PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 122293
5,5 4 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

T: 46
45: http://www.filmweb.pl/serial/Pami%C4%99tniki+wampir%C3%B3w-2009-502112/discussio n/Stefan+i+przyjaciele,2433770

ocenił(a) serial na 4
rose_fw

No i po strachu (czyt. maturze) ufff :D Siema tak w ogóle, co tam u Was? Jakieś nowe seriale? :)

ocenił(a) serial na 1
syllwunia14

Jak poszło? Moja kuzynka też w tym roku pisała :)

Ja Orphan black i Orange is the new black :)

ocenił(a) serial na 4
Slutty_Pumpkin

Jakoś poszło, generalnie mam to w du pie, tylko angol się liczy a tu akurat dobrze :D

OB zaczęłam oglądać, fajny serialik.
A o tym drugim nawet nie słyszałam :(

ocenił(a) serial na 1
syllwunia14

No to dobrze :)

Oba całkiem fajne :)

ocenił(a) serial na 4
Slutty_Pumpkin

Strasznie Cię przepraszam, że nie odpisywałam, ale jestem trochę zamotana :D

Kiedyś obejrzę :D

ocenił(a) serial na 1
syllwunia14

Spoko, rozumiem, ja też ostatnio tak ledwo ogarniam niestety i czekam aż to się skończy wreszcie :D

Jak wszystko :P

ocenił(a) serial na 1
rose_fw

Dobranoc wszystkim i do usłyszenia :)
Pozostaje mi liczyć, że jak znów wrócę, to coś tu przybędzie xD

ocenił(a) serial na 5
Slutty_Pumpkin

:D Dobranoc ;*

ocenił(a) serial na 4
rose_fw

ARROW, ten serial mnie zabije

ocenił(a) serial na 6
syllwunia14

NIE OGLĄDAŁAM JESZCZE ALE WIDZIAŁAM CO ZROBILI. JAKIM PRAWEM... #nope #denial

ocenił(a) serial na 6
syllwunia14

http://youtu.be/_r5_CLAmD-8 widziałaś to video? *.*

ocenił(a) serial na 4
Kejt__

shit c(*.*c)

ocenił(a) serial na 6
syllwunia14

Obejrzałam, nie wiem czy do końca tygodnia wyduszę z siebie coś więcej niż arrow.olicity.thea.sara w stylu telegraficznym :D I nawet nie ma z kim o tym porozmawiać, moje serce.

ocenił(a) serial na 5
Kejt__

Obejrzałam OITNB!
Szczerze mówiąc to trochę się przekonałam do tej Alex (co znaczy jedynie, że już mi tak nie działa na nerwy jak na początku xD), a teraz czytam na imdb, że pojawia się tylko w pierwszym odcinku drugiego sezonu. Szkoda w sumie. No i czy to filmweb wariuje czy oni faktycznie wypuszczają naraz cały sezon? :o

ocenił(a) serial na 6
rose_fw

Nie mam pojęcia na jakiej zasadzie wypuszczają :D A co do Alex to serio tylko w jednym? Ojej. Szkoda, myślałam że jeszcze jednak poprowadzą jej wątek z Piper.

ocenił(a) serial na 5
Kejt__

No w sumie to jak to jest serial Netflix.. (na jakiej zasadzie to działa?! XD)
Ja się zastanawiam co z tą fanatyczką całą :D

ocenił(a) serial na 6
rose_fw

Działa na zasadzie wypożyczania filmów i seriali, więc w sumie racja, logiczne że w całości dają.

No ogólnie jestem ciekawa co dalej będzie ;)

ocenił(a) serial na 5
Kejt__

Chyba jedyny taki serial ;D

Mnie w sumie zaskoczyli z tą śmiercią tej... w warkoczach (Tricia chyba?). Nie spodziewałam się tego. Szkoda jej : (

ocenił(a) serial na 6
rose_fw

Nie no, House of Cards też m.in, nie jedyny :D

Też mnie zaskoczyli, ale w sumie dobrze, bo za różowo było. A tak od tamtego momentu jakaś większa akcja się zaczęła.

ocenił(a) serial na 5
Kejt__

Tak? :O

Ale ja ją lubiłam! Nie mogli się pozbyć Crazy Eyes? Wkurza mnie straszliwie :D

ocenił(a) serial na 6
rose_fw

O tym mnie chyba Anulka oświeciła jakiś czas temu :D Pewnie można sprawdzić w google co jeszcze xD

Ojeeej. No to przykro mi. Ja w sumie w jakiś sposób lubię każdą, ale nikogo też znowu tak bardzo mocno.

