż lepiej nie, bo mi wypomni moją ostatnią wpadkę. Ja to dopiero jestem pechowcem ciągle odwalam jakieś głupoty xD

ocenił(a) serial na 5
Slutty_Pumpkin

Jakby to jeszcze można było w moim przypadku na pech zwalić... a gdzie tam, zwykłe rozkojarzenie xD No i zdarza się zdecydowanie za często. Potem się tłumaczyć muszę ;D

ocenił(a) serial na 1
rose_fw

Ja jednak stawiam na pech, bo czasem aż trudno uwierzyć, że mogłam zrobić to co zrobiłam ;P
No ale rozkojarzenie też robi swoje ;D

ocenił(a) serial na 5
Slutty_Pumpkin

Oj robi i to nie tylko pisząc w internetach czy jakichś tam komunikatorach. Ile ja razy jakieś głupoty bredziłam, bo mówiłam o jednym i myślałam o drugim... a jakie czasem słowotwórstwo odwalam XD
Na pech zwalam raczej.. zalewanie herbaty zimną wodą, zostawianie komórki w lodówce albo wychodzenie z domu w kapciach (tylko na klatkę schodową! Po mieście tak JESZCZE nigdy nie chodziłam xD). Zabieganie, rozkojarzenie i PECH, oto przyczyny (nie wrodzone predyspozycje, ależ skąd!) xD

ocenił(a) serial na 1
rose_fw

Ja to samo ;D

Całkiem niedawno tak sobie kawę zrobiłam xD Nalałam wodę do czajnika, włączyłam czajnik (tylko zapomniałam włączyć go do kontaktu) i po jakichś 4 minutach znów poszłam zamyślona do kuchni, wzięłam czajnik do pokoju (to nic, że był zimny i w ogóle nic z niego nie parowało xD) i zalałam sobie kawę. Dopiero jak już podniosłam kubek to się zorientowałam, że woda była nieprzegotowana ;D

ocenił(a) serial na 6
rose_fw

Hm. ale przecież nawet jak coś usuniesz to powiadomienie zostaje :D

ocenił(a) serial na 5
Kejt__

Tak?
Mi z twarzoksiążką nie jest po drodze xD Pamiętam jak raz ktoś mi wysłał wiadomość, na którą nie wiedziałam jak odpisać, więc uznałam, że przemyślę i to tak zostawię na jakiś czas zanim wymyślę co napisać... potem mi koleżanka powiedziała, że tam się odznacza, że przeczytane... xD

ocenił(a) serial na 6
rose_fw

Nom, kiedyś też coś tam zrobiłam, a później zrezygnowałam jednak z pisania tego i usunęłam, a koleżanka do mnie że dostała powiadomienie i o co chodzi :D Wcisnęłam jej kit, że pewnie facebook jak zawsze sobie coś wymyślił xD

Ta, od jakiegoś czasu to jest, wkurzająca rzecz :P

ocenił(a) serial na 1
rose_fw

Odznacza, że przeczytane? O fu.ck... A ja koledze ze dwa tygodnie nie odpisywałam i potem mu napisałam, że mnie nie było, a byłam tylko mi się nie chciało odpisać ;D

ocenił(a) serial na 6
Slutty_Pumpkin

Nawet podaje dokładnie kiedy xD

ocenił(a) serial na 1
Kejt__

To niedobrze, bo to nie był mój pierwszy raz, że odpisuję jak mnie najdzie po tygodniu ;D

ocenił(a) serial na 6
Slutty_Pumpkin

Mnie to doprowadziło do tego, że nie odczytuję xD

ocenił(a) serial na 1
Kejt__

Haha ;D Też sposób ;D
Zawsze mogło być też tak, że kliknęłaś w powiadomienie, zobaczyłaś wiadomość, ale już nie miałaś czasu odpisać, a potem zapomniałaś ;D

ocenił(a) serial na 6
Slutty_Pumpkin

Takie coś to mi się też niepokojąco często zdarza. Tak samo jak odczytywanie smsa rano/w nocy jak jestem nieprzytomna, wracam spać, a później kompletnie tego nie pamiętam i afera, że nie odpisuję :D

ocenił(a) serial na 1
Kejt__

Z smsami to już w ogóle. To straszne, ale ja bardzo często świadomie olewam smsy, bo mi się nie chce odpisywać, a potem zapominam. I dostaję telefon i opie.rdal od razu ;D Teraz się trochę wycwaniłam, bo jak mi się nie chcę odpisać, to wysyłam wiadomości w stylu: "Boli mnie głowa idę spać" i wtedy mogę też na drugi dzień zwalić, że byłam nieprzytomna i dlatego się nie odezwałam ;D potworne to jest xD