ocenił(a) serial na 5
Kejt__

Też w sumie za nikim nie przepadam jakoś bardzo. Za to nienawidzę kilku postaci xD Na przykład tego strażnika z wąsem. Cholerny dupek, ugh xd

ocenił(a) serial na 6
rose_fw

No wąsatego też nie cierpię i się go brzydzę.

ocenił(a) serial na 5
Kejt__

Ja też. Wstrętny jest.
I ja w ogóle wąsów nie cierpię, także bym się go brzydziła niezależnie od charakteru. A wąsy w pakiecie z takim dupkiem? Coś okropnego.
I tego od "lesbians can be very dangerous" xD Właściwie ze strażników lubię tylko tego młodego - przyszłego ojca ;d

ocenił(a) serial na 6
rose_fw

Ten młody uroczy jest :) Ogólnie i on i Daya, chociaż głupi są strasznie.

ocenił(a) serial na 5
Kejt__

Głupki z nich, masz rację. Ale uroczy są razem : ) Poza tym to taki ciekawy ship xD

ocenił(a) serial na 1
rose_fw

Tiffany mogli zabić, bo mnie aż skręca jak na nią patrzę.

ocenił(a) serial na 5
Slutty_Pumpkin

Mnie też, ale ja liczę, że ją Piper zabiła xD

ocenił(a) serial na 1
rose_fw

Dostanie dłuższą odsiadkę, a serial potrwa dłużej - super! :D

Chociaż za pobicie pewnie też jej przedłużą. A Tiffany trafi do szpitala i może ją przeniosą czy coś :P

Teraz jeszcze mi się przypomniało, bo widziałam, że z Kejt nie umiałyście żadnej wybrać. W sumie Nicky najbardziej lubię :D

ocenił(a) serial na 1
rose_fw

Ja właśnie próbuję obejrzeć finałowy odcinek, ale mi się zacięło i się wścieknę zaraz :/

Laura to zdementowała - w drugim sezonie występuje w 4 odcinkach i ponoć mają ważne sceny z Piper :)
I w 3 sezonie pewnie będzie jej więcej ;)

ocenił(a) serial na 5
Slutty_Pumpkin

O, współczuję. Mnie to łatwo zawsze z równowagi wyprowadza ;D

Widziałam już chyba te ważne sceny na tumblrze xd
Ale dziwne, że będzie tylko w czterech odcinkach. Gdzie zniknie? Pod ziemie się zapadnie?

Zaczynać House of Cards czy Lost Girl? Bo zaś ostatnio mam problemy ze snem (to jest jakaś wada fabryczna chyba -,-), więc chcę się czymś zająć żeby noc szybciej przeleciała xd

ocenił(a) serial na 6
rose_fw

Dawaj HoC, ściągnęłam pierwszy sezon :D

ocenił(a) serial na 5
Kejt__

Okej :D Podobno strasznie wciąga xD

ocenił(a) serial na 6
rose_fw

Oby :P Bo ja ściągnęłam, a koleżanka co mnie namawiała teraz mówi, że już jej się nie podoba po 2 sezonie... i mnie trochę zgasiła.

ocenił(a) serial na 5
Kejt__

Cholera. Odechciało mi się momentalnie ;/

ocenił(a) serial na 6
rose_fw

Sorry xD

ocenił(a) serial na 1
rose_fw

Breaking Bad kończ, BI.TCH...

Ciągle 20 minut mi zostało... :/ Także nie wiem jeszcze nawet za bardzo jak się 1 sezon kończy.

Też mam potworne problemy ze snem ostatnio. Ale to z nerwów parszywych które mam już na wykończeniu. Jak przetrwam najbliższe 1,5 miesiąca, to będę pełna podziwu.

ocenił(a) serial na 5
Slutty_Pumpkin

Nope.

Meliskę pij ;D Nie, serio. Na mnie czasem działa (chociaż nie wiem czy to nie jest aby kwestia psychiki, hahah xd). No i ogranicz kawę, jeśli pijasz.
Ja nie mam zielonego pojęcia dlaczego mam te problemy ze snem. Nie ważne czy cały dzień siedzę w domu czy cały jestem zajęta i wieczorem padam ze zmęczenia. Jak już przyłożę głowę do poduszki to senność gdzieś znika magicznie. No i tym sposobem sypiam ostatnio 3 godziny w porywach ;/

ocenił(a) serial na 1
rose_fw

10 minut i ciągle się wiesza. I hate the Internet :<
Szkoda mi w tej sytuacji Larry'ego. Fajny facet :(

Oj różne rzeczy brałam na uspokojenie swojego czasu. Też tak śpię po 3 godziny. Kładę się specjalnie później żeby się nie budzić w nocy, a potem leżę i zasnąć nie mogę.

ocenił(a) serial na 1
Slutty_Pumpkin

Popłaczę się zaraz.

ocenił(a) serial na 5
Slutty_Pumpkin

Też mi Larry'ego szkoda! A lubiłam ich razem... fajna z nich para była (nacisk na była xd)

To jest najgorsze właśnie. Kręcę się jakbym owsiki miała, a czas zwalnia z każdą minutą. Coś strasznego.

ocenił(a) serial na 1
rose_fw

UDAŁO SIĘ skończyłam.
Szkoda, ale Piper jednak chyba nie jest go warta.

No dokładnie :D

ocenił(a) serial na 5
Slutty_Pumpkin

E tam, nie jest taka zła. Gorzej Alex potraktowała.
Ok, po przemyśleniu masz rację. Nie jest go warta.

ocenił(a) serial na 1
rose_fw

Czy ja wiem czy gorzej. Jak by nie patrzeć Larrego zdradziła. Jej związek z Alex zbyt zdrowy nie był i to w obie strony - nie dziwię się, że chciała odejść. A teraz w więzieniu? Też jej się nie dziwię, że nie chciała dalej brnąć w związek z kimś kto ją wsypał i potem kłamał na ten temat.

ocenił(a) serial na 5
Slutty_Pumpkin

Tak, tylko że po tej scenie jak ona przychodzi do Alex, po tym jak z nią Larry zerwał, zupełnie zmieniłam punkt widzenia. Bo o ile dobrze pamiętam ona zawsze wiedziała czym się Alex zajmuje, więc się w to wpakowała dobrowolnie. Ograniczona nie jest (chyba), więc o możliwych konsekwencjach była świadoma - ale od początku serialu robi z siebie wielką poszkodowaną, bitch please xD. A jakby mnie ktoś zostawił zaraz po tym dowiedzeniu się o śmierci matki to pewnie też bym potem wsypała. Wredna jestem, no cóż xD A teraz w sumie oszukała i Larry'ego i Alex. Okej, ja wiem. Sytuacja nietypowa i na pewno ciężka, ale Piper mnie irytować zaczęła i tyle ;D
Spragniona miłości, haha. Bidulka xD

ocenił(a) serial na 1
rose_fw

No mnie też Piper z tym denerwuje, ale chodziło mi tylko o to, że jednak Larrego potraktowała gorzej, bo z Alex można uznać, że wina się rozkłada. A Larry czym jej zawinił? Za uczciwy chyba był i zbyt jej oddany. A ona właściwie cały ich związek zbudowała na kłamstwie (ominięciu niewygodnej prawdy).
Także jego żal mi bardziej.

Owszem, wiedziała w co się pakuje, ale to że piszesz się na coś mając lat 20 nie znaczy, że po X czasu nadal będziesz zadowolona z tego samego. Pieper zdaje się dawała Alex sygnały, że się nie układa już wcześniej i mówiła, że nie chce już mieć do czynienia z narkotykami, także... Może timing rzeczywiście niefortunny, ale zrobiła co zapowiedziała - odeszła.

ocenił(a) serial na 5
Slutty_Pumpkin

Masz rację jednak, Larry'ego potraktowała gorzej. Szczególnie, że on taki lojalny wobec niej był. Mało który by po czymś takim był tak wyrozumiały, a on jej chciał nawet tą zdradę później przebaczyć. Szkoda faceta, źle trafił.

No tak, to prawda. Może jestem w tym osądzie trochę niesprawiedliwa, ale ja bym w takiej sytuacji pewnie nie odeszła. Może to i byłby błąd, ale nie wyobrażam sobie tak tej osoby zostawić. Ale to dlatego, że ja się bardziej cudzymi niż swoimi uczuciami przejmuję, więc może się powinnam uczyć od takiej Piper, która odeszła dla własnego dobra.

ocenił(a) serial na 1
rose_fw

No właśnie to było w tym najgorsze, że on jeszcze tak bardzo walczył o ten związek ;(
Zresztą charakter Piper dobrze oddały też flashbacki. Np. ten w którym przechodzą na dietę i Larry się pilnuje mimo że to nie był jego pomysł, a Piper podjada potajemnie i potem się przyznaje skruszona - niby głupota, ale czasem po tak małych rzeczach już się można poznać na człowieku.

Odejść bym pewnie odeszła, ale może nie w dzień pogrzebu.

ocenił(a) serial na 5
Slutty_Pumpkin

Ten flashback ten mi w pamięć zapadł. Niby głupoty, ale dużo mówią o człowieku.

O właśnie. O to mi chodzi. Nie w dzień pogrzebu.

ocenił(a) serial na 1
rose_fw

A co do wyboru serialu- Skoro BB cię nie wciągnęło to nie wiem czy HoC aż tak wciągnie.
Niby się mówi że wciąga, ale to tak jak z BB... zależy kogo.