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

http://vampirediaries.pl/14818-spoiler-elena-walczy-z-wirusem
nie wiem o jaki pocałunek chodzi i na razie nie chcę wiedzieć :PP Ale... dlaczego znowu będą ją ratować... tzn. wiem, bo wirus itp., ale ledwo wróciła i już znowu wskakuje w centrum uwagi...

anulka88

Oglądałaś TO? ;D

ocenił(a) serial na 9
Malaga_13

Nie. Pisałam wczoraj :p
Miałam ogladać jutro a dzisiaj film, ale chyba zamienię, bo film długi a ja wcześniej spać muszę iść, jutro mam stresujący, urzędowy dzień, muszę się wyspać no i poczytać wieczorem, bo fajną książkę zaczęłam a nie wyrobiłabym z filmem, książką i wyspaniem dzisiaj :D A jutro można posiedzieć :)
A Ty?

anulka88

Ja właśnie skończyłam ;P Świetny odcinek, podobał mi się, może dlatego że nie było prawie wcale tych durnych czarownic i Heyely ;D
Marcela w sumie też było niewiele, cały czas tylko Pierwotni ;)

ocenił(a) serial na 9
Malaga_13

O, to fajnie :)) Wieczorem obejrzę :)

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Slutty wołam Cię, pytanie mam :D

ocenił(a) serial na 1
anulka88

Jestem, słucham ;)

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Chodzi o A6W... Bo każde ćwiczenie robisz okresloną liczbę razy z tabelki (1 i 3 na każdą nogę, czyli wychodzi tak jakby podwójne te powtórzenia) a przy 5to różnie, albo że od 5 do 15 powtórzeń albo tak jak przy 1 i 3 ćwiczeniu, powtórzenia na każdą nogę wg tabelki.
No od 5 do 15 to po 1 - jednak spora rozbieżność, bo mogę iść na łatwiznę i robić po 5 i równie dobrze po 15 właśnie... a po 2 - "nierówne" fizycznie względem reszty ćwiczeń w dalszych dniach :p
A z kolei wg tabelki, to OK, teraz jeszcze idzie, jak za 1 razem robiłam i doszłam do 14 powtórzeń to też robiłam, ale jak już będe na ostatnim tygodniu to przecież to będzie w sumie 48 brzuszków na napiętym brzuchu (wiesz o co chodzi), naprawdę megaciężko będzie...
Jak Ty robiłaś teraz?

I w ogóle - kiedy zaczynasz? :D

ocenił(a) serial na 6
Slutty_Pumpkin

Nie poszłam dzisiaj na basen :( więc mogłam nadrobić seriale, także niżej opinie:

Glee:

Uroniłam łezkę na rozmowie Carole i Burta. Ogólnie całość była dosyć przygnębiająca, mimo wszystko nie podoba mi się taki koniec. Były sytuacje kiedy ND bardziej należała się przegrana, a teraz już nie ma nawet szans na odegranie się.
Wybór piosenek był po prostu fatalny, ale uważam że zaśpiewali naprawdę dobrze i podobał mi się duet Blaine'a i Tiny.
Jean Baptiste to świetny lider i Throat Explosion swoimi wykonaniami naprawdę pozamiatało, zasłużyli na wygraną.
Dobra i potrzebna była rozmowa Sue i Shuestera. Tylko standardowo Becky wzbudziła we mnie zażenowanie.
Mercedes i jej wątek... o rany, przypomniałam sobie że tak właściwie to jej nie lubię i nawet z radością wymieniłabym ją na Tinę.
Fajnie, że pokazali chociaż krótką scenę w Nowym Jorku.
Włosy Sama są tak okropne...

Smutno mi, że to koniec pewnego rozdziału.

HIMYM:

Śmiałam się oglądając odcinek, nie wierzę xD
Ted był świetny po prostu, uwielbiam go takiego :D z resztą... ja go zawsze uwielbiam. Do tego Ranjit i Billy Zabka xD
No i Kapitan!! I Boats, Boats, Boats <3 Czemu nie wpadłam wcześniej, żeby ich szipować?!
Lily i Marshall są tak cudowną parą, aż mnie wzruszają.
Matka Robin mi się nie spodobała, wątek z robieniem z ojca Robin Barney'a był denny.
Naiwnie wierzę, że kiedy matka zapytała Robin o tę osobę, na której może polegać to że pomyślała o Tedzie...

ocenił(a) serial na 1
Kejt__

GLEE
Ja trochę na odwrót, piosenki bardzo lubię, ale wykonanie ND było mega nudne. Nie wierzę, żeby "More than a feeling" dało się zaśpiewać jeszcze bardziej bez polotu. Zresztą to samo z "I Still Haven't Found What I'm Looking For", słabo to im wyszło... tzn nie źle, ale w życiu mi nie przyjdzie do głowy, żeby tego jeszcze raz w życiu posłuchać. Gdyby nie to, że w międzyczasie pokazywali Finna ;< to bym przewinęła. Throat Explosion natomiast rewelka ;)
Głupio to trochę rozegrali. Szkoda, że tak to się skończyło ;(
Ogółem odcinek przygnębiający, według mnie głównie właśnie przez to ciągłe wspominanie Finna, no i ta końcowa rozmowa Sue i Shuestera też wzruszająca.
Becky wiadomo ;/
Też bym wolała Tinę od Mercedes. Kiedyś Mercedes była fajna, teraz jest groteskowa jakaś... ;/

HIMYM
Jedynie Lily i Marshall mi się podobali i strasznie mnie wzruszyła ich rozmowa. To co powiedział M było totalnie cudowne, świetny facet <3 Reszta bez szału, raczej nudna . Jedynie panika Matki Robin w samolocie mnie trochę rozbawiła xD Ale potem motyw z porównywaniem Ojca z Barneyem to rzeczywiście dno. No i Ted też taki jakiś głupkowaty był.
Jak dużo wcześniej podali tytuł tego odcinka, to stawiałam, że Daisy może być imieniem Matki, no ale tak też fajnie ;)

Jeszcze mi TVD i TO zostały. TO chyba obejrzę ;)

ocenił(a) serial na 6
Slutty_Pumpkin

Też tak myślałam o Daisy i zaskoczyli mnie ;) Szkoda w ogóle, że nie było Matki w tym odcinku, bo już tak malutko ich zostało.

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Po samym tytule kusi, żeby przeczytać... :D http://lubimyczytac.pl/ksiazka/190791/zgorzkniala-piz.da :D

ocenił(a) serial na 9
anulka88

Nie powinno być tej kropki, ale musiałam, bo filmweb nie pozwolił mi opublikować... tytułu książki :D ale i tak dobrze przekierowywuje :D

ocenił(a) serial na 5
anulka88

Link i tak działa :D
Opinie chyba dosyć podzielone. Opis taki nawet ciekawy ;p

ocenił(a) serial na 9
rose_fw

No właśnie mnie też nawet zaciekawił, ale moja lista i tak jest przeogromna, więc odpuszczę... :p

ocenił(a) serial na 1
anulka88

Kurczę... zaklepali mi. Muszę szukać nowego tytułu mojej autobiografii ;/

ocenił(a) serial na 1
Slutty_Pumpkin

Ja pier.dolę... myślałam, że pomału TBBT się będzie kończyć, a tu news, że je przedłużyli na 3 kolejne sezony ;O Jestem w szoku. Tzn że będzie 10 sezonów, wow. Nie sądziłam, że zaliczą jeden więcej niż HIMYM. No ale w sumie oni w przeciwieństwie do HIMYM właśnie trzymają poziom, były doły, ale teraz jest znów super ;) Tylko mimo wszystko nie wiem czy starczy pomysłu na jeszcze 3 sezony. Wolałabym jeden, ale mega dobry.

ocenił(a) serial na 1
Slutty_Pumpkin

NOWY TEMAT (Anulka nie gniewaj się ;D): http://www.filmweb.pl/serial/Pami%C4%99tniki+wampir%C3%B3w-2009-502112/discussio n/Stefan+i+przyjaciele,2409626

ocenił(a) serial na 6
Slutty_Pumpkin

Miałam cichą nadzieję, że uda mi się założyć xD

ocenił(a) serial na 1
Kejt__

Oj, przepraszam ;< Ustąpiłabym Ci... Zresztą jeszcze chyba 2 tematy i odpuszczam zakładanie ;D

ocenił(a) serial na 1
Slutty_Pumpkin

Ooo... Steven ma nowe zdjęcie profilowe na FW ;D Niemal równie nieudane co poprzednie według mnie xD
http://www.filmweb.pl/person/Steven+R.+McQueen-541517